Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
kelt
 Pocinje kviz a pitanje glasi. ko je ovaj cika sa slike. da pomognemo. kupio kilo konjske kobaje valjda zbog visokog holesterola sto se nagomilao u krvi usled dugogodisnjeg sedenja u lovackoj fotelji na adresi alekse nenadovica br vec poznat redakciji.
foto by paparazzo
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Indjijanac
 dobar natpis na mesari sa slike "prodajemo gušćiju mast",ko zna možda negde bude i pisalo "PRODAJEMO LOVAČKU DŽIGERICU"

inače što se tiče kvoruma i kalkulisanja,ukoliko usfali lako je obnarodovati da LU iz Vojvodine koja su se raspala i njihovi delegati nečine kvorum i eto ti još manji broj za potreban broj dizača ruku.

[movie=youtube]DpeQBZOSmaI[/movie]
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala

Indjijanac kaže:
inače što se tiče kvoruma i kalkulisanja,ukoliko usfali lako je obnarodovati da LU iz Vojvodine koja su se raspala i njihovi delegati nečine kvorum i eto ti još manji broj za potreban broj dizača ruku.

Opet im fali desetak delegata, kako god okreneš, pošto je LS KiM vraćen u članstvo, pa podiže kvorum. Tih desetak (ne znam tačno koliko) mogu da nadju jedino u Vojvodini.
Čujem nešto da su čak i LU Niš izgleda isključili iz članstva u LSS ali ne smem da tvrdim.

Ma pronaći ću negde ja skupštinski materijal, nema šanse da ako su ga poslali delegatima, negde ne procuri, koliko god Popović & co. izbegavali da ga učine dostupnim javnosti. Verujem da u materijalu ima dosta podataka, pa će se više znati.
Ako već LSS neće da učini dostupnim javnosti skupštinski materijal kršeći Zakon i svoj Statut (sva je prilika da neće, čim su objavili samo dnevni red), onda ćemo se potruditi da najzanimljivije delove postavimo ovde na forumu.
Bolje je Popoviću da se ne igra žmurke, nego da što pre sve lepo objavi. To isto važi i za njegove kolege iz LSV.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Indjijanac
 [movie=youtube]DpeQBZOSmaI[/movie]

IZGLEDA DA MATERIJAL NEPOSTOJI!

DakiNS
 Citat:

Mnogo se bre dugo jedna te ista imena pominju u ovom cirkusu što napraviše lovački savezi, to traje kod nekih skoro deceniju već: Popović, Tica, Škobić, Živko, Pantelić, Beuković, Pažin, Tomica, Guberinić, Deja, ...

Lalo ti nabroja čini mi se sve strčnjake da stručniji ne mogu biti. Tako su koliko čujem i vidim upropastili lovstvo da kada jednom odu , trebaće godine i godine da se lovačka organizacija oporavi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

slavaplana
 LSS ima 24h da sam postavi SKPSTINSKI MATERIJAL NA SVOJ SAJT KAKO BI LOVCI IMALI UVIDA STA CE NJIHOVI DELEGATI BEZ KOSULTACIJA SA CLANSTVOM DA GLASAJU!!!!

Lovcima treba objasniti igru koju igaju i cime se sve sluze????

24h nista vise????

Razmislite o tome????

ja sam misljenja da skupstinu treba BOJKOTOVATI i ne ici !!!!!!

Neka se zapitaju zasta ljudi idu i kome odgovara ovako stanje u LSS???
Da se nista ne promeni odgovara samo LSS a gde su tu lovci????

Indjijanac
 a šta mi je i trebalo sad da pogledam dnevni red za skupštinu LSS,samo nešto izmišljam,NEMA TAČKE IZBOR NOVOG SEKRETARA POŠTO JE OVAJ PODNEO OSTAVKU!!!!!!
U tački 6.izvestilac bi trebalo da piše WD SEKRETAR LSS,bar tako se ovde izjasnio
[movie=youtube]G4In_dxDH7I[/movie]

Indjijanac
 OVA VEST JE OD 28.11.2012 ZVANIČNO OBJAVLJENA,ili nas je neko doveo u zabluduConfused

Zvanična izjava Aleksandra Ćeranića, povodom ostavke na dužnost sekretara LSS:

Zvanicna izjava:

>Nisam konsultovan oko pripreme i realizacije sednice skupstine u Smederevu, 30. juna, niti sam prisustvovao. Javno trazim odgovornost i ostavke Predsednika Skupstine i Predsednika Saveza i ujedno dajem ostavku na mesto Sekretara Saveza i u vd statusu cekam sednicu skupstine da me razresi. Potom ne zelim da se kandidujem ni za jednu funkciju u savezu<

U proteklih godinu i po dana (od marta 2011) preduzeo sam sve moguce korake da se rese organizacioni problemi saveza i ujedno zeleo tzv. fer izlaz za sve u savezu i funkcionere i zaposlene - donosenje novog statuta i izbor relevantnog rukovodstva - u tom smislu organizovao brojne sastanke, a kao kruna i sastanak sa predsednikom CIC-a g-din Lozeom (sastanku prisustvovali predsednik LSS, LSV i potpredsednik LSV) nazalost bez uspeha, predlozio novi statut koji po recima vecine ljudi koji su ga procitali predstavlja dobru polaznu osnovu sa javnu raspravu, bio strpljiv i cekao nadlezni Upravni odbor da se izjasni. U zelji da sacuvam Savez upustio sam se u ljuti boj sa Upravom za sume, pojedinim administratorima Srbijalova, napisao preko 100 dopisa sa temom neprimenjivosti zakona i pravilnika i Lovacke komore, dobio domacu i medjunarodnu podrsku za promene propisa, predlozio potpuno nove i prakticne pravilnike, zapoceo reorganizaciju sluzbe...transformaciju republickog saveza u nacionalni..... Nastavljam dalje ali - sada je vreme za nesto sasvim drugacije!-

Aleksandar Ćeranić v.d. sekretar LSS

slavaplana
 U Plani Djordje Donic tri puta podnosi ostavku na mesto pred. a sekretar Ljubisa Aleksic pored podnete NEOPOZIVE OSTAVKE ipak se na kraju predomislio i ostao sekretar u udruzenju...ROFL

Ceranic ce na Skupstini imati sta da kaze javno svim delegatima i da ode sa mesta sekretara jer ovako vise ne ide.....

Nije Vlada Pravnik otisao iz LSS zato sto je u LSS lepo i bajno jer je video da Zakoni i Statut tumace i da rade mimo svih pravnih normi o cemu je Popovica i pismeno obavestio!!!

slavaplana
 LSS treba da postavi Skupstinski materijal kako bi lovci videli sta smeraju i kuda vode LSS????Ukoliko oni to ne urade SRBIJALOV ce to vrlo rado odraditi umesto njih ali i jos sto sta ......

prosli put smo se uzdrzali od komentarisanja Skupstinskog materijala ali ovoga puta necemo imati pardona........

Lala
 Stvarno se svašta dešava, a prikrivanje informacija samo može da budi sumnju u čestitost namera onih koji informacijama raspolažu i koji na kraju krajeva informacije kreiraju. Mora da se menja mnogo štošta u LSS.
Biću slobodan da parafraziram jednog 'nezavisnog mislioca', i negovo miššljenje u vezi toga šta je potrebno u nekoj sredini da bi došlo do promena:

Da bi se nešto uradilo na širem planu (recimo u lovstvu) postoji čak i matematički model. Potreban je određen broj svesnih ljudi koji se dobija na osnovu sledeće formule:
broj ljudi x 1 % i potom kvadratni koren tog broja.
Za lovstvo bi to moglo da izgleda ovako:
100.000 lovaca x 1% = 1.000; kvadratni koren od 1.000 je cca 32.

Ne znam da li je ova formula empirijski dokazana, pretpostavljam da jeste, i nemam pojma odakle potiče ta formula. Ali eto sada znamo da je za promenu u lovstvu (prema formuli i prema 'misliocu' ) neophodno naći 32 svesna lovca koji hoće da rade, bez ličnog interesa, nezavisno jedan od drugog, a u istom pravcu i ka istom cilju. Ja sam siguran da taj broj postoji.

Pojedinac ne može da utiče na širem planu i zato treba izvesti obrnutu matematiku koja ujedno može da govori i o maksimalnom mogućem broju lovaca na koje se ima uticaj, a i o preoručljivom broju lovaca u jednom lovačkom udruženju, a bogme i jos mnogo toga!

Gedza66

Lala kaže:
.................................
Biću slobodan da parafraziram jednog 'nezavisnog mislioca', i negovo miššljenje u vezi toga šta je potrebno u nekoj sredini da bi došlo do promena:

Da bi se nešto uradilo na širem planu (recimo u lovstvu) postoji čak i matematički model. Potreban je određen broj svesnih ljudi koji se dobija na osnovu sledeće formule:
broj ljudi x 1 % i potom kvadratni koren tog broja.
Za lovstvo bi to moglo da izgleda ovako:
100.000 lovaca x 1% = 1.000; kvadratni koren od 1.000 je cca 32.

Ne znam da li je ova formula empirijski dokazana, ..........
[[/i]

Kazu da je u LU Vlasotinca solidna situacija, da su blagovremeno uoceni problemi u udruzenju i na sirem planu. Problemi u udruzenju reseni "metlom" uz pomoć Zatvora problemi na širem planu su privremeno rešeni odustajanjem od članastva u problemu.

Kažu da su to uradila dva čoveka, čiju je inicijativu podržalo još par ljudi. LU iz Vlasotinca je u protekloj lovnoj sezoni imalo 484 člana.

Po ovoj formuli "nezavisnog" mislioca, za promene u ovom udruženju je trebalo 2,2 pojedinca a na početku ih je bilo samo dvoje. Naravno taj broj je vremenom narastao i sve vise raste.

Izgleda da je formula tačna i siguran sam da će se taj broj od 32 svesna pojedinca naći, ako ne na predstojećoj skupštini, onda vrlo, vrlo brzo, jer "svrab" polako postaje sve nesnosniji!!!!Shock
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

elko
 Neću da se ljutim na Lalu što me je stavio sa pojedinima u isti koš ali samo ovaj put.
Iz prostog razloga što sam u celoj priči ipak nov što je lako i proveriti ali to ipak nije najvažnije.

O kakvom broju delegata skupštine LSS možemo da pričamo kada postoje podaci od strane samog LSS koji sve brojke o mogućem broju predstavnika u skupštini LSS bacaju u vodu a potkrepljuju, na primer moje tvrdnje, da su popović, tica, škobić i slični obični lažovi, da se bave podmetanjima i falsifikovanjima.
Evo zašto to tvrdim.
Ako je u 2012 godini uplaćeno ( sa LSV i delom udruženja koja su članovi LSCS ) oko 18.000.000,00 dinara na ime članarine to je oko 30.000 lovaca od mogućih 80.000 kako je moguće da se sastav skupštine smanji sa 254 ( broj nakon izbora) na recimo 230 ili 220 nema veze, pa nisu valjda onih famoznih 19 udruženja koja neće biti pozvana na narednu skupštinu LSS jaka 50.000 lovaca.
Koliko predstavnika u skupštini mogu da imaju 30.000 lovaca.
Zar ovo nije istina koja dokazuje laži i obmane.
Puna skupština LSS a nigde uplaćenih članarina kao i u Smederevu, nepodobni napolje a podobni nemoraju ni članarinu da plaćaju.

MOLIM DA SE OBJAVI SPISAK UPLAĆENIH ČLANARINA I POZVANIH DELEGATA ZA SKUPŠTINU U SMEDEREVU ILI ĆU TO JA UČINITI.

U prilog mojim tvrdnjama da se zapisnici sa smederevske skupštine falsifikuju i lažiraju samo pitam: KOLIKA JE USVOJENA ČLANARINA LSS ZA 2012 GODINU, KO JE SVE ČLAN LSS, DA LI JE LSV BIO I JESTE LI ČLAN LSS, DA LI JE DEJAN MILKOV SMENJEN IZ NO ILI NIJE,
da se stalno podmeće evo primera: LS KiM je učestvovao u radu svih organa LSS osim u smederevu jer su se tada dosetili ( da bi manipulisali kvorumom ) da nije preregistrovan u APR-u.

ili : LSV je usvojio Statut 2011 godine i učestvovao u radu organa LSS svo vreme a sada je isključen ili nije jer mu navodno Statut nije saglasan sa Statutom LSS.

KO BRE LAŽE OVAJ LOVAČKI NAROD.NEKA BILO KO OPOVRGNE PREDHODNE TVRDNJE.

Zar decidno u odgovoru statutarne grupe u materijalu za smederevsku skupštinu ne stoji da pravo upravljanja imaju samo udruženja koja u propisanom statutarnom roku uplate članarnu LSS a to je do 30.06.2012 godine imalo manje od 1/4 lovaca Srbije.

Ko sme da falsifikuje zapisnik sa NO kada je škobić smenjen kada je isti radio u punom sastavu dok ga pomenuti nije napustio nezadovoljan tokom sednice - postoje svedoci.

Da li je izjava marka tice da neće više da sedi i brani onakve i ovakve još jedna njegova laž i obmana.

Sramota je kada napišemo LSS i uz to i imena ovih hohštaplera.

Ako sve predhodno nije istina neka bilo ko to argumentovano ospori, jedno po jedno.
Zar nije istina da postoje tri ili više verzija Zapisnika sa smederevske skupštine zar to nije pokušaj i falsifikat.

Kako iko može da objasni učešće u radu organa LSS predstavnika udruženja koja su uplatila po 30 članarina za 2012 godinu a da se istovremeno to onemoguva sličnima koji nisu podobni.

Po pitanju tužbi na račun odgovornih u LSS a šta drugo mogu da očekuju oni koji se bave zloupotrebama, kršenjem Statuta LSS, sklapanjem štetnih ugovora i slično.
Da možda ne treba da se ćuti i aminuje.Kažite kolege ako tako treba i ako je skrivanje istine zarad jake nacionalne asocijacije a nije zaradv tuđih džepova.

slavaplana
 POPOVICU Brzo se vraćam

tik-tak.......

Admin Power

slavaplana
 Brzo se vraćam

Pilot

tik-tak

Lala
 Ma dobro Slavo, uspori malo, će da mu padne zastavica pre vremena! Vreme Grin
Ja sve nešto mislim da će materijal za skupštinu ipak postaviti na sajt LSS, razumni su to ljudi, intelektualci, možda su se malo u afektu zaleteli, ali će shvatiti svoju grešku, ispraviti je i okajati grehe, a mi ćemo im dati oprost! Samo uz uslov da isčitaju očenaš tri puta!
Amin!
Stari

slavaplana
 Vreme ide polako!

Vreme

Hoce LSS i Popovic sve da ucine za svoje clastvo!!da se kladimo Lalo da ce sutra ujutru Popovic sve da nas demantuje kad na sajtu LSS osvane materijal????Ne radi on to zbog sebe ....zbog preduzecaHaHaHa

Presesce mnogima ova Skupstina sa ovakvim scenarijom!!!!

Pilot

slavaplana
 tak-tik...........tik-tak

GrinAdmin Power

slavaplana
 tak-tik...........tik-tak

GrinAdmin Power

Pitam se samo kako Stojan vozac nije bio ni u jednoj radnoj grupi za donosenje predloga Statuta??ROFL

Ako se ne varam bilo ih je 3????

Sta ce siroma nije docekao 5????Cry

On i Sofija bi sigurno bolji predlog doneli!!!!

Sofiju pozdravljam ovim putem i ako je licno ne poznajem ali znam da je zaduzena da prati forum!!!Odobreno

Da su i ostali ozbiljnije pratili i ucili sigurno bi LSS imao sada preko 80.000clanova ovako jedva 30.000 ove godine ako jos neko nasedne na pisanje u E-Lovcu oko dodele lovista koje ce ici preko LSS!!!Iznenadjen

Lazete za medalju!!!Foto Brzo se vraćam

Indjijanac
 [xhide]kakvi kraljevi,njima je u interesu da u lovstvu bude što gore stanje kako bi oni glumatali po selima pred neupućenim lovcima lovačke veličine[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 29
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,053,838 posete www.srbijalov.com