Kako je protekao današnji lov?
|
Cvele |
Objavljen 08.11.2010. 17:16
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Eeee... vi se žalite na 8,9 lovca 2 zeca, 2 fazana, šakal i mačor, a šta mi da kažemo, isti broj lovaca, ceo 1 zec, ovo je bila treća, a najverovatnije i poslednja nedelja lova na zeca (trebalo je biti 4), dok se fazan nije ni lovio... Ostaju nam divlje svinje, čija je brojnost izgleda povećana, svake nedelje se nađe bar po jedno krdo, i u poslednjih 4 nedelje je odstreljena u 3 po 1 vepar, a u jednoj svinja i prase... Takođe ićićemo i u lov na patke, pa kako nam bog da!
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
nenadx |
Objavljen 08.11.2010. 17:32
|

Moderator

Upisa: 2282
Pristupio: 16.10.2009. 18:15
|
Samo se zalite,na kraju glavne sezone cu izneti podatke iz mog kraja,da vas nebih sada sekirao Inace odlicna zapazanja Bogoljubova za fazana..poznata su migriranja od 70km...
Dobar pogodak
|
|
|
|
mikaccg |
Objavljen 08.11.2010. 19:13
|

Član

Upisa: 71
Pristupio: 27.09.2010. 09:42
|
Pa evo nenadx da te preduhitrim u mom kraju nije tako lose za pocetak sezone.Vece probleme imamo sa ljudima po mz koji tumace nov zakon onako kako njima odgovara,makar ih ti dosta poznajes dok smo lovili po ovim lovistima.Kao prvo nas 800 clanova mora da juri po selima predsednike mz da nam napisu dozvole,a onda kad ih nadjes oni nece iz njima znanih razloga,to su njihove njive i njihova dedovina...Videcemo kad neko drugi uzme loviste. E pa ovako,prva nedelja,kao sto smo vec pisali,trema,nespavanje,jos i promena vremena,ali najzad zvoni sat,spremanje da se ne zakasni.Svi se skupljamo,veliki osmesi,sala i pozitivna trema.Vreme fenomenalno ali toplo,kerovi rade i do dorucka 3 zeca i sedam fazana,dobro je.Krece dorucak i tu se zavrsava lov,da li zbog velike vrucine ili dobre klope,nije ni bitno bilo je super.
Juce se opredeljujemo za teren na fazana i nismo pogresili,lovili smo samo tri sata, velika vrucina,samo majce i prsluci u novembru...Zeca nismo ni videli ali to smo i znali a fazana 17 sto nije lose za Moravski kraj.Cekamo taj izvestaj od Nenadax pa ako je mnogo bolje,ondak dolazimo u posetu
uvek dobar pogodak
|
|
|
|
Sladjan Ucitelj |
Objavljen 08.11.2010. 19:37
|

Mlađi član

Upisa: 17
Pristupio: 06.10.2010. 20:22
|
Kod mene je najlosija sezona od kad se pamti. Otac mi je lovac od 1978 i ovako los pocetak nikada nije bio. Za cetiri nedelje lova otac, brat i ja imamo cetiri fazana a zeca nismo ni videli. Dva izlaska mi se dasava da ne ispalim ni metak. Nasa sekcija broji 28 lovaca i odstreli se samo po 5-6 fazana. O cemu se radi? Da li su pustili odgovarajuci broj fazana? Da li je broj predatora u porastu? Da li je nesto unistilo prirodnu populaciju? |
|
|
|
Lala |
Objavljen 08.11.2010. 19:43
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
petar kaže:
Ako je takva situacija, opravdano ako vi tako mislite da treba, ja niakda ne bih lovio koke, kao sto nikada ne bih lovio ni srne, po mom misljenju ne lovacki...
Svako ima pravo na svoje mišljenje. Samo jedno, nikad ne reci NIKAD!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Boban-KG |
Objavljen 08.11.2010. 20:48
|

Član

Upisa: 73
Pristupio: 11.09.2010. 11:42
|
U Sumadiji i sekciji Rujevica i nije toliko lose kao sto izgleda.Fazana ima dovoljno a sa zecom kuburimo.U martu smo pustili dvadeset komada uhvacenih u Senti ali na terenu se to nije ni osetilo.Nije mi jasno sta bi sa njima. |
|
|
|
Banatski Fazan |
Objavljen 08.11.2010. 21:18
|

Stari član

Upisa: 208
Pristupio: 02.11.2010. 06:54
|
Postovani drugovi Lovci,
evo malo izvestaja i iz Juzno Banatskog podrucja: Prve tri nedelje smo lovili fazana, a juce smo bili na zeca. Vremenske (ne)prilike su dozvolili slab odstrel na prva par izlazaka na fazan, ali ga ima. Evidentna je cinjenica, da smo dizali dosta jako malih fazancica, jedva raspoznajes koku ili petla, sto je posledica kasnog drugog legla Fazanske koke, cije je prvo leglo unisteno usled hladnog i kisnog pocetka godine. To se videlo i na kraju sezone na prepelice, gde smo se nacudili kada smo dizali po 10 komada malih, jedva vecih od prepelice, fazancica!! Godina je losija, a i manje se unosilo divljaci ove godine!
Na zeca smo juce prosli solidno, nas 20 smo imali tacno 20 zeca do 12h, negde ga ima vise, negde manje. Oranje i Suncokret je dao najbolji rezultat, bar kod nas. Izvestaji sa terena nasih drugara lovaca su slicni, neki su zavrsili u 10h, a neki tek u 14h. A skoro svi su imali po zeca. I tu je evidentno da ga imamo manje nego predhodnih 4-5 godina, koji su bili fantasticni, pa eto sada jedna malo losija godina, pa treba i adekvatno da se reaguje na tu pojavu. Kukuruza josdosta ima, a danasnje kise i najava kise narednih dana ce dodatno usporiti zemljane radove, pa se divljac jos dosta krije. Koke se naravno ne pucaju, ali uvek ima Lovaca, koji do 12h nisu ispalili ni metak, pa ako se onda digne Koka, lose joj se pise. Bolje sada, nego u Decembru!
Pozdrav. |
|
|
|
Boban-KG |
Objavljen 08.11.2010. 21:19
|

Član

|
Prve tri nedelje smo lovili samo fazana pa evo i jedna fotografija iz tog lova sa nasim pobratimima iz Foce. |
|
|
|
Boban-KG |
Objavljen 08.11.2010. 21:26
|

Član

|
arsa kaže:
Kod mene takodje situacija nije bas "sjajna" ali ja nisam prosao zlo. Prosla nedelja je bila prvi lovni da i imao sam dva fazana i zeca a moj otac jednog zeca i jednog petla  a ove sam imao tri petla a zeca nisam ni video. Psi su danas po veoma teskom vremenu odradili posao extra i do 11 sati su imali (dva nod-a) 11 petlova od kojih je sedam poginulo. Ovo na slici su moji naslednici lovci.B)
Planirao sam da sa Dejanom i Oliverom dodjem i pogledam to stene a ti malo razmisli o ceni. |
|
|
|
blackhunter |
Objavljen 08.11.2010. 22:37
|

Veteran

Upisa: 622
Pristupio: 08.02.2010. 10:33
|
evo slike ulova od juce...i ja i moj prijatelj smo imali po zeca i fazana...(sa leve strane moja malenkost a sa desne je @b@ne@ sa foruma)...pozdrav..slika je malo mutna nesto je fotoaparat zezao stvari...inace je ovo moja i njegova prva nedelja na zeca i fazana u lovackoj karijeri a druga po lovackom kalendaru...
dobar pogled... 
|
|
|
|
petar |
Objavljen 09.11.2010. 08:00
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
Da se i ja "pohvalim" lovljen je u nedelju najslabiji teren u nasem lovistu sa zecom, 47 lovaca, 10 zeceva odstreljeno, a prosle godine u isto vreme, su svi imali na tom terenu po zeca a bilo je i viska. 
Ocigledno je da su zbog kise i loseg vremena mnogo sitne divljaci nastradalo, ali zato krupne divljaci ima, meni se cini, srnece divljaci i svinja nije bilo nikada vise nego ove godine, ima ih sada, mnooogo...
Just like old times!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 09.11.2010. 08:05
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
E ako je u Banatu tako slabo sa zecom, šta onda da kažu lovci iz ostalih delova Srbije? A kakva vam je situacija sa fazanom, Petre?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
petar |
Objavljen 09.11.2010. 08:11
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
Nisam isao jos uvek u lov na fazana, ali raspitacu se kod drugih lovaca pa cu napisati. 
Dovoljno da ti kazem da je u Farkazdinu, Orlovatu i Centi ove godine obustavljen lov na zeca, to su sela kod nas u opstini, a ovaj teren sto smo lovili je, kazu najslabiji, ali eto vidis kako je bilo prosle godine a kako je sad. Ali ljudi, preko celog leta sam u lovovima na srndaca redovno vidjao zeceve u velikom broju, a odjednom ih nema....
Just like old times!
|
|
|
|
nenadx |
Objavljen 09.11.2010. 14:35
|

Moderator

Upisa: 2282
Pristupio: 16.10.2009. 18:15
|
Po cenu da se ponavljam dodao bih na prethodno receno.Prvo,veoma je bitno poznavanje biologije divljaci,ali i njihovo mnogo sire posmatranje.kao i okruzenja.Pored negativnih desavanja(krivolov,predatori,zagadjenja...)postoje jos mnogo cinilaca koji uticu na populaciju....Tako je ustanovljeno da i pored dobrog prirasta i povecane letnje brojnosti,sa jesenjim danima dolazi i do oboljenja koja ih moze dosta desetkovati.Verujem da je slucaj koji Petar navodi,u tom pravcu....
Dobar pogodak
|
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 09.11.2010. 16:07
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
cvele,samo sto je kod tebe to treca nedelja a kod mene prva! do duse fazana i jarebice je bilo,ali kao da su znali kod koga da izlete i mnogo se promasivalo sad ove nedelje cemo da lovimo na terenu na kom se prosle godine nije lovilo,pa cemo da vidimo! ako bude isto ovako slabo,prekinucemo lov na sitnu divljac i krenucemo na svinje! a inace,juce sam isao da skupljam dozvole i ulov u mojoj sekciji od 34 lovca je,5 zeca,5 fazana i 5 jarebice! |
|
|
|
Limun |
Objavljen 09.11.2010. 17:49
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Ajd i ja nešto da napišem na ovu temu. Prve nedelje smo imali 3 gosta iz Prijepolja i nas 11 iz grupe svi su imali po petla,a palo je 8 zečeva. Druge netelje bilo je nas 10 palo je 6 petlova i 3 zeca. Primetno je i kod nas da je manje zeca,a i fazana ima nešto manje jer je ove godine manje pušteno.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
charuga |
Objavljen 09.11.2010. 18:24
|

Veteran

Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
Lala kaže:
E ako je u Banatu tako slabo sa zecom, šta onda da kažu lovci iz ostalih delova Srbije? A kakva vam je situacija sa fazanom, Petre?
nisam petar,ali...
situacija sa fazanom je slicna kao i sa zecom..
prva dva izlaska su bila na fazana,pola je namireno..oba puta.ne pucamo koku,tek da se zna..Starcevo.
..............
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 09.11.2010. 18:41
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Vidim da se svi po malo zale na nedostatak zeceva u lovistu,to je
cudno ali istinito.
u mom lovistu je situacija nesto bolja kao sto sam video a i cuo za ova 3 izlaska svi su imali po zeca i po petla. |
|
|
|
neso |
Objavljen 09.11.2010. 19:08
|

Stari član

Upisa: 238
Pristupio: 24.05.2010. 16:27
|
Ova nedelja je prošla u volju kerova, naime trebali su goniti zečeve a našli su srne. Zato sam morao sam obilaziti kleke nebili istjerao zeca. I naravno ništa.
Tereni Pivske planine.

|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 09.11.2010. 19:50
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
neso super fotke i tereni su prva liga!!!
|
|
|