Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci
Jank

mrwa22250 kaže:
Dok smo cekali da se postavi treci pogon stojimo na jednoj padini Bejbi,Klaja i moja malenkost,sva trojica sa psima,kad Bejbi odjednom;zemara,da li si primetio kako u ovom lovu izgledaju forumasi srbijalova(cak i oni koji prezivese potop prethodne veceri),svi sa fluo obelezjima,psi pored vlasnika strpljivo cekaju,pazljivo rukovanje oruzjem-jednom recju disciplina.Rekoh,jes vala,nije sto smo nasi al svaka nam dala.Izgleda da virus Srbijalovima itekeko pozitivnih efekata,drzi se jedan pravac i ko se u njemu pronadje taj ostaje,ostali plivaju dalje i zato kad se tako sretne ekipa istomisljenika atmosfera postaje takva da je upala vilica i trbusnjaka neminovnost.
Na slici specijalna pogonska jedinica srbijalova sastavljena od zemljaka,pa kad pogon krene GOOOOOORIIIIIII GOOOOOOORAAAAATri prsta 2

Vala sestrići zaslužili ste da vam svaka da i dva puta......Kao pogoniči ne da ste im naterali nego do balčaka...samo su padali šakali....doduše neki šakale nisu ni videli i pored vrhunskih naočara....HaHaHa
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

mrwa22250

Predator kaže:
Svaka čast momci, to se zove uspješna hajka, a vidim da ni zayebancije nije nedostajalo! Sve je to odlično, samo mi je žao što je i zemo mrwa22250 pao pod loš uticaj. Grin

Jbg zemo,pruzo sam otpor solidnih pola sata-sat,odnosno dok mi se casa nije nicim izazvana,treci put napunila do vrha.Posle toga,odose kola nizbrdoiveli 2
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

mrwa22250
 Prisecajuci se Druzenja u Nestinu od proslog vikenda,iskoristio bih priliku da se zahvalim i kuvaru na, kako Daki rece,fantasticno skuvanom pasulju.Da ona moja posalica za nutricioniste nije prazna prica,evo primera kako je jedan kolega(necemo reci koji,prepoznace se po umetnickim prsticima)degustirao pomenuto jelo.
mrwa22250 priložio:
3265druzenje_nestin14_015.jpg

bogoljub
 Al je tu bilo svinjarija.iveli
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Jank
 Bogami mrwa22250 posle onolikog vina i dobrog pasulja nije ni čudo što su svi bili orni za pucanje....ROFL
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

mrwa22250

Jank kaže:
Bogami mrwa22250 posle onolikog vina i dobrog pasulja nije ni čudo što su svi bili orni za pucanje....ROFL

A nije cudno ni sto su nasenazamolile da prespavamo na terasi sledecu nocGrin

DakiNS
 Znači bila opereta sa solo arijamaROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

mrwa22250
 Sreca pa smo se na vreme rastali,zamisli da smo jos jednu noc proveli zajedno,ko bi smeo ujutro uz kafu da zapali pljuguKafaDim BUUUUM-forumasi lete u neboGrin

Brka bez brkova
 Danas je zabranjena hajka na vuka,koja je trebalo da bude odrzana sutra na Zlatiboru. Ko to nas lovce za....ava?

mrwa22250
 Ispravite me ako gresim ali sezona pogonskih lovova zavrsava sa danasnjim danom,tako da Confused

Brka bez brkova
 lovci juce dosli na Zlatibor,kazu bilo svecano otvaranje,danas takmicenje u gadjanju,a sutra trebao da bude lov.kazu ici ce ujutru u lov bez oruzija iz protesta sto im je lovni inspektor zabranio lov. ne znam zasto nisu danas odrzali lov ako je to razlog?

Sremac75
 I Mrva je u pravu, a možda ima veze sa ovim

http://www.srbija...ost_164500
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 ПРАВИЛНИК О ПРОГЛАШАВАЊУ ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИЋЕНИХ ВРСТА ДИВЉАЧИ(Правилник је објављен у „Службеном гласнику РС”, број 9/12 i 31/13)
...
...nepotrebno izostavljeno
...
3. Групни лов на крупне звери у отвореном ловишту у коме је такав начин ловапредвиђен планским документом може да се организује у периоду од 1. септембра до 28.фебруара
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

davorcalic
 Zahvaljujem LU Semberija na lepoj lovčkoj večeri u hotelu ,,Drina,, u Bijeljini....još jednom,svaka čast....
Žena mi Makedonka....ena Shock

tomo vrbas
 Kod nas se danas odrzava tradicionalna hajka na lisicu ali zbog organizatora vec trecu godinu je propustam,a ove godine je potpuni debakl!Posto predsednik i lovnik nerade svoj posao vec razmisljaju samo o tome kako da zabrane lov i oslobode atar za pojedince ove godine nisu zavrsili odstrel srna vec vratili dozvolu pa je na kraju organizator meso za hajku(srnetinu) kupovao od LOVOKRADICA navodno iz Savinog Sela za 5000din po grluShock.A najveca je bruka sto je on to javno prezantovao na upravnom i ceo upravni odbor mu to aminovao cak su neki za sebe narucili od tih "ljudi" srnetinu Glavu o zid

Sremac75

tomo vrbas kaže:
Kod nas se danas odrzava tradicionalna hajka na lisicu ali zbog organizatora vec trecu godinu je propustam,a ove godine je potpuni debakl!Posto predsednik i lovnik nerade svoj posao vec razmisljaju samo o tome kako da zabrane lov i oslobode atar za pojedince ove godine nisu zavrsili odstrel srna vec vratili dozvolu pa je na kraju organizator meso za hajku(srnetinu) kupovao od LOVOKRADICA navodno iz Savinog Sela za 5000din po grluShock.A najveca je bruka sto je on to javno prezantovao na upravnom i ceo upravni odbor mu to aminovao cak su neki za sebe narucili od tih "ljudi" srnetinu Glavu o zid

ПРАВИЛНИК О ПРОГЛАШАВАЊУ ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИЋЕНИХ ВРСТА ДИВЉАЧИ(Правилник је објављен у „Службеном гласнику РС”, број 9/12 i 31/13)
...
...nepotrebno izostavljeno
...
3. Групни лов на крупне звери (вука, шакала, лисицу) у отвореном ловишту у коме је такав начин ловапредвиђен планским документом може да се организује у периоду од 1. септембра до 28.фебруара

Ako je danas hajka, onda bi neko mogao da obavesti lovnog inspektora, policiju....

A o srnetini ne bih ovaj put.......
PraviloPraviloPravilo
Palica

tomo vrbas
 Ma razmisljao sam o tome da zovnem lovnoga inspektora ali neznam dali vredi posle hajke npr sutra?Neznam sta ce upisati u dozvole i oce li ih uopste imati jer je bilo hajki kada ih nisu ni imali,a ovo za srnetinu to je prica za "Nikad ovako"ili "verovali ili ne".

ultras035
 Ovo meni izgleda ko neka zaCenzurisanovancija...negde se cini mi se grupnim lovom lovi cele godine No Limited... koji crni inspektori,oni da rade posao ovog ne bi ni bilo...koja drzava, ovo je dno... sve dok neko ne naj...kao ovaj nesrecnik iz Kovilja, valjda ce se izvuci, ali zato svi treba da robijaju...rukovodioci LU posebno!!!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

Lala
 Pisalo se ovih dana o tome da se organizuju grupni lovovi na predatore onda kad im vreme nije.
Kao da je djavo čekao i dočekao, evo šta se desilo:

Kako Srbijalov nezvanično saznaje, danas, 02.03.2014. oko 9:30 h, u ataru sela Kovilj kod Novog Sada, došlo je do teškog ranjavanja lovca u grupnom lovu na predatore!

Teško je ranjen lovac S.P. star oko 60 godina, a pogodjen je u glavu hicem iz lovačke patrone sa krupnom sačmom, moguće je da je korišćena čak i municija PP (tri u red)! Ispituje se da li je pogodak bio direktan, ili je posledica rikošeta, čemu je PP sačma sklona. Po nekim pričama koje se čuju, izgleda da je jedna dramlija ostala u lobanji ranjenog, koji je u vrlo teškom stanju prebačen na hirurgiju bolnice u Novom Sadu, sa neizvesnom prognozom!

Da zlo bude veće, ovaj grupni lov je organizovan u vreme kada je propisima izvodjenje lova na taj način zabranjeno propisima(dozvoljen je grupni lov na vuka, šakala i lisicu do 28.02.)! Ispituje se i uloga rukovodstva koviljskog LD u organizaciji ovog lova.

Ni tu nije kraj, nego su izgleda lovci njih 54 samoinicijativno, bez dozvole za grupni lov koju i nije moguće dobiti od korisnika lovišta (LU Novi Sad) za taj datum, na svoju ruku izašli u lovište! Prema svedočenju očevidaca, policija je na licu mesta u ataru, i svim učesnicima u nezakonitom lovu oduzima oružje i pokreće krivične prijave. Nepotvrdjene vesti kažu da je sa policijom prisutan i neko iz pravosudnih organa, nije poznato da li je u pitanju tužilac, ili istražni sudija.

Istraga će pokazati ko je bio inicijator i organizator ovog nezakonitog lova. Po rečima nekih lovaca, čak je prethodnih dana bilo telefonskih poziva da lovci dodju i učestvuju u ovom nezakonitom lovu!! Skoro svi učesnici lova su lovci članovi LD iz Kovilja, a pošto sad ostaju bez oružja i sa krivičnim prijavama gube status lovca, onda je i sudbina koviljske lovačke organizacije vrlo neizvesna!!

Sve ove informacije su nezvanične, ali proverene na više mesta. Očekujemo dalje informacije, pa ćemo ih objaviti nakon provere. Nadamo se da epilog ovog dogadjaja neće završiti tragično, i da će se ranjeni lovac izvući.

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ultras035
 Tuzno...nista pametno se ne moze reci!!! JA verujem da u mojoj, a i u vecini sekcija i LU lovci ne znaju da je PP zabranjena sacma!!!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1788 15.06.2025. 23:14
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,695,548 posete www.srbijalov.com