|
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
| Lala |
Objavljen 13.01.2013. 22:28
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
temudjin kaže:
"Kako smo mi čudna bića: sedimo u paklu, na dnu tame, zato što se plašimo svoje sopstvene besmrtnosti." Rumi
Citati služe da potvrde, pojačaju i naglase mišljenje onog koji citat postavlja! Vodite računa o tome.
I ovo je upis visoko kotiranog i pozicioniranog lovnog radnika, šefa stručne službe LSS?
Sedite u paklu, na dnu tame....?!?
VAISTINU!!!
Tema je 'Nestaje li LSS?'!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| elko |
Objavljen 14.01.2013. 12:38
|

Stari član

Upisa: 302
Pristupio: 20.07.2011. 10:51
|
Ne mislim da treba banovati Temuđina, treba čuti i drugačije stavove.
Otvoreno obraćanje Temuđinu:Mislim da nije vreme za enigmatiku i višeslojno tumačenje upisa, budi konkretan i jasan.Na kraju krajeva takav način duguješ lovcima i sadašnjem trenutku.
Ja jasno tumačim Tvoje upise ali nemoj to da očekuješ i od ostalih lovaca koji drugačije sagledavaju situaciju.Ako si se opredelioo a jesi to jasno i argumentuj jewr nesumnjivo Ti znaš ponajviše.
Takođe očekujem i pojašnjenje oko radova koji se izvode na zgradi LSS.Ko radi, zbog čega , ko je ugovorio i pod kakvim uslovima.
Ako dozvoliš da se imovina lovaca Srbije obezvredi ili marifetlucima prevede u nečije vlasništvo i Ti nećeš biti u zavidnoj situaciji.
Laži i prevare popovića i ostalih su pri kraju a oni koji ih podržavaju iz službe neka vode računa. |
| |
|
|
| Joe the hunter |
Objavljen 14.01.2013. 15:28
|

Veteran

Upisa: 503
Pristupio: 15.11.2010. 13:01
|
Intenzivno pratim ovu temu ali polako vec pocinje da dobija gorak ukus.Uglanom se svodi na "pljuvanje " po LSS i nekom tamo temudjinu za koga kapiram da je sekretar LSS.Celu pricu vode 5 ljudi od kojih bar troica raspolazu nekim cinjenicama dok ostali "sole" sa strane.I cela prica se svodi na stilske vezbe tumacenja citata i na temu gde su pare i ko bi sad mogao biti "kalif umesto kalifa".E sad ona druga strana(covek iz LSS) uglavnom posle par upisa bude banovan i nema mogucnost da kaze nesto sto bi mozda bilo interesantno za dalju pricu.Treba cuti obe strane bez obzira ko je u pravu ili u "krivu".Vidim da se ovde iznose i vrlo teske optuzbe za koje ako ima dokaza treba upoznati i nadlezne organe(policiju i pravosudje).Ako to nije uradjeno onda je cela ova prica u domenu zenskog(a bogami i muskog) traca.Medjutim cak i ako neko zna za postojanje krivicnog dela a to ne prijavi takodje snosi sankcije.Bilo bi dobro da kolege koje raspolazu takvim saznanjima a na osnovu dokaza kazu sta su preduzeli po tom pitanju i kakav je krajnji rezultat tih saznanja, tj. ima li krivicnog gonjenja ili ne.U protivnom dovode sebe u vrlo nezavidnu situaciju iznosenjem proizvoljnih vrlo ozbiljnih optuzbi.To je jedini nacin koji moze dovesti do sprecavanja malverzacija u LSS(ako postoje) ili do zatvaranje celog slucaja.Mislim da je to jedini ozbiljan naci ako se zele postici kvalitativne promene u oblasti Srpskog lovstva. |
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 14.01.2013. 15:58
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Joe the hunter kaže:
Intenzivno pratim ovu temu ali polako vec pocinje da dobija gorak ukus.Uglanom se svodi na "pljuvanje " po LSS i nekom tamo temudjinu za koga kapiram da je sekretar LSS.Celu pricu vode 5 ljudi od kojih bar troica raspolazu nekim cinjenicama dok ostali "sole" sa strane.I cela prica se svodi na stilske vezbe tumacenja citata i na temu gde su pare i ko bi sad mogao biti "kalif umesto kalifa".E sad ona druga strana(covek iz LSS) uglavnom posle par upisa bude banovan i nema mogucnost da kaze nesto sto bi mozda bilo interesantno za dalju pricu.Treba cuti obe strane bez obzira ko je u pravu ili u "krivu".Vidim da se ovde iznose i vrlo teske optuzbe za koje ako ima dokaza treba upoznati i nadlezne organe(policiju i pravosudje).Ako to nije uradjeno onda je cela ova prica u domenu zenskog(a bogami i muskog) traca.Medjutim cak i ako neko zna za postojanje krivicnog dela a to ne prijavi takodje snosi sankcije.Bilo bi dobro da kolege koje raspolazu takvim saznanjima a na osnovu dokaza kazu sta su preduzeli po tom pitanju i kakav je krajnji rezultat tih saznanja, tj. ima li krivicnog gonjenja ili ne.U protivnom dovode sebe u vrlo nezavidnu situaciju iznosenjem proizvoljnih vrlo ozbiljnih optuzbi.To je jedini nacin koji moze dovesti do sprecavanja malverzacija u LSS(ako postoje) ili do zatvaranje celog slucaja.Mislim da je to jedini ozbiljan naci ako se zele postici kvalitativne promene u oblasti Srpskog lovstva.
drago mi je da još neko osim petorice ljudi komentariše ovu temu.
podebljao sam ono što bode oči,a zvuči ružno.što se tiče banovanja temudjina,administratorima sajta je vidljiva lista banovanih članova i vreme banovanja na kojoj se vidi i nije tajna da je temudjin 2 puta banovan,1put na 24 časa a 2 put na 99 časova,a takodje se vidi i da mu je skidan ban oba puta pre isteka vremena.ako neko ima vremena neka pogleda temudjin ima 348 upisa od kojih su svi uglavnom na temi LSS.
Tako da se nemože reći da čim čovek nešto napiše bude banovan.a i to što piše na ovoj temi je otprilike sve u poučnim pričama,poslovicama i mudrostim raznih pisaca,gde su sinonimi jako česta pojava.Ja sam lično o temudjinu čuo da je u oblasti lovstva veliki stručnjak,pa bih ga zamolio da piše malo i na drugim temama gde struku može da podeli sa mladjim naraštajem koga ima na ovom forumu puno,a koji će za koju godinu biti lovci,a i stariji bi nešto konkretno mogli da nauče u pogledu prihrane divljači i načina izvodjenja lova.
Što se tiče vodjenja lovne politike za mene je tu pao na ispitu!!
|
| |
|
|
| Joe the hunter |
Objavljen 14.01.2013. 16:06
|

Veteran

|
Kolega Indijanac nije mi bila namera da moj upis dobije licni karakter.Nemam ja nista protiv banovanja svakog ko zasluzi ali mislim da je tema "vruca" te da se moze malo i tolerisati a u cilju prikupljanja sto vise informacija. |
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 14.01.2013. 18:44
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Joe, u pravu si da je žalosno da tako mali broj ljudi želi da se uključi u polemiku oko ove vruće teme, a posebno sa one druge strane koji godinama vedre i oblače srpskim lovstvom!
I taj jedan koji se ponekad uključi veoma malo kaže, ali je expert da sj.ebe temu i skrene je u Kandahar!
Zato je on upozoren da će se to i ubuduće dešavati u takvim situacijama.
A što se tiče ostalih koji za sada (ili još uvek) samo posmatraju, poziv za učešće na temi i dalje stoji!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| Joe the hunter |
Objavljen 14.01.2013. 18:51
|

Veteran

|
Sremac75 kaže:
Joe, u pravu si da je žalosno da tako mali broj ljudi želi da se uključi u polemiku oko ove vruće teme, a posebno sa one druge strane koji godinama vedre i oblače srpskim lovstvom!
I taj jedan koji se ponekad uključi veoma malo kaže, ali je expert da sj.ebe temu i skrene je u Kandahar!
Zato je on upozoren da će se to i ubuduće dešavati u takvim situacijama.
A što se tiče ostalih koji za sada (ili još uvek) samo posmatraju, poziv za učešće na temi i dalje stoji!
 |
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 14.01.2013. 19:03
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 14.01.2013. 19:45
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Najlakse je pljuvati i pisati o lss bez argumenata i dokaza!na ovoj temi je pokrenuto dosta stvari koje tuzioca i nadlezno ministarstvo umesto da proveri i odgovorne pozove na odgovornost ev posle izbora lss je iskoristio da pokusa da povrati stare nadleznosti! To se nece desiti ni promenom zakona koji je trenutno na snazi!nema povratka na staro i to je trenutno. Svima jasno sem lss! pozivam lss da javno objavi dopise poslate upravi za sume,ministru,direktoru za sume:?
ostavljm rok od 10 dana da to Ceranic uradi!!
ima nesto sto je precutao?Zasto???sta je sa spiskom oko clanarina?sta je sa kvorumom na skupstini u smederevu i sa lovnim obalastima?lazu i sve dublje tonu! |
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 14.01.2013. 20:55
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Joe the hunter kaže:
Kolega Indijanac nije mi bila namera da moj upis dobije licni karakter.Nemam ja nista protiv banovanja svakog ko zasluzi ali mislim da je tema "vruca" te da se moze malo i tolerisati a u cilju prikupljanja sto vise informacija.
naravno da nije ništa lično,i trebalo je da neko postavi takvo pitanje jer dobijanje informacija o radu LSS od člana temudjin je stvarno znak pitanja.
do sada je uglavnom pisao ili prepisivao raznorazne mudrosti,narodne priče ilitekstove iz dnevnih novina,mislim da bi bio korisniji na bilo kojoj temi koja se tiče struke lovstva,tamo takve stvari dobro dodju.
da LSS treba da postoji,treba ali ne sa ljudima koji ga trenutno vode a i konkretan rad treba da bude usmeren na predstavljanje lovaca ,rad u interesu lovaca i divljači na popravljanju stanja u lovištima,a ne na trošenju lovačkih novaca na sopstvena zadovoljstva.
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 16.01.2013. 08:29
|

Lovčina

|
Sto manje lovci znaju manje ce da pitaju!!! |
| |
|
|
| Gedza66 |
Objavljen 16.01.2013. 18:53
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
Slavoplano, imao sam tu čast ili zadovoljstvo da te upoznam i priliku da sam steknem utisak o tebi i tvom razmišljanju ili htenju.
Naravno, ta prilika mi je dala mogućnost, da sve sugestije koje sam ovih dana imao preko mobitela, da si TI jedna nezrela ličnost po pitanju lovstva Srbije, padnu u vodu (izvinjavam se "Temulu").
Ali, TI, kao i ja, moraš shvatiti da nemamo problema sa pojediincima, ma iz koje organizacije dolaze, već da imamo sistemski problem, koji je doveo do Andrićeve ili ostvaruje onu Andrićevu iz Sremčevog potpisa: "dok pametni popuštaju, BUDALE vladaju a FUKARE se bogate"!!!
Veruj mi da ova Srbija ima budućnosti, pa i u oblasti lovstva. Veruj mi, da sam danas na "saslušanju" kod javnog tužioca Osnovnog suda u Leskovcu, imao prilike da saznam da su "oni" (tužioci) na "našoj" strani i da jedva čekaju da se oslobode "političkih ili neobjašnjivih stega" i stanu na stranu pravde i zakona.
Pa ja sam danas bio svedok javnog tužioca od 60 leta, koji je na primeru LU iz Bojnika pokazao da je savladao "lovačku materiju", naročito u oblasti plaćanja i dodele lovnih karata. Njegove opservacije sadašnjeg stanja LU iz Bojnika istanja LU iz Lebana od pre 20 ili 25 godina su me oduševile.
Hoće ljudi to da urade ali im godine iskustva govore, da tome moraju prilaziti oprezno. Pa ja sam danas, a na bazi stečenog ( ne)realnog utiska, javno (u prisustvu samo daktilografikinje) rekao tužiocu: "pa vi ćete, ako želite ili imate volje, bez problema položiti lovački ispit, jer je vaše sadašnje pokazano znanje ili poznavanje materije, naročito iz oblasti plaćanja naknade za lovne karte, zaista, zaista, ogromno!!!!???
Čovek je zaista bio iskren i rekao: "Gospodine, sve vaše inforrmacije o osnovama sumnje u neregularnost rada vašeg udruženja u nekom prethodnom periodu, napisane na 23 i više strana, zaista zbunjuju nadležne državne organe a naročito radnike odeljenja krivične policije i ako želite da se nešto zaista preduzme protiv toga, odnosno ako hoćete da se te vaše informacije zaista i temeljno (pred)krivično provere, sve to morate napisati na pola strane, jer će svima nama biti mnogo jasnije i proverljivije". E moj Ivoooo Andriću, pa zari si ti iz Kremana?????
Tek na ovako iskreno rečenim razlozima neadekvatnog nepostupanja ili postupanja državnih organa (objektivno opravdanih) u skladu sa propisanim zakonima, odnosno postupanja suprotno svim očekivanim normama propisanog ponašanja, shvatio sam, zašto smo tu gde jesmo!!! DOKLE, ĆE VIDIMO????? ALI DA SMO DOTERALI CARA DO DUVARA, DOTERALI SMO!!!!
Živela SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!  
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 17.01.2013. 13:17
|

Lovčina

|
Pozivam javno sva udruzenja da ne placaju clanarinu LSS dok nadlezni ne daju poslednju rec oko rada istog!!!
Kako cujem zvanican minus u kasi iznosi oko 6.000.000din pa neka se lovci zapitaju koga i na ime cega finasiraju!!!
Dobro razmislite ko ce gde i biti clan u udruzenjima !!
Za 15.000din ljudi jedva da su pucali po dva fazana u svojim lovistima!!
Ja sam resio da vise nigde necu biti clan i da mi se vise isplati komercijala kad hocu i gde hocu!!!
Ni dinara vise nedam udruzenju u Plani koje mojim i lovackim parama placa kazne a niko da se uhvati za svoj dzep i pricinjenu stetu nadoknadi!!!
LSS sve lepo gleda i obmanjuje udruzenja vracanjem starih nadleznosti sto se nece desiti!!
Pretite oduzimanjem lovista udruzenjima koja ne budu platila clanarinu a jasno i glasno kazite KOJE JE TO UDRUZENJE OSTALO BEZ LOVISTA PO VASEM ZAHTEVU???
NIJEDNO???
STA SE DESILO SA ISKLJUCENIM UDRUZENJIMA????
NISTA????
Jaca su nego pre!!!
Sta se desilo sa LSS???
PROPAO JE NACISTO!!!
Tu se zapitajte gde ste pogresili kada ste od udruzenja zahtevali da skacu na Drzavu i Vase izgubljene bitke vode lovci koji su od te iste Drzave dobili vise para za svoj rad nego sto ste vi dali za zadnje 10godina!!! |
| |
|
|
| Evodija |
Objavljen 17.01.2013. 13:56
|

Stari član

Upisa: 499
Pristupio: 27.06.2012. 21:59
|
Temuđine, jedno pitanje:
- Ko je srušio Rođu i doveo ŽIVOJINOVIĆA?
- Ko je doguro ZDrP-a.
Odgovori, može i smajlić.
I jedna molba, kad budeš išao u Kandahar,plaćam put u jednom pravcu za jednog "prijatelja". Ostavi ga tamo, nevraća se. |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 17.01.2013. 15:24
|

Lovčina

|
Misljenja sam da se normalniji ljudi nalaze u ustanovama za lecenje od pojedinaca koji rade u LSS!!!
Ovo sto je izaslo u elektronskom lovcu je smejurija na nivou!!!!!
Ko njih savetuje i ko im obecava ove gluposti meni nije poznato ali je cinjenica da se sa kampanjom opstanka Popovica u LSS i obedjanjima do nudjenja para udruzenjima krenulo kako bi se ova uidurma malo produzila!!! |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 17.01.2013. 15:57
|

Moderator

|
Kada sam bio mali, čitali su mi bajke i verovao sam u to, pa sam onda i ja naučio da čitam, pa sam čitao bajke sam, a kasnije sam odrastao i shvatio da su bajke ipak samo bajke, a da je stvarni život oko mene. Isto tako, verovao sam sve do svoje pete godine da Deda Mraz postoji, sve dok jednom Deda Mrazu nije otpala brada usred dodele paketića!
Čini mi se da neki ljudi još uvek nisu odmakli daleko od verovanja u bajke! A da i dalje veruju u Deda Mraza, iako im se pojavljuje uredno izbrijan!!!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 17.01.2013. 18:46
|

Lovčina

|
Ovi tekstovi na elektronskom lovcu glasilu LSS su bajke i lepe zelje pojedinaca!!
Smejurija koliko je zloupotreba i laznih informacija koje plasiraju!!
Za ovo neko mora da odgovara jer obmanjuju javnost!!! |
| |
|
|
| saja rudnik |
Objavljen 17.01.2013. 19:03
|

Stari član

Upisa: 224
Pristupio: 11.06.2010. 08:48
|
Evo procitah i ja detaljno tzv glasilo LSS-a,citah takodje i upise na ovu temu..Izgleda mi da jos neki ljudi nemogu ili nezele da shvate da je drug TITO umro 1980..Ovo kao da je pisao Drug Mosa Pijade licno i njihova klika..Takodje u iole normalnoj zemlji,sto nasa nije,za ovakvo iznosenje budalastina,falsifikovanja cinjenica,trosenje nenamenskih para i zloupotrebu sluzbene duznosti,neko bi odavno prvo trebalo da odgovara krivicno a onda i moralno..Ovo postaje stvarno lakrdija jedna kojoj se sto pre treba stati u kraj,jer ako se dopusti i dalje da ovi jos makar malo ostanu gde jesu ni ovo malo kredibiliteta LSS sto ima,nista nece ostati.Krivi smo i mi lovci,koji dozvoljavamo sve ovo,odavno je trebalo rasterati ovu bandu koja jos zivi u vremenu drpackog komunizma..Ljudi..21.vek.je.Pravila igre su se promenila.Vasa uskogruda shvatanja nam ODMAZU da napravimo za nase uslove jednu solidnu Lovacku Organizaciju.Sada imamo i dva pandama LSS-u,bice nadam se pametniji i uspesniji{ljudi koji ih vode-Pamet u Glavu}a nadasve posteniji,i istrajniji-Narocito osloboditi stega LSS-a ili otarasiti ga se za sva vremena.
Saja Rudnik
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 17.01.2013. 19:27
|

Moderator

|
Temudjineeeeeee.... ko je bre pustio da ovo ode u javnost?!?
Oooooo Temudjineeeee... jel ovo neko sam pisao, ili je imao suflere???
Oooo Temudjineeeee... da li ti imaš neke veze sa ovim što je objavljeno u glasilu LSS???
Ministarstvoooooo.....
Upravooooooo....
I treba da vas vuku za nos, kada dozvoljavate!!!
Ne znam šta da kažem, Golubović mi je u svojim izjavama oko lovstva baš delovao kao ozbiljan i odlučan čovek, prosto ne mogu da verujem da će oćutati na ovo!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 17.01.2013. 19:40
|

Lovčina

|
saja rudnik kaže:
Evo procitah i ja detaljno tzv glasilo LSS-a,citah takodje i upise na ovu temu..Izgleda mi da jos neki ljudi nemogu ili nezele da shvate da je drug TITO umro 1980..Ovo kao da je pisao Drug Mosa Pijade licno i njihova klika..Takodje u iole normalnoj zemlji,sto nasa nije,za ovakvo iznosenje budalastina,falsifikovanja cinjenica,trosenje nenamenskih para i zloupotrebu sluzbene duznosti,neko bi odavno prvo trebalo da odgovara krivicno a onda i moralno..Ovo postaje stvarno lakrdija jedna kojoj se sto pre treba stati u kraj,jer ako se dopusti i dalje da ovi jos makar malo ostanu gde jesu ni ovo malo kredibiliteta LSS sto ima,nista nece ostati.Krivi smo i mi lovci,koji dozvoljavamo sve ovo,odavno je trebalo rasterati ovu bandu koja jos zivi u vremenu drpackog komunizma..Ljudi..21.vek.je.Pravila igre su se promenila.Vasa uskogruda shvatanja nam ODMAZU da napravimo za nase uslove jednu solidnu Lovacku Organizaciju.Sada imamo i dva pandama LSS-u,bice nadam se pametniji i uspesniji{ljudi koji ih vode-Pamet u Glavu}a nadasve posteniji,i istrajniji-Narocito osloboditi stega LSS-a ili otarasiti ga se za sva vremena.
Zao mi je da to ponovo kazem ali LSS TREBA LOVCIMA a ovu BANDU treba govnjivom motkom razjuriti !!!
Nisu to nasledili od svojih oceva!!!
Pustili su korenje koje se mora saseci ispod zemlje duboko kako ne bi izrastao neki drugi Popovic,Djukic,Tatovic,Skobic ,Pantelic i ostali....!!!!
Sramota bre za sve nas ko nas prestavlja pred Drzavom!!!! |
| |
|