Lovačke puške sačmare Mađarske proizvodnje
|
Yeti |
Objavljen 14.04.2012. 19:03
|

Mlađi član

Upisa: 10
Pristupio: 20.02.2010. 16:49
|
Zanimljiva Tema,svaka cast evo da se i ja pohvalim , posedujem jednu Madjaricu ali veoma retku na nasim prostorima,u pitanju je FROMER polozara sa petlicima.Rucne izrade, cevi imaju oznaku FN - Broving!Puska napravljena davne 1936 godine i u kalibru je 16/70,mnogo lepo izgleda za svoje godine.
Inace od te firme Fromer je i nastala poznata Madjarska oruzarska firma Monte Karlo,inace njen predratni vlasnik Josef Fromer je radi iskljucivo na konstrujisanju pistolja ali eto ima i veoma mala serija od 20 tak pusaka polozara.slike postavljam odmah da ih podelim sa vama!
|
|
|
|
Yeti |
Objavljen 14.04.2012. 19:04
|

Mlađi član

|
FROMER PATENTS kalibra 16/70!!!
Veoma retka stara lovačka puška Fromer Patents proizvedena u Mađarskoj. Pištoljski pevci, kalibar 16/70.
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 14.04.2012. 19:25
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
pa ti yeti udario da nama ljubiteljima starina idu sline
|
|
|
|
neca90 |
Objavljen 14.04.2012. 19:34
|

Veteran

Upisa: 531
Pristupio: 02.10.2010. 18:30
|
Potpuno se slazem sa Keltom,duh tradicije zaista predstavlja nesto posebno!
A nesto bih pitao:sta je na ovoi pusci ono iznad repa za otvaranje,mislim ono sto "strci"?Pretpostavljam da je to kocnica...cini mi se da nisu orozi...? |
|
|
|
kelt |
Objavljen 14.04.2012. 19:36
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
citaj neco bolje covek je sve objasnio
|
|
|
|
neca90 |
Objavljen 14.04.2012. 19:39
|

Veteran

Upisa: 531
Pristupio: 02.10.2010. 18:30
|
Jes' 'vala-))U pravu si! |
|
|
|
Yeti |
Objavljen 14.04.2012. 21:23
|

Mlađi član

|
Pozdrav da to su Petlici,puska je extra,sto je naj cudnije nema lufta u opste u glavi puske! cevi iznutra jesu nacete ,ali jos uvek ona radi svoj posao kako treba! A sta kazete za ovaj model puske pre neki dan je u mom vlasnistvu,coveku kome je oduzeta i ja je kupio za smesne pare! treba malo da se ulozi u njumpa da i lovimo i dalje od Grofa Pejacevica do mene!
|
|
|
|
Yeti |
Objavljen 14.04.2012. 21:25
|

Mlađi član

|
Puska je u gravuri,sa zlatnim incijalima majstora koji je nju pravio,cevi su gravirane cele! mehanizam za prelamanje puske uradjen od slonovace! samo uradjeno 1875 godine 6 pusaka u nekim kalibrima! i eto i ja naletih na jednu od njih,da mi krasi orman medju ostalim puskama! |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 14.04.2012. 23:37
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Yeti 
no comenAt 
madŽarica 
a ova druga ... izgleda vrlo očuvano, kvalitetno i prelepo ko voli "stariju" Classic produkciju ... samo pazi da nađeš dobrog majstora kad budeš "ulagao u nju" jer šteta bi bila prevelika kad bi se našla u rukama "dunđera"
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
Yeti |
Objavljen 15.04.2012. 09:35
|

Mlađi član

|
canis aureus kaže:
Yeti 
no comenAt 
madŽarica 
a ova druga ... izgleda vrlo očuvano, kvalitetno i prelepo  ko voli "stariju" Classic produkciju ... samo pazi da nađeš dobrog majstora kad budeš "ulagao u nju" jer šteta bi bila prevelika kad bi se našla u rukama "dunđera"

Druze pusku sam vec dao da se sredjuje kod najboljeg majstora u Srbiji,jetse da ce me lepo to izaci u ceni,ali covek je profesionaklac sto se tice starog oruzja i veliki kolekcionar! Stvarno me i ne zanima cena njegovih rukumpotpisan je ugovor i overen u sudu,svako gresku ako napravi snosi troskove naplate u vrednosti puske koju sam dobio direktno od Kesslera- firme iz Sulhla.To je najbitnije da se ugovor ispostuje,kad stigne od njega nove slike kacim da je vidi te svi zajedno! dotle tajna ostaje koji je puskar u pitanju ,i naravno cenu niakada necu reci,jer i ja postujem ugovor koji je potpisan u maticnom sudu!
jedan mali detalj oreginal kundaka uradjen od plemenitig dela korena oraha sa zanimljivim detaljem slonovace koja se nalazi odmah ispod oroza |
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 15.04.2012. 14:40
|

Veteran

Upisa: 780
Pristupio: 02.03.2011. 23:02
|
koju sam dobio direktno od Kesslera- firme iz Sulhla
izvini kolega jedno pitanje a zasto onda nisi poslao direktno u sull da ti odrade reparaciju posto bi ti oni moglo odmah odraditi i papire da je oruzje reparirano i da oni stoje iza toga pozdrav
najbolja je ona puska koja se non stop kvari
|
|
|
|
vojkan |
Objavljen 15.04.2012. 14:48
|

Stari član

Upisa: 203
Pristupio: 17.12.2009. 15:48
|
sjeftic kaže:
izvini kolega jedno pitanje a zasto onda nisi poslao direktno u sull da ti odrade reparaciju posto bi ti oni moglo odmah odraditi i papire da je oruzje reparirano i da oni stoje iza toga pozdrav

Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!
|
|
|
|
Yeti |
Objavljen 15.04.2012. 15:43
|

Mlađi član

|
sjeftic kaže:
Aj kolega da ti odgovorim,razmisljao sam i o toj temi ali iskreno kad sam dobio informaciju od njih da je 3 puske od njih 6 koje su bile uradjenje,da su u vlasnistvu Grofovske porodice Pejacevic iz Virovitice.Kao bih ja njima obljasnio da sam ja Vlasnik te puske? i ako posedujem oruzni list izdat od maticnog MUPA.
e to je to dragi prijatelju,sto nisam odneo kod njih! Da nebih ostao bez nje,jer takva je procedura kod njih,a posto nema vise potomaka te grofoske porodice pusku bi mogla da nasledi R.Hrvacka! i ako sam je kupio od bivseg vlasnika koji je nju doneo 90 tih godina iz Virovitice kad je bilo ratno stanje.Covek mi je pokazao da je ta puska u njegovom vlasnistvu oko 80 godina,i ako je njegov paradeda dobio tu pusku na poklon od licnog tog GROFA,ali to nije u to vreme bilo ni zapisano niti sta drugo zabelezeno.Sem da se zna da je Grof Petar Pejacevic imao u vlasnistvu dve sacmare u kalibru 16 i triling iste prozivodnje!
Zato sam ipak odlucio da se radi u Srbiji kod mnogo dobrog majstora koji ce je odraditi kako treba! |
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 15.04.2012. 15:49
|

Veteran

|
kolega jeti ja mislim da su te puske seriske i da ih ima u seriskoj proizvodnji mozda ih ima malo kod nas ali u austiji i svjcarskoj ih ima veliki broj tako da mislim da gresis ali nemoras da mi verujes bas na rec ali ako budem imao vremena provericu u austiskoj kolekcionarskoj kuci vrednost te puske pa cu ti reci sve ali sada su praznici pa da ostavimo da prodje vreme veliki pozdrav i voleo dbih da je vidim posle zavrsetka
|
|
|
|
Yeti |
Objavljen 15.04.2012. 17:16
|

Mlađi član

|
sjeftic kaže:
kolega jeti ja mislim da su te puske seriske i da ih ima u seriskoj proizvodnji mozda ih ima malo kod nas ali u austiji i svjcarskoj ih ima veliki broj tako da mislim da gresis ali nemoras da mi verujes bas na rec ali ako budem imao vremena provericu u austiskoj kolekcionarskoj kuci vrednost te puske pa cu ti reci sve ali sada su praznici pa da ostavimo da prodje vreme veliki pozdrav i voleo dbih da je vidim posle zavrsetka
Slobodno kolega nemam nista protiv! Aj mi samo jednu stavr obljasni ako mozes,kako to da jedna firma koja pravi TRILIGE napravi samo 6 sacmarica! koje su po tebi u serijskog proizvodnji! Puska je kako rekoh uradjena sa gravurom i delovima od slonovace,volio bih da vidim tvoje obavestenje koje proveris.
Da je unikat jeste a ti slobodno proveri sto vise informacija bolje je! Naravno da ces je videti prvi obecavam ti zvacute kad budem bio u Kragujevcu ne da je vidis nego i da je probas,slobodno! |
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 15.04.2012. 18:25
|

Veteran

|
dobro posto ti toliko imas informacija i potkovan si papirima za veoma kratko vreme za koje je puska u tvom vlasnistvu i znas da je toliko pusaka uradjeno a kao sto vidim znas i skoro ko je sve vlasnik tih pusaka onda ti zelim da je sredis i da je prodas najvise sto mozes da uzmes posto si je vidim stavio da je prodajes mada posto ti kazes da je takav raritet tu pusku treba da cuvas ali nema ni veze srdacan pozdrav
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 15.04.2012. 19:06
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Čitajući upise kolege Yetja,vidim da je ubeđen u ono što piše,i baš zbog toga sam nazvao jednog puškara koji nije kod nas na forumu i tražeći informaciju samo o toj puški bez obrazlaganja.Kolega puškar mi je dao identičan odgovor kao što je napisao kolega sjeftić. S tim što je možda serijska puška malo dorađena, kao što i mi danas dorađujemo - ukrašavamo naše puške
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Yeti |
Objavljen 15.04.2012. 21:40
|

Mlađi član

|
DakiNS kaže:
Čitajući upise kolege Yetja,vidim da je ubeđen u ono što piše,i baš zbog toga sam nazvao jednog puškara koji nije kod nas na forumu i tražeći informaciju samo o toj puški bez obrazlaganja.Kolega puškar mi je dao identičan odgovor kao što je napisao kolega sjeftić. S tim što je možda serijska puška malo dorađena, kao što i mi danas dorađujemo - ukrašavamo naše puške 
E kakvi ste vi ljudi i cime se vi bavite DAKINS,ja cu ti reci da na ovoj pusci nista nije doradjivano posalji majstore mail da ti posaljem slike nje da vidis u kakom je stanju ona bila! i u kakom je stanju sad! A to sto sam je stavio na prodaju dobijao sam mnogo jake ponude od kolega ali je nisam prodao u opste jer je u pitanju unikat.Zbog takvih sto ste vi ja napustam grupu.A volio bih da vas vidim na sajmu LORISTA kad je budem doneo i tamo postavio da barite vase oci puskom koju samo mozete da sanjate.Lovite sa oruzjem od 100 evra, ste prave! toliko od mene
Eto pokaza naš koega Yeti pravo lice trgovca i muljatora ,mislio je da je na našem forumu našao ovce za šišanje.
Srbijalov Admin Tim |
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 15.04.2012. 22:09
|

Veteran

|
kolega yeti to nije lepo sa tvoje strane tebe niko nije uvredio ovde niti ti je rekao ruznu rec ti si postavio pusku u oglasima da je prodajes nismo mi zato sam ti i reko zasto je prodajes a posto si ti ispricao istoriju te puske i o vernosti da je puska to sto ti kazezs valjda i mi imamo misljenje da kazemo da malo sumljamo u sve to a posto si se dokopo jedne kako kazes vredne puske mislis da ces time da napravis nas ljubomorne slobodno izlazi na sajmu na loristu a sto se tice pusaka od sto evra cini mi se da i ti imas jednu veliki pozdrav
|
|
|
|
nemeza |
Objavljen 15.04.2012. 22:17
|

Veteran

Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
Kolega Yeti, ja se mnogo ne razumem u puške i verujem ti za razliku od ostalih kolega sa foruma, ali molim te reci mi nešto nevezano za tu pušku šta je "TRILIGE". Pozdrav.  |
|
|