Nedodirljiv je svako u, taman, onoj meri kolko su mu to lovci dozvolili.
Pojedinima tu mogućnost i kredibilitet daju lovci ( pardon udruženja sa upravnicima i predsednicima ) kojima je stalo do lovišta koliko i ....... a uplatama članarine Savezima bez postavljanja pitanja gde idu pare koliko toliko produžavaju agoniju Srpskog lovstva.
Ko je kriv što upravnici i predsednici ili sekretari plaćaju pojedincima GPG ili LO po ceni koja je višestruko veća od ponuđenih cena na tržištu, i za to su na kraju krajeva glasali lovci kao predstavnici u skupštinama.
Do sada je u kasu LSS uplaćeno ispod 13.000 članarina, koga je to briga ? Afrika nije daleko.
Slično je i u LSV i u LSCS ali je obrnuta srazmera po broju lovaca, dok je to u LSS 1/4 u ostalima je 1/2.
Dolazi vreme na koje pametnjakovići nisu računali, dolazi do osvešćenja i lovaca i udruženja a dosta je i bilo jahanja.Princip ponude i tražnje - srpski, šta daješ a šta uzimaš, polako se uvrežuje i u lovstvo pa ko se kako snađe ili opredeli.
O pokušaju da se u Despotovcu dođe do nekog prihvatljivog rešenja samo : još jedan blam i neviđena sramota i ista priča onih koji predstavljaju LSS - laži i samo laži i uz to, dajte pare a našta ćemo da ih potrošimo to vas nije briga ima ko o tome misli.
Gospodinu Perici Grbiću, Direktoru Uprava za šume, svaka čast na pokušaju a valjda su mnoge stvari i njemu postale jasnije.
Osvrt na izjavu pojedinih vezano za moj rad u glasilu onih koji su doveli LSS na rub propasti : Na direktno pitanje Iliji Elezoviću da li je smena i izbor novog člana NO LSS i Skupštine LSS ( u prisustvu predsednika Skupštine LSS tice ) urađena na predlog LS KiM odgovor je bio negativan - toliko o poštovanju Statuta LSS i ko i šta radi.
Pred celim skupom ( i gospodinom Grbićem )je potvrđena informacija da je ZdrP-ić pretio kako će da rasturi LS KiM zbog prihvatanja organizacije polaganja lovačkih ispita lovcima LSCS ( to je isto rađeno i prema LSV u sličnom tonu kada je otkazana pomoć LSV LSCS oko polaganja )
Na naslovnoj strani sam postavio vest iz Novosti, u kojoj se govori o poseti delegacije LSS Južnoafričkoj republici.
Potvrdjeno je sve ono što smo ovde na forumu izneli o toj poseti!
Posle detaljno 'sredjenog' stanja u LSS i u lovstvu Srbije, izgleda da je Popović rešio da svoje kapacitete usmeri i na promociju na medjunarodnom planu. LSS puca po šavovima, gube se sudski sporovi, priliv novca od članarine izgleda slab, ali nema veze: Afrika je čudo! Mami da dodje 'cvet našeg lovstva'!
Zaista, lepih 12 dana u Africi, a bogme i sa lepim trofejom - sudeći po slici, biće da je upravo Popović imao odstrel (jedini on drži pušku na slici).
Sve ovo oko posete Africi mi je toliko nadrealno, kao da gledam neki Kusturicin film! Dok lovci u Srbiji (velika većina) krpi kraj sa krajem, dok rukovodstva LU (velika većina) gledaju kako da sastave godinu i poplaćaju sve silne troškove, dok lovci po lovištima bazaju u potrazi za ono malo preostale divljači, dok se zaposlenima u LSS preti minimalcem, dok traju sukobi medju savezima, naše cenjeno rukovodstvo LSS se žrtvovalo i otišli su malo da obidju za naše lovce izuzetno značajna i zanimljiva lovišta u Južnoj Africi, a kad su već tamo, onda mogu i u Saharu. Prenete impresije će sigurno biti korisne za onih 0,01% lovaca koji preferiraju lov u Africi i koji mogu to sebi da priušte.
Ostala lovačka 'boranija' (kojoj sa ponosom pripadam) ima da plati članarinu, da radi po lovištima i da ne pita puno! Hvala lepo, ja od ove godine članarinu ne plaćam nikom!
Ostaje pitanje: ko je platio troškove puta i boravka, ko je platio odstrel (sigurno ni malo jeftin) trofeja sa slike, da li je bilo i drugih trofeja?
U tekstu piše da je posetu Africi 'upriličila' ambasada Srbije u JAR, pa me živo zanima da li su možda i troškovi puta ili boravka bili na teret gradjana i države Srbije? LSS je udruženje gradjana koje se ne bavi privrednom delatnošću (za obavljanje delatnosti je osnovana firma 'Jelen LSS' koja nije započela rad), pa me tim pre začudilo da jedna ambasada 'upriličava' ovakve posete, koje su izgleda malo promotivne, a (malo više) i 'za dušu' članova delegacije udruženja gradjana.
Tužna realnost u lovstvu Srbije i tužno stanje u LSS su u potpunoj suprotnosti sa navedenim ciljem ove posete. Štaviše, meni je krajnje nerealno i otužno da čitam ovakvu vest, a da znam da ogroman broj običnih lovaca u Srbiji petlja da plati članarinu za LU i LSS. Mislim da je tajming ove posete je totalno promašen, ciljevi diskutabilni, a sama poseta apsolutno neprimerena trenutku u kom je LSS i lovstvo Srbije. Verujem da je ovaj postupak već izazvao, a mislim da će tek izazvati, revolt kod običnih lovaca čije pare Popović & co uspešno godinama krckaju - a radi se o desetinama miliona dinara!
Šta li na sve ovo kaže 'glasačka mašina' skupštine LSS? Jeste li za ovo glasali, majstori? Da li je planom i programom rada za 2013. godinu bila predvidjena ovakva jedna poseta? Da li neko u savezu zaista misli da će neko poverovati u priču da je ovakva poseta rukovodstva LSS potrebna i da je na polzu lovcima u Srbiji?
Ne mogu reći da sam besan, kad sam čuo ovo oko Afrike, i kad čitam vest o tome i gledam sliku. Pre bih rekao da sam rezigniran i duboko razočaran izostankom osećaja za realnost kod Popovića i ekipe, koji umesto da 'poginu' za LSS i dobrobit lovaca, ovakvim postupcima guraju prst u oko i dodatno iritiraju već dovoljno nervoznu lovačku populaciju koja evo već dve-tri godine gleda ovu 'sapunicu'. Besan sam što neko izgleda misli da sad treba aplaudirati ovom potezu, koji se predstavlja kao jako važan po LSS, što imam osećaj da me ovakvim postupcima i vestima neko zaj...ava u zdrav mozak!
Što nisu vodili i Marka Ticu, evo prosto se nerviram kako su to propustili, trebao je ipak Popović da se nekako oduži čoveku koji mu onako vodi skupštine saveza...
IŠLI SMO U AFRIKU DA SADIMO PAPRIKU!!!!!!!
cenovnik dnevnica za službeno putovanje odredjuje vlada Republike Srbije,nisam uspeo da nadjem,ali ako predpostavimo da je to negde oko 100 dolara dnevno,znači 3x12 dana je 36 dnevnica po 100 dolara plus 10% uvećanje za vodju puta jer je grupa u pitanju,još 120 dolara i još 12% poreza na sve to i dobijemo cifru od 4166 dolara ili 360.393 dinara
Ma i nije to tako strašno,al i teča ima da dobije opravdanje da su bili na službenom putu i bili su sprečeni da dodju na sastanak,a takodje i mnoštvo sudskih sporova će se pokriti istim opravdanjem,ročišta će se otkazati za jesen,a vreme je kupljeno za jeftine lovačke novce.
Da nije jadno i tužno bilo bi smešno.Najjadniji su u celoj priči lovci koji nikako da se opamete.
Ko je upriličio ovu posetu ne znam, ko je doneo odluku ( kao o kupovini pehara i medalja, knjigovodstvenim uslugama i sl. ) pa verovatno UO.
Na čiji račun i o kakvoj se saradnji radi - verovatno Ti meni orle a ja Tebi sokole.
Ili nas tamo ne košta a neće ni njih ovamo kao ni one koji su to upriličili.
Ima dosta trofejnih srndaća u lovištima Srbije zahvaljujući predanom radu naučnih radnika iz oblasti lova i načinu ishrane,Sramota.
Ako su bili u delegaciji da podignu nivo saradnje, organizuju pobratimstvo, razmene iskustva što ne objaviše sliku sa sastanaka nego sa lova a i uniforme su u skladu sa etičkim kodeksom.
A sada jedna druga strana medalje.
marko tica je izjavio pred direktorom Uprave za šume da niko do poslednjeg trenutka nije znao da popović odlazi na put u JAR i da iz tih razloga nije tražio otkazivanje razgovora u Despotovcu gospodina Perice Grbića sa predsednicima Saveza i predsednicima Skupština Saveza.
Jasno je da se ne radi o zvaničnoj poseti koja će to postati naknadnom voljom članova UO kojima će se verovatno učesnici službenog safarija odužiti nekom kožem hijene ili rogovima bivola ili nešto slično i prilično.
Neprovereno ali koincidencija možda postoji da je uoči samog puta prebačeno sa računa LSS na račun nekog fakulteta nešto malo para na ime čuvenog projekta o ishrani srneće divljači.
Verovatno je i da se ortak popovića u projektu odrekao svog dela zarad starog prijateljstva i želje da njegovom pulenu bude lepo i ekonomski opušteno.
Kakva iskustva da podele, mogu samo da razmene podele kojih je zahvaljujući akterima o kojima pišemo u lovstvu Srbije na pretek.
U koji lov da dovedu goste i organizatore i u koja lovišta i čija.
Na čiji račun to stvarno neznam.
Selo gori a baba se češlja je malo upoređenja sa ovim što rade a i treba.Dok bude ovaca biće i vune.
Što bi se reklo crni dane i crna sudbino i kukavno lovstvo ugašeno.
Ima i epilog ali o tome će biti još reči, sigurno je da se kraj približava i da ničija ne svetli do zore.A svanuće kada nekome smrkne.Idu Mari svatovi.
Zašto ovu vest o poseti rukovodstva LSS 'odgovorni' nisu postavili na sajt LSS? Zbog čega jedan ovako kapitalan dogadjaj prvo bude propraćen u dnevnim novinama, a ne na zvaničnom sajtu? Možda nisu postavili na sajt jer znaju ili osećaju da će da nastane dar-mar?
Predlažem da se pod hitno razmotri neka studijska poseta recimo Sibiru i da se analizira potencijal tamošnjih lovišta. Kao rezervnu varijantu predlažem Kanadu (grizli, pume, crni medvedi), mada bi ovi rukovodioci, kad već traže djavola, mogli da skoknu i do Australije - tamo obitava tasmanijski djavo, samo ne znam da li se lovi? A na svim tim krajevima sveta imamo i ambasade...
Šta ima u Argentini?? Pojedoh se živ, što nisam upoznat sa verovatno 'fascinantnim potencijalom'... Kako moj bivši savez da dozvoli da mu lovci-članovi ne znaju šta je sa Sibirom, Kanadom, Australijom ili Argentinom? To ne može tako!!!
Baš evo već dve-tri nedelje sam u dilemi gde da odem da lovim! Samo sponzora da nadjem! Srbijalov nema budžet, ovde sve volonteri, pa razmišljam da odem volonterski da lovim, a da mi neko 'upriliči' posetu i plati troškove puta, boravka i odstrela?
Bože, baš se sad zapitah kako li će ovu vest o safariju (jedan čiča lovac kaže da su bili na 'safarinju' ) primiti rukovodioci vojvodjanskog saveza? Da li će da se i kod njih probudi želja za dalekim lovnim destinacijama, a sve u cilju popravljanja stanja u lovstvu?
Ili je možda na pomoli novi PROJEKAT ISHRANE ORIKSA I GNU ANTILOPE, koji bi mogao biti prezentovan na onom čuvenom simpozijumu o lovstvu u organizaciji Popovića i Beukovića?
Ja se lepo, evo, čudim južnoafrikancima, što ne zadržaše Popovića da ostane da im razvija lovstvo? A malo i da pomognu bratskom narodu Srbije, kad su ovakvi talenti u pitanju!
Pa morali su otiću sada, kad je dole zima, pa je sad valjda glavna sezona na Blesbuka (bleštavu antilopu)...ali i oni su naše blještavilo, pa to ide jedno sa drugim!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
ko se jos iznenadio sa ovakvim potezom nasih "svetlih vozdova".Posle svih bahanalija koje su priredili za nase pare, isli ljudi u zvanicnu posetu pa malko i na safari, ako... mogu kako oce ... koja je sledeca destinacija???...ja jednom upitah (pa ispadoh glup) dokle cemo mi da to placamo? cuti, odgovorise mi... nas covek sedi u upravnom odboru LSS, mozemo da se nadamo necemu. A CEMU DA SE NADAMO KUKALA NAM MAJKA? dali ja treba da prestanem da budem lovac i okacim pusku o klin da bi se dobro osecao? OVAJ POTEZ CELNIH LJUDI LSS/A POKAZUJE I DOKAZUJE, PO KO ZNA KOJI PUT NJIHOVO PRAVO LICE ,A UPRAVO TAKVIM POTEZIMA OHRABRUJU OVU NASU BORBU.
p.s. da li mi se ucinilo ili nam se sa slike stvarno podrugljivo keze...
ma ucinilo mi se...
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Pisao sam već da me čudi da se nadležna ministarstva ne usude da dirnu LoSoSe i LoSoVe Kada MUP nema petlju da pokrene istragu šta očekivati od Uprave za šume ili nekih ubogih inspektorčića na terenu. S obzirom da sam čuo priču kako su "kupljeni" neki doktorati ( možda je bila i trampa u pitanju odstrel=položen ispit) ne bi me čudilo da su se tako prodali i pojedinci u ministarstvima, jer inače ne bi pasivno pognute glave a verovatno u stavu mirno slušali poruku od kurira kako LoSoSi nisu došli na sastanak jer su bili potrebniji na drugom mestu po belim svetovima i crnim Afrikama
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Popović kao da ima poseban dar da povuče pogrešan potez, u pogrešno vreme!
Posle kada ga prozivaju, onda se čudi?
Zar neko stvarno misli da će neko od lovaca iz Južne Afrike da potegne u Srbiju da bi odstrelio jelena, srndaća, ili muflona? Samo avion košta oko 700 evra u jednom pravcu, bez ostalih troškova (transferi, takse), plus boravak, plus organizacija lova, pa ispadne da je 'skuplja pita nego tepsija', mogu biti veći troškovi puta i boravka od vrednosti odstrela! Posebna je priča o potencijalnom interesovanju tamošnjih lovaca turista, tim pre što tamošnji lovci u svojim lovištima u Africi imaju mnogo drugih vrsta atraktivne divljači, mnog je bliže, a i brojnost divljači je veća.
Ovaj članak iz Novosti meni liči na zamazivanje očiju i pokrivanje stvarnih motiva putovanja rukovodstva LSS u JAR, koji bi mogli da budu potpuno lični!?! Ni manje ni više, nego tročlana delegacija... I da još neko izgleda hoće da predstavi ovo kao potez usmeren ka boljitku i napretku lovstva Srbije, i interes LSS?
Niko, a naročito lovci, ne voli ako ih neko pokušava napraviti budalama!
Ko je ovu afričku žurku platio? Koji je to konkretan dogovor postignut, osim 'dogovor da predstavnici nekoliko kompanija koje su bave lovnim turizmom u toj zemlji već ove jeseni budu naši gosti, kako bi direktno upoznali naše prirodne lepote i bogatsvo životinjskog sveta u njima, kojim gazduju udruženja u okviru Lovačkog saveza Srbije'? Koje su to kompanije? Koliko lovova je naša delegacija imala, i o čijem trošku? Ti lovovi nisu ni malo jeftini, jer se radi o krupnoj divljači. Hoće li dodatno sada neka LU morati da organizuju 'uzvratne lovove' za goste na jesen, i ko će to da plati? Mnogo ima pitanja za čelnike LSS!
Nejasna mi je u ovoj priči uloga ambasade Srbije, ali to je već pitanje za MIP.
Ja znam da je Tito svojevremeno lovio negde u Africi, ali ne znam da li je bio u JAR? Mislim da nije (tada je u JAR bio rasistički režim)... Evo sada je pao i taj 'lovački bastion' - Zoki osvojio i ta lovišta, nek' se slava srpskog lovstva pročuje od Johannesburga, preko Pretorije, do Kejptauna! Hoće li onaj trofej sa slike biti dostavljen srećnom lovcu, i da li će krasiti prostorije LSS, kako bi buduće generacije lovaca mogle da vide šta se radilo, ili će biti deo privatne kolekcije?
Sunce ti ljubim, sad mi pade na pamet, da nije ovaj put u Afriku imao radni naslov 'Stazama druga Tita'??? Pominje se u članku i Sahara, pa reko', da nije možda...
A zašto ne bi išle perjanice srpskog lovstva po safarijima, što se Mi pa bunimo, imamo časne predstavnike u Skupštini LSS koji su neumorni u hvalospevima kada su ZDrp-ić i ostali u pitanju a u svojim udruženjima nema kuče zašta da ih ujede, jedva namiču kraj sa krajem, pretplaćuju izradu GPG da bi se i sami omastili, angažuju upravnike - pardon organizatore lova po ugovoru o delu pa ispada da jedan čovek može postići da radi na tim poslovima u 5-6 LU, lovočuvarima plata 15-16 hiljada nema ni za po kafu za prepoznatljivo društvance u JAR.Ali koga je briga.
Dok lovci ćute oni rade po svome i uglavnom se radi o kriminalnim radnjama pred kojim i država zatvara oči zarad sitnih usluga pojedincima- poneko srneće grlo za gulašić i to bez para ni za meso a ni za trofej.
Dok bude ovaca biće i vukova, bolje reći hijena .
Samo tako drugovi delegati i predstavnici lovaca Srbije, doćićete i Vi na red da idete u Afriku - ali da sadite papriku jer za bolje i niste i to samo ako potpišete protokol o saradnji na polju proizvodnje paprike, pa dok Vi sadite Vaši hvaljeni će da se malčice zabavljaju na račun lovaca.
Lalo, čitajući ovaj tvoj poslednji upis, a sada i Elkov, ne mogu da se otmem utisku da je ovo već "deja vu".
Zašto?
Pa seti se one naše bruke zvane "Srndać svetski prvak". Ko zna zašto i zbog čega je to tada urađeno. I tada je učesnicima te sramote bilo možda u glavi privlačenje stranih turista, promocija srpskoga lovstva van granica ove zemlje...kao i ovima što odoše u JAR.
Možda su mislili ljudi da će afrički lovci da pohrle kod nas u Srbiju, pa kad ih ove naše derikože dočekaju, pa provedu po "punim" lovištima...ima Afrikanci da padnu na doope i da se oduševe. Kakvi tamo crni nosorozi, žirafe i krvoločne gnu antilope...Srbija je lovački raj, samo još divljači da ima.
Šalu na stranu, ovakvi "lovački projekti" će i dalje skupo da koštaju lovce, pre svega dok država ne uzme stvar u svoje ruke i reši da svoje blago sačuva na taj način što će konačno da saveze u ovakvom obliku pošalje u istoriju i da model saveza LSCS uzme kao okosnicu za neke buduće zakonske odrednice.
Dakle samo komercijalni motiv treba da opredeljuje LU da li će ili ne pristupiti savezu.
Ništa više i ništa manje.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
elko kaže:
A zašto ne bi išle perjanice srpskog lovstva po safarijima, što se Mi pa bunimo, imamo časne predstavnike u Skupštini LSS koji su neumorni u hvalospevima kada su ZDrp-ić i ostali u pitanju a u svojim udruženjima nema kuče zašta da ih ujede, jedva namiču kraj sa krajem, pretplaćuju izradu GPG da bi se i sami omastili, angažuju upravnike - pardon organizatore lova po ugovoru o delu pa ispada da jedan čovek može postići da radi na tim poslovima u 5-6 LU, lovočuvarima plata 15-16 hiljada nema ni za po kafu za prepoznatljivo društvance u JAR.Ali koga je briga..
rekoh ja lepo treba ciscenje zapoceti iz baze jer do drugova iz vrha se tesko dolazi(malo malo pa neke ekskluzivne destinacije).ali zato svako od nas moze da svom precedniku ld.sekcije,udruzenja da ukaze na cinjenicu da im lovista i imovinu nije deda ostavio u amanet vec da su im prava ista kao i nama samo su im odgovornosti vece(cini mi se da mnogi toga nisu ni svesni).i onda,kad nam jednog lepog dana(dace Bog,u skorije vreme) dodje iz doopeta u glavu,pa uzmemo metlu i pocistimo svoje dvoriste od raznog smeca i korova koji se nakuplja godinama,promenice se situacija u celoj ulici,gradu itd.tada ce i drugovi sa vrha da progutaju knedlu kad im na skupstini finansijske izvestaje,rebalanse,predloge za NIR i ostale budalastine delegati odbiju sa istom onom vecinom sa kojom su ih do sada izglasavali.sve je u nasim rukama i ko misli da se tu nista ne moze grdno se vara,samo je potrebna volja.ako volja bude izostala onda znaci da imamo to sto zasluzujemo.
Sramota me na šta nailazim u radu pojedinih udruženja, niko nema pojma o ZoDiL, pevilnicima, LSS mrtav kao što je već duži niuz godina.
Nikoga ne interesuje sudbina LU samo da plate članarinu.
Ko se sudi sa Poreskom upravom - nema veze.Bitno je da idu u Afriku.
Pokušaji da se na iznos uplaćene članarine uplati PDV 20% kao da nikoga ne interesuju osim LSCS , govorim o rešenjima poreske policije.
Gde smo i kakvi smo.Takvi.
O divljači i izlovu koliko o mahinacijama-lopovluku najodgovornijih u LSS.
Njihovi lični interesi iznad svega - najvažnije je koliko je ko napunio džepova.
Samo napred imate podršku Skupštine LSS, blatite, uzurpirajte, koristite u lične svrhe i promociju.
Uništite LSS kao što radite, samo napred lopovi.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.