Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomatski karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomatski karabin
petar
 Naravno sniper hunter, ali to vazi za ljude sa puno para, a za mene koji nemam je ne zamislivo da dam toliko para za fotoaparat kad mogu da kupim jeftiniji karabin za te pare, naravno volim lov fotoaparatom, mada su mi slike losije i manjeg kvaliteta, buduci da ne mogu za fotoaparat da izdvojim preko 100 evra, ali nema veze, meni je dozivljaj i samo da vidim slobodne zivotinje u prirodi, mozda bi se to moglo nazvati umesto lov fotoaparatom i lov pogledom ili samo dvogledom, bez oruzja, znaci samo osmatranje, to je za mene isto veliko uzivanje.

pozdrav

Sniper Hunter
 Sve ima svoju cenu kolega mada mozes naci dobar foto aparat jeftinije od LK

petar
 Sad sam nedavno za relativno male pare kupio digitalnu kameru marke toshiba, koja ima opciju da snima HD video, pa malo da pocnem da se bavim snimanjem lova i prirode, ali nesto bas lepo da bude uradjeno kao npr ovo, radio je neki norvezanin, inace jedan od najvecih evropskih proizvodjaca video klipova o lovu i ribolovu

http://www.youtube.com/user/kristoffe...1&ob=4

ima mnogo lepih klipova, pogledaj, planiram da se ugledam na to.
Just like old times!

solaja
 http://www.zastav... svidja mi se ovaj
Zastavin M76. Clan sam lov druzine i streljacke druzine, mozda ga i uzmem ali neznam cenu ?? jel neko zna?? (novo)

Nasao sam na youtube snimak hajka na vuka u Rusiji http://www.youtub...re=related

Evo jos jedan snimak Lov na zeca u Rusiji, ali cujte muziku!!!!!!!!
http://www.youtub...re=related

sheytan
 Evo da i ja prikazem mog ljubimca, Argo Comfortech 300WM sa dugom cevi(24" ). Na slici je prijatelj, ne ja. Optika Swarovski 1.5-6x42, sa iluminacijom. srbijalov

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/IMG_8517res.jpg

Trzaj je u ovoj Comfortech varijanti(plastichan qndak) STVARNO ZANEMARLJIV! B)

Jedino bih, da danas uzimam, ipak uzeo 9.3x62... MOZDA... Jaooo
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

nenadx
 Pa dobro uvek postoji ono MOZDA,ali odlicno(super) ukomponovanoB)
Dobar pogodak

petar
 B)
Just like old times!

Podunavac
 Pročitao sam sve postove pa bi hteo da iznesem neka svoja mišljenja. PA puška za lov mi i nije neki izbor, ali priznajem da za divlje svinje nije loš izbor. Vidim da većina lovaca preferira 9,3x62. Smatram da je to odličan kalibar za DS, ali se postavlja jedno pitanje: koliki je trzaj puške sa tako teškim zrnom i jakim punjenjem. Ako pođemo od pretpostavke da je PA predviđen za što brži sledeći hitac onda je ovo možda prejak metak, jer nam je potrebno više vremena da vratimo pušku nazad u nišansku liniju posle odskoka po opaljenju. Možda bi bolji izbor bio 308 Win. Kraća čaura, lakše zrno i punjenje, blag trzaj i mali odskok, a dovoljno snage na distancama na kojima se puca na DS u pokretu. Što se tiče izbora same puške to je stvar ličnog ukusa. Meni se sviđa Merkel SR 1, ali isto tako i Beneli Argo i Browning Bar. Nažalost nisam imao priliku da isprobam ni jedan. Pucao sam dosta sa M 76 ali ne u lovu, i smatram da to nije lovačka puška ni po izgledu ni po konstrukciji. Vojna verzija ne trpi lovačku municiju zbog uvodnika koji je rađen za šiljastu vojnu municiju. Ne znam dali je to drugačije rešeno na komercijalnom modelu kojega Zastava naziva lovačkim.

Podunavac
 Da se nadovežem na prethodni tekst. Smatram da je dobra zamena za poluautomt u lovu na divlje svinje ekspres položara i to u kalibru 9,3x74 R. Ali nažalost ovakve su puške preskupe za većinu nas lovaca prosečne kupovne moći. Postoji još jedna jeftinija varijanta ali ne tako privlačna: puška polužnog sistema (lever action) u kalibru 444 Marlin. Puška je pristupačne cene, sa malo treninga brzo puca a kalibar je odličan za DS na kraćim distancama.

sheytan
 Podunavac, nachelno si sve u pravu, sem za trzaj i 308. Kako sam gore pomenuo, sa Comfortech qndakom moj Argo je mek kao dusha.

A za 308 sam CHITAO(znachi, nemam lichnog isqstva) da je ipak malo "tanak" za svinje... Zashto, ne znam, ali ipak je, za pogonsq pushq, za izbegavanje...

Znachi, za pogon, shto vetji kalibar(prechnik), shto teze zrno, a da l poluautomat, da l dvoqglara...
A i dvoqglara sada ima povoljnih - ruskih, samo je mozda izbor kalibara sporan...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

dusanandra
 Kolega Podunavac,da se nadovezem na tvoj zakljucak,ja sam posedovao polozaru Merkel 140 u kalibru 9.3x74R,ekstra puska ali skupa 5000e kao i municija 5e jedan metak.Ekstra je izbalansirana i nema jak odskok i ako je metak snazan ali ipak radi na nesto slabijim pritiscima od njegovog pandama 9.3x62. Ali tema su poluautomati i uglavnom imaju slabiji trzaj i manji odskok od obrtnocepnih karabina u istom kalibru ne samo zbog pozajmice gasova na kojim rade vec i same konstrukcije cele puske.Licno sam probao poluautomate u 308 WIN , 30-06 SPR i 300 WM.Ovaj treci ima veci prasak i pucanj i snazniji je ali je trzaj i odskok toliko umanjen da kad se puca sa naslona prednjom rukom se nemora drzati podkundak vec malo pridrzavati kundak u zgibu ramena.Za lovce manje kupovne moci mislim da je bolji izbor poluautomat od dvokuglare jer se moze kupiti za tri puta manje para a i 9.3x62 je ekstra izbor i proizvodi ga PPU 18.5g SP zrno i nije skup metak kao 9.3x74R vec pet puta jeftiniji.Dobar pogled

Cvele
 sheytan, mislim da gresis da je 308.Win. ,,labav'' za svinje.... mada evo tu su iskusniji lovci pa neka kazu Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

dusanandra
 Poznajem puno lovaca koji love DS iskljucivo karabinima i uglavnom su to 30-06 SPR ili 8x57is.Nekolicina koristi kombinovane ceske u kalibru 7x57R i 7X65R ali ovi sto love sa 30-06 svi su zadovoljni pa su imucniji zastavin karabin zamenili BAR poluautomatima 30-06 SPR.Sta je pisac hteo reci;ako je 30-06 vise nego dovoljan za DS i koriste ga na nasim prostorima godinama a i sirom sveta mislim da bi i 308 WIN isto odradio posao jer nosi ista zrna samo je malo slabiji ali kineticka energija koju daje na daljinama i preko 100m dovoljna je za odstrel DS.A sti rece sheytan za ruske dvokuglare,mislim da je ARTEMIDA polozara dobar izbor a kod nas je ima i 30-06 SPR ali se pravi i u 308 WIN i 45-70 GOV koji bi bio najbolji od ova tri za DS ali sta vredi kad niko ne uvozi ni municiju ni puske u tom kalibru.Mozda sam malo odlutao od temeConfused DOBAR POGLED

sheytan
 Drugari, da vi kaže čika-Sheytan još neq... Pametnu, naravno! Smeko

Tema je poluautomaCki qrabeen. Po meni, on se qpuje pre svega za pogonski lov, a to je, kod nas, isključivo DS(životinja, ne stranka! Stari). A pošto je meta DS koja zna da bude i povelika i BRZA, treba nam nešto što će što brže i izvesnije oboriti divljač, tj. ono što će, ako je pogodak iole pristojan, dati "pad u vatri". Za tako nešto su potrebni pre svega teški, veliki, spori kalibri. Tek iza njih su tu 300wm, 30-06, 8x57... ISPOD TOGA, po meni, NEMA SMISLA QPOVATI, jer, kažem, pušq qpujemo pre svega za pogon DS-ovaca... Grin
Naravno, svi ovi kalibri najbolje da se koriste sa najtežim zrnima(ja lično volim meHka, radi češćeg pada u vatri)...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

vlada lovac
 Onaj ko nije išo u pogonski lov DS ne može da zamisli koliko je u nekim situacijama potreban treći metak, ne zbog toga da bi pucao za ranjenim veprom dok beži, nego se taj isti vepar vrlo često okrene prema lovcu, a šta onda Shock

Podunavac
 E za to služe neprepravljene PAP-ovke. Spustiš bajonet i izbodeš DS na mrtvo.

dusanandra
 Ako ima zainteresovani,moj prijatelj prodaje poluautomacki karabin HECKLER & KOCH 940 u kalibru 30-06 spr.Posto nije vican sa racunarima evo tel.064/3712364 za sve informacije.Dobar pogled
Kolega postoje oglasi za prodaju pa sledeci put o prodaji na oglasima ovo njie mesto za oglase!
Srbijalov Admin Tim!

aca
 imam jedno pitanje,a to je da je poluautomatski karabin slabiji nego ovaj sto se sto ja kazem zabravljuje.recimo dali je tacno da karabin kalibra 30.06 ali poluautomatski slabiji od karabina u istom tom kalibru samo sto se zabravljuje.tako kaze barem moj cale.kao da zrno gubi snagu posto mu treba snaga da vrati nazed i opet repertira.nadam se da neko ima odgovor na ovo pitanje

vlada lovac
 Tačno je da PA karabin gubi deo gasova na repetiranje, ali je to vrlo,vrlo malo, izraženo u procentima nekih 2-3% što ne utične bitno na smanjenje snage i brzine zrna ispaljenog iz PA u odnosu na obrtno čepne i druge. To je moje mišljenje, bar sam tako negde pročitao, a vlasnici PA su verovatno bolje upućeni ako ja grešim

DakiNS

vlada lovac kaže:
Tačno je da PA karabin gubi deo gasova na repetiranje, ali je to vrlo,vrlo malo, izraženo u procentima nekih 2-3% što ne utične bitno na smanjenje snage i brzine zrna ispaljenog iz PA u odnosu na obrtno čepne i druge. To je moje mišljenje, bar sam tako negde pročitao, a vlasnici PA su verovatno bolje upućeni ako ja grešim
Mislim da ne grešiš ako uzmete u obzir da je krajnji domet recimo 7.9 municije 5000 m a u lovu su daljine pucanja oko 150m prosek šta tu standardno zrno može da izgubi na jačini

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovački karabin i optika pomoć ORUŽJE - SVAŠTARA 47 07.04.2015. 13:03
Karabin direktne akcije KARABINI 44 26.10.2014. 11:10
Voere-karabin sa električnim paljenjem KARABINI 19 11.01.2013. 01:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,543,810 posete www.srbijalov.com