Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
Jank
 Volim da pročitam lepu priču o lovu, o druženju o svemu onome što nas čini lovcima.....a na ovoj temi ima šta i da se pokaže ....neki kapitalac itd...Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

nenad_franc
 Sutra cu malo da osvezim temu slikama Smile

nenad_franc
 Evo i slike,kao sto sam obecao Smile
nenad_franc priložio:
11122010629-001.jpg

petar
 B)
Just like old times!

Sniper Hunter
 nenad_franc B)cestitke

saja rudnik
 Danas i juce je kod nas u LU Vojvoda Milan Obrenovic G.Milanovac je poceo lov na divlje svinje plus stetocine...Nadao sam se posto je u petak sneg padao da ce biti dobrih tragova ali sneg koji je pao brzo se otopio,tako da je bila kaljuga samo takva...Nema veze,izlazak u prirodu i druzenje sa pravim ljudima,i lepo meze u prirodi nemoze niko da plati....Sto je glavno,bice bolje...

neso
 Juče je pao još jedan kapitalac. Na slici moj prijatelj Zoran.

img51.imageshack.us/img51/1183/111duc.jpg

img228.imageshack.us/img228/3528/116xw.jpg

img10.imageshack.us/img10/9314/115ol.jpg

img258.imageshack.us/img258/9951/114c.jpg

img148.imageshack.us/img148/4317/117o.jpg

Sniper Hunter
 neso cestitke na kapitalnom ulovuBravo 2

blackhunter
 sve cestitke neso na kapitalcu...Bravo 2
dobar pogled...lovac

eclipse4
 ja jos nisam imao prilike da pucam na svinje Sad

sve cestitke

nenadx
 Nenad f.,lepi ulovi sa Bukovika,bravo,daj malo podatke i pricu.
Neso,gde nalazite te kapitalce,cestitkeBravo 2
Dobar pogodak

Nevenica
 Dragi lovci, nova sam na forumu, ne bavim se lovom, ali sam veoma zainteresovana za biologiju divljaci. Po profesiji sam molekularni biolog, i trenutno za svoju doktorsku tezu radim analizu geneticke varijabilnosti divljih svinja u Srbiji i regionu. Podaci koje dobijem mogli bi biti veoma korisni i primenjivi u razvoju buducih strategija gazdovanja i upravljanja vrstom.
S obzirom da je sezona lova na divlje svinje uveliko u toku, interesuje me da li ste zainteresovani da mi pomognete i da mi ostavite uzorke iz ovogodisnjeg lova na divlje svinje? Meni za analizu treba veoma mala kolicina mišića ili bilo kog drugog tkiva divljih svinja (optimalno bi bilo oko 3g ili veličine 1cm x 1cm x 2cm) sa sto vise lokaliteta u Srbiji. Dakle, ukoliko ste u mogucnosti da mi posle lova uzmete komadic od svake svinje, stavite svaki posebno u plasticnu vrecicu i zamrznete u obicnom kuhinjskom zamrzivacu, pa bi se dogovorili kako da preuzmem uzorke. Ukoliko neko vec ima u zamrzivacu meso od divljih svinja, znacilo bi mi da mi date uzorakSmile Nadam se da cete prepoznati vaznost jednog ovakvog istrazivanja. Unapred sam veoma zahvalna.

Draga nam damo !Pravilo Ovog foruma je da se prvo predstavimo u temi za to predvidjenoj "Predstavite se" a verujem da ce mnogi da vam izadju u susret u vezi vasih radova ali sve po reduSmile. Ne bi bilo loše da kontaktiraš lokalne vet. ambulante, koje inače rade pregled uzoraka odstreljenih d.svinja.
Srbijalov Admin Tim
!

mikaccg
 Neso i Nenade svaka cast na ulovu i slikamaBravo 2
uvek dobar pogodak

Orke
 Kolege jel istina da se svinje u grupnom lovu sa kerovima love u celoj Srbiji samo do kraja decembra , a u januaru samo veprovi čekanjem ? Znate li šta ?

Pozdrav !

stefanmiga
 prvi put cujem.Confused
lep pogled i dobar odstrel.!!!srbijalov

Lovac Stari
 Zbog eventuelnih gresaka pri odstrelu krupnijih grla, mozda bi bilo logicnije ostatak sezone loviti samo sa ceke???
Ipak je najsigurnije kada osmotris dvogledom!

Licno misljenje Stari. A onih drugih primera ima jako mnogo!!!
Dobar pogled.

nenad_franc
 kao prvo da kazem da ovo nije moj odstrel,ja sam samo bio ucesnik u tom lovu! a sad prica Smile lov se desio u subotu,i od ranog jutra nije obecavao,jer je snega padao u cetvrtak,petak vece a i u subotu ujutru je prolicao sneg,i znali smo da se divljac nije kretala preko noci,ali smo se ipak za svaki slucaj posle dogovora podelili u dve grupe od po dva lovca i krenuli razlicitim pravcima da vidimo dal su prolazile svinje,ali kao i sto se pretpostavljalo,nije bilo nista od tragova! stizemo u kolibu i lagani dorucak,i dok smo sedeli u kolibu dolazi lovocuvar kod nas i kaze da su lovci koji su prosle nedelje upropastili ulov ispromasivali svinje i da su im pobegle ali u suprotnom pravcu od nas,ali kaze da su jedni drugi lovci videli vepra kako ide ka nama,i opet se delimo u dve grupe i krecemo da presecemo trag! posle traganja naidjem na jedan trag od svinje kako ulazi u gustis,pozivam lovocuvara da mu kazem u kom je pravcu otisao trag,da proveri ladom dal nisu izasle iz ,,paljenog bora" i razdvajam se sa ovim deckom,on krece po trag,a ja krecem na nize da presecem trag i presecam ga dva puta i zove me lovocuvar da kaze da su se prebacile svinje prema ,,skoricki potok" i da pozovem ostale i da idemo tamo,pozivam ovog decka da izadje i pozivam ostale da idu tamo! srecem se sa ovim deckom i kaze da su se u gustisu sastale jos nekoliko svinje i da su se opet rastale! nista krecemo mi tamo i lovocuvar javlja da su svinje izgleda zalegle u jedan bor i poziva lovce iz susedne sekcije da se rasporede ispod a mi cemo iznad,i krece pogon! posle nekoliko minuta samo krece paljba,jedno 15-tak metka pucaju,i tisina! dolazi jedan decko do mene i kaze da su pala tri komada,jedan iz moje grupe je odstrelio dve i iz druge grupe jednu! posle pricaju,prvo su izasle ispred jednog decka sto ima poluautomatski karabin i on s'prvi metak promasuje svinju koja je stajala,drugi metak pogadja nazime u nogu ali ono nastavlja da trci i treci promasuje,pa istrcavaju ispred ovog iz moje grupe i kroz kupinare prvo pogadja svinju i ona zastaje,pa pogodi nazime i ono pada i ovo koje je pogodjeno u nogu zakacinje isto u zadnji kraj i ono nastavlja da bezi i cetvrti metak je bio samilosni u svinju,a ovaj sto je odstrelio to koje je ranjeno je u medjuvremenu ispalio 7 metka iz karabina i sve ispromasivao i tek sa sedmi je ovo ranjeno pogodio u oko Smile tako da je na kraju ucinak jedna svinja i dva praseta-nazimeta,i tri su pobegla! eto ,,ukratko" iz tog lova Smile i samo da kazem,da sam stajao isto gde sam stajao prosle godine kada sam odstrelio,pao bi i sada odstrel jer nam je bas tu jedan stotinjak pobegao! Angry

Lovac Stari
 Lepa prica B).
Dobar pogled.

zoran-amsterdam
 nenad_franc sCompuper prica!Steta sto nema vise ovakvih prica!Pozdrav!

nenad_franc
 hvala,hvala Molitva

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,765,434 posete www.srbijalov.com