Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
temudjin

Sremac75 kaže:

Sekretare, pa trebalo je dopise slati i na adrese LU, pa ih obavezati da proslede primedbe lovcima, pa da se lovci izjasne, i da ako je potrebno dignu svoj glas protiv loših rešenja iz zakona.
Koliko je kriva država zbog odsustva javne rasprava, toliko je kriv i LSS pa i ti kao njegov sekretar, a posebno predsednik koji je pisao hvalospeve o novom zakonu.

Nije zakon taj koji je doveo do problema u LSS i ne treba zamenjivati teze!
Zakon jeste napravio probleme lovcima i mi se sa tim susrećemo svaki dan, ali mi teško možemo da utičemo na zakonodavca.
Pa mi ne možemo ni da počistimo one koje plaćamo svojim parama na mnogo direktniji način nego što finansiramo državu!

Zašto sekretare skrećeš pažnju na zakon kao jedinu lošu stvar u našoj današnjici?

Šta je sa upropašćenim lovištima o kojima si ti kao neko ko je na čelu stručne službe LSS morao voditi računa?
Zašto je briga o lovištima poverena lokalnim kabadahijama?
Nemoj mi samo reći da su njih lovci sami birali...pa zašto niste zadržali neki mehanizam da sprečite da makar ko bude na čelu direktnih korisnika vaših lovišta?

Šta je sa arčenjem lovačkih para o čemu si i ti kao dugogodišnji lovni funkcioner morao imati saznanja iz prve ruke?

Šta je sa mojim pritužbama na Bracu Piškaća koji se krio i krije iza teba kao njegovog prijatelja "odozgo"...šta si učinio da to demantuješ?
Znaš li ti koliko takvih Piškaća ima danas u lovstvu Srbije i u kakvoj je to vezi sa stanjem u lovačkoj organizaciji i u lovištima?

Mani se sekretare samo zakona, on je samo šlag na gorkoj lovačkoj torti (a i ne primenjuje se baš u potpunosti na terenu)!

Dragi kolega Sremce, hvala na pitanjima, odogovori slede:
- nisam dugogodisnji funkcioner niti sam to i sad jer sam po statutu saveza direktor sluzbe (da podsetim organi LSS su Skupstina, Upravni odbor, Nadzorni odbor, predsednik LSS),
- da bi savez funkcionisao neophodno je svi subjekti ucestvuju u radu pojedinac tu moze vrlo malo osim ako uzurpira vlast i odmah svi da pisu eto ga oce da bude kalif umesto kalifa (nisam Iznogud),
- u Backoj Palanci sam od 1990. godine (u raznim statusima od gosta do pocasnog clana) i eto do pre samo par godina nije bilo vecih problema a za ukazane problem pustimo nadlezne da obave posao (i da odgovara svako po zaslugama),
- stanje u lovistima je samo preslikano stanje naseg drustva u tranzicionoj krizi indentiteta jer se vecina naroda ponasa kao da su hajduci a divljac, suma i riba drzavna (odnosno od Franje Josifa gore i od Mehmed pase Sokolovica dole.),
- i da budem samokritican na kraju u pravu si za deo o tome sta sam uradio... hmm kad se setim odgovoricu!

Lala
 Nema odgovora na pitanje:
'Šta je sa arčenjem lovačkih para o čemu si i ti kao dugogodišnji lovni funkcioner morao imati saznanja iz prve ruke?'!
Možda nije ni bilo arčenja! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 LSS se nikada zvanicno nije oglasio oko Velike Plane !!!

Dok Vam sadasnja garnitura daje punu podrsku zasto bi se oglasavali!!!!
Ja na zalost nisam ubedio veci broj ljudi da to sto se sada radi nije dobro!!!

Pitanje je vremena kada ce se u Plani udruzenje ciji sam i ja clan ugasiti jer nece moci vise finasiski da ispunjava obaveze koje ima jer se zaglibilo mnogo!!!Niko nece da prizna svoje greske ,kao ni LSS,i tu smo gde smo!!!

Lancana reakcija sledi!!!!Pitanje je vremena i trenutka!!!

Povratka na staro nece biti jer je to nemoguce u ovo vreme!!!

jedini nacin za opstanak udruzenja,Saveza,pa i lovista jeste UKRUPNJIVANJE i JACANJE UDRUZENJA,LOVNE TERITORIJE i BROJA LOVACA!!!
Sve ostalo su prazne price i zelje pojedinaca!!!

temudjin

slavaplana kaže:
LSS se nikada zvanicno nije oglasio oko Velike Plane !!!

Dok Vam sadasnja garnitura daje punu podrsku zasto bi se oglasavali!!!!
Ja na zalost nisam ubedio veci broj ljudi da to sto se sada radi nije dobro!!!

Pitanje je vremena kada ce se u Plani udruzenje ciji sam i jaclan ugasiti jer nece moci vise finasiski da ispunjava obaveze koje ima jer se zaglibilo mnogo!!!Niko nece da prizna svoje greske ,kao nni LSS,i tu smo gde smo!!!

Lancana reakcija sledi!!!!Pianje je vremena i trenutka!!!

Povratka na staro nece biti jer je to nemoguce u ovo vreme!!!

jedini nacin za opstanak udruzenja,Saveza,pa i lovista jeste UKRUPNJIVANJE i JACANJE UDRUZENJA,LOVNE TERITORIJE i BROJA LOVACA!!!
Sve ostalo su prazne price i zelje pojedinaca!!!

Bas naprotiv g-dine Slavo, jedini put je prirodna organizacija u. skladu sa postulatima etologije.
Ono sto pod hitno treba resiti je formiranje lovocuvarske sluzbe van udruzenja i da se plate kroz lovnu kartu. Osima za jelena i medveda (zasticena vrsta) za sve duge vrste nema potrebe ustanovljavati lovista veca od 10.000 ha.
O organizaciji je dosta pisao Zoricic 30-ih godina proslog veka a da tu su Matvejev, Puncer.... Sto se tice organizacacije najbolji primer je Lovska zveza Slovenije.

p.s.
Kao suprotni proces globalizaciji javlja se nova ekoloska ideja - Ideja ekonomije stotog kilometra - pozitivne rezultate je moguce primeniti i u organizaciji lovaca............

Lala
 Ekonomija 'stotog kilometra' = ekonomija jednog regiona, (ekonomske, kulturološke, socijalne, pa i lovne prirodne celine - regionalizacija), sa istim ili sličnim potrebama, uslovima i potencijalima, ako sam dobro shvatio?
A čemu onda savezi? Da uskladjuju različitosti? Ovo su već filozofska i strateška pitanja, nisam siguran da većina lovaca kapira o čemu se radi.
Idemo na životnije teme, aktuelne u ovom trenutku, da ne rasplinjujemo raspravu o saglasnosti na Nacrt ZODL, i učešću u donošenju tog zakona i podzakonskih akata.

slavaplana
 LSS gazduje lovistem preko udruzenja u Velikoj Plani!!
To isto udruzenje prodaje divljac vlasnistvo drzave iz lovista kojim gazduje LSS !!17.04.u trofejnom ostrelu po cenovniku koji propisuje LSS kao jos uvek korisnik lovista u 2010god.srdac od 700eura se prodaje svom clanu udruzenja za 23.000din i ako cenovnik u toj godini jasno kaze da popusta u periodu od 15.04.do 16.05 nema za clanstvo a da se posle tog perioda moze odobriti popust do 30%!!!!U Plani clanovi L.U.Pomoravlje godinama u nazad placaju samo 30% od pune cene !!
Zasto LSS posle moje prijave lepo nije dosao Planu da vidi sta se to radi sa lovocuvarom ,kako se divljac fakturise,ko je usao u sudski spor bez odluke U.O. i napravio ceh od 800.000din koji su lovci platili za stetu na autu,koliko je minus u kasi udruzenja i da li se postuje lovna osnova i godisnji plan koje je radilo lice koje nema potrebne kvalifikacije za tako nesto pa je posle kontrole Republickih ispektora taj isti godisnji plan nosen Tatovicu na potpis???

Na polaganjiu lovackog ispita u Plani predsednik komisije je bio VLADA PRAVNIK ???Pa lovci nisu polagali RIMSKO PRAVO????

Da je LSS malo kontrolisao rad udruzenja sa kojima je potpisao ugovore o davanju lovista na gazdovanje siguran sam da bi bar sa 50% udruzenja ugovori bili raskinuti da je to LSS radio jer mu je to bila OBAVEZA da prati sta to udruzenja rade medjutim LSS je samo interesovala CLANARINA da se na vreme uplati i sad je kriv neko drugi !!!

Da krenemo od vrha pa nanize i da svako podnese svoj deo krivice od rukovodstva do obicnog lovca!!!

Ponavljam UDRUZENJA GRADJANA NIKO NIKADA NIJE KONTROLISAO i zato smo tu gde jesmo!!!

O strucnosti JAVNIH TUZILACA,SUDOVA i SPROVODJENJU ZAKONA ne bi sada jer je to tek haos i totalno nepoznavanje ove materije!!

puricbb
 Konačno i malo konkretnih činjenica zahvaljujući Temuđinu i to u svakom slučaju zaslužuje poštovanje. Bez obzira na položaj i status člana foruma nije korektno sve napadati. Ovo kažem jer sam bio u jednoj prilici da slušam diskusiju i predloge o reorganizaciji organizacije od strane gospodina Temuđina na UO LSS na sednici u prostorijama vet. fakulteta koji su bili više nego realni. Svašta je bilo u delu funkcionisanja LSS i to uglavnom zahvaljujući oligarhijama državnih vlasti kojima je u svakom slučaju najjednostavnije bilo da preko udruženja građana realizuju razne želje, očekivanja, potrebe,... i to uglavnom pokriju davanjem "sitnih" privilegija na koje se brzo naviknemo. Trendovi se menjaju, karte se otvaraju i sada treba biti mudar. Lovci Srbije ne smeju ostati bez krovne organizacije, naravno sa novom energijom koja je već prepoznatljiva. Po mom mišljenju povratak u "kameno doba" će dovesti do našeg nestanka. Pamet u glavu i u okviru svojih organizacija podizati na viši nivo svest lovaca što će sigurno dovesti do poboljšanja organizacije.

elko
 Uh, ala smo se raspričali!

Jedino smo izgleda ( tiče se pojedinaca ne foruma ) malkice zakasnili, iako narod kaže nikada nije kasno ili bolje ikad nego nikad
Svako nosi svoj teret, neko ume to bolje, neko lošije, ( anegdota oko balona od 20 litara koji su napravili Japanci a on manji od čuturice ) a polod rada su lovišta, organizovanost LU, kadrovska struktura zaposlenih, normativna usklađenost i postupanje.
Možemo svi da filozofiramo, u ovom trenutku to nije nejpreče.Treba biti konkretan i nastupati sa konkretnim predlozima.
Svaka funkcija, radno mesto, stručnost i poznavanje nose sa sobom različitu težinu.U tom smislu je i uloga kolege ( kao lovca ) Temuđina drugačija i sa različitom težinom od običnog lovca,sekretara u LU, ovih novih sekretara i td.
Možemo se baviti retoričkim smicalicama, sitnim cinizmom, sada iznositi nešto što je davno prošlo ali od toga neće imati koristi niko do ovih ili onih koji su sada na čelu lovstva Srbije a rade to što rade.
Zna Temuđin i kako je, i kako je trebalo da bude, i ko je kriv ( u množini ) ali zna i koliko je ko odmogao ili pomogao.
Svako treba da zadrži principijelnost i u delima i u rečima.
U svakom slučaju plod našeg rada , ( sa različitim doprinosom ), vidi se na svakom koraku, u svim lovačkim institucijama, na terenu, u ponašanju.
Da malo pokušam da pametujem, svako lice ima naličje, a svaka istina i svoju negaciju ili laž.Jeste lovstvo samo jedan aspekt društvenih odnosa, jesmo u tranziciji, ali znamo svi ko je i kako radio i šta je ostavio iza sebe.
Ova situacija mora i treba da se prevaziđe, da odu oni koji su doveli do ovoga pa ma ko da su - nisu radili kako treba i tačka.
Manimo se optuživanja, prepucavanja, okrenimo se konkretnim predlozima.U tom smislu i Temuđin duguje lovcima Srbije - sada je vreme da se oduži.
Sigurno je da lovci Srbije to očekuju od njega i zaslužuju, a ne vidim da treba da se ponaša odbranaški jer njega lično skoro niko ne stavlja u isti koš sa onima ili ovima.

Lala
 Da se vratim na davanje saglasnosti LSS na Nacrt ZODL, i na ovde iznetu primedbu o izostanku javne rasprave povodom toga.

Skrećem pažnju kolegama lovcima i Temudjinu, na jedan dokument koji je objavljen na sajtu LSS još 2009. godine, pre usvajanja ZODL. Taj dokument na sajtu LSS nosi naziv 'Nacrt Zakona o divljači i lovstvu,, uvažene primedbe LSS i LSV'. Evo link:

http://www.ecolss.com/SAOPSTENJA/23_1...ovstvu.pdf

U tom dokumentu, u kom se kao potpisnik navodi tadašnji ministar Saša Dragin, na strani 55 ima deo koji se tiče javne rasprave, i koji nosi naslov (taj deo) 'Da li su sve zainteresovane strane imale priliku da iznesu svoje stavove o zakonu', pa tako piše i sledeće:

'U radu kreativnih radionica posvećenih lovnoj politici i lovnom zakonodavstvu Republike Srbije učestvovalo je više od 200 predstavnika zainteresovanih strana...'

Takodje piše i ovo na sajtu LSS, u tom tekstu:
'Ovaj zakon je bio dostupan javnosti za davanje primedaba, predloga i sugestija i sve vreme izrade se nalazio na sajtu projekta GCP/FRY/003/FIN 'Razvoj sektora šumarstva u Srbiji'.

U tom dokumentu, na strani 56., takodje piše i ovo:
'Nakon brojnih konstruktivnih sastanaka sa predstavnicima Lovačkog saveza Srbije usaglašavanjem pojedinih stavova prevazidjeni su višegodišnji problemi i utvrdjen je Nacrt zakona o divljači i lovstvu, te je time otvoren put za donošenje zakona iza koga stoje sve referentne stručne organizacije.'

Toliko o javnoj raspravi - ovo što sam citirao je, prema sajtu LSS, napisao tadašnji ministar Saša Dragin, a naslov o uvažavanju primedbi LSS i LSV je verovatno stavio onaj koji je tekst postavio na sajt LSS!
Time je, bar što se mene tiče, dilema o javnoj raspravi rešena, na osnovu onog što smo imali od dokumenata na raspolaganju.

Ostaje da proverimo, ako budemo mogli, navode o falsifikatu i fabrikovanju, mada bi time trebalo da se bavi neko drugi. Možda je bolje da mi ne teramo dalje, ionako smo puno već pisali, da ne bude ono 'terali lisicu, isterali medveda'?

slavaplana
 Admin PowerOdobrenoSrbijalov

Strana 55 !!to je odgovor svih pitanja i dalja rasprava oko javne rasprave na zakon je bespredmetna jer se ovaj dokument nalazi na sajtu LSS !!!

kompjuteri su cudo koliko pamte!!!!

Nadam se da se Temudjin seca ovog papira????

Mozda je i ovo falsifikat uprave za sume????

Mene interesuje ko je to na sednici U.O. trazio da Ceranic dobije otkaz iz LSS???

Ko to radi ispred Uprave za sume????Zasto se to trazi sada kada je U.O. promenjen i kada sada sede ljudi u istom koji nikakve kontakte nemaju sa Upravom za sumu????

Kome je to u interesu???

Napomenuo bi da bivsi clanovi U.O. koji su iskljuceni i iz LSS vise ne ucestvuju u radu LSS ??

Takodje me interesuje ko je taj KORUMPIRANI CINOVNIK IZ UPRAVE ZA SUME i ko je trazio da isti dobije otkaz iz Uprave za sume????Mozda Temudjin ima odgovor ????

Sta ce mo sad kad je sve doslo na svoje mesto???

Mozda da padne neka ostavka cisto iz moralnih nacela???

temudjin

Lala kaže:
'U radu kreativnih radionica posvećenih lovnoj politici i lovnom zakonodavstvu Republike Srbije učestvovalo je više od 200 predstavnika zainteresovanih strana...'
Takodje piše i ovo na sajtu LSS, u tom tekstu:
'Ovaj zakon je bio dostupan javnosti za davanje primedaba, predloga i sugestija i sve vreme izrade se nalazio na sajtu projekta GCP/FRY/003/FIN 'Razvoj sektora šumarstva u Srbiji'.
U tom dokumentu, na strani 56., takodje piše i ovo:
'Nakon brojnih konstruktivnih sastanaka sa predstavnicima Lovačkog saveza Srbije usaglašavanjem pojedinih stavova prevazidjeni su višegodišnji problemi i utvrdjen je Nacrt zakona o divljači i lovstvu, te je time otvoren put za donošenje zakona iza koga stoje sve referentne stručne organizacije.'

Odlicno Lalo, ovo je jedinstveno u svetu da se javna rasprava odrazava unapred kada se nije znao ni definisan tekst zakona koji je kao nacrt usaglasen tek 21.10.2009. godine. Javna rasprava ide posle nacrta ovako je to fingiranje ili mozda laziranje. Lalo hvala na citatima jer svaki dobronamerni gradjanin i lovac sada zna razliku izmedju nacrta necega i predloga. Nije ovo jedinstveni slucaj vec je ovako uradjeno sa vecinom zakona donetih u prethodne 4 godine.

temudjin

slavaplana kaže:
Admin PowerOdobrenoSrbijalov
Strana 55 !!to je odgovor svih pitanja i dalja rasprava oko javne rasprave na zakon je bespredmetna jer se ovaj dokument nalazi na sajtu LSS !!!
kompjuteri su cudo koliko pamte!!!!
Nadam se da se Temudjin seca ovog papira????
Mozda je i ovo falsifikat uprave za sume????
Mene interesuje ko je to na sednici U.O. trazio da Ceranic dobije otkaz iz LSS???
Ko to radi ispred Uprave za sume????Zasto se to trazi sada kada je U.O. promenjen i kada sada sede ljudi u istom koji nikakve kontakte nemaju sa Upravom za sumu????
Kome je to u interesu???
Napomenuo bi da bivsi clanovi U.O. koji su iskljuceni i iz LSS vise ne ucestvuju u radu LSS ??
Takodje me interesuje ko je taj KORUMPIRANI CINOVNIK IZ UPRAVE ZA SUME i ko je trazio da isti dobije otkaz iz Uprave za sume????Mozda Temudjin ima odgovor ????
Sta ce mo sad kad je sve doslo na svoje mesto???
Mozda da padne neka ostavka cisto iz moralnih nacela???

Slavo hvala na upisima jer ti uvek dajes i odgovor na njih. Uprava za sume je visoko profesionalno profilisana organizacija tako da si u pravu, gde bi oni ...ccc.... preporucujem da se raspitas sta misle lovni radnici o toj Upravi za sume pre nego sto ista napises. Na kraju da napisem ipak si volonterski portparol Uprave za sume.

temudjin
 Lala citira:
Ovaj zakon je bio dostupan javnosti za davanje primedaba, predloga i sugestija i sve vreme izrade se nalazio na sajtu projekta GCP/FRY/003/FIN 'Razvoj sektora šumarstva u Srbiji'.

Odgovor kratak i jasan FAO programom finansirani novi zakoni i to prvo zakon o sumama a potom... Medjutim kada se probiju rokovi za projekte finansirani iz FAO fondova onda brzinski moze i neka kombinacija i rekombinacija.

Lala
 Dakle(M): Temudjine, sada si u svom upisu gde si mene citirao, napisao da je nact zakona bio usaglašen sa LSS 21.10.? Pa jel jeste, ili nije? Izgleda da ipak jeste!
Ako se ja dobro sećam, u periodu posle usvajanja ZODL, kada se uvidelo da neke stvari ne funkcionišu kako treba, ili da neke ne mogu da funkcionišu uopšte, bilo je priče da nisu konsultovane lovačke organizacije. Napadan je ZODL u celini, i u pojedinostima, a ljude iz Uprave za šume ste proglašavali neznalicama, otvoreno ili uvijeno. Sećaš se tribine na sajmu Lorist, svega 6 meseci posle usvajanja?
Sada ispada da su lovačke organizacije, a posebno LSS, još kako bile učesnici u izradi ovog zakona. Pa koga ste kritikovali i kritikujete, kada ste i vi učestvovali u izradi? I kada je dobar deo vaših predloga i primedbi uvažen? Niste zadovoljni što nisu uvaženi svi predlozi? Imam osećaj da bi ste bili zadovoljni jedino da se ništa u vezi saveza nije menjalo - još kako ste bili svesni da savez(i) ispadaju iz igre u lovstvu, kada je u pitanju monopol na lovišta, i kada su u pitanju velike pare koje su se vrtele u savezima.
Posle je bilo priče da primedbe lovačkih organizacija na zakon nisu uvažene. Onda su isplivali dokumenti po kojima su 'usaglašeni stavovi' izmedju Ministarstva-Uprave za šume, i LSS i LSV, u vezi Nacrta.
Onda je bilo priče, posle usvajanja ZODL, da Pravilnici ništa ne valjaju, pa je iskočio dokument, u kojem tekst počinje sa 'Zahvaljujući ljubaznosti Uprave za šume...' ili tako nekako, da su Pravilnici usaglašeni, a samo neki nisu, ali da će biti. Sećam se da je onda bilo, da kažem, opstrukcije prilikom usaglašavanja nekih pravilnika.
Sada, na kraju, iskrsava primedba da nije bilo javne rasprave?! Pa nije javna rasprava samo usaglašavanje sa LSS, Temudjine, valjda ima u javnoj raspravi o nekom zakonu i drugih učesnika? Ne počinje javna rasprava i ne završava samo sa LSS! Tamo, u tekstu se i navode neki od drugih učesnika. Izgleda da je LSS medju poslednjima dao saglasnost na Nacrt zakona, pa onda tražio ponovo javnu raspravu? Malo prepotentno?
Elem, ponavljam: što se mene tiče, posle ovog teksta sa sajta LSS, a naročito posle naslova teksta, dalja priča o (ne)postojanju javne rasprave je bespredmetna.

Mene, Temudjine, ne možeš nazvati portparolom Uprave za šume, ja se ne svrstavam ni na jednu stranu, to ti je poznato od ranije, pa ću ti ja i odgovoriti: nemoj potcenjivati lovce-forumaše sa Srbijalov ni u jednom smislu; makar koliko da se savezi trude da nas ne informišu, mi ipak nadjemo način da saznamo štošta; ne potcenjuj ni inteligenciju lovaca-forumaša, nemoj misliti da se do dokumenata koji su tebi na raspolaganju, a koja nas zanimaju, ne može doći legalnim putem, a naročito nemoj misliti da nešto ne vidimo ili ne znamo, da smo slepi pored očiju. Veruj mi na reč, forumaši odlično vide sve, ja kao stručnjak iz oblasti očne optike i optometrije to odgovorno tvrdim!

Punisher ti je već jednom nešto napomenuo u vezi zajedljivosti i cinizma, pa i nadmenosti. Pokušaj to da izbegneš, mnogo bolje zvučiš kada te svoje loše osobine kontrolišeš i ne ispoljavaš.
'The dark side of the moon'!

Da dodam još, i da uzmem slobodu da i ja budem malo ciničan: verujem da nikom neće promaći tvoja srčanost u odbrani ponašanja LSS, i njegovog predsednika, u vezi usvajanja ZODL i pripadajućih pravilnika. To se i očekuje od jednog lojalnog visoko kotiranog čoveka u LSS. Valjda će to Popović umeti da ceni?
Ja jedino ne razumem (iskreno), zbog čega si se ti našao direktno prozvanim? Zna se ko je predstavljao LSS, i ko je predstavljao LSV, pred državnim organima onomad. Zašto se guraš i ti u to kolo, kad u to vreme nisi bio sekretar LSS?
I za kraj jedno pitanje: da li bi bio ljubazan, da se mi ne mučimo dodatno, da nam kažeš šta je bilo dogovoreno na sastanku koji je održan dan pre onog potpisivanja usaglašenog Nacrta ZODL? Koliko ja znam, na tom sastanku su bili prisutni, pored nekih drugih ljudi, i gospoda: Popović, Beuković, Orlović (tadašnji direktor Uprave za šume) i Strnad.
Cenio bih veoma, kada bi nam omogućio da mi lovci saznamo ko je šta tačno tamo rekao, ili možda potpisao. Znam da je zapisnik vodjen. Svaki gradjanin, ako zna šta treba da traži, ima pravo da se pozove na Zakon o dostupnosti informacija, ili na odredbu Zakona o udruženjima u vezi javnosti rada udruženja, i zatraži dokument ili informaciju, i da to dobije. Zašto da čekamo neki naredni broj Kurira ili Predatora, ako nam ti možeš pomoći, pa da završimo ovu priču?

slavaplana
 temudjine sadasnji U.O. LSS je boza i kabeza u odnosu na ljude koje je Skupstina u Smederevu razresila iz istog???

Nisam dobio odgovor ko je trazio na U.O. da ti dobijes otkaz iz LSS???

Takodje nema odgovora koji je to sluzbenik Uprave za sume korumpirani cinovnik???

Ovo me podesca na pricu Djukica u Novom Selu kada je pred masom ljudi rekao javno da pojedinci iz LSCS bolje da cute da on ne progovori??

Ja i oni jedva cekamo da neko prvi progovori pa ko je cist nema razloga da se plasi a bogami ko je muljao neka se zapita sta ce i kako ce!!!

Vreme je da se situacija u lovstvu polako pokrene i da se stvari,stari kadrovi RASCISTE kako bi neki novi ljudi menjali i LSS i lovstvo u Srbiji!!!

Ako neko misli da ce sadasnja garnitura nesto da promeni taj je ili BUDALA ili neko ko misli da su cuda moguca !!!

Nema promene politike u LSS sa starim kadrovima !!!

Juce sam cuo komentar da zgradu u Nemanjinoj treba SRUSITI ,pozvati popa da okadi stare temelje i LSS premestiti na drugo mesto !!!

Ako je i to resenje problema pozdravljam tu ideju mada iskeno mislim da su ljudi koji su pustili korenje u LSS smetnja pomeni politike i vizije novog i drugacijeg LSS po meri lovaca u skladu sa njihovim potrebama!!!

slavaplana
 Temudjine da li znas ko je predsednik Lovckog saveza Jugoslavije i ko pare od zakupa u zgradi prikuplja na svoj privatan racun na ime opremnine kako sam kaze????Ko je taj gospodin koji prema mojim informacijama preko 300eura svakog meseca inkasira na privatan racun ili u kesu sve jedno je i kako to da taj savez jos uvek postoji????

Sremac75
 Već dugo ste svi Van teme
Tema je "Nestaje li LSS"!
A postoji i tema na kojoj bi se moglo pisati oo Zakonu
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...wstart=500
Nazad na temu
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Mislim da nisi u pravu Sremac: upravo razjašnjenje ovih pitanja o kojima sada pišemo, će dati odgovor na pitanje 'Nestaje li LSS?', a i na neka druga pitanja.

Indjijanac
 otkud tmudjin da nam posvećuje ovoliko vremena?Mora da ima slobodan dan ili je na godišnjem?Hmmm
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

temudjin
 Vaistinu

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,063,882 posete www.srbijalov.com