Krivolov - kako se boriti protiv?
|
DakiNS |
Objavljen 12.02.2013. 19:58
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Tu je jedini lek fotoaparat i anonina prijava sa sve sličicama
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
lovacsajuga |
Objavljen 13.02.2013. 12:52
|

Član

Upisa: 86
Pristupio: 23.01.2013. 11:53
|
nidzamotocross kaže:
lovacsajuga kaže:
mrwa22250 kaže:
Manje vise svi znamo ,svako u svom kraju:ko krade divljac,ko krade ribu,ko sece sumu,ko valja drogu itd.Uopsteno je misljenje da ako neko prijavi recimo lovokradju ne zarad licne osvete vec zbog zelje da ako jednog dana njegovi naslednici budu zeleli da se bave ovim nasim lepim hobijem imaju puna lovista i u njima uzivaju,taj isti biva proglasen budalom cinkarosem i sl.Uvek se za ove druge nadje prigodna odbrana;nemoj ga ostao je bez posla,taj nema od cega da zivi,vidis kolika nam je clanarina itd.E sad tu na scenu treba da stupi drzava.do skoro je retkost bila videti vozaca sa zavezanim pojasom,sada je to najnormalnija stvar.Naravno nije to iz razloga sto nam je proradila svest o opasnostima kojima se izlazemo ukoliko pojas nije vezan vec cika plavi ako te navata ne gine ti 5000 plus kazneni poeni pa ponovis tri cetiri puta pa ponovo na polaganje(500)jevrica.Nisu tu potrebni ni cinkarosi ni javni apeli ZAKON POSTOJI _SPROVODITE GA!Koliko je prijava podneto od strane lovocuvarske sluzbe koju MI placamo da nam cuva lovista?  
Nazalost surova realnost! Mnogo puta sam razmisljao sta bi mi kao obicni ljudi mogli da promenimo po pitanju krivolova kao i u kaznenoj politici koja bi trebalo da regulise to pitanje. Mislim da bi bilo dobro raditi sto vise na podizanju lovacke svesti,uvesti neki vid "stimulacija " za ucinjen lep gest prema divljaci kako od straneLU tako i od strane resornog ministarstva..jer ipak je divljac nacionalno dobro.Mnogo je primera u svakodnevnom zivotu,u medijima, o krivolovu a malo primera iz lova gde se hvali humani odnos prema divljaci,"fer-plej"..
Mozda je resenje u uvodjenju i "nagrade za promasaj godine","propustenu sansu" itd...
Sigurno je da ovo ne bi resilo problem krivolova ali mozda bi bilo intersantno da se npr. na nekoj godisnjoj lovackoj zabavi ili balu dodeli i takva "utesna nagrada"!
Naravno da je resenje u kaznenoj politici,sprecavanju mita i korupcije jer priznacete malo je onih koji "kradu zbog gladi" ,obicno su to "cike"na polozaju..a lovocuvari tada obicno "ne vide dobro"!!!!
Tezak je i mukotrpan rad na smanjenju krivolova-smatram da su potrebne sistemske promene na nivou drzave .
Ciscenje "svih dvorista"-i policije i sudstva i svih drugih institucija koja imaju veze sa lovstvom!
Misljenja sam i da bi sa mladim lovcima bilo neophodno poraditi na ucenju da je lov-sport!!!!"
Lepo da neko sa ovog naseg juga, ima ovako lepo misljenje, i lepe ideje. Kolega 
Hvala kolega nidza na lepim recima ali stvarno mi smeta bezobrazluk krivolovaca! Ne mislim to samo na forumu vec stvarno ne razumem takve ljude! Dobar pogled!
Dejan
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 13.02.2013. 15:22
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
DakiNS kaže:
Tu je jedini lek fotoaparat i anonina prijava sa sve sličicama  O.K. prijava ali kome?na kraju se sve svodi na isto.drzava nema volje da se obracunava sa onima koji su nju samu ojadili za milione evra a ne da se bakce sa lovokradicama.valjda racunaju,platice lovci zakup lovista a dal ce imati sta da love bas nas zabole.sve je vise onih koji istupaju iz clanstva u L.U. i okrecu se komercijali,ali da li ce biti komercijale za par godina kad to ucini 50% lovaca?ovih dana i ribolovcima dozlogrdilo pa bojkotuju kupovinu dozvola sa istim razlogom-nemaju sta da pecaju,kazu ici ce u revire u kojima se domacinski gazduje i tamo placati dnevne dozvole(znaci i kod njih komercijala),a koliko je takvih revira,koliko je lovista na zdravim nogama,gde ce svi ti nezadovoljni (s pravom) da se naguraju ako dobrih domacina imamo sve manje a zainteresovanih za komercijalu sve vise?savezi ce se ugasiti,lovista otici na dobos i na kraju vlasnici istih postace isti oni koji su vlasnici tranzicijom napacene srpske privrede.sta posle sledi-MISLITE O TOME? |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.02.2013. 19:16
|

Admin

|
Potpuno se slažem sa tobom , sličnu stvar sam napisao na temi LSS. Ali svejedno neka ostane trag . Možda jednog dana dođe na vlast neko ko će da radi svoj posao. A tada čće možda i pravda da progleda pa će od odštete da se nabavi divljač za naseljavanje opustošenih lovišta. Uvek sam optimista.
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 13.02.2013. 20:03
|

Lovčina

|
jbg. i ja sam ,to me i ubija.svake sezone krecem pun optimizma,novi ljudi,novi izvrsni odbor,prave se planovi i sve se kao nesto dogovaramo.na kraju svake ledja mi suplja od njihovih nozeva,a loviste praznije nego prethodne godine.pitam se samo da li to meni stvarno treba i ozbiljno razmisljam da dignem ruke od svega ali... sta time dobijam,da se povucem pa da mi kao pre par godina ne daju ni lisicu da lovim,da mi daju dva dana mesecno na prepelice(da kao ne uznemiravam divljac,a oni ih i onako ne love,plus nezgodan sam svedok njihovog senlucenja po srnetini).spomenuh vec na jednoj od tema da sam zbog takvih neljudi odustao od svoje druge ljubavi-pecanja pa zar treba i puske da okacim na tavan kao stapove(4 god. skupljaju prasinu).opet ako i nastavim da li ce mi se i lov vremenom zgaditi do te mere da necu moci puske ni da pogledam.da li ce i kad doci bolja vremena videcemo a da nema ni malo volje kod nadleznih NEMA. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.02.2013. 20:16
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Kažu ljudi da je, pored lova i pecanja, vrlo zanimljiv i tablić, domine i preferans. Pa kad ogade prva dva hobija, onda se šaltaš na neki od ova tri, pa pod suncobranom leti cepaš kartanjac.
Nije baš uporedivo, ali u nuždi, poslužiće.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 13.02.2013. 20:18
|

Lovčina

|
igro preferans,mnooogo zarazno-tablic i domine ne volem |
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.03.2013. 11:54
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Prilog RT Vojvodina, posvećen krivolovu i šteti po lovni turizam. Pored ovih sagovornika iz priloga, mislim da je velika greška što se ne objavljuju iskustva lovočuvara i upravnika lovišta, sa konkretnim primerima, pa makar objavili i samo inicijale prekršilaca, i okvirne razmere šteta u pojedinim LU, pošto prave cifre ne verujem da neko ima.
Sve je u redu, izjave iz priloga su OK, sve je korektno rečeno, teoretski, ali priče sa terena su nezamenljive!
[movie=youtube]_8N3zO07LvU[/movie]
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
ultras035 |
Objavljen 05.04.2013. 19:54
|

Član

Upisa: 180
Pristupio: 04.05.2010. 09:22
|
borba protiv korupcije,borba protiv organizovanog kriminala,bla bla bla bla bla...sve iste price, nema nama spasa, a bogami divljac ce jos teze da pretekne..dok ima sta da se krade bice ovako, kad ne bude bilo, reci ce klimatski faktori su krivi, upotreba pesticida, herbicicda i drugih govana,a ljudi....ljudi nista nisu krivi!!!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
|
|
|
|
Voganjac |
Objavljen 14.04.2013. 19:52
|

Član

Upisa: 160
Pristupio: 07.09.2012. 22:09
|
ultras035 kaže:
borba protiv korupcije,borba protiv organizovanog kriminala,bla bla bla bla bla...sve iste price, nema nama spasa, a bogami divljac ce jos teze da pretekne..dok ima sta da se krade bice ovako, kad ne bude bilo, reci ce klimatski faktori su krivi, upotreba pesticida, herbicicda i drugih govana,a ljudi....ljudi nista nisu krivi!!! Bravo druze nema dopune korektno napisan citat.....SVAKA CAST
Voganjac
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 14.04.2013. 23:22
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
pa ono jes...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 29.05.2013. 23:27
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|

http://www.kupuje...d=22266508
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.05.2013. 07:37
|

Admin

|
Nije mi jasno koga laže ? Sebe ili druge za precizno gađanje. A za ono Lovna bi valjaloo da da neke odgovore pred nadležnim organima. Što se prodavca tiče i bolje je što seli u inostranstvo.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 30.05.2013. 15:25
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Ova slika sa tri odstreljena zeca sa vazdušnom puškom uz upotrebu baterijske lampe, je dobar dokaz za podnošenje prijave protiv vlasnika za krivolov. Neki ljudi stvarno nemaju ni stida ni pameti.
|
|
|
|
kempi |
Objavljen 30.05.2013. 15:47
|

Stari član

Upisa: 261
Pristupio: 31.12.2010. 13:27
|
Neznam cemu se toliko zgrazavate ?? I kakve veze ima ova slika sa krivolovom?? Slika je sa neta kao reklamna a na slici su kunici(koji obicno imaju rejting stetocine) a ne zecevi. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 31.05.2013. 15:54
|

Lovčina

|
Kako znaš da je slika za reklamu a ne odstrel baš sa tom puškom i od strane toga "prodavca"? A kunić je lovna divljač (i ako nije u režimu lovostaja), a zna se ko sme da lovi, na koji način i sa kojim oružjem.
|
|
|
|
kempi |
Objavljen 31.05.2013. 16:46
|

Stari član

|
Podunavac kaže:
Kako znaš da je slika za reklamu a ne odstrel baš sa tom puškom i od strane toga "prodavca"? A kunić je lovna divljač (i ako nije u režimu lovostaja), a zna se ko sme da lovi, na koji način i sa kojim oružjem.
Da ali kunica nema kod nas?! |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 31.05.2013. 20:02
|

Lovčina

|
Za Srbiju neznam, ali u Hrvatskoj ga ima. Čak je i na cenovniku za odstrel u komercijalnom lovu.
|
|
|
|
kempi |
Objavljen 31.05.2013. 20:44
|

Stari član

|
U Srbiji ga nema, sva sreca. |