Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Krivolov - kako se boriti protiv?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Krivolov - kako se boriti protiv?
Vuja
 Vidim na pocetnim postovima kazete lovocuvar bi bolje radio posao da je nagrdadjen kada uhvati krivolovca!! Koliko ja znam koji god lovac da prijavi krivolov i krivolovac da bude osudjen nagrda lovcu je polovina novca koji lovokradica morqa da nadoknadi za krivolovljenu dilvljac. Evo primer koji bi trebao uskoro da bude u novinama. Clan LU je uhvatio vikendasa koji je odstrelio srnu i 5 zeceva. Na sudu je osudjen da mora izmiriti LU 300000 dinara pri tom 150000 pripada udruženju a 150000 lovcu koji ga je prijavio. Nemojte me držati za rec ali mislim da je to regulisano statutom LSS ili zakonom republike Srbije.

Lala

Vuja kaže:
Vidim na pocetnim postovima kazete lovocuvar bi bolje radio posao da je nagrdadjen kada uhvati krivolovca!! Koliko ja znam koji god lovac da prijavi krivolov i krivolovac da bude osudjen nagrda lovcu je polovina novca koji lovokradica morqa da nadoknadi za krivolovljenu dilvljac. Evo primer koji bi trebao uskoro da bude u novinama. Clan LU je uhvatio vikendasa koji je odstrelio srnu i 5 zeceva. Na sudu je osudjen da mora izmiriti LU 300000 dinara pri tom 150000 pripada udruženju a 150000 lovcu koji ga je prijavio. Nemojte me držati za rec ali mislim da je to regulisano statutom LSS ili zakonom republike Srbije.

Nigde ne postoji neka zakonska odredba ili propis, koji daje onom koji otkrije krivolovca polovinu od dodeljene odštete. Pravilnikom je predvidjena samo visina odštete za odredjenu vrstu divljači, koju dobija korisnik lovišta od krivolovca. Statut LSS se ne bavi organizacijom stručne i lovočuvarske službe, potpuno si pobrkao.

Korisnik lovišta može doneti odluku da eventualno nagradi onog koji je doprineo hvatanju krivolovaca, ali to je interna stvar, koja se razlikuje od lovišta do lovišta. Uostalom, lovočuvari su zaposleni da rade svoj posao i primaju platu za to, dobijaju opremu itd., i normalno je da u svom radu hvataju krivolovce. Drugo je pitanje zašto je ta plata uglavnom mala. Nagradjivanje za poseban uspeh u radu se reguliše Ugovorom o radu i internim pravilima Lovačkog udruženja, korisnika lovišta.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

duskov
 kad je ova tema u pitanju:muči me sve više savjest!

Vuja
 Hvala Lalo na ispravci. Kod mene u udruzenju je lovac nagradjen a to je naj bitnije njegov trud nije bio uzaludan. Kad bi sva udruzenja nesto ovako propisala pa svako bi bar od straha od kolege razmislio da li ce to da uradi.Zar ne?

davorcalic
 mozda nebi bilo loše da svi članovi imaju bedževe SRBIJALOV ili prišivač na odelu jer mnogo lovaca zna za ovaj forum i za šta se zalaže ovaj forum i možda bi to pomoglo da se više pazi na ponašanje ostalih u prisustvu nekoga ko ima oznaku srbijalov...ako može da pomogne bar malo i to je dobro.Srbijalov
Žena mi Makedonka....ena Shock

lovacsajuga
 I u ranijim upisima na ovu temu sam izneo svoje mišljenje da su neophodne korenite promene i u policiji ,sudstvu,zakonu o udruženjima gradjana i sistemske promene zakona koje se tiču prekršaja u lovstvu..Ali pre svega promene u sferi mita i korupcije... Ovo je kumovsko-burazerska država do maksimuma. Pominjao sam ranije da je pored svega ovoga potrebno edukacijom menjati svest i navike mladih a i starih lovaca te raditi na edukaciji mladih lovaca što se lovačke kulture i etike tiče..
To je nekako palo u zapećak sa ovim kako mi se čini laganim gašenjem udruženjskog sistema lova.
Ipak su udruženja u nečemu itekako imala prednosti u odnosu na ovaj sisitem "lovac svako za sebe " bar što se tiče lovačke kulture -naravno ne u svim udruženjima!
Dejan

duskov

lovacsajuga kaže:
I u ranijim upisima na ovu temu sam izneo svoje mišljenje da su neophodne korenite promene i u policiji ,sudstvu,zakonu o udruženjima gradjana i sistemske promene zakona koje se tiču prekršaja u lovstvu..Ali pre svega promene u sferi mita i korupcije... Ovo je kumovsko-burazerska država do maksimuma. Pominjao sam ranije da je pored svega ovoga potrebno edukacijom menjati svest i navike mladih a i starih lovaca te raditi na edukaciji mladih lovaca što se lovačke kulture i etike tiče..
To je nekako palo u zapećak sa ovim kako mi se čini laganim gašenjem udruženjskog sistema lova.
Ipak su udruženja u nečemu itekako imala prednosti u odnosu na ovaj sisitem "lovac svako za sebe " bar što se tiče lovačke kulture -naravno ne u svim udruženjima!

najkorenitije promjene treba da se dese u nama samima. A kriminalce u zatvor!

lovacsajuga

duskov kaže:

lovacsajuga kaže:

najkorenitije promjene treba da se dese u nama samima. A kriminalce u zatvor!

Potpuno se slažem kolega, jedino je problem u tome što kad ih treba poslati u zatvor onda dodje i pitanje ko će to učiniti-neki politički moćnik,kum? Oni svakako neće..
A da stvari treba menjati u nama, to svakako..
Pozdrav kolega i dobar pogled!!
Srećna slava !!!
Dejan

Vuja
 Da li neko zna da li moguće pored zaposlenog lica (lovocuvara) imati i lovocuvare volontere? Ako je moguće na koji način a ako nije gde se mogu pročitai odredbe o toj zabrani.

gavra bakos

Vuja kaže:
Da li neko zna da li moguće pored zaposlenog lica (lovocuvara) imati i lovocuvare volontere? Ako je moguće na koji način a ako nije gde se mogu pročitai odredbe o toj zabrani.

Nažalost, pojam Lovočuvara volontera po zakonu, više nema.Lovočuvar mora biti kvalifikovano lice-licencirano.Ako je lice kvalifikovano i želi da volontira (radi bez nadoknade) onda to nije u suprotnosti sa zakonom, ali mora LU imati i minimum jedog plaćenog zavisi od površine lovišta, ,stalno zaposlenog LOVOČUVARA. U tački 5 Zakona odivljači i lovstvu i u Pravilniku o lovočuvarskoj službi tačka 2 je sve što je zakonodavac predvideo na ovu temu. Pojam volontera više ne postoji.
gavra bakoš

ssekir75
 opet je to poteklo od onih koji ne daju dozvole za lov predatora. razlog svi znamo.Besan
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

ibobac
 http://africanjou...s-on-site/

ssekir75
 лако њему да командује из удобне фотеље, ко и зеленима да свиркају уз компљуктор. Sad
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac
 Pametna odluka. Možda bi i kod nas trebali tako da postupamo prema krivolovcima.Odobreno
Tri prsta 2Kolce

Planinko011
 Tesko je povuci paralelu izmeedju africkih zemalja gde zivot ne vredi nista ili gde jedan slon ili nosorog vladi vredi vise nego 5 ljudi i Evrope gde se teoretski zivot nesto vrednuje, bar u mirnodopskim uslovima. Ali bi kako lov u Srbiji nije nesto od cega ljudi zive (sem lovocuvara) a ni posedovanje oruzja nije uporedivo sa recimo pravom na rad, imovinskim pravima itd trebalo bi u zakon uneti odredbe da nije nuzno uloviti krivolovca sa divljaci na ramenu, vec da se na osnovu izjave lovocuvara, propraceno eventualnim video (kamera u kolima 100-200 eura) ili foto zapisom da recimo lovac ili lice se nije odazvalo na poziv na zaustavljanje i legitimisanje ili da je zateceno u lovistu sa oruzjem u nelovne dane se izbacuje iz LU i oduzima mu se oruzje a dok u slucajevima kada se utvrdi lovokradja idu znacajnije zatvorske, novcane kazne, oduzimanje vozila itd. E sad u zemlji gde je drzava uz lazne izjavu dva svedoka slala ljude na Goli otok, konfiskovala imovinu na vrednim lokacijama tesko je da ne bi bilo i zloupotreba i razlicitih arsina za "prijatelje" uprave i nepodobne. Takodje za retku i plemenitu divljac kao sto je medved, divokoza, jelen treba propisati obavezne zatvorske kazne od bar tri godine bez mogucnosti uslovnog kaznavanja.

Sremac75

golija kaže:
http://www.glasza...22740.html

Voleo bi da ovo bude jedna tema foruma.Etika i
kodeks

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

canis aureus

Sremac75 kaže:

... zanimljivi komentari ...
Jel to preCednik LU u'apšen zbog krivolova tih srndaća?
... a spomenutih osam divljih svinja na istom terenu?!?
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Dikavac
 Р. Л. (1967) из Ивањице и Ј.П. (1960) из Бедине Вароши код Ивањице,

Zasto uvek stoje inicijali kad god protiv nekog postoji osnovana sumnja ( sa srndacima u prtljazniku)?
Bar puna imena ako vec ne moze fotografija te pravo na javni plakat..

mrwa22250
 Verovatno ni taj preCednik ne dozvoljava odstrel predatora zbog mira u lovistu.BagraSad
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

AcaNik
 http://www.kurir....ak-1777965

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Borba protiv KRIVOLOVA! PROPISI O LOVU 365 06.11.2018. 03:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,689,476 posete www.srbijalov.com