Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
Lala
 E jeste, tako je rekao, da ga zovu Revolveraš, ja ga pitao da li je nadimak dobio zato što brzo i precizno puca, kaže 'Da, da...'. Nije pominjao karabin i metak u cevi.
Inače, odličan sagovornik, naročito kao izvor informacija Grin
Žao mi je što nije bilo prilike da malo duže porazgovaram sa njim, svašta bih čuo. Ima vrlo kreativno tumačenje zakona, i ovlašćenja predsednika, sekretara, lovnika, i grupovodje Smean

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

petar
 Danas su mi lov upropastila dva krivolovca koji su isli da kradu fazana!Besan Ja i drugar, kamuflirani na jedno 300m jedan od drugog cekamo i vabimo predatore. Kad na jedno 500m od mene izlaze dvojca ljudi iz grmlja! Ja brzo kroz dvogled, niko se nije javio da ide da lovi na tom delu terena. Kad ono neka dvojca vidim nose puske. Kontaktiram caleta da zove lovnika da ipak proveri da li je neko tu izasao, a da mi ne znamo, inace to ne bi smelo da se desava zbog bezbednosti. Kaze cale zvao je i nema mniko dozvolu osim nas dvojce za taj deo lovista. Idu oni polako, teraju kanale i cujem jasno kako poleti petao, kad su vec bili prisli blize, i oni pucaju i normalno petao pada. Oni ne znaju za nas dvojcu gde smo. Mi samo cekamo. Kad su prisli blize, oni se smeju i pricaju nesto, neoprezni i ja samo ustanem sa stolice iz grmlja u kojem sam sedeo. Oni kao prestravljeni, ali se nasmejase i kao "kolega, gde si, sta ima?" ja sa njima par reci i nista, oni produzise dalje. Nisam video da nose ista od divljaci, mozda im je u rancu. Kad su prosli, ja sam samo javio lovniku i lovocuvaru sta sam video i cuo, oni su rekli da ce se ta situacija razmatrati i da ce sve biti reseno i da se ne brinem...Confused
Videli smo par krda srnece divljaci i po koje jato gusaka. Inace nisam ni mogao da vabim jer kako to, ja vabim, a ovi na 300m se deru i teraju kanale, kako da sakal dodje kad cuje vabilicu kad njih dvojca dizu galamu, totalno neuspesno i bzv danas, ali valjda je i to sastavni deo lova, da te ljudi koji nemaju dozvolu ometaju dok kradu fazana, a deset puta izlazim na taj teren i trudim se da odstrelim sakala, idem ko lud, smrzavam se svakog dana, vabim i eto, ne mozes od kojekakvih ljudi nista da uradis kako valja, totalno danasnji izlazak u lov propao!!! Besan
Iskreno se nadam da ce sutra u isto vreme biti bolje...B)

Just like old times!

Lala
 Auuuu, kakva priča! A još je bolja reakcija vašeg lovnika 'videćemo, razmotrićemo, rešićemo' hahahahahaha
Kako da ne!
Zar ne treba lovnik odmah da reaguje, da izadje, da obavesti policiju i lovočuvara? Šta ima koju majčinu da razmatra?
Krivolovci na delu, a on 'će rešiti'? Lepo bogami! Da im neće vaditi fazana iz supe, kao dokazni materijal?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

petar
 Sta da ti kazem, tako su mi rekli, ja znam sta sam video...Confused
Just like old times!

Dalibor89
 pa to je smesno od vaseg lovnika. Smean

zoranp
 Ma ljudi čemu priča...od majmuna kojima nikada neće biti dosta ubijanja i napucavanja po lovištu nemože se živiti...no svi zatvaraju oči...ja i još jedan lovac smo pre tri godine našli dvojicu kako love zeca nedelju dana pre otvaranja i ovaj moj sada bivši kolega ih prijavi našem bajnom tadašnjem( a i sadašnjem iz senke) predsedniku i psele su prićali... kao oni su njih izribali...e sada su i taj moj bivši kolega i taj predsednik i ta dvojica drugari do bola, i dalje rade šta hoće, a ja i nas još nekoliko smo oni koju rasturaju društvo...ma veruj meni Petre znali su oni za tu dvojicu samo će ih sada naribati što nepaze kuda idu i dali ih neko vidi....sve su to igrači..Besan
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

petar
 Danasnji lov je protekao blatnjavo, usled otapanja snega. Tesko banatsko blato se lepilo po cizmama i otezavalo kretanje po lovistu.

Nas dvojca, izlazimo da bismo cekali i vabili predatore. Isti teren na kojemsam video i cuo onog sakala u vise navrata. Kako sam prilazio mestu za cekanje, ispred mene na 20m iza jednog grmlja sa mladog zita poletelo jato gusaka, oko 100komada, najmanje, velicanstven prizor. B) Video sami dosta pataka u prolazu. Nekoliko krda srnece divljaci i dosta njihovih tragova. Buduci da se sneg otopio, tragovi sakala koje sam vidjao na tim prostorima su iscezli, jednostavno ih nema, a pregazili smo mnogo terena na kojem smo tragove redovno vidjali po snegu prethodnih dana. Confused Da li je moguce da je sakal otisao odatle? Vabili smo ga ia cekali nekoliko sati, ali od njega ni traga ni glasa, jednostavno, bio je tu, sada ga nema...Confused

Posle 11 puta idjenja i lovljenja sakala kojeg sam video na istom mestu, planiram da se premestim na drugi kraj lovista, ovde sam ga video i siguran sam da je tu, ili je bar bio tu, ali nece nas lovacka sreca, posle toliko puta bili smo uvek iznova i iznova bezuspesni. Confused

Sutra mozda na guske ili patke malo izadjemo, ovaj sakal me je bas iscrpeo, tu je, a nema ga...tU.a
Just like old times!

bela
  epa Petre šakal je to! nije za džaba zamenik gradonačelnika zrenjanina raspisao toliku cifru.No no no
vižlan i terier

petar
 Sakal, bogami, opasno je to stvorenje, svaka mu cast, pravi je izazov uloviti ga sa cekanja...B)
Just like old times!

nenad_franc
 jucerasnji i danasnji lov pun tragova i kretanja svinja,ali danas za malo da se dogodi nesreca! ispred mog komsije izadje svinja i 4 nazimeta i stanu na 15 metara,on podigne pusku nanisani nazime pukne i eksplodira mu cev i potkundak na mp153! znaci prvo se culo samo puf(kao neka slabija petarda) i onda jak prasak uz eksploziju cevi! znaci imao je ogromnu srecu da je prosao bez ogrebotine,jer kada je povukao obarac i kada se culo ovo puf on je odmah podigao pusku da vidi sta je bilo i povukao ruku sa potkundaka unazad,inace bi mu pokidalo prste! prosli smo bez ulova,uz stetu od jedne puske,ali sa svim glavama na broju!

Sniper Hunter
 Lele! a zbog cega koju je municiju koristio?? ciju kojeg proizvodjaca??$aAa

Cvele
 nenade, jel' se zna zasto se to desilo ? Dali mu nije bila zapusena cev, ili je koristio neku municiju koju do sad nije ? Napisi da znaju drugi na sta da paze! Stari Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nenad_franc
 ne zna ni on sta je imao u cev(sav se pogubio),valjda je imao potkalibarski,ne znam kog proizvodjaca,ili je imao onu drugu belotovu u 12/76! a zbog cega nemam pojma! dal je imao nesto u cev,ili je bio los metak nemam pojma!

aca81
 Druze imao je puno srece,ipak mislim da je bila zapusena cev$aAa
DOBAR POGLED

aca81
 Slikao sam prekjuce u lovu i veoma neobicno za januar mesecConfused
DOBAR POGLED

nenad_franc
 aca81,nije zmija Smile ovo je uzic i pripada gusterima! ali u svakom slucaju neobicno!

aca81
 uzicConfused sta je slepicHmmm
DOBAR POGLED

Jank
 Aco, veoma neobično ova vrsta guštera pripada grupi hladnokrvnih gmizavaca...ili tome sličnoi kod mene se zove slepić ali možda ima i neko drugo ime.... u ovo vreme bi trebalo da je u dubokom snu ili kibernaciji.....B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Cvele
 Prosle godine u lovu na zeca smo ubili zmiju, i to mislim da je bio smuk neki valjda... 
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

aca81
 Nerazumem se puno u gmizavce ali ih stalno srecem,neznam zasto ali kad sam ga video prvo mi je palo na pamet SLEPICConfused i bio je neverovatno pokretljiv i aktivan na snegu i minusuHmmm
DOBAR POGLED

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,544,664 posete www.srbijalov.com