Kako je protekao današnji lov?
|
petar |
Objavljen 06.11.2010. 23:27
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
Od ova dva sto sam video, jedan je bio daleko, tako da nisam siguran, a ovaj drugi je imao rogove...B)
Just like old times!
|
|
|
|
aca |
Objavljen 07.11.2010. 16:22
|

Veteran

Upisa: 644
Pristupio: 18.03.2010. 19:42
|
danasnji lov nije protekao tako lose,ali nije ni dovoljno.podaci 1 nedelja na zeca 30 i nekoliko lovaca.rezultati na nas 30 i nesto lovaca oko 10ak zeceva.ali veoma slabo jer je taj deo bio najbogatiji sa zecom.ja mislim da se napravi lovostaj na zeca kod nas i da se pusti 50ak zeceva pa posle 2,3 godine da se pocne opet.ali ja mislim da je ova godina bila losa za svu divljac.nadam se da neko ima da se pohvali sa boljim rezultatima.pozdrav |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 07.11.2010. 17:38
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
danas lose. zeca skoro da nema |
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 07.11.2010. 17:48
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
Da bi pisao o lovu,morao bi nesto da ulovim! Da kazem da sam razocaran,to je blago receno! Grupa od 8 lovaca je ulovila 2 zeca,2 fazana,jedan divlji macak i jedan sakal! Moram da napomenem da je ovo prva nedelja i da je za ocekivati da ima najvise divljaci,tako da je katastrofa nad katastrofom! A sto je najgore,nismo promasivali ili gledali nesto na daleko! A i ostale grupe su isto tako prolazile,pa neke i gore! Ja sto sam danas video je jedan fazan na nekih 200 metra i 3-4 fazanke i nista vise! Da nisu imale flase i tikve po polju,ja ne bi imao na sta da puknem! Da ne pomislite da je kod mene lose loviste,ranijih godina bar prve nedelje je svako imao bar jednu jarebicu ako nista drugo,uz dosta pucanja! A ove nista... |
|
|
|
duk@ |
Objavljen 07.11.2010. 18:16
|

Član

Upisa: 80
Pristupio: 12.11.2009. 20:18
|
Danasnji lov je protekao kako smo i planirali. Ulova je bilo kao i obicno. Malo je temperatura bila veca nego sto smo mi zeleli ali to nije uspelo da nam pokvari dobro raspolozenje i druzenje. |
|
|
|
charuga |
Objavljen 07.11.2010. 18:32
|

Veteran

Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
u starcevu danas na 50-tak lovaca 25 zeceva par petlova i jedna lisica..sve u svemu lep dan i dobro druzenje su nadomestili nedostatak divljaci.nije lose...
..............
|
|
|
|
aca |
Objavljen 07.11.2010. 19:37
|

Veteran

Upisa: 644
Pristupio: 18.03.2010. 19:42
|
nije lose kad imate sta da lovite. |
|
|
|
Jank |
Objavljen 07.11.2010. 19:59
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Evo i mene, jutro je bilo prohladno sa dosta rose, već oko 8 sati je uveliko grejalo sunce, dan nikad lepši stvarno čudo za ovo doba godine. Danas smo lovili samo fazane a mogu vam reci da je bilo i zečeva pravo je veselje videti učonju kad iz velike treve iskoči iz marke. Do 10 sati imali smo 2 fazana a posle doručka i kraceg odmora u prirodi već oko podneva smo popunili našu grupu.
Moram da naglasim da nisu svi bili tako uspešni ali pored smanjenog broja reponja razlog neuspeha pojedinih grupa treba tražiti u malom radijusu kretanja....
Moja grupa je danas prepešacila veoma veliku kilometražu, pretresli smo svaku šumicu, svaku vrzinu ili živicu....i na kraju pet lovaca - pet fazana - u tome su nam mnogo pomogla 6 vernih pomoćnika i to: 1 oštrodlaki nemac, dva engl. setera i tri bretona....MILINA JEDNA.....
ETO TAKO SMO MI DANAS LOVILI.....
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 07.11.2010. 20:02
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Iz nedelje u nedelje u nedelju sve je jasnije da je veoma malo divljači!
Danas, grupa od 9 lovaca, na jednom od možda najboljih fazanskih terena u našem lovištu, odstrel 4 petla i 2 koke , bilo je još 3 prilike, ali promašaji. Ja sam oborio jednu koku, ali je toliko sitna, kao golub.
Pregazili smo i prevrnuli sve što smo mogli, lovili smo četiri i po sata, prešli smo sigurno 10-12 km., džaba!
Za poredjenje, prošle godine u ovo vreme, na tom terenu je lovila grupa od nas 12 lovaca, posle sat i po vremena i posle 2 km., svi smo bili namireni, i bilo je 2 fazana viška!
Nema, jednostavno NEMA!!! Počelo je vrlo loše sa prepelicama, nastavilo sa zecom, a sad ni fazana nema. U decembru ćemo da lovimo vrapce, verovatno...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
darkon |
Objavljen 07.11.2010. 20:09
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Danas je bila druga nedelja lova kod mene,ali prva na zeca.
Dan,kao i prethodni,dosta velika temperatura,pa samim tim i teze za rad kerova.
Medjutim,kerovi su odlicno odradili posao,sto se tice fazana.
Grupa od 4 lovca,ulovili smo 4 fazana,a bilo je i promasaja.
Sto se tice zeca,jednog videli,nijednog odstrelili-nema ga. |
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 07.11.2010. 20:19
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
lalo,vrapce sam ja jos od sad lovio danas moji istroseni meci,jedan metak u vis(cisto da ogaravim cev),jedan metak u vrapca,jedan r&b u flasu(cisto da ga probam),jedan b&p baby magnum u tikvu(iz istih razloga,da vidim kako bije) i jedan baby magnum sam dao drugu da ga proba kako bije! eto,to je sve od mene za danas! al mogu da vam kazem za ovaj baby magnum da je ala od metka,bije kao sveti ilija ja sam pukao dva metka i oba puta mi je zujalo u usima a ovaj metak sto sam dao drugu,on ga pukao u jedno trupce i razneo ga u komade  |
|
|
|
petar |
Objavljen 07.11.2010. 20:24
|

Lovčina

|
Lalo, mozda nece biti ni vrabaca, jbg, losa godina...
Ja jos nisam lovio ove godine zeca i fazana, tako da mi preostaje samo da se uverim svojim ocima...
Just like old times!
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 07.11.2010. 20:51
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Kod mene takodje situacija nije bas "sjajna" ali ja nisam prosao zlo. Prosla nedelja je bila prvi lovni da i imao sam dva fazana i zeca a moj otac jednog zeca i jednog petla a ove sam imao tri petla a zeca nisam ni video. Psi su danas po veoma teskom vremenu odradili posao extra i do 11 sati su imali (dva nod-a) 11 petlova od kojih je sedam poginulo. Ovo na slici su moji naslednici lovci.B)
Joca i Luka
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 07.11.2010. 20:52
|

Moderator

|
Ja sam ove sezone danas bio četvrti izlazak. Prvi izlazak još kako-tako, bilo ovih fazana iz volijere puštenih, mada ni blizu kako bi trebalo, ali sad se to izlovilo ili su pojeli predatori. Čabar!
Zeca od početka nema (nismo ih puštali iz volijere )
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 07.11.2010. 20:55
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
[quote]Lala kaže:
odstrel 4 petla i 2 koke , bilo je još 3 prilike, ali promašaji.
Evidentno je godina loša, veliki broj kišnih dana je doprineo da divljači ima ove godine veoma malo ali ne bih da pametujem nego čisto da primetim .....
.......ŠTO BRE TEPATE KOKE....
Znam da zbog konfiguracije vaših vojvodjanskih terena male su šanse da uopšte pernata divljač preživi ali nešto treba ostaviti i predatorima, nešto prihranjivati, nešto zaštititi.....
Neznam da li imamo na ovom forumu temu "Da li loviti fazanske koke ili ne"....
Što se tiče nas u Šumadiji nikada nisam video nijednog lovca da je pucao na koku....naravno u Šumadiji je sasvim druga priča, ima dosta zaklona, šumica i živica pa možda i to doprinosi dobrom priraštaju pernate i sve druge divljači...
A ove fazane što puštamo u lovište da bi popunoli broj pa ti petlovi trče po putu, traktori hoće da ih pregaze, a kad ih podignu kerovi oni lete na drvo neznaju šta ih je snašlo...
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
petar |
Objavljen 07.11.2010. 20:59
|

Lovčina

|
Sumadija je u Srbiji zakon za lov, moj otac je bio dosta puta tamo u raznik lovovima, extra tereni, puno dovljaci, ma naj naj, verovatno u Evropi nema lepse destinacije za lov od Sumadije...B)
A ni kod nas u Banatu se koke ne tepaju, ostavljaju se, to samo Backa lovi koke, koliko ja znam...
Just like old times!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 07.11.2010. 21:00
|

Moderator

|
Već su me pitali to. Mi godišnje pustimo preko 1000 fazana iz volijere. Tu su naravno i koke.
A predatori pojedu ohoho, tako da bi koke samo servirali lisicama i šakalima! Drugo, naše lovište se graniči sa jednim velikim ribnjakom privatnim, pa sa Ristovačom, pa sa Karadjordjevom, pa sa Vranjakom... Koliko fazanske divljači ode tamo, i obrnuto, koliko te divljači predje kod nas? Šta misliš? Ja znam odgovor...
Treće, velika većina tih puštenih koka ne bi preživela zimu.
Na forumu već postoji tema 'Loviti koke, da ili ne?'
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
petar |
Objavljen 07.11.2010. 21:06
|

Lovčina

|
Ako je takva situacija, opravdano ako vi tako mislite da treba, ja niakda ne bih lovio koke, kao sto nikada ne bih lovio ni srne, po mom misljenju ne lovacki...
Just like old times!
|
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 08.11.2010. 14:32
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Evidentno je da dosta pernate divljaci (fazanske i jarebice) nastrada od predatora u lovistu,macaka i pasa lutalica a bogami i od nesavesnih pojedinaca.Posto kod nas u Vojvodini vecina lovackih drustava nema odgovarajuce remize gde bi se i zadrzala pernata divljac Koke treba odstreljivati do kraja novembra.A koke koje prezive sest nedelja lova treba ostaviti za reprodukciju mada i one do proleca budu prepolovljene zbog predatora,nedovoljno remiza gde bi se zadrzale,neadekvatne zimske prihrane i nebrige neodgovornih lovaca.Konkretno kod mene u LD mi ostanemo bez veceg dela populacije Fazana jer kada ogoli teren ona se preseli u sumu pored Dunava a posle nekog vremena ce odatle preko Dunava emigrirati u Frusku goru gde su za njega idealni uslovi.Ako neko zna koliko Fazanskih pilica kupi lovacko drustvo iz Slankamena.I dali vodi evidenciju koliko su odstrelili Fazana bas me zivo zanima.
Kada sam postao lovac neka drustva su prstenovale fazanske pilice i kod nas su odstreljivani petlovi iz Futoga,Novog Sada,Kovilja ali nikada nije odstreljena jedinka koja bi dosla iz Srema.
Dobar pogled. |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 08.11.2010. 17:11
|

Lovčina

Upisa: 3217
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Eeee... vi se žalite na 8,9 lovca 2 zeca, 2 fazana, šakal i mačor, a šta mi da kažemo, isti broj lovaca, ceo 1 zec, ovo je bila treća, a najverovatnije i poslednja nedelja lova na zeca (trebalo je biti 4), dok se fazan nije ni lovio... Ostaju nam divlje svinje, čija je brojnost izgleda povećana, svake nedelje se nađe bar po jedno krdo, i u poslednjih 4 nedelje je odstreljena u 3 po 1 vepar, a u jednoj svinja i prase... Takođe ićićemo i u lov na patke, pa kako nam bog da!
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|