Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sauer lovački karabini

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sauer lovački karabini
Vasojevic

sheytan kaže:
^ To nije vrhunski lovac, naprotiv!

Za njega se samo moze retji neshto tipa "vrhunski strelac", "vrhunski krmoterminator" i sl... Sad
Istog sam misljenja. Nesto se ne raduje previse. Mozda covjek treba da se oproba u necem drugom.....heklanju...pikadu...Smile
Ne pucaj shinko dok im ne vidis beonjaceStari

sasa035

stojkuki kaže:
Hmmm. Hajde da ne mesamo babe und zabe. blaser u najmanju ruku nije ista klasa sa saurerom, tj. Sauer je ozbiljan karabin a Blaser je ... Sminka. Linijski sistem koji ima Blaser je, pa hajde ovako ... Nepouzdan. Pogledajte malo po blogovima i forumima koliko ima nesreca izazvanih nepotpunim bravljenjem a raspitajte se i koliko su para izrokali da to sakriju i prikriju ... Ne kazem da je Blaser los, ali je sauer daleko daleko ozbiljniji.
Mislim da je ovakvo izlaganje u prvu ruku neozbiljno.Pa onda sta se prica po forumima...mislim zanosenje.Da se iko povredio a nedaj boze nastrado zbog nepouzdanosti Blazera.Kolega nasao si busotinu nafte za koju samo ti znas.A radi se o vrhunskim puskam i jedne i druge proizvodnje.A ostatak je pitanje ukusa o kojima nevredi raspravljti.
sasa035

sasa035

stojkuki kaže:
Nekako mi je bezveze da objasnjavam sta znace teski uslovi ... Cisto sumnjam da se ne zna sta su teski usloviu Africi ...

A to koliko sta kosta ... Sorry, upravo o tome ja i govorim. I Blaser i Swarovski su debelo, ali debelo precenjeni, opet moj stav, koji ne namecem ...
Moze Swarowski da se na trepavice postavi ali nikada, nikada nece dostici ni Zeiss, a pogotovo Bendera. Ne radi se tu o emociji imanja ili nemanja necega, nego o jasno i precizno postavljenim kriterijumima. Poredio, vrteo, gledao, pucao, pricao sa ljudima koji znaju neuporedivo vise od mene.
Mozemo da ulazimo u raspravu oko toga, ali ovo nije tema za to jer je tema Sauer odnosno Blaser.

E a tu smo se slozili, Blaser je sminkerska puska, lepo to izgleda ali to nekako nije to ... (kada govorimo o repetirkama), ... Sauer je klasa za sebe.
E sad, hajde da se uporedi kolicina prodatih pusaka u dural verziji i celiku.
Mislim da svako ili bar vecina nas na prvom mestu misli na puske od celika, nekako, jace, bezbednije, ... pa i ako mi odere ledja, .... neka, ... brate tako to i treba da bude ... Smile

Govorim sa licnog aspekta, na novom, savremenom oruziju mi se niimalo ne svidja preterana upotreba aluminijuma. Jeste laksi, jeste da se lakse obradjuje, ... ali ... evo najbolji primer. Uzmite novi BAR i stari Type I (imam stari a komsija novi, i stalno me nagovara da m u prodam moj). I uporedite ... to su dve razlicite puske po svemu i novi nikako, ali nikako ne moze da se meri sa starim.
Isto tako mislim da je i kod svih drugih brendova. Aluminijum je pomodarstvo, koje ce proci i to verujem brzo. Celik je celik.
A Sauer 202, kazu ima samo jednu mano ... kao tezak je ... jbg, pa nije dzak cementa nego puska koja je teska do 4 kg, ... pa sta, ... neka je tezak, ali je bre mnooogo dobar ...
CenzurisanoReci jasno i glasno ja volim vise sauera iako neznam da objasnim zasto je bolji od blazera.I ja volim vise zeissa iako neznam opet da objasnim zasto je bolji od swarovskog!!!!I bice nam svima mnogo jasnije!!!
sasa035

stojkuki
 E pa nije bas tako.
Prvo ne volm ni jednog ni drugog. Nemam ni jednog ni drugog vec imam par drugih pusaka, ali sam apsolutnom svestan prednosti i mana i jedne i druge.
Sauer je bez daljeg mocan i ne cuh nista drugo do reci hvale o njemu.
A blaser, a sada otvoreno, ... Kada cujes da su se desavali slucajevi pogibije lovaca zog nepravilnog braljenja i pored toga okidanja onda ti to tamo negde ostane glavi. Pa kad to cujes iz vise izvora (iz vise zemalja), pa kad dobijes prilikni da uzmes tu pusku u ruke i malo zagledas kako to sve funkcionise, onda dobijes ideju da sve to tako i moze da bude. Pa onda jos kada pogledas kakve su im kampanje i sta najvise pricaju (a bavis se tim poslom i jako dobro znas sta je i kako se radi krizni PR) onda zaista shvatis da tu necega ima. Ne kazem da se to uvek desava jer se ne desava, ne kazem da ce se to svakime desiti jer nece, ali .... Ocigledno se desava. I nisam rekao a je to losa puska nego sam rekao da je Sauer bolji.
Elem, kao sto rekoh Blaser kiplauf li dvokuglare, ... Ok .... Prelepe su, a reptirajuce ... Ne!
Sto se optike tice, pa hajde ovako, ... Kurobecali su se iz swarovskog sa z6 i njegovim 6x uvecanjem jasnom slikom i bla bla bla, i kao mi smo tehnoloski lideri i tako to .... I onda od jednom ops! Vidi i kod Bendera to postoji samo sa 8x uvecanjem ... Ups ... Izvinte ...
Drugo, koliko se swarova proda vojskama i policijama? Tamo gde se tazi da bude izdrzljivo! I trece, hajde malo da pricao o socivima. Koliko fluoritnih stakala ima u Swaru a koliko u Benderu (pa i Zeissu) ... I naposletku koja su im sociva fluoritna, .....

Nisam pristrasan ni malo, samo volim da kada dajem pare dajem za nesto dobro, po mogucnosti najbolje i da znam zasto je to tako. A one varijante napisano je u casopisu da je najbolje, .... Ma daj ..... Ili rekao mi Zika ...
Probas, i vidis ... Ne jednom mi se deslo u pogonima da drugari uzmu moj BAR na kome je Bender i pogledaju kroz njega i izleti im, "u jbg kako se kroz ovo vidi ...." . Znaci .... Probati i videti, a onda malo prouciti i onda ce sve biti jasno. Mator sam bre da budem pristrasan, samo ... Realan.

stojkuki
 E da a ako treba da pojasnim razliku u socivima ... Nije problem ... Mogu .... Samo je to smaranje ...

stojkuki
 A sad vec preterujem, ... Uzmi bilo koji swar z6 i adekvatan Bender i uporedi Twilight factor ... Videces da je Bender od 10 do 15 % bolji .... Malo li je .... Pa onda kreni po ostalim karakteristikama ....

dalibor
 mislim da ova tema je poprimila sasvim drugi oblik od onog ocekivanog, ne radi se ovde o optikama niti uporedjivanju blasera i sauera. Nego iskljucivo o saueru 202 njegovim karakteristikama, manama i vrlinama. O ukusima ne vredi raspravljati, to je suvisno.Pilot
Hunting is a passion! Pas

stojkuki
 U pravu si. Evo odustajem. Povlacim sve sto sam rekao odnosno isinjavam seza odlazak off topic.
Ali sve sto sam rekao za sauer stoji.
Jedina mana, da je malo pretezak ... Ali to je ...........

Ali to je nista ...

Danijell
 Nisi ti kolega pristrasan nego neinformisan!!!!koliko je proslo od kad je swar ibacio na trziste zum 6 a odkad bender ima zum 8,raspitaj se pa nam javi.swar ima zum6 na svim velicinama objektiva koje pokrivaju sve situacije u lovu a bender nema,ima ga samo u 1-8x24.druga bitna stvar je zasto nema swara u vojnoj industriji,pa zato jer njegove gazde to ne zele a ne zato sto ne moze da ispostuje norme i kvalitet za to.pogledaj vidno polje na swaru pa onda na stalima pa ces videti na cijoj strani su cifre.
sto se tice saura smesno ga je uporedjivati sa blaserom jer su to dva potpuno razlicita sistema.nikad necu svatiti zasto ljudi pluju po necemu sto im se ne svidja i nije po njihovom ukusu.
oruzarska industrija mora da ide napred i da se razvijaju drugi sistemi.zar posle mauzera ne treba izmisliti nista novo,zar treba bataliti sve i ostati na ovome sto imamo sad?????neka izmisle jos 100 sistema pa neka svako uzme ono sto mu odgovara a nije ni blaser toliko los kao sto pricaju,to o nesrecama sa smrtnim ishodom naravno nema veze sa mozgom.najvise ga kupuju tamo gde se i najvise lovi u evropi:francuska,nemacka,austrija,svedska...itd!koliko para bi trebalo blaseru da zataska sve nesrece u svim tim zemnjama i da zapuse usta svima,ja mislim da te pare blaser nema i nikad nece ni imati jer nije blaser ni blizu toliko jak.kao drugo da je zaista to istina konkurencija bi ga prva sahranila.u americkom casopisu rifle firepower su ga par puta nahvalili(sigurno su potkupili i a
merikance)Grinnesrece se desavaju ali sa svim sistemima i to je uglavnom greska ljudskog faktoraali su najzanimljivije one nesrece gde se pominje blaser,pitm se zasto?toliko i o blaseru!
sauer 202 je po meni jedan od boljih karabina na trzistu i uvek bih ga uzeo pre blasera(stvar ukusa)!prilicno su skupi ali vrede svaki cent,savrsen metalni finis a o kundacima da i ne pricam.nisam lovio sa njima ali sam imao prilike da pregledam par komada,praznik za oci!precizni jesu ali ne bas srazmerno ceni jer istu preciznost mozete dobiti za duplo manje para.meni bi legao jedan jagdmatch u 6,5x55Vebanje

Momci tema je sauer lovački karabin !
Svaki post koji je Van teme bićeCenzurisano,molim vasNazad na temu
Srbijalov Admin tim!

stojkuki
 Kao sto rekoh, ne diskutujem vise o optikama ... Nije ovde mesto. Ima gde. A Blaser ... Isto.

Srpska Zadruga

Danijell kaže:
precizni jesu ali ne bas srazmerno ceni jer istu preciznost mozete dobiti za duplo manje para.meni bi legao jedan jagdmatch u 6,5x55Vebanje

Na koje ste puške mislili?

Danijell
 danas vise nema nepreciznih karabina,bar sto se lova tice.ima mnogo modela koji kostaju imanje od hiljadu eura a pucaju isto kao i sauer.pretezno su to amerikanci ali ima i evropljana.najjeftiniji sauer na snizenju je oko 2000 a normalno je 202 od 2200 pa na gore,zavisi od stolarije!istu tu preciznost kao kod sauera mozete dobiti i od cz 550 ili cak od zastave ali sve ostalo ne mozete a to je zavrsna obrada i kvalitet zbog koga i kosta toliko.nisam ga probao ali sam procitao dosta njegovih testova.sauer je karabin koji ne guta bas sve laboracije i proizvodjace municije.moze da puca i ispod 0,5moa a moze da ide i do 2 moa.

270

Danijell kaže:
danas vise nema nepreciznih karabina,bar sto se lova tice.ima mnogo modela koji kostaju imanje od hiljadu eura a pucaju isto kao i sauer.pretezno su to amerikanci ali ima i evropljana.najjeftiniji sauer na snizenju je oko 2000 a normalno je 202 od 2200 pa na gore,zavisi od stolarije!istu tu preciznost kao kod sauera mozete dobiti i od cz 550 ili cak od zastave ali sve ostalo ne mozete a to je zavrsna obrada i kvalitet zbog koga i kosta toliko.nisam ga probao ali sam procitao dosta njegovih testova.sauer je karabin koji ne guta bas sve laboracije i proizvodjace municije.moze da puca i ispod 0,5moa a moze da ide i do 2 moa.

Danijele ne mogu da se složim sa ovim tvojim upisom iz sledećih razloga:
1. Kažeš "danas vise nema nepreciznih karabina,bar sto se lova tice.ima mnogo modela koji kostaju imanje od hiljadu eura a pucaju isto kao i sauer.pretezno su to amerikanci ali ima i evropljana"
I ja sam se upecao na udicu za somove da su Amerikanci sa standardnim lovačkim karabinima precizniji od Evropljana i imao u vlasništvu Remington i Winchester i probao još par njih i ni jedan po preciznosti ne može da prismrdi Evropljanima kao što su Sauer i Steyr i mnogo više od njih birkaju municiju!

2. Kažeš "istu tu preciznost kao kod sauera mozete dobiti i od cz 550 ili cak od zastave"
Možda ali ne mora da znači, lično nisam naleteo na neprecizan Sauer mada ih nema mnogo kod naših lovaca, ali ono što sam pucao bilo je izvanredno precizno! Imao sam 15-tak Zastava i samo 2-3 su približno mogle da priđu grupama Sauera što će reći 20% maximum, ali opet ne tako dobro kao Sauer. ZKK karabini sa preciznošću jednaki su Zastavi a lično sam sa lovačkim Steyr-om i PPU SP pucao na strelištu istog dana uže grupe nego više strelaca sa ČZ 750 sa više različitih elaboracija !!!

3. Kažeš "nisam ga probao (Sauer) ali sam procitao dosta njegovih testova.sauer je karabin koji ne guta bas sve laboracije i proizvodjace municije.moze da puca i ispod 0,5moa a moze da ide i do 2 moa"
I naj precizniji karabina sa elaboracijom municije koja mu ne odgovara ne može da napravi dobru grupu, ali loš i neprecizan karabin i sa 100 laboracija različite municije ne može da napravi ni 1-2 MOA a kamoli 0,5MOA!

dalibor

270 kaže:

Danijell kaže:

Danijele ne mogu da se složim sa ovim tvojim upisom iz sledećih razloga:
1. Kažeš "danas vise nema nepreciznih karabina,bar sto se lova tice.ima mnogo modela koji kostaju imanje od hiljadu eura a pucaju isto kao i sauer.pretezno su to amerikanci ali ima i evropljana"

Potpuno se slazem sa tim. Bravo 2
I ja sam se upecao na udicu za somove da su Amerikanci sa standardnim lovačkim karabinima precizniji od Evropljana i imao u vlasništvu Remington i Winchester i probao još par njih i ni jedan po preciznosti ne može da prismrdi Evropljanima kao što su Sauer i Steyr i mnogo više od njih birkaju municiju!

2. Kažeš "istu tu preciznost kao kod sauera mozete dobiti i od cz 550 ili cak od zastave"
Možda ali ne mora da znači, lično nisam naleteo na neprecizan Sauer mada ih nema mnogo kod naših lovaca, ali ono što sam pucao bilo je izvanredno precizno! Imao sam 15-tak Zastava i samo 2-3 su približno mogle da priđu grupama Sauera što će reći 20% maximum, ali opet ne tako dobro kao Sauer. ZKK karabini sa preciznošću jednaki su Zastavi a lično sam sa lovačkim Steyr-om i PPU SP pucao na strelištu istog dana uže grupe nego više strelaca sa ČZ 750 sa više različitih elaboracija !!!

3. Kažeš "nisam ga probao (Sauer) ali sam procitao dosta njegovih testova.sauer je karabin koji ne guta bas sve laboracije i proizvodjace municije.moze da puca i ispod 0,5moa a moze da ide i do 2 moa"
I naj precizniji karabina sa elaboracijom municije koja mu ne odgovara ne može da napravi dobru grupu, ali loš i neprecizan karabin i sa 100 laboracija različite municije ne može da napravi ni 1-2 MOA a kamoli 0,5MOA!

Danijell
 Kada sam rekao "zastava"nisam mislio bukvalno da bas svaki primerak puca kao sauer jer je uopste poznato da zastava nema neki kontuirani kvalitet ali vecina starijih modela m70 to moze,jedan takav je moj 8x57 koji sa ppu sp 12,7g prva 3 metka moze da nabije i ispod 20mm mada to opet zavisi i od serije municije jer ni one nikad nisu iste.za lovacki karabin ne treba meriti grupe od 5 ili vise metaka jer najcesce prvi resava sve a retko kada vam treba drugi,pogotovo treci!ja nisam rekao da je sauer neprecizan vec da je za pare koje kosta malo vise probirljiv sto se municije tice.
u martovskom broju visiera imate test preciznosti 8 karabina od kojih je najskuplji cz 550 varmint koji kosta 1500 eura a najjeftiniji marlin x7 i x7vh koji kostaju 560 eura.upravo taj marlin sa normalnom cevkom(nije varmint)od 11 testiranih laboracija vise od polovine ide ispod moa a najveca grupa je 36mm(grupe od 4 metaka).sto se finisa i izgleda tice marlin je za svetlosnu godinu iza sauera ali sto se preciznosti tice sauer nije 4 puta bolji koliko kosta vise od marlina,upravo je to poenta ovoga sto ja pisem.

Srpska Zadruga

Danijell kaže:
Kada sam rekao "zastava"nisam mislio bukvalno da bas svaki primerak puca kao sauer jer je uopste poznato da zastava nema neki kontuirani kvalitet ali vecina starijih modela m70 to moze,jedan takav je moj 8x57 koji sa ppu sp 12,7g prva 3 metka moze da nabije i ispod 20mm mada to opet zavisi i od serije municije jer ni one nikad nisu iste.za lovacki karabin ne treba meriti grupe od 5 ili vise metaka jer najcesce prvi resava sve a retko kada vam treba drugi,pogotovo treci!ja nisam rekao da je sauer neprecizan vec da je za pare koje kosta malo vise probirljiv sto se municije tice.
u martovskom broju visiera imate test preciznosti 8 karabina od kojih je najskuplji cz 550 varmint koji kosta 1500 eura a najjeftiniji marlin x7 i x7vh koji kostaju 560 eura.upravo taj marlin sa normalnom cevkom(nije varmint)od 11 testiranih laboracija vise od polovine ide ispod moa a najveca grupa je 36mm(grupe od 4 metaka).sto se finisa i izgleda tice marlin je za svetlosnu godinu iza sauera ali sto se preciznosti tice sauer nije 4 puta bolji koliko kosta vise od marlina,upravo je to poenta ovoga sto ja pisem.

Može li link ka tom testu?

dalibor

Danijell kaže:

Pa zasto je onda jedan od najzastupljenih karabina ? kad je to vec tako kao sto pises? i nigde nisam ni procitao niti sam cuo od nekoga da se zali na njegovu preciznost, vecinom su to pohvale. Ne razumem

sasa035

stojkuki kaže:
E pa nije bas tako.
Prvo ne volm ni jednog ni drugog. Nemam ni jednog ni drugog vec imam par drugih pusaka, ali sam apsolutnom svestan prednosti i mana i jedne i druge.
Sauer je bez daljeg mocan i ne cuh nista drugo do reci hvale o njemu.
A blaser, a sada otvoreno, ... Kada cujes da su se desavali slucajevi pogibije lovaca zog nepravilnog braljenja i pored toga okidanja onda ti to tamo negde ostane glavi. Pa kad to cujes iz vise izvora (iz vise zemalja), pa kad dobijes prilikni da uzmes tu pusku u ruke i malo zagledas kako to sve funkcionise, onda dobijes ideju da sve to tako i moze da bude. Pa onda jos kada pogledas kakve su im kampanje i sta najvise pricaju (a bavis se tim poslom i jako dobro znas sta je i kako se radi krizni PR) onda zaista shvatis da tu necega ima. Ne kazem da se to uvek desava jer se ne desava, ne kazem da ce se to svakime desiti jer nece, ali .... Ocigledno se desava. I nisam rekao a je to losa puska nego sam rekao da je Sauer bolji.
Elem, kao sto rekoh Blaser kiplauf li dvokuglare, ... Ok .... Prelepe su, a reptirajuce ... Ne!
Sto se optike tice, pa hajde ovako, ... Kurobecali su se iz swarovskog sa z6 i njegovim 6x uvecanjem jasnom slikom i bla bla bla, i kao mi smo tehnoloski lideri i tako to .... I onda od jednom ops! Vidi i kod Bendera to postoji samo sa 8x uvecanjem ... Ups ... Izvinte ...
Drugo, koliko se swarova proda vojskama i policijama? Tamo gde se tazi da bude izdrzljivo! I trece, hajde malo da pricao o socivima. Koliko fluoritnih stakala ima u Swaru a koliko u Benderu (pa i Zeissu) ... I naposletku koja su im sociva fluoritna, .....

Nisam pristrasan ni malo, samo volim da kada dajem pare dajem za nesto dobro, po mogucnosti najbolje i da znam zasto je to tako. A one varijante napisano je u casopisu da je najbolje, .... Ma daj ..... Ili rekao mi Zika ...
Probas, i vidis ... Ne jednom mi se deslo u pogonima da drugari uzmu moj BAR na kome je Bender i pogledaju kroz njega i izleti im, "u jbg kako se kroz ovo vidi ...." . Znaci .... Probati i videti, a onda malo prouciti i onda ce sve biti jasno. Mator sam bre da budem pristrasan, samo ... Realan.
Druze kada cujem da neko prica o necemu sto ne poseduje i sto nije imao priliku da koristi vec govori o necemu sto je cuo video procitao forumi... i poverovao u necije majke mi. Pa druze pa ti nam svasta naprice a nevidim ni jedan osnov zasto bih ja tebi verovao.Druga stvar ja sam danas pricao sa sefom prodavnice Ketner...Na moje pitanje njegovog saznanja da se neko povredio Blaserom u Austriji.Pa mislim da se covek samo nasmejo i omahnuo rukom.Odgovor na tako nesto je.U E.U postoji organizacija zastita potrosaca.Po prijavi nekog a i sama organizacija moze da se izkontrolise bilo sta i bilo gde ma kakav da je proizvod u pitanju.Bilo sta sto bi izazvalo povred rukavaoca jednog oruzija bilo koje marke cito sumnjam da bi iko mogao vise da kupi tako neso.Ozbiljne zemlje ozbiljni zakoni i pravila.Tako da o pausalnosti i ljudima koji tvrde tako nesto smesno je i govoriti.Sta je bolje zna onaj ko ima jedno ili drugo(Blazer ili Sauer) ili ko je barem opalio metak i jednog i drugo.Pa moze da poredi oprobane modele.Sto se tice Swarovskog.Ta fabrika se nalazi 11km od mesta u kome ja zivim i bio sam u prodaji desetak puta i razgovrao sa nasim ljudima koji rade u fabrici.Jedan moj dobr prijatelj radi vec 15godina u swa.nakitu.Prvo sata mi je napomenuo je da pogledam koliko kosta jedana obicana figurica mede,miki mausa ili bilo cega ne veceg od 3cm.Cene su ti od 70 pa do 200.To je multi miltimilionska kopanija koji prodaju pre svega jedan brend.I garantuje kvalitet.Jer jedan swarovski je nesto sto se izdvaja od svih ostalih kristal.Swarovski je skup i on prodaje skupo svoje proizvode ali oni su swarovski.Onaj ko ih voli i ko moze sebi da ih priusti zna o cemu se radi.A sto se z6i ili bilo kog drugog modela optike swar.tice...pa upravu si za jedno.Da ima boljih i losijh ali oni takvi kakvi su garantuju svoj kvalitat i pouzdanost i kako bi to rkao Daniel Swarovski na sajmu lova u Insbruku."Ovo je Swarovski stand i ne bih ga poredio ni sa jednom drugom markom,s duznim postovanjem ovo je IPAK SWAROVSKI.KAO STO JE FERARI FERARI.KO GA IMA I UPOTREBLJAVA GA ZNA STA IMA.
sasa035

Danijell
 ja stvarno ne znam zasto na svakoj temi moram 10 puta da ponavljam ono sto sam vec napisao.ja sam hteo da kazem da ako neko hoce precizan karabin ne mora da kupi sauer i da tu preciznost moze da dobije za manje para ali ako umesto precizne i radne puske hocete preciznost,luksuz i prestiz u jednom paketu onda je sauer pun pogodak.

dalibor
 Zalostno je sto kod nas neki lovci kupuju stvari zbog prestiza, a nekima je sauer 202 radna puska!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,741 posete www.srbijalov.com