Danasnji lov, izasao sam rano iz kuce oko 12:30, lepo vreme, sunce izaslo, merak, spazim ja ispred 12. crepa sa leve i 45. sa desne strane, na krovu stoji vrabac, od prilike oko 150 poena trofej, odmah zgrabim vazdusnu, GAMO prestige, 4,5 mm super magnum, u cev stavim bojevu municiju, proizvodnje Gamo, 4,5 mm sa celicnim vrhom.. Napunim, iiiii BUM, ode vrabac, ne rece ni dovidjenja, ali zastade na drvetu pored kuce, ja prepunim, jos jedan BUM, ne vidoh ga vise.. Bar se uplasio.. ( valjda ) sutra cu poneti vabilicu, pa cemo videti..
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
uh dal da pricam ili da se pravim blesav i da cutim al ajd recicu danas posle podne oko 17h,dodje vreme za poslepodnevni obilazak! spremim se ja podjem,i na vratima stanem i razmisljam dal da nosim pusku ili da idem bez puske,i kao podjem bez puske,ali se od kapije vratim i uzmem pusku! puska na rame,municija u dzep i polako na teren! izadjem izvan sela,nnapunim pusku,i idem tamo gde sam vec privabio divlju macku! vabim ja vabilicom,vabim,vabim,ali nista! nista odlucim ja da krenem u obilazak pa cu na drugom mestu da stanem pa da pokusam! posle nekog vremena ugledam zeca,i rekoh ajd da vidim kako ce on da reaguje na ranjenog zeca! dunem ja,i tek tada sam shvatio sta znaci ,,brz kao zec" stajem ja na jos par mesta da vabim i nista! i vec proklinjem dan kad sam se pa hvalio na ,,srbijalov" kako mnogo dobro vabim,jer i na predhodni izlazak nisam nista privukao! dodje negde oko 8 sati i ja vec polako idem kuci,i razmisljam dal da idem pored moje psenice ili da idem drugim putem,i resim pored moje psenice! kad sam dosao pored moje psenice spazim sakala na jedno 150 metara kako ide niz pokosenu detelinu i vec zamace iza jedan branik,ja brzo ramisljam dal da potrcim i da ga presecem ili da ga vabim i brzo cucnem pored jednog trnja i vabim! vabim jednom-nista,vabim drugi put-nista,vabim treci put-nista,i vec se jedem sto nisam potrcao da ga presecem iza branika,kad ono vidim on trcka ka meni! ja jos jednom dunem u vabilicu on i dalje trckara! ljudi,vi ne mozete da zamislite koliki je mene adrenalin ubio! srce hoce da iskoci! ja podizem pusku,ne mogu da je smirim koliko mi se tresu ruke! sakal prilazi na dvadesetak metara i okrece mi plecku,ja pokusavam da smirim pusku,ma ne vredi! ma rekoh,cu da puknem pa sta bude,neka bude! povucem ja obarac sakal se onako stisnu,ciknu na kratko i ooooooooodeee! da je bio jos jedan pa da dok ja ! sakal preko moje psenice,pa kroz neki trnjaci i posle sam izgubio volju i da pratim! znaci ja sam ga pogodio sigurno! ali je ovo za mene cist promasaj! jer je on na ovoj daljini trebao da umre,pa da ozivi i jos jednom da umre,a da se ne pomeri! eto,ispricah vam moju bruku! ovakav me adrenalin nije pogodio ni kada su mi prve godine u lovu istrcale divlje svinje! tako da kada promasite,nemojte da se brinete,desava se i najboljima u povratku vabio jos par puta,ali qrac vise,nisu ni oni blesavi! ne da mi se da odstrelim zverku pa to ti je ali nadam se da ce drugi put biti vise srece a da,da ne zaboravim! sad sam siguran da sam mnogo dobar u vabljenju,jer od cetiri izlaska,tri puta sam privukao predatore,a cetvrti put je poceo pljusak pa sam ranije otisao kuci a i jedino jos vuka sto nisam privukao! lisicu,divlju macku i sakala jesam ajd toliko od mene! ponese me,pa se raspisa
Podunavac kaže:
Nenade bitno je da vabilica "radi", i da ti znaš da vabiš. Prilika će da bude još. Sa kojom si sačmom pucao na šakala?
ma vabilica radi,vise puta se dokazala ma prilika ce nadam se biti! nadam se u ponedeljak,ako ne pre bar sakala imamo ako nista drugo pucao sam hrvatskim metkom m90,onim sto ima glavu sakala(mozda i lisice) na sebi,granulacije 4,5mm ili ti narodski receno ,,cetvorka"! a za drugi sam stavio dvojku,od B&P! pa mi posle bilo krivo sto mi nije bila ona prva sto ce najverovatnije i da bude slucaj! B&P prvi,a belotova dvojka u 12/76 druga! pa cemo videti rezultate mada,ne odstreljuje krupnija sacma,nego strelac ali ce pruziti malo samopouzdanja B)
nenade, pa kojom si puskom pucao, kada nisi mogao odma' drugi metak da ispalis, a imao kazes prvi metak cetvorka a drugi dvojka ?
Cvele kaže:
nenade, pa kojom si puskom pucao, kada nisi mogao odma' drugi metak da ispalis, a imao kazes prvi metak cetvorka a drugi dvojka ?
cvele,mp153! ma imao sam ja i treci metak,ali nije bilo vise vremena,jer dok sam se ja vratio u polozaj za drugi metak,on je skocio u sklad u trnje i nakon toga u psenicu! bio je bas prema sklad i okrenut kada sam ja pucao! jer nije on bas isao po sred livade!
[xhide]Sakal je zver, ja sam ga ove zime bas intenzivno lovio, pisao sam i dosta o tome na ovoj temi...B) Vidjao sam ga skoro svaki drugi izlazak, prilazio na vabilicu, ali nikako da ga ulovim... Vec sam pisao da se ja toj zivotinji divim, i mogu slobodno da kazem da u Banatu, a verovatno i sire nema zivotinje koju je teze uloviti nego sakala (mislim samo na cekanje, bez pogona i hajki). Znam tacno gde mu je rupa, video sam je, okolo su njegovi tragovi, a i jedan stari lovac mi je rekao gde je pre toga, on ga je kaze tu cekao vise od godinu dana, malte ne svaki treci dan kad god tu prolazi, i nije uspeo da ga odstreli, dzaba i vabilica i mrciniste i strpljenje, kad je ovaj sakal nesto strasno, ja se cudim i divim mu se, svaka mu cast, skidam mu kapu i postujem ga... Imam drugare koji gaje terijere, ali necu ja to, ja hocu da on izadje na vabilicu i da mi da sansu da ga odstrelim. Verovatno je neki teski matorac, sa puno iskustva...B) Pisao sam i kako je jurio krdo srna pred mojim ocima, vidjao sam ga, ali je kao fantom, nedodirljiv, tako blizu, a tako daleko...nisam ga video od februara, ali tragove jesam, mada ga vec tri meseca ne lovim, cekam da pocnem lov na srndaca, a tog sakala cu pustiti da odmori (ili ce on pustiti mene) do zime...B)
Lovio sam jos jednog ove zime, koji je na skroz drugom kraju terena, njega sam cekao samo dva puta, jednom ga video, a drugi put nista, ali ne znam gde je tacno, znam odprilike gde sam ga video i to je to...
Obozavam ovo nadmudrivanje sa sakalom, zver je to, ali jako, jako ga je tesko uloviti, a ovi lovci sto se hvale da su odstrelili vise desetina komada na cekanju, neka nama mladjima odaju tu tajnu (ali da nije okolina fazanerije u pitanju), jer je mene ovaj sakal navozao i nasamario ove zime samo tako...[/xhide]
Tako je, vučina je to.
A zbog svog manjeg areala, brojnosti, lukavosti, što samim tim dovodi i do ređeg susreta sa njim, ulov vuka je san većine lovaca.
Ja sam imao prilike da sa ocem odem u lov na ovog predatora.. I ugledao sam ga, postavili smo se po bedemima, oko mesta gde bi trebalo da budu, bili su vuk i vucica, izasli na jednog drugog kolegu, on pucao i promasio, kada su se culi pucnji, 5 min. posle toga, culi su se i koraci iz doline, sve blize i blize, bila je to vucica, izasla je na 10 m od mene i oca, on nije mogao da puca od drveta, pa je iskoracio jedan korak, na sta se ona ukopala u mestu, ali je bilo kasno, posle pucnja pala je kao krpa.. i to se sve izdesavalo na nekoliko metara od mene... Eh kakav je to bio osecaj, najezim se cim se podsetim.. Videti ovog predatora u svom pravom sjaju, je nesto neponovljivo, kao sto rekoste, san svakog lovca..
Ja sam imao prilike da sa ocem odem u lov na ovog predatora.. I ugledao sam ga, postavili smo se po bedemima, oko mesta gde bi trebalo da budu, bili su vuk i vucica, izasli na jednog drugog kolegu, on pucao i promasio, kada su se culi pucnji, 5 min. posle toga, culi su se i koraci iz doline, sve blize i blize, bila je to vucica, izasla je na 10 m od mene i oca, on nije mogao da puca od drveta, pa je iskoracio jedan korak, na sta se ona ukopala u mestu, ali je bilo kasno, posle pucnja pala je kao krpa.. i to se sve izdesavalo na nekoliko metara od mene... Eh kakav je to bio osecaj, najezim se cim se podsetim.. Videti ovog predatora u svom pravom sjaju, je nesto neponovljivo, kao sto rekoste, san svakog lovca..
Cvele kaže:
petre, sigurno postoji pametnija i mnoooooooogo lukavija zivotinja tj predator od sakala, a to je njegovo velicanstvo Vuk
Moram da se ogradim time da lovim u Banatu, a u Vojvodini je vuk strogo zasticen, tako da ovde sakal igra svoju igru...a i dobro nam je poznato da u vecini slucajeva, gde ima sakala nema vuka i obrnuto...B)[/xhide]
[xhide]Ajd da vam na brzinu ispricam prethodna tri lova u kojima sam ucestvovao juce i danas, posto je poceo lov na srndaca...
Juce, izlazak popodne oko 18h, lov na srndaca, nas petorica, vidjeno mnostvo srna, i dva srndaca koja nisu za odstrel, jako mnogo zeceva, pesma prepelica, fazana, mnostvo tragova od svinja i previse komaraca, sve u svemu nista...
Jutros, ustajanje oko 03h, na terenu vec oko 02h, samo nas dvojca, u povratku sam video jedno mlado grlo srnece divljaci, ali nazalost, nisam uspeo da vidim da li se radi o muzjaku ili zenki, buduci da nisam jasno video glavu...i to je bilo sve za taj izlazak...
Veceras, izlazak opet oko 18h, nas petorica (mrzi ih sve da ustaju ujutro rano, sve lovci 'za posle rucka malo protegnuti noge' ) vidjeno nekoliko srna, i jedno nazime, koje nije moglo da se puca, zbog rastinja, mnogo tragova od svinja i nista vise...
A sad se izvinjavam, odoh malo da odspavam, jer ujutro ustajem u pola tri, idem na jednu veoma daleku ceku gde je vidjeno jedno grlo za odstrel, pa moram ranije da stignem na polozaj, izvestvam kako je proslo...laku noc...[/xhide]
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.