Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci
canis aureus

golf071 kaže:
Danas na sakalijadi pet sakala i osam lisica. Moja sekcija dva sakala i dve lisice. Da smo imali malo vise ljudi u pogonu bilo bi znatno vise sakala.Teren koji smo gazili je nenormalno tezak.Dan kao da je leto.Lisica iveli

Svaka čast! Za takav uspeh morala je i organizacija i disciplina samih učesnika da bude na visokom nivou.
Znao sam da sam pogrešiJo što ne dođo' na tu hajku Jaooo
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

golf071
 Hvala na cestitkama,koliko sakala ima moglo je i bolje.iveli
Novine

Predator
 Juče je na području koje koristi LU "Mačva" iz Bogatića održana Prva hajka na lisicu, pod nazivom "Drinska lisica". Zbog velikog broja učesnika, specifičnosti terena, kao i načina izvođenja (lov psima goničima), hajka se odvijala istovremeno na tri terena. Najviše akcije i jedini odstrel lisice odigrao se na terenu kojim gazduje sekcija iz Crne Bare. Na području Badovinaca i Salaša Crnobarskog psi su uglavnom dizali i gonili zeca, a viđene su i dvije lisice koje su se nepovređene izvukle kroz nepregledni dio terena.
Na terenu Crne Bare, pucano je na još jednu ili dvije lisice, a još najmanje jedna je viđena. Na istom terenu promašen je i šakal.
Za učesnike je poslije hajke bio obezbijeđen ručak (gulaš i štrudla za desert), kao i muzika uživo. Podijeljeni su i pehari (najefikasniji učesnik, najveći promašaj šakala i najveći promašaj lisice), kao i zahvalnice ljudima koji su se potrudili da do ove manifestacije dođe.
Pošto je ovo bila prva "Drinska lisica", bilo je propusta sa strane organizatora kao i samovolje pojedinih učesnika, ali mislim da niko nije otišao razočaran. Cifra od planiranih 150 lovaca je bila uveliko premašena, tako da se u jednom trenutku u "Motelu" u Crnoj Bari našlo između 200 i 250 prisutnih. Organizatori se nadaju da će ova manifestacija postati tradicionalna i da će za razliku od ovog puta privući više gostiju sa strane.
Pokušaću vam prenijeti dio atmosfere kroz jedan snimak i nekoliko slika.
[movie=youtube]5waHhqEE8zk[/movie]

www.dodaj.rs/f/F/7C/2ho9NNw6/12012014-drinska-lisica-.jpgwww.dodaj.rs/f/2O/3Y/4xdN0HMx/12012014-drinska-lisica-.jpgwww.dodaj.rs/f/1m/DG/1J5n9ZAv/12012014-drinska-lisica-.jpgwww.dodaj.rs/f/1Y/xT/3fkEPvoR/12012014-drinska-lisica-.jpgwww.dodaj.rs/f/15/yo/2BSWmsRu/12012014-drinska-lisica-.jpgwww.dodaj.rs/f/2B/Qa/4Ure2ZxD/12012014-drinska-lisica-.jpg
www.dodaj.rs/f/3s/bt/1dx4i4Zo/12012014-drinska-lisica-.jpg

Sasvim prirodno

Sremac75
 Gospođica estradna umetnica je, čini mi se, bila čista 10ka!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

-ANUBIS-
 [xhide]Kolega lepo zvuk pasa milina za usi ..nego usinu malo vrat od gledanja da ne bude da si ti okerenuo kameru naopako kada si video pevaljkuHarmonikaKolce[/xhide]

Predator

Sremac75 kaže:

Ne čini ti se. Jedan dio prisutnih je zamagljenih očiju pomno pratio svaki njen pokret i divio se "vokalnim" sposobnostima. Grin

Sasvim prirodno

Predator

-ANUBIS- kaže:
[xhide]Kolega lepo zvuk pasa milina za usi ..nego usinu malo vrat od gledanja da ne bude da si ti okerenuo kameru naopako kada si video pevaljkuHarmonikaKolce[/xhide]

Izvinjavam se zbog tvog vrata. Pošto sam bio aktivni učesnik hajke, kao i u svakom lovu kad koristim fotoaparat, isti mi visi vertikalno privezan za futrolu koju nosim oko vrata., tako da istovremeno snimam i imam obe ruke slobodne. Audio zapis mi je uglavnom dovoljan. ;)

Sasvim prirodno

klaja
 Zemo u najavi hajke nije pisalo da ce biti i pevaljkaCry mislim da bi stigla i ekipa iz Nestina a i sa one strane dunava.ROFL....Cestitke na organizaciji i da sto duze potraje a i ako posluzi lovacka sreca da se vidimo sledeci put.Odobreno
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Podunavac
 Meni se ova lisica baš svidela. Ima lepe helanke.Grin Mogao si zemo da pošalješ neki PP možda bi se organizovali za dolazak.Confused
Tri prsta 2Kolce

Predator

Podunavac kaže:
Meni se ova lisica baš svidela. Ima lepe helanke.Grin Mogao si zemo da pošalješ neki PP možda bi se organizovali za dolazak.Confused

Zemo, ti znaš da je PP zabranjen. Grin U ovom slučaju je brenek ultramagnum zakon. ;) A iskreno, nisam ni ja znao za muziku, kao ni tačan teren na kojem će se loviti.
Šalu na stranu, za datum izvođenja hajke sam saznao 25-og ili 26-og decembra prošle godine, i to ne od mojih iz LU, nego sam slučajno vidio obavještenje na drugom sajtu. Dan ili dva kasnije sam poslao vijest ovdje administratorima i ona je ubrzo objavljena na naslovnoj strani. Pošto se datum izvođenja hajke poklopio sa gostinskim lovom Neštinaca u Veri, bio sam ubijeđen da ćeš ti ići tamo, tako da sam smatrao da nema svrhe posebno zvati tebe i Sinišu. Sa Klajom i Zokijem sam se čuo tih dana i napomenuo im da su dobrodošli ako ne budu išli u Veru. Malo su se izmjenili i smještajni kapaciteti kod mene kući, pa nisam želio da zovem više ljudi kao prošle godine. Jer bi' volio gostu pružiti bar večeru i prenoćište u našoj kući noć pred lov.
Što se same hajke tiče, žao mi je što je više odstrijela izostalo, jer je trenutno vodostaj izuzetno nizak, pa su svi "džepovi" gdje se kriju predatori dostupni psima i uz malo bolju organizaciju i disciplinu učesnika, moglo je to biti mnogo bolje. Sa tim brojem ljudi koji smo imali na raspolaganju mogao se zatvoriti svaki pedalj, ali bi onda možda bila ugrožena bezbjednost učesnika. U idealnoj hajci, svi lovci moraju biti kao jedan, ali to je u praksi nemoguće sprovesti u djelo. Probaću dogodine da se malo upetljam u organizaciju i predložim im nekoliko izmjena što se samog izvođenja lova tiče, iako mi to nimalo nije lako obzirom na posao i obaveze u Novom Sadu.
Neka si ti meni živ i zdrav, a za neki lov ćemo smisliti nešto, samo da uskladim planove i obaveze. iveli 3

Sasvim prirodno

slavaplana
 Od organizatora ocekujem da pored ovog obavestenja jasno kaze koja velicina sacme dolazi u obzir za ovaj vid lova..............ako se lovi vuk...........ako se love stetocine.......vepar............nije moguce pucati sve vrste divljaci istim olovom????Greska je po meni loviti VEPRA u isto vreme?????Veliki broj ljudi i mnogo divljaci za lov pa moze vrlo lako doci do nezeljenih posledica!!!!!!!!!!!Brenek i PP olovo treba ZABRANITI kao i lov VEPRA tog dana zbog BEZBEDNOSTI SAMIH UCESNIKA jer nekom moze da padne na pamet da sa PP olovom lovi sve sto naidje a bilo je i takvih slucajeva...............obratite paznju na ovaj bitan detalj!!!!Da li kotizacija vazi za oba dana ili je samo 26 zabava sa lutrijom????jer ima u blizini neki hote,motel i ako moze neki kontakt tel????

slavaplana
 hajka je samo 26 u ned!!Ispravio sam postojeci oglas!!!

DakiNS
 Od kolege BOJK stigla je informacija da se vuk i predatori love 25. a vepar 26 .januara 2014. tako da su nedoumice rešene . Nadam se.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

slavaplana
 ZBOG RAZLICITIH INFORMACIJA OKO HAJKE U BLACU I INFORMACIJA NA FEZBUK STRANICI OVOG UDRUZENJA KOJE NEMAJU VEZE JEDNO SA DRUGIM POZIV ZA OVU HAJKU BRISEM SA TEME SRBIJALOVA JER LJUDI CLANOVI OVOG FORUMA I LOVCI MOGU DA BUDU DOVEDENI U ZBLUDU..............INFORMACIJE STA I KAD SE LOVI,KAD JE RUCAK,KOLIKO DANA TRAJE LOV I STA SE KOG DANA LOVI SE NE GADJAJU NIKAKO SA OBAVESTENJIMA KOJI SE NALAZE NA FEZBUK STRANICI L.U.BLACE!!!!

slavaplana
 Kad se budete dogovorili oko hajke i kad se sta lovi posaljite nam plan manifestacije i isti ce biti objavljen na SRBIJALOVU!!!Ovako kako sada stvari stoje i dobijenog MAILA na SRBIJALO nista nije jasno kao ni sta je kog dana predvidjeno!!!Puno pozdrava i bez ljutnje!!!!!!!!!!!

draganpan
 Hoce li biti Golija 2014 i kada?
dobar pogled, bistro okOsmeh 2o

Jank

Sremac75 kaže:

Sestriću.....No no no......i Ujak bi sine.....HaHaHa
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

slavaplana
 25 je hajka u Blacu sa ruckom i tombolom dok se 26 lovi i vepar za ljude koji ostanu ili dodju na drugi dan manifestacije!!!

25 je glavno desavanje u Blacu!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lovac Smoljinac
 Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate našu 11. lisičijadu "Stiška lisica Smoljinac".
Datum održavanja 01.februar 2014.
Kotizacija iznosi 1000 dinara.
Skup lovaca od 07:00h - 08:00h u crkvenoj sali u centru Smoljinca.
Obezbedjeni doručak i topli napici.
Lov traje od 09:00h - 13:00h.
Svečani ručak počinje u 14:00h.
Goste će zabavljati najbolji orkestar, orkestar Gordana Tašića sa eminentnim pevačima narodne muzike.
Obezbedjena je veoma bogata i raznovrsna lovačka lutrija.
Informacije možete dobiti na telefon: 064/34-77-693 Bojan (od 19:00h - 22:00h)
ili preko ovog profila
Rok prijave: 27.januar 2014. do 22:00h
Dodjite i uverićete se u ovo napisano!

Macvanski lovac
 U nedelju 02.02.2014. ce se odrzati 13. lov na "Drenovacku lisicu i sakala",selo Drenovac se nalazi na pola puta izmedju Sapca i S.Mitrovice.Skup lovaca je u 08:00h u centru sela,kotizacija 1000din,dorucak posle prvog pogona (slanina,kobasica,kuvana jaja,caj,kuvana rakija....) zatim drugi pogon i na kraju rucak (lovacki gulas,strudla) dodela pehara i diploma uz neograniceno pice,naravno sve to propraceno muzikom uzivo ;) uplate se mogu izvrsiti na licu mesta.
Rodjen da budem lovac

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1788 15.06.2025. 23:14
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,694,688 posete www.srbijalov.com