Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački paprikaš

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački paprikaš
Lala
 A izmedju gulaša i paprikaša?

Kao krucijalno pitanje za dobrobit lovstva smatram dilemu (trilemu?) da li koristiti knedle, testeninu ili krompir?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

canis aureus

qwar kaže:
Sustinska razlika izmedju kotlica i gulasa? Zanima me vase misljenje?

Kotlić je od razni metali. Bakreni, pleKani, tučani, proKronski i tako to Selja a gulaš je od mesa, povrća, začini razni, i mis'im tako Jaooo
Grin

Gulaš je bez kosKi a paprikaš sa kostima(meso s kosti) !?!? .... ili se varam?!? ali mnogi kulinari tako kažEDu!Stari
Zbunjen
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus

Lala kaže:
A izmedju gulaša i paprikaša?

Kao krucijalno pitanje za dobrobit lovstva smatram dilemu (trilemu?) da li koristiti knedle, testeninu ili krompir?

... a slatki kupus može li?? pitanje je sad!
Dim

Sasa frrr
 Koliko znam paprikas ukljucuje i krompir a gulas ne Confused

DakiNS
 Canis nemoj biti takav pa možda čovek jede i kotliće čisto da ne pere posle gulaša, ipak je on profesionalacGrin

Sasa pa nije qwar ni pominjao paprikašLupa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sasa frrr
 U pravu si, nisam shvatio, a i kako bi kada je pitanje u najmanju ruku "cudno" ?
Onda je Canis dobro objasnio, ja navise volim liveni kotilic Grin

DakiNS
 Meni je liveni malo težak iako je sigurno bolji a onaj proKronski lak samo vole da zagoreGrin

Sasa frrr
 Eee to, u livenom nece da zagori a kada ga skines sa vatre jos se krcka 10 min.Smile
Da se moze liveni emajlirati iznuta ne bi bilo boljeg kotlica (znam da ima kupiti ali skuupo), ovako hoce da korodira..

qwar
 Bravo Canis, Predložiću te Evodiji za orden. odnosno pločicu. Smile

canis aureus
 Bijade šala!
Možda nisi razumeo ili video Grin
... a ni tvoje pitanje nije baš najrazumljivije ...
Ne predlaži, i ordenja i pločica imadem sasvim dovoljno!
iveli 3
Dim

boro
 Bravo canis, nek kao i dosad, dele izmedju sebe svoja odlicja.

toto
 Da li je neko probao da skuva kupus sa zečetinom?
Naravno da mi futožani jesmo Ukusno

Mogu vam reći da je odlican, a cim saznam recept postavljam ovde. Inace na poslednjem takmičenju u kuvanju paprikaša, održanom u okviru Lorista ekipe iz Futoga su osvojile prva dva mesta, recept.....vrlo jednostavan....čokolada čuda napravi u kotliću Grin

Lala
 Sreća pa futožani nisu imali tri ekipe na sajmu Lorist!Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 A ko je bio u komisiji koja je ocenjivala?

toto

DakiNS kaže:

Nemam pojma, ja sam trebao ici, ali nisam mogao zbog posla. Ja im kazem sramota, nekad se namestalo prvo mesto, a vi namestili prva dva, bruka Grin

Salim se naravno, i pre dve ili tri godine, isto je bilo prvo mesto, taj sam i probao i zaista je bio extra, a i za ove znam ko su bili glavni kuvari i ne sumnjam da su bili dobri.
Pre otprilike 30-tak godina i ja sam sa ocem ucestvovao na istom takmicenju, moj zadatak je naravno bio da lozim vatru i pravim spricere, pogoite koje smo mesto osvojili Odobreno

neno1971

toto kaže:

DakiNS kaže:

Nemam pojma, ja sam trebao ici, ali nisam mogao zbog posla. Ja im kazem sramota, nekad se namestalo prvo mesto, a vi namestili prva dva, bruka Grin

Salim se naravno, i pre dve ili tri godine, isto je bilo prvo mesto, taj sam i probao i zaista je bio extra, a i za ove znam ko su bili glavni kuvari i ne sumnjam da su bili dobri.
Pre otprilike 30-tak godina i ja sam sa ocem ucestvovao na istom takmicenju, moj zadatak je naravno bio da lozim vatru i pravim spricere, pogoite koje smo mesto osvojili Odobreno

kolega bez uvrede ali mislim da je to bilo zbog spricera heheheheiveli 3
nebojsa savkovic

Jank

Sasa frrr kaže:
Koliko znam paprikas ukljucuje i krompir a gulas ne Confused

Gulaš je gulaš a paprikaš je paprikaš...šta je tu nejasno....a recepis čim nabavim postavljam...HaHaHa
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Evodija
 Pazi ti Qwarnog qwara. On bi i za recepte da deliMedalja
Malo se pogubi uvečeiveli. To može samo kod "rudara" Kurucina.
"evodija" ti nije nikada dozvolio da ga držiš na povodcu, kao neke.Njanjanja2
A moj dobri TOTO, drž se ti ove teme: recept, zec,kupus i čekolada, pa buć prvo mesto. E onda ćeš kao i tata Medalja primati svaka 3 meseca, kvartalno, kao ratu poreza. Pa da višš razloga za slavlje. Pusti ti ona udrženja koja nemaju DD, koja imaju problema, da se bore protiv nepravilnosti i lopovšaga.Brzo se vraćamHaHaHa Kod nas se kaže "Drž se ti masne kvake"Gladan
Ostavi se upisa tipa. "SLAVA KAŽE, LALA KAŽE,EVODIJA KAŽE, SREMAC......... pusti to.!Rotilj

toto

Evodija kaže:
Pazi ti Qwarnog qwara. On bi i za recepte da deliMedalja
Malo se pogubi uvečeiveli. To može samo kod "rudara" Kurucina.
"evodija" ti nije nikada dozvolio da ga držiš na povodcu, kao neke.Njanjanja2
A moj dobri TOTO, drž se ti ove teme: recept, zec,kupus i čekolada, pa buć prvo mesto. E onda ćeš kao i tata Medalja primati svaka 3 meseca, kvartalno, kao ratu poreza. Pa da višš razloga za slavlje. Pusti ti ona udrženja koja nemaju DD, koja imaju problema, da se bore protiv nepravilnosti i lopovšaga.Brzo se vraćamHaHaHa Kod nas se kaže "Drž se ti masne kvake"Gladan
Ostavi se upisa tipa. "SLAVA KAŽE, LALA KAŽE,EVODIJA KAŽE, SREMAC......... pusti to.!Rotilj

Oprosti druze, ali ja nisam razumeo ni jednu rec ovog tvog upisa. Mislim da je ovo skolski primer off topic-a, ali neka to procene admini.

Tema je Lovacki paprikas, evo jednog malog saveta, za one koji to vec ne znaju, mnogi spremaju meso tako sto ga drze u tkz pacu, brze i lakse resenje je prokuvati meso u vodi i na jakoj vatri, oprati ga(odstrani se krv) i potom kuvati. Jos nisam naucio da pravim one male ukusne knedlice, ali ne od griza, vec one tvrde, a to mi se bas dopada, zna li neko kako se to sprema i kada se dodaje u kotlic?

DakiNS
 Kolega toto recept za knedle je: jaja, brašno , so (može i malo izmrvljenog suvog peršuna) i par kapi vode da bude gustine kao jogurt i lepo grabiš kašikom i stavljaš jednu po jednu u kotlić pred kraj kuvanja.Gladan

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,524,148 posete www.srbijalov.com