|
Lovački paprikaš
|
| Lala |
Objavljen 10.11.2012. 21:14
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
A izmedju gulaša i paprikaša?
Kao krucijalno pitanje za dobrobit lovstva smatram dilemu (trilemu?) da li koristiti knedle, testeninu ili krompir?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 10.11.2012. 22:01
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
qwar kaže:
Sustinska razlika izmedju kotlica i gulasa? Zanima me vase misljenje?
Kotlić je od razni metali. Bakreni, pleKani, tučani, proKronski i tako to a gulaš je od mesa, povrća, začini razni, i mis'im tako 

Gulaš je bez kosKi a paprikaš sa kostima(meso s kosti) !?!? .... ili se varam?!? ali mnogi kulinari tako kažEDu!
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 10.11.2012. 22:03
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Lala kaže:
A izmedju gulaša i paprikaša?
Kao krucijalno pitanje za dobrobit lovstva smatram dilemu (trilemu?) da li koristiti knedle, testeninu ili krompir?
... a slatki kupus može li?? pitanje je sad!
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
| |
|
|
| Sasa frrr |
Objavljen 10.11.2012. 22:11
|

Član

Upisa: 175
Pristupio: 28.02.2011. 20:04
|
Koliko znam paprikas ukljucuje i krompir a gulas ne  |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 10.11.2012. 22:11
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Canis nemoj biti takav pa možda čovek jede i kotliće čisto da ne pere posle gulaša, ipak je on profesionalac
Sasa pa nije qwar ni pominjao paprikaš
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Sasa frrr |
Objavljen 10.11.2012. 22:18
|

Član

Upisa: 175
Pristupio: 28.02.2011. 20:04
|
U pravu si, nisam shvatio, a i kako bi kada je pitanje u najmanju ruku "cudno" ?
Onda je Canis dobro objasnio, ja navise volim liveni kotilic  |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 10.11.2012. 22:24
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Meni je liveni malo težak iako je sigurno bolji a onaj proKronski lak samo vole da zagore
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Sasa frrr |
Objavljen 10.11.2012. 22:36
|

Član

Upisa: 175
Pristupio: 28.02.2011. 20:04
|
Eee to, u livenom nece da zagori a kada ga skines sa vatre jos se krcka 10 min.
Da se moze liveni emajlirati iznuta ne bi bilo boljeg kotlica (znam da ima kupiti ali skuupo), ovako hoce da korodira.. |
| |
|
|
| qwar |
Objavljen 10.11.2012. 22:51
|

Pripravnik

Upisa: 9
Pristupio: 02.06.2012. 00:00
|
Bravo Canis, Predložiću te Evodiji za orden. odnosno pločicu.  |
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 10.11.2012. 23:20
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Bijade šala!
Možda nisi razumeo ili video 
... a ni tvoje pitanje nije baš najrazumljivije ...
Ne predlaži, i ordenja i pločica imadem sasvim dovoljno!
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
| |
|
|
| boro |
Objavljen 11.11.2012. 00:15
|

Stari član

Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
Bravo canis, nek kao i dosad, dele izmedju sebe svoja odlicja. |
| |
|
|
| toto |
Objavljen 15.11.2012. 21:20
|

Mlađi član

Upisa: 24
Pristupio: 29.07.2012. 23:52
|
Da li je neko probao da skuva kupus sa zečetinom?
Naravno da mi futožani jesmo
Mogu vam reći da je odlican, a cim saznam recept postavljam ovde. Inace na poslednjem takmičenju u kuvanju paprikaša, održanom u okviru Lorista ekipe iz Futoga su osvojile prva dva mesta, recept.....vrlo jednostavan....čokolada čuda napravi u kotliću  |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 15.11.2012. 21:44
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Sreća pa futožani nisu imali tri ekipe na sajmu Lorist!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 15.11.2012. 21:51
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
A ko je bio u komisiji koja je ocenjivala?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| toto |
Objavljen 15.11.2012. 22:14
|

Mlađi član

Upisa: 24
Pristupio: 29.07.2012. 23:52
|
DakiNS kaže:
A ko je bio u komisiji koja je ocenjivala?
Nemam pojma, ja sam trebao ici, ali nisam mogao zbog posla. Ja im kazem sramota, nekad se namestalo prvo mesto, a vi namestili prva dva, bruka
Salim se naravno, i pre dve ili tri godine, isto je bilo prvo mesto, taj sam i probao i zaista je bio extra, a i za ove znam ko su bili glavni kuvari i ne sumnjam da su bili dobri.
Pre otprilike 30-tak godina i ja sam sa ocem ucestvovao na istom takmicenju, moj zadatak je naravno bio da lozim vatru i pravim spricere, pogoite koje smo mesto osvojili  |
| |
|
|
| neno1971 |
Objavljen 15.11.2012. 23:54
|

Član

Upisa: 105
Pristupio: 24.02.2010. 13:43
|
toto kaže:
DakiNS kaže:
A ko je bio u komisiji koja je ocenjivala?
Nemam pojma, ja sam trebao ici, ali nisam mogao zbog posla. Ja im kazem sramota, nekad se namestalo prvo mesto, a vi namestili prva dva, bruka
Salim se naravno, i pre dve ili tri godine, isto je bilo prvo mesto, taj sam i probao i zaista je bio extra, a i za ove znam ko su bili glavni kuvari i ne sumnjam da su bili dobri.
Pre otprilike 30-tak godina i ja sam sa ocem ucestvovao na istom takmicenju, moj zadatak je naravno bio da lozim vatru i pravim spricere, pogoite koje smo mesto osvojili 
kolega bez uvrede ali mislim da je to bilo zbog spricera hehehehe
nebojsa savkovic
|
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 16.11.2012. 00:11
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Sasa frrr kaže:
Koliko znam paprikas ukljucuje i krompir a gulas ne 
Gulaš je gulaš a paprikaš je paprikaš...šta je tu nejasno....a recepis čim nabavim postavljam...
Lov je stil mog života...  ] 
|
| |
|
|
| Evodija |
Objavljen 16.11.2012. 11:49
|

Stari član

Upisa: 499
Pristupio: 27.06.2012. 21:59
|
Pazi ti Qwarnog qwara. On bi i za recepte da deli
Malo se pogubi uveče . To može samo kod "rudara" Kurucina.
"evodija" ti nije nikada dozvolio da ga držiš na povodcu, kao neke.
A moj dobri TOTO, drž se ti ove teme: recept, zec,kupus i čekolada, pa buć prvo mesto. E onda ćeš kao i tata primati svaka 3 meseca, kvartalno, kao ratu poreza. Pa da višš razloga za slavlje. Pusti ti ona udrženja koja nemaju DD, koja imaju problema, da se bore protiv nepravilnosti i lopovšaga. Kod nas se kaže "Drž se ti masne kvake"
Ostavi se upisa tipa. "SLAVA KAŽE, LALA KAŽE,EVODIJA KAŽE, SREMAC......... pusti to.! |
| |
|
|
| toto |
Objavljen 16.11.2012. 19:42
|

Mlađi član

Upisa: 24
Pristupio: 29.07.2012. 23:52
|
Evodija kaže:
Pazi ti Qwarnog qwara. On bi i za recepte da deli 
Malo se pogubi uveče  . To može samo kod "rudara" Kurucina.
"evodija" ti nije nikada dozvolio da ga držiš na povodcu, kao neke. 
A moj dobri TOTO, drž se ti ove teme: recept, zec,kupus i čekolada, pa buć prvo mesto. E onda ćeš kao i tata  primati svaka 3 meseca, kvartalno, kao ratu poreza. Pa da višš razloga za slavlje. Pusti ti ona udrženja koja nemaju DD, koja imaju problema, da se bore protiv nepravilnosti i lopovšaga.   Kod nas se kaže "Drž se ti masne kvake" 
Ostavi se upisa tipa. "SLAVA KAŽE, LALA KAŽE,EVODIJA KAŽE, SREMAC......... pusti to.! 
Oprosti druze, ali ja nisam razumeo ni jednu rec ovog tvog upisa. Mislim da je ovo skolski primer off topic-a, ali neka to procene admini.
Tema je Lovacki paprikas, evo jednog malog saveta, za one koji to vec ne znaju, mnogi spremaju meso tako sto ga drze u tkz pacu, brze i lakse resenje je prokuvati meso u vodi i na jakoj vatri, oprati ga(odstrani se krv) i potom kuvati. Jos nisam naucio da pravim one male ukusne knedlice, ali ne od griza, vec one tvrde, a to mi se bas dopada, zna li neko kako se to sprema i kada se dodaje u kotlic? |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 16.11.2012. 19:49
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega toto recept za knedle je: jaja, brašno , so (može i malo izmrvljenog suvog peršuna) i par kapi vode da bude gustine kao jogurt i lepo grabiš kašikom i stavljaš jednu po jednu u kotlić pred kraj kuvanja.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|