Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Informator LSV broj 1 - septembar 2011.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Informator LSV broj 1 - septembar 2011.
stane

Sremac75 kaže:

OSCAR kaže:
....
....
....
Četvrto, ako je sve ovo tačno što smo saznali (a izvor nam je u Ministrastvu trgovine, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede)po kom osnovu je iz budžeta Vojvodine (pare poreskih obveznika) Lovačkom savezu Vojvodine preneto 2,5 miliona dinara. Bez konkursa, javnog tendera ili kako se to već zove. Ako je za posao ustanovljavanja, premera i katastra lovišta onda je prenet na potpuno pogrešnu adresu. I naravno u pogrešno vreme.

Na središnjim stranama Informatora je objavljen i Finansijski izveštaj za period od 01.01.2011. do 30.06.2011. godine.
Ja nigde u tom izveštaju ne vidim nikakav prihod uplaćen od PSPŠV, niti iznos od 2.500.000 dinara?
Da li je g.Jeremija pogrešio ili je novac uplaćen nekom drugom ko se poistovećuje sa LSV ......Hmmm

Ako ja to dobro razumem, onda tata direkt sinu lovu? Bez konkursa?

stane

punisher kaže:

stane kaže:
A Pažin je predsednik samo zbog toga što je nakon žestokog lobiranja Beuković ipak procenio da bi mogao da ne prodje na izborima pa je u prvi plan gurnuo Pažina. Tako je i on još uvek tu i pita se, umesto da je tamo gde mu je i mesto.

Stane, Beuković svakako ne bi mogao da prođe, jer mu je isticao drugi mandat. E sad da li je njegovo guranje Pažina neki njegov trik, kao ona fora Putin-Medvedev, pokazaće vreme. Što se tiče Pažinovih koraka, vreme će pokazati kakav je. Dozvoljavam i tvoju insinuaciju da je to smišljeno odrađeno i da se osim kozmetičkih promena neće ništa bitnije dogoditi. Videćemo. Ja sam kao i Lala oprezni optimista, jer će upravo sledeći koraci G-dina Pažina odrediti i njegovu dalju sudbinu. Mada imaj na umu da stoji i ono što sam rekao na nekoj drugoj temi. On njih može da ima u šaci, sa jednom nezavisnom revizorskom komisijom koja bi pregledala poslovne knjige LSV, pa ako bi bilo nekih nepravilnosti, istopila bi se, veruj mi, prednost Pažinove "opozicije" jer bi on tada imao moćnog keca u rukavu. Sličnu igru odigrao je i Lisica ( Putin ) protiv Jeljcina. Iskoristio je dokaze koje je prikupio i naterao ovoga da "abdicira", tako da se ne bih baš kladio na "ostatak LSV-a". Biće tu još interesantno, jer LSV sada treba da izađe iz anonimnosti, s obzirom da sve više gubi na popularnosti kod lovaca, dobrom zaslugom svih ovih jeretika ovde što "serendaju" na forumu.
Članstvo u svakom LU se osipa, i o tome u Informatoru treba pisati. Članarine sve veće, divljači sve manje. Na to treba ukazati, mada je G-din Ristić to lepo i objektivno rekao u svome tekstu.
Mislim da je edukacija lovaca sada najbitnija. Treba im tumačiti nove propise, ali ih i naterati da ih prihvate, i ako su loši do bola. Tu vidim šansu LSV i Pažina. E sad, ako je tako kao što ti pričaš scenario bi bio možda sledeći: propast LSV, koji bi nastavio da egzistira kao ljuštura, a koncentrisanje svega u VL doo, s tim da bi pre toga došlo do "tajkunizacije" lovišta, a do čega će neminovno doći postupanjem samih lovaca u svojim matičnim sekcijama i LU, nedomaćinskim ponašanjem koje će na kraju rezultirati da im država oduzme lovište i dodeli ga nekom ko će voditi računa o divljači. E onda će gospoda lovci samo da gledaju divljač, a odstrel će vršiti onaj ko ima para.
Udaljismo se od teme, ali mislim da Informator, ako LSV ima nameru da informiše lovce, mora da se bavi ovakvim problemima i preventivno deluje. Ako je to iskrena namera LSV. A ako nije, pa onda....

To, oko prava na treći mandat je bilo sredjeno. Grdinić je napravio predlog novog statuta koji ne ogranicava broj mandata, tako da je sve bilo "u skladu sa statutom".
Da li je novi statut usvojen, ili se od njegovog usvajanja odustalo u zadnji cas, to stvarno ne znam ali da je sve bilo spremno za to, e to znam.

punisher
 Vidiš Stane ja za to nisam znao, ali tim pre i razlog više da se o tome obaveste svi lovci. Ja znam da je nekome samo do lova i da ga baš briga za ove u LSV. Nekima je dan ispunjen ako nedeljom odu u lov i na druženje. I tako i treba da bude. Ali šta će se dogoditi za godinu, dve kada toga više zaista ne bude, nego kada dođe do "tajkunizacije" lovišta. Sećam se, kada sam postao član ovoga foruma, Lalinih upisa i upozorenja oko novog Zakona o divljači i lovstvu. I tada je bilo ljudi i govorancije u stilu: vidi ovoga šta sad trabunja, vidi budale, pa toga neće biti nikad, ja sam ( mi smo ) lovci 50 godina, pa neće oni moći... i šta je sad. Lovaca sve manje, članarine sve veće, divljači na prste da izbrojiš, država steže obruč...
Da se razumemo ne dižem ja sad Lali "rep" jer je on ovde admin, nego hajde da se pogledamo iskreno u oči da se zapitamo nije li čovek na vreme upozoravao na sve šta će biti. I ne samo on. Počeli su i drugi da se uključuju vremenom u diskusiju. Da se crne slutnje obistinjuju. Pa ne možemo samo glavu u pesak, pa ko veli, neće baš mene i moje LU., mimoići će to nas... izmeniće zakon.... Smem u život da se kladim da neka naredna vlast sigurno neće promeniti niti slovo ovoga zakona niti će poslušati apele lovaca. Ali to ne znači da sada treba da zabijemo glave u pesak i razmišljamo u stilu, ma baš me briga, kod mene ima divljači, odem u nedelju na lep paprikaš i litru vina i baš me briga, ja zadovoljan.
Uvek je bilo daj narodu hleba i igara ( par komada fazana i zečeva ) i svi zadovoljni. A gospoda kapitalce ( veprove, srne, jelene ).
O svemu tome je ovde pisano i piše se jer, hteli mi to da priznamo ili ne, u svakom, ali svakom LU je toga bilo i svi to dobro znaju.

Lala
 U 'Informatoru' na str.10, objavljen je 'Predlog plana i programa rada komisije za informisanje LSV'.
U tački 4. predvidjeno je da se održava pres konferencija-brifing sa urednicima i novinarima medija, pa na kraju piše u napomeni 'radio, TV, novine', i piše da će se to održavati 2 puta godišnje. Zadatak je dodeljen članovima UO LSV.
U tački 5. planira se 'Dogovor-saradnja sa urednicima lovačkih časopisa', takodje 2 puta godišnje, a nosilac je Predsednik LSV.

Ne razumem baš najbolje kako je to zamišljeno, ali mi se dopada, da će praktično istim ljudima (urednicima i novinarima), u različitim prilikama da se obraćaju različiti ljudi iz rukovodstva. Dobrom novinaru bi to bila idealna prilika, da postavi prava pitanja, a ne samo da po zadatku piše afirmativno. Ne sećam se da sam negde pročitao tekst u lovačkim časopisima i novinama, gde se neko od novinara ili urednika usudio da 'čačne' u vruće teme, ili da kritikuje, u novinarskom komentaru. Kao da se niko ne usudjuje da postavi bilo kakvo pitanje, da se razjasne priče i glasine, i da se objasni suština dešavanja, nego sve ide po onoj 'ruka ruku mije', ne diram te, ne diraš me.

U tački 6., predvidjen je sastanak sa NVO na temu 'Mesto i uloga lovstva u društvu', uz napomenu 'Zakoni flore i faune -aktuelnosti- '.

Srbijalov portal (pa ni drugi lovački portali) nije ni registrovani medij iz spiska u Informatoru (novine, TV, radio), nemamo ni urednika, ni novinare, a nismo ni NVO! Ali na njemu pišu baš lovci! Pa šta ćemo sad? Gde da nas svrstaju, kako da nas brifuju? Pa samo bi neko trebao da im odradi copy/paste gomilu pitanja koja su postavljena na ovom portalu, imali bi materijala da odgovaraju na pitanja do prekosutra! E, ali kad je neko nezgodno pitanje, onda sledi replika koju sam čuo, da velika većina članova koji pišu ovde, nema pojma ni o čemu i da lupeta - to je izgovorio jedan značajan član sadašnjeg rukovodstva LSV! Baš ceni lovce, naročito one koji nemaju titule dr., mr., i sl. Umesto da se potrudi da razume šta ljudi hoće da kažu...

I za kraj, u tački 9., predvidjeno je do kraja godine aktiviranje sajta i internet prezentacije LSV! E falim te Bože... Nadam se da će njihov sajt biti interaktivan, i da će i lovci moći da se uključe u rad sajta, naravno pod nadzorom administratora sajta. To bi bio pun pogodak. Mislim da bi se tu tek moglo čuti i videti sve što tišti lovce (pod uslovom da podaci o korisniku budu dostupni samo administratoru). Ovo je moja preporuka onima koji odlučuju o izgledu sajta.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Pažljivo čitam Informator, pa sam na str.5, u tekstu 'Usvojen polugodišnji fin. izveštaj', našao jednu rečenicu sa sednice Nadzornog odbora LSV, u drugom pasusu, koja govori o razjašnjenjima pojedinih stavki iz izveštaja.
Izgleda da je NO LSV tražio da se razjasni situacija oko Vojvodjanskog lovca, jer piše 'Na osnovu uvodnog izlaganja.....knjigovodja je dao opširnija obaveštenja i prezentovao dokumentaciju ...... i o odnosima Saveza i Vojvodjanskog lovca.'
To je sve! Nema ni jednog detalja o tim odnosima, i šta to nije bilo baš jasno članovima NO, kad su tražili naknadna objašnjenja, i o čemu konkretno?
Pa jesmo informisani, alal vera! Jel tako teško napisati nešto KONKRETNO, a ne ovako uopšteno, pa da nagadjamo?
Inače, prema finansijskom izveštaju za 6 meseci 2011., nema ni jedne transakcije izmedju LSV i Vojv. lovca. To mi je malo čudno, obzirom da je rečeno u intervjuu ujednim novinama, da VL zajedno sa LSV, učestvuje u obeležavanju lovišta. Da li je bilo nekih transakcija na relaciji PSPŠV-VL, direktno, mimo LSV?

Interesantna stavka je u rashodnoj strani, 'Pomoć lovištima'. u Fondu solidarnosti, planiran je iznos za trošenje od 2,5 miliona, a za pomenutu stavku 'Pomoć lovištima', utrošeno je 0 (nula) dinara. Vojvodjanskim lovištima ne treba pomoć? Ili niko nije tražio? Čudno, zaista.

DakiNS
 Za pomoć nije utrošeno ali je u slast potrošenoAngry
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75
 Isto tako NO-u je bila nejasna stavka rashoda vezana za dug zakupca restorana!
Čak je naloženo da se preduzmu mere za naplatu duga!

Ali, koliko ja vidim takve stavke nema ni u rashodima ni u prihodima?Confused

Ko je zakupac restorana?
Kolika je zakupnina (mesečna ili godišnja)?
Koliki je dug (koliko dugo zakupac ne plaća zakupninu)?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Ima trošak za službeno putovanje za obeležavanje lovišta, knjižen iznos od 1320 dinara.
Ali ima i dnevnica za obeležavanje lovišta, knjižen trošak od 28.900 dinara, i vrlo interesantna stavka dnevnice za 'USTANOVLJENJE LOVIŠTA', iznos 10.200 dinara! Koje je to lovište ustanovljeno? I otkud da trošak putovanja za ustanovljenja lovišta ide na teret LSV?!?
Dnevnice za putovanje za 'Savetovanje o primeni zakona', je takodje predvidjeno kao rashod, ali u tu svrhu nije utrošeno ništa.
Evo, ja ću biti slobodan, da predložim mom LU, da pozove g.Pažina da bude naš gost u Baču, i da nam održi savetovanje o primeni zakona, pa da malo načnemo tu cifru, koja je predvidjena za putovanja u te svrhe.

Jako bitna stvar: na rashodnoj strani, pod stavkom 'Članarina za LSS/Osiguranje lovaca', predvidjen je iznos od 1,2 miliona dinara, a nije utrošeno NIŠTA!
To znači, da LSV, do kraja prvog polugodišta, nije LSS-u uplatio ništa? Zašto nije? O čemu se ovde radi? Ili je iskorišćena mogućnost, koju je ostavio LSS, da se članarina prebaci do početka septembra, ako se ne varam?
Oko osiguranja lovaca, do 30.juna nije uplaćeno ništa, ali to smo već znali. Ono što nismo znali, jeste da je uplaćeno osiguranje lica (pretpostavljam zaposlenih) i osiguranje opreme, u LSV!
Toliko o tome: ko šiša lovce, njima smo ukinuli osiguranje u prvom polugodištu, daj da mi osiguramo lica zaposlena u LSV, valjda da se osiguraju od rizika da se nabodu na spajalicu ili heftaricu, i osiguramo računare? Na tu stavku je potrošeno ukupno blizu 117.000 dinara! Valjda su posle juna meseca, uplatili osiguranje i za lovce.

Troškovi reprezentacije: za prih 6 meseci potrošeno je 75% planiranih sredstava, tj. od 500 hiljada, na iće i piće je potrošeno preko 373 hiljade. To znači, svaki radni dan, trošilo se prosečno blizu 3 hiljade dinara - svakodnevno.

zoranp
 Biće Lalo uplaćeno osiguranje, samo se nezna kad!!ROFL
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Od svih stvari, koje su objavljene i ovom prvom broju Informatora, meni se stvarno najviše dopada finansijski izveštaj. Kad čovek malo pažljivije čita, bude interesantno.
Nisam se dotakao rashoda za plate, objavljeno je i to, ali me je Sremac preduhitrio, pa je nešto već pisao. Inače, fond planiran za bruto zarade zaposlenih je bio 8,5 miliona, a za prvih 6 meseci je potrošeno 42%, manje od polovine. Ako je tačno, da je krajem leta odlučeno da se previsoke zarade značajno umanje, onda će se na toj stavki pojaviti višak, koji bi jako, jako lepo bilo, preusmeriti za razvoj lovstva i pomoć LU! Pa možda ne bi bilo loše, da se proporcionalno uplatama članarine od LU, deo ostvarenog viška novca vrati LU! UO LSV može da donese takvu odluku, barem ja tako mislim.

DakiNS
 Oko osiguranja lovaca, do 30.juna nije uplaćeno ništa, ali to smo već znali. Ono što nismo znali, jeste da je uplaćeno osiguranje lica (pretpostavljam zaposlenih) i osiguranje opreme, u LSV!
Toliko o tome: ko šiša lovce, njima smo ukinuli osiguranje u prvom polugodištu, daj da mi osiguramo lica zaposlena u LSV, valjda da se osiguraju od rizika da se nabodu na spajalicu ili heftaricu, i osiguramo računare? Na tu stavku je potrošeno ukupno blizu 117.000 dinara! Valjda su posle juna meseca, uplatili osiguranje i za lovce.

Šta se čudiš verovatno su shvatili koliko su zla napravili pa smatraju da su i drugi tako zli pa se osiguravaju za slučaj da ih zlo snađe što verovatno i očekuju, eto i iz zla će izvući novce

Lala
 Da ne kaže niko, kako u LSV nisu imali para, ili nemaju para: 'stavka prihodi od članarine', do kraja juna uplaćeno je skoro 90% od planiranih sredstava - blizu 18 miliona. Uz to, iz prošle godine je preneto dodatnih skoro 3,5 miliona, koji nisu potrošeni.
Dakle, novca ima, i ovo pokazuje da su vojvodjanska LU disciplinovana, i da žele da imaju svoj savez, ali nisam siguran da li lovci (namerno kažem lovci, a ne delegati) žele ovakav način rada saveza, kakav je bio u zadnjih nekoliko godina.
Na sajmu, kad smo na štandu LSV razgovarali sa ljudima iz rukovodstva, dao sam predlog da se predsednik i podpredsednik LSV ubuduće biraju na direktnim izborima, a ne preko delegata; kad možemo predsednika države da biramo direktno, ne vidim razlog zašto to ne bi smo radili i sa predsednikom LSV. A da se članovi UO i NO biraju na skupštini, iz sastava delegata.
Nije mi niko odgovorio, jer sam taj predlog bubnuo onako odjednom, možda su i prečuli, ali mislim da vredi razmisliti o njemu. Time bi izabrani bio siguran, da iza sebe ima lovce, a ne ovako, da se lobira medju delegatima, i da sudbina LSV i rad 20 000 lovaca zavisi od mišljenja 60-70 ljudi. A ljudi kao ljudi, možda ne prenose uvek stav baze, nego možda svoj lični stav? A lični stav se formira, jelte, prema ličnim interesima, opredeljenjima, vezama...

DakiNS
 I ličnoj koristi

zoranp
 ....ruka ruku mije...kaže naš narod!! dokle god tako bude nema leba srpskom lovstvu!! Jake su veze stvarane u lovovima!! U jednoj knjizi čak je i Tito pisao kao je Hruščov tri dana otezao sa nekim ugovorima oko nafte, pa je Tito po hitnom nalogu organizovao dvodnevni lov u Karađorđevu, gde je ovaj već prvi dan sve udgovore odobrio!!!..nije tu lako probiti koru, jer su ko zna kakvi ljudi u podršci ovoj postavi !!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Gazdovanje zecom u Vojvodini (1997/2011) STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 14 06.11.2014. 15:58
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
Informator LSV broj 2 - januar 2012. LOVAČKA UDRUŽENJA 11 25.01.2012. 21:24
Cenovnik LSS 2011/12. PROPISI O LOVU 292 01.03.2011. 18:27
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,787,556 posete www.srbijalov.com