Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomatski karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomatski karabin
stojkuki
 noz u zube i u sunjanje ... znas kako, i noz oce da trza, .... mislim opasan je to trzaj, moramo da razmotrilmo debljinu seciva, ....

Sme�ko

DakiNS
 Voleo bih kada bi neko izmerio jačinu trzaja karabina u nekoliko kalibara i jačinu trzaja sačmare u cal 12
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ssekir75
 dobro bre ljudi, pa i za 12 različita džebana različito trza. pa šta? to samo kad se zezaš na strelištu na statične mete možeš da obraćaš pažnju.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану �iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Marko_1986
 merkel sr1 ima li neko iskustva sa tim poluautomatom?
kolko znam ima sistem heckler/koch.
zna li neko njegove rezultate kako se pokazao u praksi?
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

Podunavac
 Merkel nema H&K sistem. Merkel SR1 ima bravljenje rotacionom glavom zatvarača uz pomoć bradavica, dok H&K ima karakteristično bravljenje valjcima. Merkel je napredak u odnosu na H&K.
Tri prsta 2Kolce

Marko_1986
 sto se tice merkela imas li jos nesto da znas o njemu.
uporedjeno sa browningom je dosta jeftiniji.

Marko_1986

Podunavac kaže:
Merkel nema H&K sistem. Merkel SR1 ima bravljenje rotacionom glavom zatvarača uz pomoć bradavica, dok H&K ima karakteristično bravljenje valjcima. Merkel je napredak u odnosu na H&K.

ja mislim da je za sr1 H&K pravio sistem bravljenja

Podunavac

Marko_1986 kaže:

Na kojem je to tržištu Merkel dosta jeftiniji od Browninga? Merkel SR1 se u Nemačkoj kreće od 1500 (Standard) do 2500 evra (Jagd), dok se Browninig Bar kreće od 1300 (Composite) do 1700 evra (Eclipse Gold). A H&K je još jeftiniji i model SLB 2000 košta 1200 evra. Ako hoćeš dobar i jeftin PA onda je tu Winchester SXR Vulcan koji košta 1000 evra, a urađen je u saradnji sa Browningom. A ako ti cena ne predstavlja problem onda uzmi Sauer S303, koji košta od 2300 (Classic) do 3100 evra (Elegance). U konkurenciji je još i Benelli Argo, koji je sa cenom u klasi Browninga.
Koji god da izabereš, sigurno će te dobro služiti i neće imati zastoja, a izbor je više stvar ličnog ukusa i platežne moći.
Ako bi gledali ove u cenovnoj klasi ispod 2000 evra, ja bi lično izabrao Benelli Argo E.
Tri prsta 2Kolce

Marko_1986

Podunavac kaže:

Marko_1986 kaže:

Na kojem je to tržištu Merkel dosta jeftiniji od Browninga? Merkel SR1 se u Nemačkoj kreće od 1500 (Standard) do 2500 evra (Jagd), dok se Browninig Bar kreće od 1300 (Composite) do 1700 evra (Eclipse Gold). A H&K je još jeftiniji i model SLB 2000 košta 1200 evra. Ako hoćeš dobar i jeftin PA onda je tu Winchester SXR Vulcan koji košta 1000 evra, a urađen je u saradnji sa Browningom. A ako ti cena ne predstavlja problem onda uzmi Sauer S303, koji košta od 2300 (Classic) do 3100 evra (Elegance). U konkurenciji je još i Benelli Argo, koji je sa cenom u klasi Browninga.
Koji god da izabereš, sigurno će te dobro služiti i neće imati zastoja, a izbor je više stvar ličnog ukusa i platežne moći.
Ako bi gledali ove u cenovnoj klasi ispod 2000 evra, ja bi lično izabrao Benelli Argo E.

to kolega podunavac nebih rekao.
sr1 kosta u leskovcu u canona prodavnici u standardu oko 1450 evra kalibar 30-06.
browning bar u grofu u pozarevcu isto u standardu oko 1700.
a sauer s303 koji se meni licno i najvise svidja 1950 u kalibru 30-06.
moram da dodam da se sauer moze kupiti u capriolo B.T. ili bg-u. i da je sada snizen. u elegancu je oko 2700 evrica.

koje misljenje ili iskustva kolega imas o saueru 303 u XT opremi plastificiran kundak mislim.

Podunavac
 Kod naših trgovaca je sve zbrda-zdola. Cene se prave izgleda po potražnji, a ne po nabavnim cenama.Confused
Sauer je viša klasa oružja i model S303 je sigurno jedan od najboljih lovačkih PA karabina današnjice. Lično ne volim polimerske kundake ali je činjenica da oni imaju svojih prednosti u odnosu na drvene. Ako ti se ova puška sviđa i imaš mogućnosti da je platiš sigurno se nećeš pokajati zbog kupovine. Mislim na Sauer XT Forest koji je odličan izbor za lov DS pogonom i na pokrivenim terenima (šuma, trska i drugi gustiš). Naravno u pravilno odabranom kalibru. A to bi prvenstveno bio 9,3x62. Ali mogu i 8x57 IS i 30-06 Spr. ali sa što težim zrnima (13-14 grama).
Tri prsta 2Kolce

Marko_1986

Podunavac kaže:
Kod naših trgovaca je sve zbrda-zdola. Cene se prave izgleda po potražnji, a ne po nabavnim cenama.Confused
Sauer je viša klasa oružja i model S303 je sigurno jedan od najboljih lovačkih PA karabina današnjice. Lično ne volim polimerske kundake ali je činjenica da oni imaju svojih prednosti u odnosu na drvene. Ako ti se ova puška sviđa i imaš mogućnosti da je platiš sigurno se nećeš pokajati zbog kupovine. Mislim na Sauer XT Forest koji je odličan izbor za lov DS pogonom i na pokrivenim terenima (šuma, trska i drugi gustiš). Naravno u pravilno odabranom kalibru. A to bi prvenstveno bio 9,3x62. Ali mogu i 8x57 IS i 30-06 Spr. ali sa što težim zrnima (13-14 grama).

to sa trzistnim cenama kolega slazem se u potpunosti.
imao sam cak priliku da pricam sa jednim nasim prodavcem oruzija u austriji koji mi je rekao i da ima razlicite klase oruzija n.p. sauer ili bilo koji drugi proizvodjac oruzija ima cak u klasiku svoje klase. a kod nas se to sve prodaje kao normalno. to je to i drugog nema.

Marko_1986
 zna li neko kada ce kod nas u srbiji da moze da se kupi browning maral. i po kojoj ceni.

Cvele
 Kom karabinu bi dali najvecu prednost i zbog cega izmedju: Browning BAR, Benelli Argo, Merkel SR1 i Sauer S303? Smile znam da je cena Sauera 218.000,00rsd, i veca je od cene Browninga i Benellia, a cenu Merkela ne znam, pa ako je sudeci po tome cena govori da bi bio najbolji... ali ne mora da znaci uvek da sve sto je najskuplje je najbolje Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

moravac 1

Cvele kaže:
Kom karabinu bi dali najvecu prednost i zbog cega izmedju: Browning BAR, Benelli Argo, Merkel SR1 i Sauer S303? Smile znam da je cena Sauera 218.000,00rsd, i veca je od cene Browninga i Benellia, a cenu Merkela ne znam, pa ako je sudeci po tome cena govori da bi bio najbolji... ali ne mora da znaci uvek da sve sto je najskuplje je najbolje Smile
Ima sam priliku da pucam iz svih pomenutih.I prosto radi se o tvom ukusu i onoliko koliko si spreman da izdvojis.Ipak moram da napomenem da su Sauer i Merkel jedna a Browing i Benelli druga klasa.Dok ih ne probas i ako budes mogao sam ces uvideti sta ti bolje lezi.Cesto cena nije bitna ukoliko ti jedan Sauer ne legne i ne ispuni tvoja ocekivanje bez obzira sto se radi o vrhunskom karabinu.Ja sam zadnji put pucao iz Sauera Back Velvet u kalibru 30-06.I odmah posle toga Benelli Argo E u istom kalibru.U odnosu na cenu i razliku u ceni sta ta dva modela nude moj izbor bi bio uvek Benelli.Velika je razlika kada poredis nesto na osnovu secanja i kada vrsis paralelne testove.Nema losih u ovoj grupi.Stvar ukusa i mogucnosti.
srbija

stojkuki
 Nadji browning MK1 u dobrom stanju ...

Grom
 Šta mislite o TOZ PA karabinu, jako dobro izgleda.?? A ne vjerujem da ne bi zadovoljio svakog lovca.
Grom

Cvele
 Hvala na savetima... pitam cisto iz interesovanja, pa mozda nekada bude bilo prilike i za tako nesto... Odobreno
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac

Grom kaže:
Šta mislite o TOZ PA karabinu, jako dobro izgleda.?? A ne vjerujem da ne bi zadovoljio svakog lovca.

Ako misliš na model MT-125 on jedini od svih ruskih PA karabina izgleda kao pravi lovački, a ne minimalno dorađeni vojni karabin. Što se tiče pouzdanosti i jednostavnosti po tome su rusi poznati. Verujem da nema neku veću manu i da bi bio veoma upotrebljiv u lovu. Šteta što se ne uvozi kod nas, verujem da bi mnogima pomrsio račune.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 https://www.google.com/url?sa=t&rct=j...1022,d.d2k
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

moravac 1
 Prosto da bi neko znao da li ruski kolega vredi mora da se proba....mislim da je to kod nas jedan od vecih problema.Jer ni jedan od uvoznika ili retko koji je ikad radi oneku prezentaciju nekog vrsta lovackog ili streljackog oruzija.Ovako samo nagadjamo.
srbija

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovački karabin i optika pomoć ORUŽJE - SVAŠTARA 47 07.04.2015. 13:03
Karabin direktne akcije KARABINI 44 26.10.2014. 11:10
Voere-karabin sa električnim paljenjem KARABINI 19 11.01.2013. 01:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,575,075 posete www.srbijalov.com