Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
nenadx
 Sluzimo naroduPilot
Jank,gde si to video da lovci nakite(pa nismo mi ribolovci)Smeko
Dobar pogodak

slavaplana
 Ako negde treba sigurna ruka za pucanje na svinje ili neko za pogon neka mi se javi !Bio sam samo jednom na svinje kojoj jos nisam ni oko video uzivo! ako neko organizuje neki lov sa gostima neka javi!!!
Moze bilo koja varijanta koja nekosta puno! Negde samo ulaz u loviste naplacuju po 5000din sto je MNOGO!!!Djabe ti lov kade on u startu sa putom kosta 100eura na nevidjeno!!!

bela
 i uz to je pitanje dali ćeš videti uopšte i neko praseili samo trsku ili šumu.Jaooo
vižlan i terier

mikaccg
 E nenadx,nenade,ko te nezna...sustinu si svakako pogodio,i misli i "mesko" i "butke"Bravo 2
uvek dobar pogodak

nenadx
 E necu vise da stavljam slike.SmekoSad ti vuci,svinje....sam stavljaj,kad ti proradi postavljanje,a ne da ja improvizujemGrin
Dobar pogodak

vidlic

predragripce kaže:
U pravu si Lalo ,mada sam ja malo lenj za pisanje ali prihvatam , Ova dva lepa primerka su ulovljena na teritoriji LU SRNA Majdanpek ,LS Kloko;evac .Dan za lov nije bio nikakav ,sitna kišica je padala ona što probija i kabanicu,ja sam izašao na vrh brda iznad sela gde je u veliko provejavao i sneg.Društvo je bilo jako raspoloženo za lov ,još kad smo došli na zborno mesto se osećaja dobra atmosfera za lov ,naročito kad mi se moj terijer Badi popišao na čizmu .
Pošto smo se postavili na mesta preko radio veze su nam hajkači javili da su uočili jednog vepra (bog da mu dušu prosti) i jedno krdo od oko desetak svinja i kratko vreme nakon toga se začula i pucnjava .
Kada smo sišli do zbornog mesta čekale su nas ove dve svinje.Društvo se skupilo nas dvadestak utovarili smo svinje u traktor i u selo odneli da proslavimo.
Prilikom dranja vepra uočena je rana na grlu koja je bila od ranjie ,pošto su obe svinje odstreljene karabinima i to kalibra 8,57 pošto je to naj omiljeniji kalibar kod nas isključili smo mogićnost da je to pucao neko od nas. To je i potvrđeno kad je koža rasporena u pokazala se duboka rana kao od noža puna gnoja , što je naj verovatnije posledica uboda od kljova nekog dase sa kojim se ovaj borio za žensku.
Uz lovački doručak ili već ručak pošto je beć bilo blizu podne i par litara domaćeg vina okončasmo ovaj dan koji sudeći po vremenu nije obećavao baš mnogo ali se hvala bogu lepo završili.
Toliko do sledeće nedelje kad odstrelimo (valjda) još neštosrbijalov

vidlic
 procitao sam vasu pricu o lovu u okolini majdanpeka sa odstreljenim veprom i svinjom,po meni taj vepar ,naravno gledajuci ovu prilozenu sliku,nije iznad 100 kg i veoma je mlad ,leglo od 2009 g ,najverovatnije sa kljovama ispod 12 cm .Isti vepar jos nema prilike da se upusta u borbu za prevlast kod parenja ,jer parenjeje tek sada pocelo a posto mu rana ima gnoja to je od pre par meseci gde je rana na krznu zacelila li ne i unutar jer nem mesta za cedjenje.Na mnogim mestima se to nadje ,tako ga telo blokira i unutra ima gnoja koji je u pocetku mekan i ljigav dok sa vremenom to predje u grudvu ucaurenu u tkivu.Ova rana je nastala ranjavanjem ,najverovatnije je u pitanju PP gde jejedno zrno napravilo ulazno izlaznu ranu,onda spolja zacelilo a u unut\ar se u medjuvremenu zagadilo i tako je nastao gnoj.Moje misljenje ne mora dabude i tacno ali iskustvo me vodi da ovo napisem i uputim vas da to sigurno nije od borbe veprova.Pozdrav veliki,lovacki !!!

nenadx
 Umesao bih se ovde uz pozdrav vidlicu,najpre zbog zapazanja i zakjucka.Po meni,to su pravi lovacki razgovori i pravac u razmisljanju.A evo jos jednog pravca.Da bi se utvrdila starost veprica,nije dovoljan parametar telesne tezine i duzine kljova.To se najbolje uradi metodom koju smo ranije pomenuli na ovoj temi.Tako stoji mogucnost,da je ovaj probao da se upari,pa zaradio packu.Pozdrav
Dobar pogodak

mikaccg
 Nenadx lepo ti to ide tako da ja tu nebi nista menjao.Pozdrav
uvek dobar pogodak

predragripce
 Aj sad, po meni je vepar imao blizu 150 kg ,dužinu kljova neznam kada ih budu stručnjaci premerili ja odmah stavljam u post ,slažem se da postoji verovatnoća i da je ranjen al je mnogo čudno mesto za pogodak ,donja strana glave na donjoj vilici negde na sredini .Po nekim mojim iskustvima sa posla kojim se bavim takav pogodak je moguć kada se puca odozdo uvis u odnosu na metu koja se gadja ,a ako se puca iz normalnog položaja mnogo je teško da se dobija takav pogodak i dubina rane ,ali sve je moguće .I naj bitnije je da je on pao .iveli

slavko75
 Pozdrav drustvo sad sam tek video u rubrici VIDEO lov na divlje svinje Skelani R.Srpska jeli neko sa sajta na onome video klipu ono je moja grupa ja sanjima stalno u lovim to su Aco, Sale ,Zeljko ,Ljubo itd..
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

slavko75
 img600.imageshack.us/img600/2915/lovc.jpg

Uploaded with ImageShack.us

evo nas grupa iz skelana

slavko75
 http://www.caccia...amp;id=540

lepo lepo

Negovan
 Slavko 75.od clanova sa foruma je ADMIN, DARKO,NEGOVAN(ja) I PREDA

slavko75
 i kako ste se proveli, zvali su me kad ste bili samo nisam imao pojma da ste vi sa foruma

Negovan
 Bilo je super samo da je malo vise bilo ulova,sve u svemu odlicno.lovac

slavko75
 nadam se drugi put kad dodjete bice mnogo bolje ,taj kraj je mnogo bogat sa divljaci,ja cu za 15 dana na odmor pa cu malo ija da pretresem te terene xaxax

slavko75
 [quote]slavko75 kaže:
nadam se drugi put kad dodjete bice mnogo bolje ,taj kraj je mnogo bogat sa divljaci,ja cu za 15 dana na odmor pa cu malo ija da pretresem te terene xaxax ,obecao sam voditi Jank.a i to mora ispostovati

Jank

nenadx kaže:
Sluzimo naroduPilot
Jank,gde si to video da lovci nakite(pa nismo mi ribolovci)Smeko

Pa nenade nije valjda da to dosad nisi znao da lovci lažu više (mislim nakite bolje priču), pa lovci mora da lažu i za kera...ha ha ha ...Pas
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

nenadx
 Komp mi se pokvario,ali sada je boljiGrin
Pa to i kazemo,nelazu,samo dodaju,izmisle,precute....ali lazi nikako.
Dobar pogodak

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,549,239 posete www.srbijalov.com