Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Gedza66

Sremac75 kaže:
Gedžo

Sremac75 kaže:
Ovo je cenovnik usluga JP "Vojvodinašume" za 2012-2013

http://www.vojvod...012_13.pdf

Vidite poslednju stranu tačka 2.12. Ostale usluge!!!!!!!!!!!!!!!

Sremac 75, priznajem da pripadam ovcama za šišanje, pa zato I pitam šta je u mom i u interesu mog udruženja.

Skupština LSS je pred nama I kako glasati u vezi godišnje članarine LSS:

1. Varijanta A: 200+300 (da ljudi ne ostanu bez posla) + 100 = 600 rsd,
2. Varijanta B: 200 + 000 (da ljudi predju u privatan biznis) + 100 = 300 rsd,
3. Varijanta C: 000 (ugovor sa ministarstvom) + 000 (da ljudi predju u privatan biznis) + 000 (osiguranje preko udruženja) = 000 rsd ( 460 dinara po planu udruženja, od 600 očekivanih, koja se mogu uložiti u lovište).

ŠTA IZABRATI OD SLEDEĆIH PONUDA:

INFORMATOR - septembar 2011.

1. UO LSV je na sednici od 16.09.2011. godine usvojio Predlog poslova "Vojvođanskog lovca" sa cenovnikom usluga!

Da bi sve funkcionisalo kako treba napravljen je i predlog cena za obavljene poslove "Vojvođanskog lovca".

Tako će izrada lovne osnove lovnog područja koštati 500.000 dinara, a prema kriterijumu u novom Pravilniku.

Lovna osnova lovišta prema kriterijumu u tom novom pravilniku koštaće 150.000 do 200.000 dinara. Za svaki lovni revir predviđeno je da se doda 15% pomenute cene.

GPGL prema kriterijumima u novom pravilniku koštaće 40.000 do 50.000 dinara, a za svaki lovni revir sledi dodatak-20% na cenu.

2. Iz Cenovnika JP Srbijašume ops JP Vojvodinašume (mada nema potpisa gospon Čanak dipl. ekonomiste Nenada):

- Stručna saradnja na poslovima gazdovanja lovištem I izrada GPGL.15,000.00 rsd,
- Izrada lovne osnove...........66,000.00 rsd.

Daj neki konkretan predlog a ne neke linkove.KoTuKoga
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Gedžo, predlažem ti da razmotriš i novu tačku, pod D. : da pored 600 dinara (300+200+100), pojačaš malo opciju, pa da ubaciš još otprilike 400 dinara, za pokriće gubitaka saveza, pošto su lovci solidarni po prirodi, jelte, valja malo pogurati ljude u LSS. Znaš da je kriza, i da ljudi u LSS od mizernih plata od 70-80, pa i 100 i više hiljada, jedva sastavljaju kraj sa krajem. Jedva mogu dva puta na more da odu! I obavezno da se kupi još jedna Škoda Oktavija-sa opremom mediteranskog tipa!

Prosto ne mogu ni da zamislim kakvo bi oduševljenje medju lovcima nastalo kada bi bio iznet i ovaj predlog o pojačanju članarine. A u LSS su dobri ljudi, znaće da cene taj potez, pa će vas vrlo rado posetiti, i pomoći vam, kada vam je teško. Kao i do sada!
Ali nemoj da se sekiraš, Gedžo, evo i LSV planira da pojača svoj doprinos, sa 60 na 140 dinara po lovcu, za LSS, ukupno 200. A zbog čega, to samo Bog zna, valjda da se izjednačimo svi lovci u državi po iznosu koji pošaljemo u Alekse Nenadovića.
A lovišta, kada se završi dodela, više nemaju nikakve veze sa LSS. Ni do sada baš nisu imala neke veze, jer se u lovišta i divljač iz kase LSS nije investiralo nešto mnogo. Ali se u plate i troškove sipalo nemilice!
Da prestanem sa zezanjem: kada se pogleda matematika, jasno je da velika LU imaju više interesa da formiraju svoju stručnu službu, jer ih jeftinije košta posao, koji bi ih, ako bi nastavili sa dosadašnjom praksom preko LSS, plaćali višestruko skuplje.
Nismo deca, znamo matematičke operacije sabiranja i množenja, samo da ne bude na kraju da se neko u LSS od silnog sabiranja, oduzme? O deljenju, naročito kad su pare u pitanju, ovima u LSS vrlo teško ide!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Gedza66
 Lalo, varijanta D će doći u obzir samo ako moja reka Vlasina počne da teče prema svom izvorištu (uliv je na 230 m a izvorište na 1200 m).

Varijanta B je opcija koja će imati tesnu većinu na predstojećoj Skupštini LSS uz velike "lomove" i promenu mlakih i bezidejnih ljudi (to je najmanje što se može očekivati). A treba I ako će!!!

Varijanta C je realna mogućnost udruženja sa velikim brojem članova i iskoristiće se ako se pojedinci ne dozovu pameti.

U zemlji u kojoj je na stotine hiljada ljudi (bez svoje krivice) ostalo bez posla a svojim radom su stvarali neku realnu vrednost, predsednik Popović dr. Zoran govori kako će "zapošljeni ljudi" (primedba autora), ostati bez posla i da je to jedini razlog za onih 300 dinara po članu, odnosno, jedini razlog za formiranje nekih DOO, koje bi plaćali i ljudi koji su ostali bez posla i čija su deca verovatno uskraćena za većinu slatkih stvari.

E moj gospodine Popoviću dr. Zorane, tvrdnja da su udruženja navikla da im "Stručna služba" (primedba autora) izradjuje "Plansku dokumentaciju" (primedba autora), nije trebala ni dosada da pije vodu a siguran sam da toga biti više neće. Pa dosta nam je lice bilo prema zidu. Sada ćemo naše dupe okrenuti uz tvrdu prepreku i više neće biti mogućnosti da nam ga zavlače, kad god dobiju poriv za svoje luksuzne egzistencijalne potrebe.

To isto predlažem i Vama jer je i Vaše lice dosada bilo okrenuto prema zidu a stražnji deo je služio za egzinstencijalne potrebe napred pomenute "stručne službe". Ubedjen sam da je to mnogo vrednije od svih, na ovom forumu, pomenutih letovanja i poluatomatskih karabina.

Ubedjen sam da predstavnik mog Lovačkog udruženja iz Vlasotinca neće prisustvovati predstojećoj sednici Skupštine LSS. Zato što je isti (kao čovek koji je od strane Skupštine udruženja delegiran za tu obavezu), dobar čovek ali njegove psihičke i intelektualne spospbnosti su na tom nivou, da će podleći "pritiscima" pojedinih članova dosadašnjeg Upravnog odbora LSS, delegiranih iz Južnog lovnog regiona, naročito ako ti "pritisci" budu stimulisani dobrom krkom i crnogorskim crnim vinom, tako da neće ni biti u prilici da izrazi nezadovoljstvo i želju većine članova mog lovačkog udruženja, kojima i ja pripadam.

Želim Vam DOBAR DVOGLED!!!

Kažu moje stare Gedže: da će pametni da progovore, budale će prestati da vladaju a fukare više neće imati prilike da bogate.

Da im verujemo i da ih podržimo.Brzo se vraćamBrzo se vraćamBrzo se vraćamBrzo se vraćamBrzo se vraćam

DakiNS
 Gedžo, Gedžo postaćeš nepoželjan, pa ovima u LSS ne trebaju pametni ljudi a još manje obrazovani.B)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75

Gedza66 kaže:

Sremac 75, priznajem da pripadam ovcama za šišanje, pa zato I pitam šta je u mom i u interesu mog udruženja.

Daj neki konkretan predlog a ne neke linkove.KoTuKoga

ConfusedBye
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Mislim da posle ovog Gedžinog upisa nema šanse, da Vlasina krene uzvodno!!!! Kao što ni mnoge druge reke neće! A tvoja poruka, Gedžo, sam siguran da je već prosledjena na adresu koju si pominjao. Nešto mi proradila ona moja kristalna kugla, pa mi se jvalja da su danas na portalu bili prisutni neki ljudi iz LSS, kao da mi se javlja da je to neko ko nosi naočare...a i iz LSV neki nejasan obris lika... i da vrlo pažljivo prate šta pišemo!
Po nekim reakcijama o kojima kristalna kugla daje malo nejasnu sliku, čini mi se da se javlja poprilična količina nervoze kod nekih ljudi!

Gedžo, B)!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ultras035
 "...drugovi, dolazi vreme ćorke...Upozoravam!U ćorku će uskoro da se ide k'o sad u kafanu što se ide..." Stari

http://www.youtub...Q-nA5cnWc8
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

paninm
 kako je moguce da u Vojvodinasumama cena lovne osnove je 66000,a u VOjvodjanskom Lovcu od 150000 do 200000??????
Valjda bi trebalo da za clanove LSV cena bude neka simbolicna,jer mi vec sa onih 7 miliona placamo strucnu sluzbu da radi.
Ovo je zaista pomalo (tragi) komicno.
Imati sluzbu koja je redovno placena, i jos oce naknadno da naplati onima koji je finansiraju???
Ja te osnujem,i pokrivam troskove zarada,a ti oces meni jos da naplatis odradjeni posao????
Takva firma nigde na svetu ne postoji,ili ja nesto ne shvatam dobro.Confused

Sremac75
 Kolega (komšija) Paninm meni je iz tvojih upisa jasno da ti jako dobro shvataš o čemu se ovde radi.
I ranije smo se generalno razumeli.

Ali mi nije jasno kako ne možeš da utičeš na svog Predsednika LD i otvoriš mu oči, pa da i on bude nezadovoljan ovim što nam se servira???
Pa on je i podpredsednik LU!!!
Dođi na UO u ponedeljak pa da vidiš kako to izgleda kada jedna crna ovca (ja) pokušava većini da ukaže šta se dešava i da ne smemo sedeti skrštenih ruku jer LSV postoji zbog nas a ne mi zbog LSV.

Teško mi je da ih ubedim i da čuveni potpredsednik g.Beuk nije Staljinova reinkarnacija i da ne treba da postoji više "kult ličnosti"!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Gedzo 300din je predvideo za izradu planskih dokumenata LSV!!To nema veze sa LSS i sa LSCS!!!!Pomesao si !!
Za 300 din imas 4 broja LOVACKIH NOVINA za svoje clanove+OSIGURANJE LOVACA+ IZRADU PLANSKIH DOKUMENATA GRATIS od strane LSCS ako platis clanarinu od 300din LSCS + 200din LSS u ovoj godini kao KROVNOJ ORGANIZACIJI!!!DOlazimo do cifre od 500din za sve gore navedeno sta dobijas kao clan LSCS a za 500din clanarine LSS nemas nista uracunato u tu cifru !!Placas posebno sve papire, nemas osiguranje i nemas novine!!!
Sam resi sta ti je ciniti!!!Sta gde dobijas a sta gubis ako si bilo gde clan!!!
Ocekujem LOM na skupstini LSS jer Vojvodjani su bez razloga usvojili 200din za rad LSS bez kosultacija i izgleda odustaju OD RESTRUKTURIRANJA LSS tj. da se broj zaposlenih svede na 2-3najvise!!!!!!Ovo je izgleda namerno odradjeno da LSCS neprihvati ovako nesto i daVojvodjani imaju pokrice u napustanju LSS i neplacanja iste clanarine !!!

Godinama LSV placa smesnu cifru za rad LSS pa imam utisak da ce i ovih 200din LSV biti vracen na neki nacin!!!!Do prosle godine su davali samo 57din po lovcu za rad KROVNE ORGANIZACIJE a sad od SRCA 200din!!!????ZASTO????? Mozda ih grize savest?????

Ovo su igre koje imaju svoju pozadinu!!!!!!

paninm

slavaplana kaže:
Gedzo 300din je predvideo za izradu planskih dokumenata LSV!!To nema veze sa LSS i sa LSCS!!!!Pomesao si !!
Za 300 din imas 4 broja LOVACKIH NOVINA za svoje clanove+OSIGURANJE LOVACA+ IZRADU PLANSKIH DOKUMENATA GRATIS od strane LSCS ako platis clanarinu od 300din LSCS + 200din LSS u ovoj godini kao KROVNOJ ORGANIZACIJI!!!DOlazimo do cifre od 500din za sve gore navedeno sta dobijas kao clan LSCS a za 500din clanarine LSS nemas nista uracunato u tu cifru !!Placas posebno sve papire, nemas osiguranje i nemas novine!!!
Ocekujem LOM na skupstini LSS jer Vojvodjani su bez razloga usvojili 200din za rad LSS bez kosultacija i izgleda odustaju OD RESTRUKTURIRANJA LSS tj. da se broj zaposlenih svede na 2-3najvise!!!!!!Ovo je izgleda namerno odradjeno da LSCS neprihvati ovako nesto i daVojvodjani imaju pokrice u napustanju LSS i neplacanja iste clanarine !!!

Godinama LSV placa smesnu cifru za rad LSS pa imam utisak da ce i ovih 200din LSV biti vracen na neki nacin!!!!Do prosle gogine su davali samo 57din po lovcu za rad KROVNE ORGANIZACIJE a sad od SRCA 200din!!!????ZASTO????? Mozda ih grize savest?????

Slavo pa ako vi sve odradjujete za lovce u LSCS, sto onda dajete 200 dinara LSS?
Ispada da vi dajete nekom vestacko disanje da ostane ziv jos malo sneg

DakiNS
 Ma Slava je pomalo sadista . To je zato da se duže pateJaooo

slavaplana
 200din je predlog skupstini koji su Vojvodjani predlozili a neznam zasto i ako prihvate LSCS kao punopranog clana kao LSV i sa 200din mi smo zavsili posao do dodelelovista na katraju ove godine koje ce biti !!!SVi zadovoljni nas je to malo kostalo i posle dodele lovista ko hoce da bude clani gdehoce neka odluci!!!U materijalu LSS 10 udruzenja nije platilo clanarinu LSS i bolje je dati im malo para do dodele lovista i prevazici trenutni problem koji moze da se javi oko gazdovanja lovistima u ovoj godini!!!
Oni su poropali i sa ovih 200din i sa jos deset puta toliko ako izgube polovinu clanova u narednoj godini sto ce se desiti sigurno!!!Da ne ispadne da im nismo dali sansu imamoi neke uslove koje ako Popovic prihvati sto je juce obeca on i Ceranic u razgovoru sa Tomicom idemo dalje kao SAVEZ SAVEZA !!!!Ako to izigraju Mi napustamo LSS!!!!
Ako neprihvati 4 uslova LSCS nema vise price i svako za sebe!!!

Zasto Vojvodjani predlazu 200din za rad LSS????To mi nikako nije jasno kad je za 3 zaposlena i 100din dovoljno!!!

slavaplana
 U skupstinskom materijalu LSS predlaze 6 zaposlenih ????Ako tako ostane nema ni 200din!!!!Zasto Vojvodjani predlazu 200din????Sta ce mo ako predlog prodje a mi neplatimo kao SAVEZ SAVEZA???To meni nije jasno!!!

DakiNS
 Slavo pa onda će morati i da radeNo no no

slavaplana
 Imam utisak dace Vojvodjani po obicaju gledati svoj interes i da ce ponovo PREGLASATI delegate iz LSCS !!Vecina kao odluci ali ako se imalo to kosi saodlukama LSCS MI izlazimo iz LSS!!!To je stav SKUPSTINE od Veceras!!!!!

chaki
 oni upravo to i hoce da odete Slavo. To je decenijski san ljudi iz LSV ( ova skracenica zajebana u svakom slucaju )
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

stane

slavaplana kaže:
Imam utisak dace Vojvodjani po obicaju gledati svoj interes i da ce ponovo PREGLASATI delegate iz LSCS !!Vecina kao odluci ali ako se imalo to kosi saodlukama LSCS MI izlazimo iz LSS!!!To je stav SKUPSTINE od Veceras!!!!!

I nemoj da sumnjas da nece biti tako. Beuk i njegova kamarila ce upravo tako da postupe. I nije im prvi put. Doduse nece svi vojvodjani tako glasati ali vecina povedena i zavedena onim manipulatorom sigurno hoce. I onda ce ponovo BG region , juznjaci i beukovicevci da vas nadglasaju, Ranije sam bio misljenja da se treba boriti i pokusati objasniti sta je interes lovstva i lovacke organizacije u celini ali sada sam sasvim siguran da se njima tamo nema sta objasnjavati jer su gluvi i slepi za sve osim svojih licnih sitnih sebicnih ciljeva. Nemate vi Slavo tamo sta da trazite. Treba ustati i otici a ne davati pokrice za produzenje agonije u kojoj LSS drze beukovic i nemu slicni ispuseni ljudi iz proslosti. Sto se pre rasturi ovakav savez pre ce se dogoditi formiranje novog na zdravim osnovama a ovi spletkari koji danas tamo vode politiku ce najzad zavrsiti na smetlistu gde im je i mesto.

chaki
 Nov savez je vec formiran samo cekaju da se ovaj rasturi. Urade oni sve unapred da neko ne utrci na njihovo mesto.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Gedza66

slavaplana kaže:

Godinama LSV placa smesnu cifru za rad LSS pa imam utisak da ce i ovih 200din LSV biti vracen na neki nacin!!!!Do prosle godine su davali samo 57din po lovcu za rad KROVNE ORGANIZACIJE a sad od SRCA 200din!!!????ZASTO????? Mozda ih grize savest?????

E moj dobri kolega Slavo, mom udruženju ne treba niko van Vlasotinca za izradu planske dokumentacije. Mi najbolje znamo sa čime raspolažemo u lovištu i koliko nam treba.

Cifre koje stoje u planskoj dokumentaciji su obična statistička laž koja ne odgovara realnošću. Ako treba i dalje da se lažemo, lagaćemo se. Ali priznaj da je za to laganje nerazumno plaćati iz sredstava kojima uskraćujemo smoki ili krem bananice svojoj deci.

Šta nama treba? Treba nam stručna analiza nekoga (LSS, Ministarstvo, naučne insititucije....), koji će uvažavajući sve osobenosti svakog pojedinačnog lovišta, reći: gospodo, drugovi, stoko, vi imate toliko i toliko hektara, takve i takve lovnoproduktivne površine lovišta, vi imate takve i takve matične fondove divljači, vi imate toliko i toliko članova, pa ukoliko želite normalno lovište i mogućnost normalnog lova, morate uraditi to i to, na taj i taj način u tom i tom vremenu.

Meni treba takav savez lovaca, meni treba stručna služba saveza koja ima analizu svakog pojedinačnog lovišta u Srbiji (pa 16 ili 116 godina gazduju), sa predlogom neophodnih aktivnosti i mera. Takvu službu i takav savez spreman sam da platim ne 600, već 3600 dinara.

Savez i stručna služba saveza koja će ne samo držati lovački gard prema "državnoj birokratiji", već će imati interesovanje i za rešavanje konkretnih problema svakog pojedinačnog lovišta, odnosno udruženja.

Od svih nas zavisi kako će nam biti u budućnosti.

Ja dugo godina poznajem Acu, Ćeranića, Vladu i skoro sve iz stručne službe LSS. Ti ljudi imaju legitimno pravo da se "bore" za sve stečene privilegije i koristi, koje smo im mi svojim dosadašnjim nečinjenjem omogućili. Onoga trenutka kada ispred sebe vide većinu nezadovoljnih lovaca Srbuje, oni će odustati od tih svojih legitmnih želja i problema više neće biti. Poznavajući te ljude, verujem da će biti veoma uspešni preduzetnici i privrednici i ne samo u oblasti lovstva.

Možda sam ja tip koji ima nekih psihičkih problema. Labilna ličnost, koja je instruisana od strane pojedinih administratora sa ovog foruma, pa piše na ovakav način.

Možda? Ali ako ovaj gedža prisustvuje poslednjem sastanku Saveta Južnog lovnog regiona, na kojem su doneti odredjeni Zaključci, koje predsednik saveta tog regiona Zlatko Rašić javno iznosi na sastanku UO LSS i koji su javno prikazani u materijalu za narednu sednicu Skupštine LSS a isti budu na sasvim drugačiji način prezentovani javnosti kroz glasilo LSS (list Lovac valjda), onda su psihički bolesnici (ako je kleptomanija psihička bolest) na drugoj strani.

Možda ja živim u drugom svetu ali istina je samo jedna. Priroda je nepogrešiva i kazniće sve ljudske zablude.

A uvaženom kolegi i lovcu, Popović dr. Zoranu, želim puno uspeha u svom daljem naučnom i teorijskom radu.

Zorane, daćeš mnogo veći doprinos nama lovcima, ukoliko se vratiš svojoj osnovnoj delatnosti. Imao si dobre namere, pokušao si sa uverenjem da su "krokodili" siti ali realnost je bila sasvim drugojačija a ti nespreman, neobavešten i bez adekvatnog "oružja".

Pusti da to sudbina reši i pokušaj da nadješ naučnog načina da Srbija doživi odstrel srneće divljači od 200.000 komada godišnje kao u Madjarskoj. Trenutno sa brojanjima kakva imamo jedva dodjemo i do broja 120.000 matičnog fonda. Odstrel i ne treba brojati.Rastanak!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,786,141 posete www.srbijalov.com