Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Krivolov - kako se boriti protiv?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Krivolov - kako se boriti protiv?
DakiNS
 Tu je jedini lek fotoaparat i anonina prijava sa sve sličicamaYes
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lovacsajuga

nidzamotocross kaže:

lovacsajuga kaže:

mrwa22250 kaže:
Manje vise svi znamo ,svako u svom kraju:ko krade divljac,ko krade ribu,ko sece sumu,ko valja drogu itd.Uopsteno je misljenje da ako neko prijavi recimo lovokradju ne zarad licne osvete vec zbog zelje da ako jednog dana njegovi naslednici budu zeleli da se bave ovim nasim lepim hobijem imaju puna lovista i u njima uzivaju,taj isti biva proglasen budalom cinkarosem i sl.Uvek se za ove druge nadje prigodna odbrana;nemoj ga ostao je bez posla,taj nema od cega da zivi,vidis kolika nam je clanarina itd.E sad tu na scenu treba da stupi drzava.do skoro je retkost bila videti vozaca sa zavezanim pojasom,sada je to najnormalnija stvar.Naravno nije to iz razloga sto nam je proradila svest o opasnostima kojima se izlazemo ukoliko pojas nije vezan vec cika plavi ako te navata ne gine ti 5000 plus kazneni poeni pa ponovis tri cetiri puta pa ponovo na polaganje(500)jevrica.Nisu tu potrebni ni cinkarosi ni javni apeli ZAKON POSTOJI _SPROVODITE GA!Koliko je prijava podneto od strane lovocuvarske sluzbe koju MI placamo da nam cuva lovista?KoTuKogaKoTuKoga

Nazalost surova realnost! Mnogo puta sam razmisljao sta bi mi kao obicni ljudi mogli da promenimo po pitanju krivolova kao i u kaznenoj politici koja bi trebalo da regulise to pitanje. Mislim da bi bilo dobro raditi sto vise na podizanju lovacke svesti,uvesti neki vid "stimulacija " za ucinjen lep gest prema divljaci kako od straneLU tako i od strane resornog ministarstva..jer ipak je divljac nacionalno dobro.Mnogo je primera u svakodnevnom zivotu,u medijima, o krivolovu a malo primera iz lova gde se hvali humani odnos prema divljaci,"fer-plej"..
Mozda je resenje u uvodjenju i "nagrade za promasaj godine","propustenu sansu" itd...
Sigurno je da ovo ne bi resilo problem krivolova ali mozda bi bilo intersantno da se npr. na nekoj godisnjoj lovackoj zabavi ili balu dodeli i takva "utesna nagrada"!
Naravno da je resenje u kaznenoj politici,sprecavanju mita i korupcije jer priznacete malo je onih koji "kradu zbog gladi" ,obicno su to "cike"na polozaju..a lovocuvari tada obicno "ne vide dobro"!!!!
Tezak je i mukotrpan rad na smanjenju krivolova-smatram da su potrebne sistemske promene na nivou drzave .
Ciscenje "svih dvorista"-i policije i sudstva i svih drugih institucija koja imaju veze sa lovstvom!
Misljenja sam i da bi sa mladim lovcima bilo neophodno poraditi na ucenju da je lov-sport!!!!"

Lepo da neko sa ovog naseg juga, ima ovako lepo misljenje, i lepe ideje. Kolega iveli 3 Bravo 2

Hvala kolega nidza na lepim recima ali stvarno mi smeta bezobrazluk krivolovaca! Ne mislim to samo na forumu vec stvarno ne razumem takve ljude! Dobar pogled!
Dejan

mrwa22250

DakiNS kaže:
Tu je jedini lek fotoaparat i anonina prijava sa sve sličicamaYes
O.K. prijava ali kome?na kraju se sve svodi na isto.drzava nema volje da se obracunava sa onima koji su nju samu ojadili za milione evra a ne da se bakce sa lovokradicama.valjda racunaju,platice lovci zakup lovista a dal ce imati sta da love bas nas zabole.sve je vise onih koji istupaju iz clanstva u L.U. i okrecu se komercijali,ali da li ce biti komercijale za par godina kad to ucini 50% lovaca?ovih dana i ribolovcima dozlogrdilo pa bojkotuju kupovinu dozvola sa istim razlogom-nemaju sta da pecaju,kazu ici ce u revire u kojima se domacinski gazduje i tamo placati dnevne dozvole(znaci i kod njih komercijala),a koliko je takvih revira,koliko je lovista na zdravim nogama,gde ce svi ti nezadovoljni (s pravom) da se naguraju ako dobrih domacina imamo sve manje a zainteresovanih za komercijalu sve vise?savezi ce se ugasiti,lovista otici na dobos i na kraju vlasnici istih postace isti oni koji su vlasnici tranzicijom napacene srpske privrede.sta posle sledi-MISLITE O TOME?Srbija

DakiNS
 Potpuno se slažem sa tobom , sličnu stvar sam napisao na temi LSS. Ali svejedno neka ostane trag . Možda jednog dana dođe na vlast neko ko će da radi svoj posao. A tada čće možda i pravda da progleda pa će od odštete da se nabavi divljač za naseljavanje opustošenih lovišta. Uvek sam optimista.

mrwa22250
 jbg. i ja sam ,to me i ubija.svake sezone krecem pun optimizma,novi ljudi,novi izvrsni odbor,prave se planovi i sve se kao nesto dogovaramo.na kraju svake ledja mi suplja od njihovih nozeva,a loviste praznije nego prethodne godine.pitam se samo da li to meni stvarno treba i ozbiljno razmisljam da dignem ruke od svega ali... sta time dobijam,da se povucem pa da mi kao pre par godina ne daju ni lisicu da lovim,da mi daju dva dana mesecno na prepelice(da kao ne uznemiravam divljac,a oni ih i onako ne love,plus nezgodan sam svedok njihovog senlucenja po srnetini).spomenuh vec na jednoj od tema da sam zbog takvih neljudi odustao od svoje druge ljubavi-pecanja pa zar treba i puske da okacim na tavan kao stapove(4 god. skupljaju prasinu).opet ako i nastavim da li ce mi se i lov vremenom zgaditi do te mere da necu moci puske ni da pogledam.da li ce i kad doci bolja vremena videcemo a da nema ni malo volje kod nadleznih NEMA.Vaistinu

Lala
 Kažu ljudi da je, pored lova i pecanja, vrlo zanimljiv i tablić, domine i preferans. Pa kad ogade prva dva hobija, onda se šaltaš na neki od ova tri, pa pod suncobranom leti cepaš kartanjac.
Nije baš uporedivo, ali u nuždi, poslužiće.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mrwa22250
 igro preferans,mnooogo zarazno-tablic i domine ne volemOdobreno

Lala
 Prilog RT Vojvodina, posvećen krivolovu i šteti po lovni turizam. Pored ovih sagovornika iz priloga, mislim da je velika greška što se ne objavljuju iskustva lovočuvara i upravnika lovišta, sa konkretnim primerima, pa makar objavili i samo inicijale prekršilaca, i okvirne razmere šteta u pojedinim LU, pošto prave cifre ne verujem da neko ima.
Sve je u redu, izjave iz priloga su OK, sve je korektno rečeno, teoretski, ali priče sa terena su nezamenljive!

[movie=youtube]_8N3zO07LvU[/movie]
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ultras035
 borba protiv korupcije,borba protiv organizovanog kriminala,bla bla bla bla bla...sve iste price, nema nama spasa, a bogami divljac ce jos teze da pretekne..dok ima sta da se krade bice ovako, kad ne bude bilo, reci ce klimatski faktori su krivi, upotreba pesticida, herbicicda i drugih govana,a ljudi....ljudi nista nisu krivi!!!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

Voganjac

ultras035 kaže:
borba protiv korupcije,borba protiv organizovanog kriminala,bla bla bla bla bla...sve iste price, nema nama spasa, a bogami divljac ce jos teze da pretekne..dok ima sta da se krade bice ovako, kad ne bude bilo, reci ce klimatski faktori su krivi, upotreba pesticida, herbicicda i drugih govana,a ljudi....ljudi nista nisu krivi!!!
Bravo druze nema dopune korektno napisan citat.....SVAKA CAST
Voganjac

ssekir75
 pa ono jes...Frown
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

AcaNik
 Sad

http://www.kupuje...d=22266508
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

DakiNS

Nije mi jasno koga laže ? Sebe ili druge za precizno gađanje. A za ono Lovna bi valjaloo da da neke odgovore pred nadležnim organima. Što se prodavca tiče i bolje je što seli u inostranstvo.

Podunavac
 Ova slika sa tri odstreljena zeca sa vazdušnom puškom uz upotrebu baterijske lampe, je dobar dokaz za podnošenje prijave protiv vlasnika za krivolov. Neki ljudi stvarno nemaju ni stida ni pameti.Shock
Tri prsta 2Kolce

kempi
 Neznam cemu se toliko zgrazavate ?? I kakve veze ima ova slika sa krivolovom?? Slika je sa neta kao reklamna a na slici su kunici(koji obicno imaju rejting stetocine) a ne zecevi.

Podunavac
 Kako znaš da je slika za reklamu a ne odstrel baš sa tom puškom i od strane toga "prodavca"? A kunić je lovna divljač (i ako nije u režimu lovostaja), a zna se ko sme da lovi, na koji način i sa kojim oružjem.
Tri prsta 2Kolce

kempi

Podunavac kaže:
Kako znaš da je slika za reklamu a ne odstrel baš sa tom puškom i od strane toga "prodavca"? A kunić je lovna divljač (i ako nije u režimu lovostaja), a zna se ko sme da lovi, na koji način i sa kojim oružjem.

Da ali kunica nema kod nas?!

Podunavac
 Za Srbiju neznam, ali u Hrvatskoj ga ima. Čak je i na cenovniku za odstrel u komercijalnom lovu.
Tri prsta 2Kolce

kempi
 U Srbiji ga nema, sva sreca.

DakiNS
 Kikaoliko su nam bogata lovišta ispašće " sva nesreća"

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Borba protiv KRIVOLOVA! PROPISI O LOVU 365 06.11.2018. 03:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,689,440 posete www.srbijalov.com