|
Kako je protekao današnji lov?
|
| bela |
Objavljen 09.01.2011. 19:32
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
nenad_franc kaže:
jucerasnji i danasnji lov pun tragova i kretanja svinja,ali danas za malo da se dogodi nesreca! ispred mog komsije izadje svinja i 4 nazimeta i stanu na 15 metara,on podigne pusku nanisani nazime pukne i eksplodira mu cev i potkundak na mp153! znaci prvo se culo samo puf(kao neka slabija petarda) i onda jak prasak uz eksploziju cevi! znaci imao je ogromnu srecu da je prosao bez ogrebotine,jer kada je povukao obarac i kada se culo ovo puf on je odmah podigao pusku da vidi sta je bilo i povukao ruku sa potkundaka unazad,inace bi mu pokidalo prste! prosli smo bez ulova,uz stetu od jedne puske,ali sa svim glavama na broju!
najverovatnije da mu je cevka bila zapušena nečim dovoljno je da ima malo blata na usta cevi i eto belaja sreća njegava da je prošao bez ogrebotine.
vižlan i terier
|
| |
|
|
| nenad_franc |
Objavljen 09.01.2011. 19:42
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
aca81 kaže:
uzic  sta je slepic 
to htedoh reci  |
| |
|
|
| nenad_franc |
Objavljen 09.01.2011. 19:48
|

Veteran

|
bela,najverovatnije je bio cep(bar po nekom mom misljenju),jer je cev pukao na sredini,na kraju potkundaka! ma imao je srecu ne vidjenu! |
| |
|
|
| bela |
Objavljen 09.01.2011. 19:56
|

Veteran

|
moguće je i to da je od prethodnog metka čep, kao što kažeš.
vižlan i terier
|
| |
|
|
| nenad_franc |
Objavljen 09.01.2011. 20:05
|

Veteran

|
a neki kazu i da je bio los metak(vlazan barut) i da je prvo doslo do male eksplozije i da je kugla posla,pa je onda doslo do glavnog zapaljenja i kao onda se stvorio pritisak i pukla cev,jer se prvo kao cuo mnogo slab pucanj,pa onda eksplozija! ali ne znam koliko je to moguce! moja verzija je da se to prvo cula kapisla i posle nepune sekunde doslo je do velikog pritiska zbog neke prepreke u cevi i onda je popustila cev! ali njih par me ubedjivalo u onu verziju,tako da ne znam! a prethodnog dana je pucao,a nije ocistio pusku! |
| |
|
|
| arsa |
Objavljen 09.01.2011. 20:09
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Jbg pa zato ja posle svakog pucnja izduvam dim iz cevi i bacim pogled kroz cev.
Joca i Luka
|
| |
|
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 09.01.2011. 20:11
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Vrlo je moguce da je doslo do kasnijeg paljenja barutnog punjenja i da je sagorevanje pocelo dalje u cevi gde je pukla a ne u lezistu metka citao sam negde o tome i da se bas tako desava opali kapisla izgura napolje sve i onda dolazi do kasnog paljenja baruta vlaga a i neispravan metak imao je srece Hvala Bogu!!
|
| |
|
|
| petar |
Objavljen 09.01.2011. 21:36
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
Danasnji lov, nigde nicega, dve srne i dva zeca, vreme prolecno, super lepo, u Banatu je bilo kad sam izasao oko 13 stepeni. Gazenje po blatu, sam samcat, isao sam da vabim i cekam predatore, nista ni cuo ni video. Promenio sam mesto posle vise puta cekanja onog istog sakala o kojem sam pisao. Sutra cu malo sa kerom da idem da pretrazujem i da gazim trske i kanale, pa ako podignem patke, to mi je glavni metod, jer nemam lokere jos uvek, tako da mi vabilica ni ne treba, ovako cu gazenjem i teranjem, nas nekoliko da probamo, pa ako isteramo koju patku...B)
Inace danas pre podne je kod nas bio lov na fazana, prvi lov na fazana u kojem su dopustili da se love i koke, posle vise godina lovljenja iskljucivo petla. Odstreljeno je nekoliko koka i petlova, a isteran je jedan poveci vepar, koji je uspeo da pobegne, nije ni pucano na njega. Ja u ovom lovu nisam ucestvovao, ali sve ovo su mi drugari preneli, pa sam morao da napisem, jer ide uz ovu temu o danasnjem lovu. B)
Sto se tice ove eksplozije cevi, stvarno nisam pametan... Obicno stalno pazim da na ustima cevi slucajno nemam snega, blata ili neke trave, a i kad pucam, naravno pazim da metak ne udara o rastinje na svojoj putanji prema metu, nisam cuo da je neko jos imao takvih problema, ali svasta je moguce... Imao sam prilike da kod mog puskara vidim kako izgleda gornja cev od bokerice iz koje je iz neznanja ispaljen brener, cev je previse cokirana za brener i jednostavno se rascvetala, uzasno, a naravno i opasno po pucaca i druge ucesnike u lovu...
Just like old times!
|
| |
|
|
| Limun |
Objavljen 09.01.2011. 22:06
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Petre ti i dalje ides sam samcit u lov, a zakon.....
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
| |
|
|
| Limun |
Objavljen 09.01.2011. 22:10
|

Lovčina

|
petar kaže:
Danasnji lov, nigde nicega, dve srne i dva zeca, vreme prolecno, super lepo, u Banatu je bilo kad sam izasao oko 13 stepeni. Gazenje po blatu, sam samcat, isao sam da vabim i cekam predatore, nista ni cuo ni video. Promenio sam mesto posle vise puta cekanja onog istog sakala o kojem sam pisao. Sutra cu malo sa kerom da idem da pretrazujem i da gazim trske i kanale, pa ako podignem patke, to mi je glavni metod, jer nemam lokere jos uvek, tako da mi vabilica ni ne treba, ovako cu gazenjem i teranjem, nas nekoliko da probamo, pa ako isteramo koju patku...B)
Inace danas pre podne je kod nas bio lov na fazana, prvi lov na fazana u kojem su dopustili da se love i koke, posle vise godina lovljenja iskljucivo petla. Odstreljeno je nekoliko koka i petlova, a isteran je jedan poveci vepar, koji je uspeo da pobegne, nije ni pucano na njega. Ja u ovom lovu nisam ucestvovao, ali sve ovo su mi drugari preneli, pa sam morao da napisem, jer ide uz ovu temu o danasnjem lovu. B)
Sto se tice ove eksplozije cevi, stvarno nisam pametan...  Obicno stalno pazim da na ustima cevi slucajno nemam snega, blata ili neke trave, a i kad pucam, naravno pazim da metak ne udara o rastinje na svojoj putanji prema metu, nisam cuo da je neko jos imao takvih problema, ali svasta je moguce...  Imao sam prilike da kod mog puskara vidim kako izgleda gornja cev od bokerice iz koje je iz neznanja ispaljen brener, cev je previse cokirana za brener i jednostavno se rascvetala, uzasno, a naravno i opasno po pucaca i druge ucesnike u lovu... 

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
| |
|
|
| petar |
Objavljen 09.01.2011. 22:10
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
Ma sam sam na cekanju, inace nas je bilo petorica drugara, idemo zajedno, ali se posle razdvojimo...B)
Just like old times!
|
| |
|
|
| Limun |
Objavljen 09.01.2011. 22:11
|

Lovčina

|
Gazenje po blatu, sam samcat, isao sam da vabim i cekam predatore, nista ni cuo ni video.

Khalil Gibran
|
| |
|
|
| bela |
Objavljen 09.01.2011. 22:53
|

Veteran

|
mlad si još petre dao bog čućeš još svašta u životu.
Limune druže uzeo si mi reč iz usta.
p.s. petre brener i iz najužeg čoka možeš ispucati ,jedino kugla (kliker olovni ) nesme samo iz cilinndričnih cevi .ILI SE JA TO PREVIŠE IGRAM sa svojim životom.
vižlan i terier
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 09.01.2011. 22:55
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
U pravu si Bela.
Brener ima olovna krilca koja se savijaju/sabijaju.
Ja sam pucao iz punog čoka i bilo je OK!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| bela |
Objavljen 09.01.2011. 23:11
|

Veteran

|
ja ga svakako pucam iz obe cevi . a i iz 153-ke sa punim čokom
vižlan i terier
|
| |
|
|
| Dalibor89 |
Objavljen 10.01.2011. 20:08
|

Stari član

Upisa: 293
Pristupio: 09.12.2010. 13:12
|
odem ja danas u lov na predatore da cekam i vabim. posto mi je stigla vabilica sa malo zakasnjenjom al ajd da je isprobam kako ce da funkcionise. kod nas je bilo jedno 14 stepeni danas i sve je bilo raskvaseno do lovista, samo blato. stignem ja na ceku i posle nekih 15 minuta pocnem sa cviukom misa, ali ne daje nikakav uspeh, posle nekog vremena pocnem sa kmecanjem zeca, ali nista. posle nekih pola sata duvanja u tu vabilicu primetim lisicu na nekih 300 m, ali je duvao vetar pravo u mene i nije mogla nikako da me ucuje. gledam ja na dvogled ali nikako da krene prema meni, i vidim nace biti nista od nje i spustim dvogled dole i kad bacim oko preko ramena a druga lisica stoji na nekih 80 metara od mene ko zalivena, jedva je primetih jer nema vise snega, ali nikako da dodje blize za pucanje. i posto me je sigurno videla nastavi ona put dalje, ja pocnem opet sa zecom i ona se okrene i gleda pravo na ceku, i tako je stajala jedno 15 minuta i gledala, ali nikako da sam je dozvao da dodje blize. to je bila sigurno starija lisica koja je dosta pametna pa me je nadmudrila jer nemam karabin, inace bi pala sigurno. ali sutra ce valjda biti vise lovacke srece pa ce se naci dovoljno blizu za sacmaricu. |
| |
|
|
| bela |
Objavljen 10.01.2011. 22:57
|

Veteran

|
sigurno je matora nebi ona preživela tek tako što matorije to lukavije valjda.
a više dana nego kobasica
vižlan i terier
|
| |
|
|
| Cvele |
Objavljen 10.01.2011. 23:08
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
arsa kaže:
Jbg pa zato ja posle svakog pucnja izduvam dim iz cevi i bacim pogled kroz cev.
Kako to mislis da ucinis kod PA ?
 Lov je za mene život =))) 
|
| |
|
|
| Dalibor89 |
Objavljen 11.01.2011. 01:35
|

Stari član

Upisa: 293
Pristupio: 09.12.2010. 13:12
|
pa Cvele svaki put kad ides u lov pa pogledas dali ti je ostalo nesto u cevi. normalno da u lov neces za svaki ispalje metak da gledas dali je ostalo nesto u cevi. a gledas tako so povuces izvlakac kao na pocetku kad stavljas metak i pogledas u cev dali ima nesto.B) |
| |
|
|
| Cvele |
Objavljen 13.01.2011. 01:25
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Dalibore, normalno je da pre pocetka lova proveris stanje cevi, ali sam mislio na to da kod PA ne mozes pogledati kroz celu cev u toku lova, sto kaze arsa da produva cev i pogleda, to je moguce kod prelamaca ali kod PA ne...
 Lov je za mene život =))) 
|
| |
|