Nisam ja napisao da su lovci organizovali, nego da su izašli samoinicijativno. Ko je organizovao, neka utvrdi neko drugi.
Uostalom, lovci bi trebalo da znaju do kada smeju da idu u grupne lovove na predatore. A očito da ne znaju! Da li su grupovodje imale dozvolu, ako je bilo preko 50 lovaca, da je grupni lov zakonit, na jednu dozvolu može max. 20 lovaca, jel tako? Znači da bi trebale barem tri dozvole da budu. A nije mogla ni jedna dozvola da bude izdata jer POSLE 28.02. NEMA GRUPNOG LOVA NA PREDATORE! Da su lovci bili pametni i da su čitali vest i komentare o zabrani lova na Zlatiboru, mogli su i sami da zaključe da ne treba da izlaze u lovište.
Kod nas sutra stize lovni inspektor zbog ove danasnje hajke koja je odrazana u nasem LD-u bice gadni na bas zbog ovoga nesrecnog dogadjaja u Kovilju.
I pored upozorenja,da ce lovacka nepismenost i nezainteresovanost nekoga kostati oruzja,statusa lovca,a bogami i robije i dalje lenjost za upoznavanjem propisa.Posle ce verovatno reci kako nisu znali,da je uprava rekla da moze da se lovi itd...Istu tu upravu su oni sami birali,a za kazne koje ce uslediti kriv je svaki pojedinac.Dali je moguce da na Zlatiboru 1000 lovaca i niko pojma nema,u Kovilju 50 i kusur i opet isto.Eto primera kuda ide lovstvo i na koje grane smo spali-dno dnaAko je neko i znao(u sta cisto sumnjam)pa opet otisao na hajku,po sistemu-kud svi,tud i mali Mujo,za njega duplo ,zbog dela;budalastina sa predumisljajem.
Ovo me podsetilo na slucaj iz mog ld.od pre 7-8 god kad je novoizabrano rukovodstvo,praveci kalendar jesenjeg lova stavilo lov zeca 16.-og i 31-og decembra(zec se tada lovio do 15.i to pod izgovorom,da im se tako "uklopilo"i da je tadasnji uo.jednoglasno prihvatio kalendar.Srecom pa su na moj prigovor(video kalendar kad sam uzimao dozvolu za prepelice)ispravili datume i izbegli bruku i eventualne posledice po lovce koji bi tog 16.i 31.12.odstrelili zeca.Ostao mi je u secanju primerak lovackih novina u najlonskom omotacu(neotvorene),a u svakom broju kalendar lova.
P.S. Iskreno se nadam da ce se barem ranjeni kolega oporaviti.
tomo vrbas kaže:
Kod nas sutra stize lovni inspektor zbog ove danasnje hajke koja je odrazana u nasem LD-u bice gadni na bas zbog ovoga nesrecnog dogadjaja u Kovilju.
Ajd u 20 marki da će se svi praviti ludi....i reći da juče nisu bili ni u kakvom lovu...osim ako ne postoje drugi dokazi!!!
I u Kovilju bi prošlo glatko, da se crna sudbina nije umešala!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
tomo vrbas kaže:
Ajd u 20 marki da će se svi praviti ludi....i reći da juče nisu bili ni u kakvom lovu...osim ako ne postoje drugi dokazi!!!
I u Kovilju bi prošlo glatko, da se crna sudbina nije umešala!!!
Postoje dozvole e sad samo da ih mrak ne pojede!Nadam se da ce ih na prepad navatati posto kada sam pricao sa sekretarom u vezi dozvole za cekanje kaze nema,a reko kako ste onda hajku odrzali kad nema dozvola on kaze e za hajku ima dozvola posto smo je zakazali jos pre dve nedelje pa su nam dali dozvolu!Mada me nebi cudilo da sve zalegne bez velike pompe i guzve!
U normalnim državama, a zbog ovoga na Zlatiboru i posebno u Kovilju, bi i resorni Ministar podneo ostavku, a komoli rukovodstva Saveza (množina).
U našem slučaju bi ostavke trebali da podnesu : Ministar poljoprivrede
Predsednik LSS
Predsednik LSV
Miloš Beuković
Dušan Kunovac
Jeremija Trifunović
Vaša je sramota što su vaši lovci ovolike neznalice!
Vama je odgovaralo da ih držite u totalnom mraku zarad lakšeg parazitiranja na mestima koja ste zaposeli, i zarad ostvarivanja ličnih interesa!!!
Gde je informisanje?
Gde je edukacija?
Gde je Zeremski i njegov grafoskop?
Koliko plaćate za "informisanje" kojeg nema???
Koliko lovaca treba da se obogalji da shvatite da nešto ne radite kako treba???
Da li je vama uopšte bitno šta se dešava na terenu, ili se vaša briga o lovcima završava kontrolom izvoda iz banke i proverom da li je uplaćena članarina???
SRAM VAS BILO, ISTAKNUTI LOVNI RADNICI!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
tomo vrbas kaže:
Svako normalno rukovodstvo, pa čak i ministarstvo, bi debelo trebalo da se zapita kuda sve ovo vodi i koliko su oni doprineli ovome!! Sremac je u pravu, za ovakve stvari normalni ljudi daju ostavke, ali brajo KOD OVIH su opanci na obrazima, guzice već sljepljene sa foteljama, A SAVEST VEĆ ODAVNO ODUMRLA!! IIII NISU TO SAMO JEDNOM DOKAZALI, VEĆ NEBROJENO PUTA....BRUKO I SRAMOTO LOVSTVA!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Sto se tice Zlatibora, vecina lovaca je znala da nije dozvoljen grupni lov ali su upak isli jer je sve bilo pod pokroviteljstvom ministarstva, pa kaze ako je pod pokroviteljstvom ministarstva onda mora da je sve odobreno i regulisano
мени и даље не иде у главу како је неко положио ловачки испит а не зна да 1. марта почиње ловостај додуше, у календару стоји да се шакал и лисица лове од 1.1. до 31.12. па сад ти буди паметан... у сваком случају ја сам пушке конзервирао још пре неки дан
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
Vest o blamaži na Zlatiborskoj hajki, i vest o teškom ranjavanju lovca u Kovilju na hajki sam postavio na naslovnu stranu, pa mislim da komentare o tim dogadjajima ipak pišete na naslovnoj. Ovako je sve izbrkano.
Nešto sam načuo da je lovni inspektor, ili više njih, danas otišli u Vrbas, povodom jučerašnje hajke.
Navodno da su dobili prijavu sa terena.
Lala kaže:
Nešto sam načuo da je lovni inspektor, ili više njih, danas otišli u Vrbas, povodom jučerašnje hajke.
Navodno da su dobili prijavu sa terena.
Bio je jedan inspektor i koliko sam upoznat pokupio je sve podatke od lovaca koji su bili upisani na dozvoli sta ce dalje biti neznam,a cim budem dobio nove informacije podelicu sa vama!
tomo vrbas kaže:
Bio je jedan inspektor i koliko sam upoznat pokupio je sve podatke od lovaca koji su bili upisani na dozvoli sta ce dalje biti neznam,a cim budem dobio nove informacije podelicu sa vama!
Opaa, pa to je neko još i izdao dozvolu za grupni lov, kad mu vreme nije?!? A u dozvoli lepo piše ko je sve učestvovao.
I ovde će neko da popije lepu prijavicu, koja će verovatno da košta lepih para korisnika lovišta, vaše LU, a takodje i odgovorno lice!
Ja ne znam više šta se to dešava sa ljudima, da prave ovakve gluposti! Pre izvesnog vremena smo pisali o tome kako je u V. Plani isto ovo uradjeno, organizovan grupni lov na predatore kad mu vreme nije, pa je stvar završila na sudu, a ako se dobro sećam, kažnjeno je LU i predsednik LU. Za učesnike ne znam da su kažnjeni.
Palo mi na pamet da je prošle godine, čini mi se, nadaleko čuvena firma 'Vojvodjanski lovac' doo, ćerka firma Lovačkog saveza Vojvodine, dobila neka sredstva od pokrajinskih organa kako bi Zeremski, Kunovac i ekipa održavali edukativne skupove po LU za stručne pratioce u grupnom lovu. Kakav je efekat tih predavanja, i koliko je vredelo održavati te skupove, možemo sada da vidimo na primeru Kovilja i Vrbasa, a verovatno još ponegde, samo što se kriju informacije, a lovci ćute i prave se blesavi, kao da ništa nije bilo!!!
Ala su edukovali, svaka čast! Ni kalendar lova nisu neki naučili!
да се не лажемо, 99% ловаца информације добија од својих ЛУ. уколико је неко добио инфо да је тад и тад групни лов на предаторе и пријавио се, регуларно уписан у дозволу, не видим његову кривицу. крив је онај који је издао дозволу кад не треба, и тај треба да добије пријаву, а не ловци који су учествовали у (за њих) легалном лову.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
Deki Nes kaže:
Tačno je za Vrbas.Tomo da nisi i ti slučajno bio ,,prisutan,,?Šta ima novo kod vas ili još razmišljaju...
Na svu srecu otac i ja nismo bili sad da kazem znao sam da je protiv zakona organizovana hajka neko ce reci da s...m ali je tako bilo i jos kada sam na forumu video da je otkazana hajka na vuka jednostavno sam odustao od nase hajke i da se nasa imena nadju na dozvoli,a sta se desava neznam neke informacije sto imam moram zadrzati za sebe do daljnjega pa kada se bude moglo podelicu ih sa vama!
Sačekaćemo lovne inspektore,da vidimo šta će reći i preduzeti.Treba pitati predsednika i upravnika,sigurno znaju...a možda i ,,ne znaju,, puno.
G.ovno jedno smrdljivo izfrustrirano! Ti ćeš nekome da kažeš da je pizda ili šaban!? Verovatno fakultet nisi video ni na razglednici, a vređaš obrazovane ljude poput mene i kolega koji su bili na radnoj akciji odstrela štetočina na svom terenu. Kao da je smak sveta što nisam znao da je dva dana pre toga zabranjen grupni lov na štetočine. Da sam sumnjao, proverio bih. Nisam mogao da verujem da postoji bilo kakva zabrana što se tiče štetočina na koje ne postoji lovostaj tokom cele godine.
Ovo je poruka koju sam primio kao PP od člana "sonsy"!
Divno, zar ne!!!! majstore.... u pravu si.....ja sam kriv....
Au kad ovi obrazovani opletu,da se smrznes.
E pa gospodo obrazovani,ja fakultet nisam zavrsio ali dozvolite da niste u pravu.Mozda svaki od vas ponaosob i ne mora da poznaje svaki pravilnik i zakon o divljaci i lovstvu ali bi se barem trebali potruditi da Vas izabrani predstavnik iliti preCednik vaseg ld.poznaje isti.Koliko sam shvatio on vas je i pozvao u nedozvoljeni lov,da li iz neznanja ili iz nekog drugog razloga,a medju vama se nije nasao niko ko bi vas sve zajedno obavestio da ste u prekrsaju.E tu je vasa krivica,sto ste dozvolili da vas takvi vode,a vi ste ih birali,niko drugi.KO vam sedi u uo?Ko je te ljude birao.Niste usamljen slucaj,ali ste spletom nesrecnih okolnosti dospeli u prvi plan.U upravama raznih LU.LD.pa cak i pojedinim savezima sede "strucnjaci"koji se ponasaju kao da im to tata u amanet ostavio,a glavni krivci smo mi koji ih biramo-zar ne???E kad se desi ovakva tragedija,onda bi svi da slezu ramenima u fazonu,nisam ja kriv-ali to tako ne ide.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?