"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
temudjin kaže:
Javno pozivam nadležne organe, tužilaštvo za tehnološki kriminal, da istraže rad internet portala registrovanog u inostranstvu koji već godinama prenosi lažne informacije.
Prvo treba da se predstaviš imenom i prezimenom kada vređaš i klevetaš bilo koga!
Pa da taj može protiv tebe preduzme određene radnje!
Drugo, obrati se pismeno tužilaštvu za tehnološki kriminal!
Sigurno znaš i adresu!
Ali da ti uštedim trud i vreme (iako je tvoje vreme prošlo, što znaš ili ne znaš, nebitno, ne zavisi od tebe), prenošenje lažnih informacija (kleveta-tako se to zove) ne spada u grupu krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti, tako da ne moraš džaba trošiti vreme i energiju.
Nego lepo onaj ko je pogođen "neistinom" neka lepo presavije tabak i sve što treba da dokaže je to da se radilo o neistinama!
A to će mu biti malo teže!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Kolega Sremac to se u Pozarevackom kraju kaze drugacije "idi kod Milosa u park"jer je u gradskom parku spomenik knezu Milosu Obrenovicu a poenta je sto Milos pokazuje rukom u pravcu Zabele
temudjin kaže:
Javno pozivam nadležne organe, tužilaštvo za tehnološki kriminal, da istraže rad internet portala registrovanog u inostranstvu koji već godinama prenosi lažne informacije.
Prvo treba da se predstaviš imenom i prezimenom kada vređaš i klevetaš bilo koga!
Pa da taj može protiv tebe preduzme određene radnje!
Drugo, obrati se pismeno tužilaštvu za tehnološki kriminal!
Sigurno znaš i adresu!
Ali da ti uštedim trud i vreme (iako je tvoje vreme prošlo, što znaš ili ne znaš, nebitno, ne zavisi od tebe), prenošenje lažnih informacija (kleveta-tako se to zove) ne spada u grupu krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti, tako da ne moraš džaba trošiti vreme i energiju.
Nego lepo onaj ko je pogođen "neistinom" neka lepo presavije tabak i sve što treba da dokaže je to da se radilo o neistinama!
A to će mu biti malo teže!
Jel to nas neko optužuje za tehnološki kriminal, možda, ili se radi o nekom drugom neimenovanom portalu? Lepo, lepo Zabavlja me kako se 'primio' Nego, zar se ta insitutcija ne zove tužilaštvo za VISOKOtehnološki kriminal?
Sledeće što bi mogao da pomene, kako je krenulo, jeste tužilaštvo za organizovani kriminal, pa tužilaštvo za ratne zločine, da ispitaju rad internet portala. Jes' da nema veze sa vezom, ali fino zvuči, bombastično... Baš da se 'ladno prepadneš, šta sve ljudima može pasti na pamet. Evo, prepašću se, samo da odem da istrčim malo kera, čim se vratim, prepadam se, obećavam
Danas smo dobili poziv za sednicu saveta Centralnog lovnog regiona za sredu 16.02.2011 godine, od strane LSS, sa potpisom gospodina Tomice Radosavljevica, gde će se razmatrati primena novog Zakona o lovstvu i priprema sa Skupštinu LSS.
Lično se nadam da će mnoge stvari biti razjašnjene i jaš se više nadam da će se status LSS napokon razjasniti, i nadam se da će se pronaći zajednički nastup za pomoć Udruženjima oko usklađivanja sa Zakonom i Pravilnicima.
Da propustio sam lokaciju, u Ćićevcu, kažem nadam se da u moru nedorečivih informacija dobijemo bar neka objasnjenja, i da se krene sa polazne tacke, ipak sudija svira pocetak utakmice, ili možda grešim, samo da nije kraj ???
U zapisniku sa sednice UO LSS koji je objavljen na sajtu LSS, vidi se da je sednica skupštine LSS zakazana za 27.02. Iz samog zapisnika meni je lično ostao utisak, da u LSS ima najmanje 3 ili 4 frakcije, sa različitim vidjenjem šta i kako dalje. Vidim da se u diskusiji na nekoliko mesta pominje briga za članstvo, ali prvenstveno za broj članova, dakle, opet pitanje para. Vidljivo je bavljenje unutrašnjom organizacijom LSS, i brigom za zadržavanje LU u članstvu LSS. Sve što je vezano za pare (članarina, cena lovne karte, distribucija istih). Jedna stvar mi je ubola oči: po zapisniku, ispada da je osnivanje Vojvodjanskog lovca i Jelen LSS, u stvari bila sugestija ili zahtev iz Uprave za šume! To je novost za mene, naročito imajući u vidu odluku o lovnim kartama, koje je objavljena. A šta kaže zakon, može se pročitati u njemu. Ta sugestija, ako je tačno, obesmišljava deo onoga što smo mi pisali na temama koje su se bavile tim preduzećima, koja su osnovali LSS i LSV. Pa ja lepo više ne mogu da pohvatam, ko tu koga vuče za nos, i zašto? Ili se stalno igraju neke igrice, LSS vuče na svoju stranu, ministarstvo radi svoje, JP mudro ćuti, a medjusobno se prepucavaju. Zakon govori ŠTA, i DO KADA mora da se uradi, a sad se glože oko pitanja KAKO da se uradi. I oko pitanja KO će da uradi. Ovo je moj prvi utisak, posle čitanja.
A gde su u svemu tome lovci? Sedimo i čekamo? DOKLE? Koliko ima strpljenja kod lovaca? Ističu rokovi za uplatu članarine po LU, vrlo brzo će se znati koliko lovaca je batalilo lov, i okačilo puške o klin. Mislim da će taj procenat biti oko 20%, koliko čujem po pričama sa više strana.
Mislim da će skupština LSS biti vrlo dinamična! Vreme je da se karte bace na sto, i da se prelomi, šta i kako dalje u novim okolnostima. I da se posle skupštine LSS lovcima i javnosti obrate najodgovorniji, sa jasnim odgovorom šta su odlučili: da li se deli LSS na više saveza, da li ostaje ovakav kakav je, da li menja način rada, da li se decentralizuje po regionima, kakva je budućnost LSV (da li ostaje pod okriljem LSS)... Ovo su krupna pitanja, ja ne znam dovoljno da bih mogao da komentarišem. Sačekaću još dve nedelje, do skupštine LSS, i uzdržaću se od komentara, pošto je očigledno da selektivno dobijamo informacije, od svih strana, kao što primer oko onih preduzeća pokazuje. Pa se zaletim u pretpostavkama i razmišljanjima, a posle ispadne da je deo istine prećutan. To nije korektno ni prema lovcima ni prema nama na forumu, koji se trudimo da budemo konstruktivni, pa čak i sa vrlo oštrim kritikama.
Možda bi hitno vanredno izdanje Lovca, za promenu, moglo da utiče na informisanost o aktuelnim prelomnim dešavanjima, da sve strane u ovoj priči (savez, ministarstvo, JP, NP, Komora..) dobiju priliku da kažu šta predlažu, pa da lovci saznaju kompletnu istinu, konačno! I da mogu da na činjenicama formiraju svoj stav.
Zaokret po pitanju informisanja je vrlo vidljiv na sajtu LSS, to pozdravljam iz sve snage. Pogledajte šta se sada objavljuje, a šta je objavljivano pre nekoliko meseci. Siguran sam da je ovo naše pisanje na forumu doprinelo da se ova pozitivna promena dogodi. Ali, ovo je Srbija, gde se još uvek dobar deo lovačke javnosti informiše preko novina, ili neformalnim razgovorima; LSS ima svoje glasilo pa promene sa sajta u vezi informisanja treba da unese i u 'Lovac'. Nemaju svi lovci kompjutere i pristup internetu.
Pozdravljam!
Jedna stvar, ovako na prvi pogled, mi nije jasna.
U rashodima se pominju troškovi za obavljanje stručnih poslova, izrade GPGL.
Da li je takva stavka postojala i prošle godine, a ako jeste zašto su LU posebno plaćala izradu Lovne osnove (valda je i to stručan posao).
Ja govorim o LSV!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Da li neko na forumu možda zna koje je poslove za LSS obavljala gospođa Desimirka Stijelja pošto sam čuo da su njena primanja od LSS za 2010 godinu preko 800 000.00 dinara.
DakiNS kaže:
Da li neko na forumu možda zna koje je poslove za LSS obavljala gospođa Desimirka Stijelja pošto sam čuo da su njena primanja od LSS za 2010 godinu preko 800 000.00 dinara.
jos je i jeftina..10 dinara po lovcu.treba to i zasluziti..hehe
pa i da mi imamo 50 miliona,mogli bi da lezerno platimo troskove knjigovodstva.
Nego lalo,ne bi bilo lose da kreiras i smajlija kako baca pare uvis,i smeje se-taj smajli bi bio dobar dodatak ovim ostalima, misim da je za mnoge teme taj smajli hitno potreban.
Podatke iz skupštinskog materijala komentarišite, ali bez uvredljivih insinuacija, naročito ne na račun gospodje koja je pominjana.
Ja sam rekao da neću da komentarišem ništa pre skupštine LSS, a vi kako hoćete. Niko vam ne brani, skupštinski materijal je objavljen na sajtu, i poslat delegatima skupštine LSS, u celosti. Dakle, javan je.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?