Sakupljanje potpisa u ovoj državi nikad nije donelo rezultat! Čak ni onih valjda 500 000 potpisa da se ukine PDV na bebi opremu, nije dovelo do ukidanja! Ko bi organizovao skupljanje potpisa lovaca? Ko bi se od forumaša prihvatio da u svom LU to radi? Niko, ili vrlo malo ljudi. Nemoj da si naivan Chaki. Ili, evo, podržavam skupljanje potpisa, organizuj i sprovedi, ja ću prvi potpisati. Može?
Vidim da su gosti na forumu vrlo zainteresovani za ovu temu. Samo se smenjuju.
Ako, ako... dobro je to.
Retko ce drzava da reaguje na potpise a da nju to kosta kao sto je povracaj PDV na bebi opremu. Ovde je cist primer i dokaz za vise prekrsaja krivicnog zakona i finansijskih malverzacija.
Sto se potpisa tice moze sve ako se postigne dogovor tj ako se slozi neka kriticna masa. Tu sam ako vidim da volja postoji.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
Evo i ja ću da nastavim sa postavljanjem dokumenata, AKO vidim da postoji kritična masa, a na forumu na ovoj temi piše 5 ljudi, otprilike isto onoliko koliko piše na temi 'Lovački gulaš'.
Da sam ja i još nas nekoliko čekali na kritičnu masu da se sama napravi, ne bi nikad ništa napisali, a ovog foruma verovatno ne bi bilo u ovom obliku.
Dobro jutro, baš smo se raspisali.
Nije me bilo par dana,slavilo se.
Da ne ostane poslednji upis kolege Temuđina bez odgovora.
Nije istina da je po predhodnom zakonu LSS bio imenovan kao subjekt gazdovanja lovištima već je bilo predviđeno da se lovišta daju na gazdovanje lovačkim udruženjima a da se mogu se dati i lovačkom savezu između ostalih subjekata.
Takođe, sklapanje Ugovora između LSS i udruženja je novija tvorevina ( počevši od z.živojinovića ) koja je imala za cilj da što više učvrsti monopolistički uticaj LSS i obavezu udruženja da bespogovorno finansiraju to što su finansirali ( pozajmice koje nisu vraćanje a koje su naknadno knjižene kao lična primanja, dnevnica koliko i dana u godini, beskamatne kredite, popravke privatnih automobila o trošku Saveza,lične dohodke čija je visia proglašavana službenom tajnom, silne zloupotrebe i tako dalje ).
Regionalno povezivanje je rešenje koje je postojalo od samog početka organizovanog lovstva u Srbiji.
U predhodnim zakonima o lovstvu LSS nigde nije figurirao kao subjekat kome su lovišta davana na gazdovanje već je smo to bila jedna od mogućnosti.
Ta nagradna pitanja koja nudiš kolega Temuđine su sve samo nisu umesna a Ti znaš i zašto a možemo da otvorimo i tu temu ako insistiraš.
Te ocene koje pominješ od 1 do 5 verovatno su davali oni koji su u tim lovištima pružali i stručnu pomoć kako bi lovišta bila jednog dana ocenjena peticom, a nije jasno ni kako je ta viska ocena data lovištu koje si naveo a koje je skoro juče ustanovljeno( verovatno postoji mogućnost za davanje ocene unapred ).Ne treba biti zlurad niti ciničan.
Otvorena je tema pojedinačnog i kolektivnog uticaja na donošenje ZoDiL i ko je koga obmanuo, doveo u zabludu i ko laže lovce a o kojim vremenima kolega Temuđin zna podosta pa bi mogao da doprinese iznošenjem istine i biće nagrađen poverenjem lovaca i to bez nagradnih pitanja.
Kada se pominje NO, nikada u poslednjem mandatnom periodu ( škobić, Milkov, Braca, ja, Sunđelić i td. ) nije bilo reči ili tema vezanih za aktivnosti oko donošenja Zakona.
Na Skupštinama LSS popović je u više navrata negirao da je bilo koji dokumenat on potpisao a koji se tiče prihvatanja predloga Zakona od strane LSS.
Svi dokumenti koji se objavljuju na forumu jasno pokazuju gde je istina i ko ju je krio a znaju se i razlozi.
Odgovornima u LSS, popoviću, tici, škobiću čak i delu službe najvažnije je bilo da proture svoje predloge bez ikakve saglasnosti lovačke javnosti.
Ako neko ima saznanja ( recimo Temuđin ) gde je organizovan sastanak po udruženjima u cilju predstavljanja predloga Zakona, ili nacrta, ili predloga koji su potekli iz LSS molio bih de se objave kako bi korigovali mišljenje da je LSS sve radio u jednom zatvorenom krugu a bez podrške lovačkog članstva.
Lalo ovo nije zezanje i sala i nista se ne radi na svoju ruku. Kad si krenuo da postavljas slike i iznosis dokaze i da nisi naisao na odobravanje nekih ljudi verovatno bi stao i ne bi pisao uz vetar siguran sam u to. Kad kazem dogovor ozbiljan sam jer bez dogovora se nista ne radi. Sta recimo da ja krenem sam i jednog moneta stanem jer je odziv nikakav. Vetar u ledja protivniku 100%. Kad kazem dogovor mislim takodje na odziv lovaca jer bez njih sva ova borba je smesna.
Uostalom borbu koja je poceta treba i da se zavrsi tako da neko bude pobednik. Kod neresenog rezultata mi ne dobijamo nista veruj mi. U takvim neresenim situacijama ulece sumar i nama ce samo jos gore biti.
Prosao kroz sve to 1995 i znam i sta i kako ide. Bez dogovora NISTA a ti kako hoces. Suprotna strana sve radi dogovorno i zato se i drze toliko dugo i drzace se sve dok na suprotnoj strani imaju akcije u pokusaju jer hteo da priznas ili ne svidelo ti se ili ne ovo su samo pojedinacni pokusaji.
Pozdrav odoh na put pa se tek uvece javljam.
Caki pogledaj koliko ljudi od preko 300 clanova pise i komentarise nerad u svojim udruzenjima???
Nece niko sa nikim da se zamera!!!!
Citaju i misle da ce neko drugi da se izbori za njihova prava pa kad sve prodje da pridju pobedniku kao po obicaju!!!
LSS je obmanjivao lovce jer je preko LOVACKIH NOVINA kao sto i sada radi samo velicao svoju ulogu i nikad nije ni jednom recju nesto napisao protiv sebe!!!
kako Pantelic da optuzi sam sebe ,i ostali koje lebom rani bas tal LSS koji su ti isti upropastili!!!
Pantelic treba da menja LSS na bolje i ostali koji u njemu sede 40 godina???
U to veruju samo ludi ljudi!!!
Nema logike!!!
Mozda je i Popovic sa gadjenjem u pocetku znajuci sta su sve radili vremenom podlegao pritisku i osladilo mu se da i on ima deo kolaca!!
Podseticu Vas da je Popoviceva prva dnevnica isplacena odlaskom na lovacku zabavu sluzbenim autom i vozacem u Aradjelovac!!!
Nije ni on bio gadljiv na lovacke pare!!Kako je sam pricao na to je imao pravo i neko mu je to rekao i on se toga nije odrekao!!!
Vreme prolazi i sve se vrti u krug!!!
Sjasi kurta da uzjasi murta!!!
Nista ne ide na bolje vec tonemo sve dublje!!
Sve sam vise misljenja da covek treba da ima samo lovnu kartu!!
temudjin kaže:
Zakonska je formulacija bila da se loviste daje na gazdovanje Lovackom savezu Srbije koji lovistem gazduje preko lovackog udruzenja organizovanog na teritoriji ustanovljenog lovista uz uslov da je njegov clan.
Lovacki savez Srbije je potpisao Ugovor o koriscenju lovista sa lovackim udruzenjem i na taj Ugovor saglasnost je davao Ministar.
Rezultati gazdovanja, i ocene od 1 do 5 za sva lovacka udruzenja su blagovremeno prosledjeni Upravi za sume.
Prema tim podacima tacno se zna ko u Srbiji gazduje domacinski a ko ne (da nabrojimo udruzenja koja nisu gazdovala domacinski: Sjenica, Kraljevo, Arilje, Aleksandrovac, Brus, Krusevac, Paracin, Smederevska Palanka....... nagradno pitanje je sta povezuje navedena udruzenja,
Da nabrojim lovacka udruzenja koja su pozitivno ocenjena (Lapovo, Topola, Natalinci, Sedlare, Veliki Popovic..... opet nagradno pitanje sta povezuje navedena udruzenja.
Zanimljiv upis, krajnje zanimljiv. A nigde ne pise jasno ko je to ocenjivao rad lovackih udruzenja. Verovatno taj LSS, koji je toliko dobro radio i u toliko je dobrim odnosima sa LU iz Sjenice, Kraljeva, Arilja, Aleksandrovca, Brusa, Krusevca, Paracina i S. Palanke da sigurno ima tacan uvid u njihovo poslovanje? Isti taj LSS, koji (na osnovu prethodnih 200 stranica upisa) ne favorizuje pojedina udruzenja (Lapovo, Batocina, Topola, Natalinci, Sedlare, V. Popovic, Despotovac), nego prema svima ima isti arsin? Vrlo objektivno, nema sta.
A kada bi LSS ulazio malo dublje u poslovanje tih LU, kada bi saterali SuperB-a u blato u neko loviste, mozda bi na povrsinu isplivali i sasvim drugaciji podaci, drugacija saznanja, a ne samo ona dobijena na sastancima prilikom polaganja lovackih ispita, ocene trofeja ili naucno-istrazivackog rada sa temom koliko jagnje izgubi kada se ispece res...
Glupa konstatacija, ne zbog cinjenice da su pohvaljena pojedina udruzenja, nego zbog cinjenice da su neka druga neosnovano iskritikovana...
Hleba, igara, i po malo krvi....reče neko odavno ,po mome mišljenju našeg prosečnog lovca u Srbiji danas zanima samo da odsterli što više za što manje para ,čast izuzecima ,do ovoga zaključka sam došao iz razgovora sa ljudima iz 2 udruženja u kojima sam bio član ( u jednom još jesam ,a dokle neznam )išao sam dosta kao gost i u komercijalne lovove ,mali je broj ljudi koji razmišlja na pravi način ,a još manji je broj koji sme nešto da napiše i da kaže protiv uprave ,predCednika LU ,svi vode politiku ruka ruku mije,to su ljudi većinom sa vezama i vezicama ,a u većini slučajeva kupuju sebi mir i položaj sa sitnim ustupcima kod lovaca ,gledanjem kroz prste ,neki odstrel više, još jedna dozvola za odstrel u plusu ,retki su i lovočuvari koji obavljaju svoj posao konkretno i savesno ,i ako neko u takvoj situaciji i digne glas brzo ga ućutkaju pretnjama ,pokušao sam da u tim prilkama kada se sretnem sa kolegama ,mada je sve ređe jel sam odsutan veći deo godine iz Srbije da ukažem na neke nepravilnosti i da ih upoznam sa događajima ,zainteresovanost je očajna ,svi te gledaju sa nevericom i kažu da ih to ne zanima ...hleba ,igara i pomalo krvi......
Lala kaže:
Jedini, koliko znam, svetao primer prave reakcije je Bane iz Žagubice: čovek je dao ostavku na mesto u UO LSS, posle svega pola godine valjda, verovatno revoltiran načinom rada, i onim što je video tamo. Uradio je to, i što se mene tiče, sačuvao svoj lični i profesionalni integritet. Za ostale, diskutabilno je kako će iz svega izaći. Ako već znaju da nešto ne valja, a znaju dobro, šta su preduzeli da ne bude tako?
Pravi primer, nema sumnje. Da je ostao, ko zna kako bi prosli ovi ostali...
Kad smo vec kod Zagubice, da spomenem opet najveci apsurd koji sam ikada cuo od nekog lovnog radnika. Na naucnom skupu u Zagubici leta gospodnjeg 2012. svi smo imali priliku da cujemo izlaganje poznatog i priznatog lovnog radnika, vise puta spomenutog, bivseg, sadasnjeg i dozivotnog radnika u LSS-u, a na temu stanja populacija poljeske jarebice u Srbiji. E, u tom provokativnom (ne po revolucionarnosti, nego po uticaju na slusaoce) izlaganju, culi smo kako je situacija sa poljskom jarebicom katastrofalna svuda (da LSS radi svoj posao, znali bi da to nije SVUDA), da treba da se jarebica zastiti, da ne treba da se lovi, da treba da se proba sa vestackim uzgojem i ispustanjem, tra-la-la... Sve to ne bi bilo cudno i ne bi podizalo sadrzaj zeluca da to nije govorio covek koji decenijama ima i noz i pogacu, i finansije i struku i saradnju sa lovnim radnicima i znanje i...a koji nista nije nikada uradio po tom pitanju, a vruc krompir u vidu stanja populacija poljske jarebice u Srbiji ostavlja buducim generacijama... E, toliko o tome na temu "Nestaje li LSS" od mene...
ROE kaže:
Zanimljiv upis, krajnje zanimljiv. A nigde ne pise jasno ko je to ocenjivao rad lovackih udruzenja. Verovatno taj LSS, koji je toliko dobro radio i u toliko je dobrim odnosima sa LU iz Sjenice, Kraljeva, Arilja, Aleksandrovca, Brusa, Krusevca, Paracina i S. Palanke da sigurno ima tacan uvid u njihovo poslovanje? Isti taj LSS, koji (na osnovu prethodnih 200 stranica upisa) ne favorizuje pojedina udruzenja (Lapovo, Batocina, Topola, Natalinci, Sedlare, V. Popovic, Despotovac), nego prema svima ima isti arsin? Vrlo objektivno, nema sta.
A kada bi LSS ulazio malo dublje u poslovanje tih LU, kada bi saterali SuperB-a u blato u neko loviste, mozda bi na povrsinu isplivali i sasvim drugaciji podaci, drugacija saznanja, a ne samo ona dobijena na sastancima prilikom polaganja lovackih ispita, ocene trofeja ili naucno-istrazivackog rada sa temom koliko jagnje izgubi kada se ispece res...
Glupa konstatacija, ne zbog cinjenice da su pohvaljena pojedina udruzenja, nego zbog cinjenice da su neka druga neosnovano iskritikovana...
Konstatacija je konstatacija a za ljudski glupost se odavno zna da je beskonacna, lako je kritikovati druge, nedostaje malo samokritike, recimo za Lovacki savez Centralne Srbije (naravno tradicionalni).
Sa druge strane treba odogovriti na pitanje ko je pomogao zaposlenim lovnim radnicima u lovackim udruženjima LSCS!
Svi su povezani iz VLASTI i OPOZICIJE i kako ko ispliva na VLAST LSS se preko licnih kontakata ili pojedinaca koji su bliski sa sadasnjim rezimom koji je na vlasti PRIKACI !!!
Zato i plivaju citavo vreme i zato niko nikada nije odgovarao jer cim se pokrene neki sudski proces odmah se traze veze i vezice!!
Obicno stradaju neki obicni lovci koji nemaju lovnu kartu,vakcinaciju za kera,popunjen izvestaj o lovu....
Gde su KRUPNE ZVERKE????
Gde su celnici???
Gde su pare iz LSS???
Na to nema odgovora????
Sta ce mo sa saglasnoscu oko Zakona i potpisa coveka sve da je hteo to nije smeo da potpise jer nije imao deponovan potpis i nije bio ovlasceno lice u pravnom licu ????
ROE kaže:
Konstatacija je konstatacija a za ljudski glupost se odavno zna da je beskonacna, lako je kritikovati druge, nedostaje malo samokritike, recimo za Lovacki savez Centralne Srbije (naravno tradicionalni).
Sa druge strane treba odogovriti na pitanje ko je pomogao zaposlenim lovnim radnicima u lovackim udruženjima LSCS!
Kolega, u lovstvu ne bi trebalo da koristimo svrsene glagole kao "pomogao", jer time priznajemo da je ta pomoc prestala i da se vise ne radi!
Cinjenica je da ste Vi oduvek pomagali, pomazete i nadam se, pomagacete i dalje rad strucnih sluzbi NEKIH lovackih udruzenja iz Centralne Srbije, odnosno jedino ste iz LSS-a Vi zainteresovani za njih. Ali, cinjenica je i da nemate takve odnose sa svim LU iz Centralne Srbije, pa nije u redu kritikovati ona LU sa kojima nemate saradnju, jer ne mozete znati kako se u njima radi. Zbog toga je svaka ocena njihovog rada subjektivna, omalovazavajuca za njih same i Lovacki savez ciji su oni clanovi.
S druge strane, slozicete se, godina je takva, da i u lovistima onih LU koja su ocenjena visokim ocenama ne cvetaju ruze, ma koliko i ma KO im pomogao.
Stoga, manimo se ove price, nego Vi lepo sa kolegama iz cele Srbije, koji mogu i znaju da povuku kao i Vi, pocnite da pravite platformu na osnovu koje ce lovstvo da se pokrene sa mrtve tacke i na osnovu koje ce i Vase i njihovo znanje i zvanje konacno da bude maksimalno korisceno, i u ispravne svrhe.
DOBAR POGLED!
slavaplana kaže:
Caki pogledaj koliko ljudi od preko 300 clanova pise i komentarise nerad u svojim udruzenjima???
Nece niko sa nikim da se zamera!!!!
Citaju i misle da ce neko drugi da se izbori za njihova prava pa kad sve prodje da pridju pobedniku kao po obicaju!!!
LSS je obmanjivao lovce jer je preko LOVACKIH NOVINA kao sto i sada radi samo velicao svoju ulogu i nikad nije ni jednom recju nesto napisao protiv sebe!!!
kako Pantelic da optuzi sam sebe ,i ostali koje lebom rani bas tal LSS koji su ti isti upropastili!!!
Pantelic treba da menja LSS na bolje i ostali koji u njemu sede 40 godina???
U to veruju samo ludi ljudi!!!
Nema logike!!!
Mozda je i Popovic sa gadjenjem u pocetku znajuci sta su sve radili vremenom podlegao pritisku i osladilo mu se da i on ima deo kolaca!!
Podseticu Vas da je Popoviceva prva dnevnica isplacena odlaskom na lovacku zabavu sluzbenim autom i vozacem u Aradjelovac!!!
Nije ni on bio gadljiv na lovacke pare!!Kako je sam pricao na to je imao pravo i neko mu je to rekao i on se toga nije odrekao!!!
Vreme prolazi i sve se vrti u krug!!!
Sjasi kurta da uzjasi murta!!!
Nista ne ide na bolje vec tonemo sve dublje!!
Sve sam vise misljenja da covek treba da ima samo lovnu kartu!!
Preko 3000 nedostaje ti jedna nula SLavo. Bas zato sto jako malo ljudi pise zato i kazem da je dogovor bitan u suprotnom pojedinacne akcije su samo pokusaji i daj boze da bude nesto ali morate da imate nekog mudonju ko ce da zalegne za sve ove dokaze. To sto nas par pise je smesno. Znaju svi o cemu se radi ali ne vide masu pa da se pridruze. Svako cuva svoje dupe ili poziciju u drustvu i to je to. Opekli se ljudi na ko zna kakve primere i sad dok ne vidi kriticnu masu ne krece. Razumite ljude kao sto ljudi (neki ) razumeju vas. Tu sam sta treba ali rekoh dogovor iznad svega i ZAJEDNICKA akcija koja ce imati taktiku a ne ovako. Samo SVI ZAJEDNO mozemo nesto da uradimo a ovako daj Boze ali tesko jer oni obraza nemaju i nista im nije sveto.
E, da, propustih da izlozim i kritiku rada Lovackog saveza Centralne Srbije:
Moje je misljenje da LSCS, imajuci u vidu njegove FINANSIJSKE/MATERIJALNE MOGUCNOSTI, KADROVSKU OSPOSOBLJENOST/BROJ ZAPOSLENIH i VREMENSKO OGRANICENJE/DUZINU POSTOJANJA izvlaci maksimum iz sebe.
Nekima se to moze ciniti malo, nekima malo vise, ali ja se uvek zapitam kakvo bi stanje u lovstvu Srbije danas bilo da je LSS koristio maksimalno njegove FINANSIJSKE/MATERIJALNE MOGUCNOSTI, KADROVSKU OSPOSOBLJENOST/BROJ ZAPOSLENIH i VREMENSKO OGRANICENJE/DUZINU POSTOJANJA...
Svakako ne kao ovo danas!
Evo i ja ću da nastavim sa postavljanjem dokumenata, AKO vidim da postoji kritična masa, a na forumu na ovoj temi piše 5 ljudi, otprilike isto onoliko koliko piše na temi 'Lovački gulaš'.
Da sam ja i još nas nekoliko čekali na kritičnu masu da se sama napravi, ne bi nikad ništa napisali, a ovog foruma verovatno ne bi bilo u ovom obliku.
Lalo, veruj mi da puno ljudi prati ovo i veruj mi da im nije svejedno. Pa i sam se mozes uveriti koliko ljudi dnevno poseti ovaj forum.
Zasto na ovoj temi pise samo 5 ljudi?
Pa zato sto se upisima istih nema sta dodati. Sve je jasno, ubedljivo i siguran sam da ti upisi potkrepljeni dokumentovanim cinjenicama, polako uticu na formiranje ispravnog i jedinog moguceg stava prema pojedincima iz sadasnjeg LSS.
Verujem da ce cak i dosadasnji clanovi UO LSS koji su pruzali logisticku podrsku zdrpicu, poceti da mu postavljaju nezgodna pitanja.
Po meni veoma bitna stvar je da su nadlezni u drzavi shvatili negativnost mogucnosti, da u narednom periodu LSS direktno i potpuno nezavisno odlucuje koje ce lovacko udruzenje biti njegov clan, sa kojim lovackim udruzenjem ce konkurisati na oglas za davanje lovista na gazdovanje, kao i nepostojanje uslova da lovacko udruzenje mora biti clan LSS, da bi dobilo pravo na gazdovanje lovistem.
Mozda pojedinci iz LSS u ovim novim politickim uslovima mogu izmeniti ZODil u tom delu, ali promeniti Ustav u delu kojim se jemci jednakost i sloboda udruzivanja i pravo da se ostane izvan svakog udruzenja (lovackog saveza) ili dela Ustava u kojem se zabranjuju akti kojima se ogranicava slobodna konkurencija i zabranjuje stvaranje monopolskog ili dominantnog polozaja, ce ici malo teze ili nece moci.
Zato mnogo vise paznje i aktivnosti treba usmeriti na rad samih uduzenja i otkloniti razloge za zavisnost od "Vojvodjanskog lovca" ili "Beogradskog Jelena".
ROE kaže:
E, da, propustih da izlozim i kritiku rada Lovackog saveza Centralne Srbije:
Moje je misljenje da LSCS, imajuci u vidu njegove FINANSIJSKE/MATERIJALNE MOGUCNOSTI, KADROVSKU OSPOSOBLJENOST/BROJ ZAPOSLENIH i VREMENSKO OGRANICENJE/DUZINU POSTOJANJA izvlaci maksimum iz sebe.
Nekima se to moze ciniti malo, nekima malo vise, ali ja se uvek zapitam kakvo bi stanje u lovstvu Srbije danas bilo da je LSS koristio maksimalno njegove FINANSIJSKE/MATERIJALNE MOGUCNOSTI, KADROVSKU OSPOSOBLJENOST/BROJ ZAPOSLENIH i VREMENSKO OGRANICENJE/DUZINU POSTOJANJA...
Svakako ne kao ovo danas!
Dragi kolega ROE upis je tacan no da dodam, vec 20 godina LSS odlaze reorganizaciju i transformaciju a narocito je to vidljivo posle gasenja Lovackog saveza Jugoslavije.
Lovacki savez Srbije kao pravni sledbenik nije uspeo (do sada) da se konstituise kao Nacionalni savez, da podsetim rec nacionalni znaci da objedini sve subjekte u lovstu (sto bi rekli pravna i fizicka lica).
Najveca greska rukovodstva Saveza je brzinsko donosenje Statuta 2009. godine koji pravi umesto da resava probleme. Naravno tu je predsednik saveza koji je pomesao tri funkcije u sebi koje su prirodno razdvojene - profano - strucno i narodno - koristi se cak i izraz gradjansko lovstvo ha..ha..ha.. naravno slag na torti je ??? ko je dopustio da se nacrt zakona o divljaci i lovstvu bez javne rasprave pretvori u predlog i da se prva prava javna rasprava vodi u Narodnoj Skupstini bez uticaja (u tom periodu) lovacke organizacije.
Izlaz iz krize je vrlo jednostavan i kratko glasi vreme je za promene..... promene rukovodstava, statuta, zakona , pravilnika.... eto za pocetak da pokazem kako to nije tesko, javno sam podneo ostavku na mesto sekretara - sto nije samo moralni cin vec cin kosmickog bola zbog konstatacije >Kako je lovstvo sistematski unisteno od idiota<.
Temudjin alias Aleksandar Ceranic
p.s.
Za idiota, hvala Dostojevskom!
Ovoj državi netreba zakon,kad i nije praktično primenljiv,tek kad se sve sagleda dodje se do konstatacije da je 90% stvari u državi nezakonito,a 10% je u skladu sa zakonom,ali u 100% slučajeva svi peru ruke i tvrde da nije praktično primenjiv zakon.
Takvi smo mi kao narod,takvo nam je lovstvo,a takva je i uopšte svakodnevnica.
Da na ovom forumu nismo poceli da objavljujemo PAPIRE koji govore nesto drugo sta je LSS grcevito branio citavo vreme na celu sa Popovicem i dalje bi bila prica oko donosenja Zakona !!
Ono sto je pored toga isplivalo i sto je po meni mnogo bitnije jeste cinjenica da POPOVIC nikako nije mogao da se u dopisima koje vidimo prestavlja kao predsednik LSS bez papira o zakonskom zastupniku koji je dobio tek u decembru mesecu!!!
Sta je sve jos potpisao u ime LSS i lovaca koje prestavlja????
da nisi ti Ceranicu potpisivao do decembra meseca sve u ime LSS jer je to Tomica odbio u avgustu mesecu po odlasku na odmor??Ja licno ne verujem i tvog potpisa kao coveka koji je zakonski deponovao potpis nema jos uvek ni na jednom dokumentu koji ja posedujem????Mozda ga ima na nekim drugim koji nama jos uvek nisu dostupni ali za sad se pojavljuje samo POPOVIC???
kako su isplacivane plate ako naloge ti licno nisi potpisivao ili se ovde radi samo o dopisima u kojima se POPOVIC prestavlja kao predsednik LSS bez resenja na isti izbor???
ko je to iz SPS-a pomogao da POPOVIC dobije parvo potpisa u decembru mesecu ??/Sad taj isti SPS treba da vodi istragu ko je od njegovih clanova omogucio sve ovo???
Pa nebudimo smesni!!!
Vrana Vrani oci ne vadi!!!
Sve se zataskalo kao u 99% slucajeva i nema krivih!!
Djukic se kune i dan danas u SPS???
Zasto je javni tuzilac posle tri godine odustao od njegovog gonjena po sluzbenoj duznosti???
Bivsi direktor NISA????
Svi su uvezani kao crevca gde svako svakoga drzi za JAJA sto sam vise puta rekao i ako jedan padne PADAJU SVI!!!
Kula od karata je naceta sa jedne strane i nemojte se zacuditi ako se soliter u vidu LSS srusi uskoro!!!
temudjin kaže:
Lovacki savez Srbije kao pravni sledbenik nije uspeo (do sada) da se konstituise kao Nacionalni savez, da podsetim rec nacionalni znaci da objedini sve subjekte u lovstu (sto bi rekli pravna i fizicka lica).
Ovo jeste jedan od suštinskih problema!
Posledica toga je i omogućavanje LSV-u da bude "država u državi", da sam kreira članarinu, i lovnu politiku, a da zauzvrat daje neophodne glasove aktuelnom rukovodstvu uz neku minimalnu crkavicu (60din po lovcu), i da se ne meša previše u rad LSS-a, kao što neje poželjno da se LSS meša u rad LSV-a, niti da uopšte na bilo koji način smatra lovce i LU iz Vojvodine za svoje!
Eeeee....ali obe strane su se kanda zaigrale!
Najveca greska rukovodstva Saveza je brzinsko donosenje Statuta 2009. godine koji pravi umesto da resava probleme.
Kada pričamo o propustima države vezano za odsustvo javne rasprave povodom zakona, postavljam pitanje tebu A. Ćeraniću kakva je rasprava vođena povodom Statuta LSS iz 2009. godine?
Ko je od običnih lovaca, ali i neobičnih koji ne spadaju u najuže rukovodstvo LSS, video taj Statut pre usvajanja?
Ko je mogao da na njega stavi primedbe i predloži izmene?
Pa taj Statut je donet samo zato što vbez njega Popović nije mogao da se upiše kao lice ovlašćeno za zastupanje LSS-a, zar ne?
A bilo je malo i obaveze za usklađivanjem sa Zakonom o udruženjima!
A i tada je bilo nekih spornih reči oko kvoruma, zar ne?
Ako ga je (kvorum) i tada utvrđivao Tica, onda su sumnje sve veće, zar ne?
I na kraju...ko je po tebi A. Ćeraniću kriv za gore navedene propuste LSS-a?
Oni koji godinama lepo žive od lovačkih novaca, ili ja i 99,9% običnih lovaca kojima niste dozvolili da se zainteresuju za rad LSS-a, negujući i štiteći kojekakve ološe na mestima predsednika LD i LU koji su zauzvrat branili tezu o nedodirljivosti i neupitnoj čestitosti i poštenju "drugova istaknutih lovnih radnika"?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.