|
Kako je protekao današnji lov?
|
| mirko knezevic |
Objavljen 18.01.2011. 01:25
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Strasno...... ne daj boze nikom.... |
| |
|
|
| petar |
Objavljen 22.01.2011. 22:36
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
Danasnji lov, pretrazivanje vodenih povrsina u potrazi za patkama. Nas trojca, tri psa, dva NKD i jedan NOD. Izlazak oko 14:30, temperatura -7, snega oko 20cm. Pregazeno nekoliko kilometara oko vodenih povrsina, sve do potpunog mraka, nista nismo ni videli ni culi od trazene divljaci. Jedino jedno jato gusaka koje je bilo predaleko. Sutra uvece opet isto, ali idemo na drugi teren, isto sa dosta vode, pa ako Bog da...
Just like old times!
|
| |
|
|
| Limun |
Objavljen 22.01.2011. 22:45
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Petre zar ti neces sanama na hajku u Planu? Mislim da bi lala voleo da te upozna,a i ja!
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
| |
|
|
| petar |
Objavljen 22.01.2011. 22:57
|

Lovčina

|
Imam obaveza pre podne...
Just like old times!
|
| |
|
|
| Cvele |
Objavljen 23.01.2011. 11:46
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Jutros izlazak na divlje patke. Ustajanje u 6h, polazak oko 7. Zbog velikog snega(oko 30-ak cm) tesko se probijamo, ali nekako uspevamo, i ostavljamo auto malo dalje od mesta sa koga obicno polazimo. Stalno idemo na jedno mesto (idemo uz reku, pored koje su bare) jer je na drugom delu zabranjen lov zbog proglasenja besnila. Isli smo, po dubokom snegu, probijali se, ali dzaba, ni p od pakte nismo videli tU.a. Mislim da su se sve povukle u gornji deo, koji je podjednak s' donjim jer se tamo ne lovi, niko ih ne uznemirava, a konstrukcija terena je od prilike ista-reka, bare... od februara se moze ici u taj gornji deo, jer isticu 3 meseca od proglasenja besnila, a po novom zakonu patke se love do kraja februara.... videcemo, mozda u sledecem mesecu budemo imali vise srece... pozdrav!
 Lov je za mene život =))) 
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 23.01.2011. 15:24
|

Lovčina

Upisa: 7756
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Danas odličan dan za lov. Temperatura dovoljno niska da smrzne zemlja i nije blato, a opet ne previše niska da bi bilo neugodno hladno. Četiri lovca, četiri fazana (petla). Nakon izuzetno loše sezone danas digli dva zeca, skoro ih nagazili. Kao da znaju da je lovostaj. Videli dve lisice, ali su se mudro izvukle. Kerovi prošli kraj njih i nisu ih nanjušili. |
| |
|
|
| neca90 |
Objavljen 23.01.2011. 17:49
|

Veteran

Upisa: 531
Pristupio: 02.10.2010. 18:30
|
huntinggirl1 kaže:
za 500 eura nigde neće kupiti urađenog psa za lov, toga nema,
a njemu je bolje da se dobrovoljno isčlani iz LU i da ne lovi više,
a sve to nastaje kada lovci rade posao lovočuvarske službe,
kako jedan lovac koji ima psa, može da puca na psa, pa makar i na lutalicu,
lutalice prave probleme u lovištu, ali zato služi stručna služba, a ne lovac koji vodi svog psa-prijatelja i ide u lov,
Koleginice,u pravu ste da nigde nece kupiti za 500e dobrog psa za lov,s tim se slazem.I meni je prosto neverovatno da lovac od 50-ak godina nije u stanju da razlikuje NKD od obicnog dzukca,ali,vidimo da i takvih ima!Samo se ne slazem sa vasom generalizacijom ovog slucaja,pa necemo svi mi koji pucamo u lutalice,a pritom nismo lovocuvari,da uradimo ovako nesto!Sigurno!To se moze desiti dvojici ili trojici od 75 000 lovaca koliko nas ima u Srbiji!Naravno da je ovo sto je ovaj Kostic uradio za svaku osudu,verujte,znam kako izgleda kad se covek veze za psa!Ne smem,prosto ne smem da zamislim,kako bih se osecao da meni...Neka mu lepo vlasnik psa uzme novac za stetu (jeste,slazem se da to ne moze da nadoknadi dusevni bol,ali ipak...),recimo 900-1000 eura,pa ce ovaj drugi put da otvori ne cetvore,nego cetrdeset i cetvore oci kad gadja psa,pa se to verovatno vise i nece njemu desiti!!!
Jedan lovac koji ima psa moze bez problema da puca na lutalicu,razume se,pod zakonski propisanim uslovima.Pas sluzi da bude pod kontrolom coveka!Ako to nije slucaj,onda je po mom misljenju sasvim opravdano odstreliti ga!Ne slazem se sa misljenjem da lovcima treba da se zabrani da tokom lova odstreljuju lutalice,jednostavno ima ih previse a verujem da ni lovucuvarima pomoc u vrsenju svoje sluzbe nije na odmet...Jel zna neko kako je ovaj novi Pravilnik regulisao tu oblast,mislim,smeju li "obicni" lovci kao do sad da pucaju na lutalice?
A dodao bih jos i ovo:opasan neki lovac kad mu treba dva metka da ubije jednog psa lutalicu Ja u svakom lovu nosim za tu namenu dvojku i cetvorku po nekoliko patrona,i do sad nikad nisam dvaput pucao u jednu lutalicu!Ali nikad!!! |
| |
|
|
| aca81 |
Objavljen 23.01.2011. 18:16
|

Lovčina

Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
Druze nije tema i nadam se da nisi stvarno tako misliotU.a
DOBAR POGLED
|
| |
|
|
| neca90 |
Objavljen 23.01.2011. 18:32
|

Veteran

Upisa: 531
Pristupio: 02.10.2010. 18:30
|
Aco,u pravu si,zaista nije ovde temaB)Ovo je vise za "Psi i macke lutalice!Sta i kako sa njima?"Izvinjavam se na digresiji;) |
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 23.01.2011. 20:44
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
neca90, pošto je "tamo tema" prebaci("umnoži", copy ...) ovo što napisa tamo jer ima se još šta reći. ...
Nego, današnji lov!?
Lovni dan na fazanskog petla uz dozvolu za odstrel d.patke i štetočina.
"Oćel' biti toga lova sutra?" pitam nadležne "biće samo ti porani ujutro i dolazi, čekamo te!" ...
I tako poranih ja jutros a snegaaa, pa ni obrenovački, ni ostružnički, ni auto put BG-ZG nisu očišćeni a kamo li oni seoski!! Jedva se probih te i stigo' na vreme a usput(50km) sam razmišljao i premišljao se dal' kući da se vraćam ALIIII ...
Zbog velikog snega odlučismo da ipak lovimo ali i da ponesemo u potes so i hranu za divljač. U rančeve, torbe, džakove ... pa ko koliko može ... i takoi bijade!
Dan prelep! BRez vetra što znači prilično toplo, ekipa EXTRA(nesalomivi)! Mnogo štošta se moglo pametno čuti ali preovladavalo je "duhovito raspoloženje"!
Snega u ogromnim količinama, dosta divljači viđeno, tragova još više, a odstrela?!, pa bilo je i toga ali ne mnogo.
Posle lova druženje nastavismo u našem lovačkom bifeu i uz sve ono lepo što lovstvo nama i donosi!!
...
-ovo je jedan od lakših momenata u današnjem lovu mada bilo je tu i šljive i dunje i kajsije a zbog što hladno je
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 23.01.2011. 20:59
|

Admin

|
... a kad spomenu' i odstrel 'ajde da dodam
Lisica mi se izvukla jer pre ona mene vide no ja nju a da je gađam 8icom na 70-80m bilo mi je daleko! Neka, doći će mi ona kad se ne bude nadala!
Jednog jedinog petla na kog sam imao priliku da , dobih ga prvim ali delimično a za drugi nisam im'o vremena jer zakloni ga "crni trn", te ga kolega srećom dotuče
Već mi je postajalo jasno da će moj visak ostati kao i kad pođosmo u lov(prazan), KAD ONO ...
-predivnoooB)
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 23.01.2011. 21:08
|

Lovčina

|
Lepa puška Canis. Vamo hvališ Yuga, a voziš Mercedesa. |
| |
|
|
| petar |
Objavljen 23.01.2011. 21:13
|

Lovčina

|
[xhide]Cestitke na odstrelu. Moj danasnji lov, jutro rano, temperatura oko -10, lov na fazana, nas 4 lovca, odstreljeno 5 petlova, uz pomoc tri psa, NOD i dva NKD, moja kerusa i drugarova, NOD je muzjak. Oko podne smo kod kuce. Snega bukvalno do kolena. Popodne izlazak na predatore, onako kako ja volim, sam, cekanje i vabljenje. Posle par sati cekanja na -10, u samu noc krecem kuci, nisam video ni cuo nista od predatora. Sneg je vejao neprekidno, tako da se svezi tragovi nisu ni mogli videti, ali neka, vise srece drugi put. Ovako je izgledalo danas popodne gazenje po snegu, do kolena... [/xhide]
Just like old times!
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 23.01.2011. 21:35
|

Admin

|
Podunavac kaže:
Lepa puška Canis. Vamo hvališ Yuga, a voziš Mercedesa.
lepa nego šta
ni Yugo nije loš kad je ispravan- od tačke A do tačke B ...
-neznam našta misliš, šta sam hvalio verovatno kao što i jeste i što stoji u mojim postovima IŽ58M 12/70 sa kojom sam najduže i lovio i bio prezadovoljan ili možda što skoro spomenuh IŽ27E 16/70 koju sam prodao samo zbog harača(poreza) koji su tada uveli a ja u posedu xxxx... cevi što dugi' što oni' drugi'
Obe ruskinje su me odlično služile a žao mi je što nemam ni jednu sliku 27ice jer kao MC po lepoti da bijade a ne iz serijske ... dok ova 58ica može da se vidi na nekim mojim ranijim postovima.
A Mercedes!?, pa Mercedes je to! Mečka je MečkaB) i za sad dobro služiB) |
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 23.01.2011. 23:11
|

Lovčina

|
Druže hvalio si nedavno zastavine položare zato sam rekao Yugo. Možda sam se pogrešno izrazio za Mercedesa (geografski), bilo bi bolje da sam rekao Maserati. |
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 23.01.2011. 23:27
|

Admin

|

Zastavina položara!?
Uuh daa "belgijanke" M67 najbolje iz Zastave što se tiče sačmaricaB)
ali nisam je imao i izrabljivao ... umalo mi jedna promače a cena povoljna a ona ko ispod čekića(ne mislim slupana i sl )
M75 16/70(sam rabio) -služi ali nije za preterano hvaljenje ... i od bokerice M80 je bolja 100x kao i 99,8% ostalih modela pušaka iz celoga sveta |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 24.01.2011. 08:35
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Subota najavljena hajka na DS u Banatskom aranđelovu ima li informacuje neko. Nedelja lov u Senti. Krenusmo po onoj snežini iz NS a u Senti sneg 2 cm baš sam se poradovao da će i tamo biti bar 20cm snega. Vreme hladno ali ne preterano taman da nije blato fazana napretek dva psa i Mrvan nas četvorica u jednom momentu kolega puca na fazana , pogodak ali ovaj nastavlja da leti nekih 300 m moj mali mrvan krene za njim nije vredelo da ga zovem nazad čekam sad će se pojaviti njega nema, odjednom ide gledam ima nešto u ustima , ma nema, ipak ima nosi fazana . Ovaj skoro veći od njega nosi ga oko 100 m pretežak mu je spusti ga i sedne pored, pretrčao sam tih 200 m sa fotoaparatom u rukama pošto me je oduševio. Posle toga petao na 30 m marka poletanje odstrel i ponovo aport smejali smo se ide petao prema nama ispod se vide dve bele kučeće nogice a psa nigde, tek se iz profila vidi. I tako još 3 puta marka odstrel aport i svaki put smeh i aplauz, Lov za pamćenje mali Mrvan oduševio sve prosto neverovatno u tako malom psu toliko snage temperamenta i volje. |
| |
|
|
| markant |
Objavljen 24.01.2011. 20:39
|

Pripravnik

Upisa: 8
Pristupio: 21.12.2009. 10:27
|
Trebali smo juče da se čamcem prevezemo iz zemuna na drugu obalu Dunava,ali odustali smo zbog lošeg vremena.
Komšije su zahvalne ,jer sam očistio sneg ispred zgrade i garaže.
Moro sam negde ljutnju zbog propuštenog lova da izduvam.
A slanina koju sam kupio za ,na vatru,ode u povarak |
| |
|
|
| petar |
Objavljen 25.01.2011. 17:41
|

Lovčina

|
[xhide]Jucerasnji, rodjendanski lov:
Zaputim se dzipom da obidjem malo teren i vidim ima li tragova od DS na jednom delu terena gde je ostala jedna velika tabla kukuruza. Tragova svezih ima, jer je sneg stao juce oko podne. Obidjem malo i mesta na kojima smo ostavljali i preradjeno ulje, vidim, bilo je kaljuzanja. Nisam nameravao da lovim nesto, ali sam poneo karabin sa sobom, jer sam ipak u lovu, iako mi je osnovna namera bila osmatranje i trazenje tragova. Nista, posle oko sat vremena "njuskanja", zaputim se polako kuci. Dok sam vozio kroz atar, u daljini na snegu vidim nesto se pomera, odmah stanem i ugasim motor. Brzo dvogled u ruke, kad ono ni manje ni vise nego sakal, trcakara polako i osmatra, video me je kad sam stao, ali nije obracao posebnu paznju, samo je nastavio. Ja brzo se sagnem u kola i izvadim moj 7x64, naslonim se na otvorena vrata od kola, nisanim, bogami, ima oko 130m sigurno, dubok je sneg, sakal je mala meta, ipak, zadrzim dah, umirim se i BUM. Zagrme prasak atarom. Osmatram kroz optiku i dalje, nista ne vidim, mislim se valjda je pao. Odem na to mesto gde je on bio, trazim, nista, ni krvi, ni dlake, nista, samo njegovi tragovi sapa u snegu, koji se polako gube kako je krenuo preko oranja. Siguran sam da sam ga promasio. Razocaran, vratim se do kola i pravac kuci u toplu sobu. [/xhide]
Just like old times!
|
| |
|
|
| bela |
Objavljen 25.01.2011. 17:50
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|