Nadam se da kod vas Slavo u LSCS nije u pitanju onaj mislim Bogoljubov nekadašnji potpis , da se svako može kupiti samo je u pitanju svota novca
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
'Glasaću ja kako mi kaže...' - ma super!
A o čemu se glasa? Ne znam, ali ima ko misli o tome, pa ću da odem po svoje mišljenje kod tog-i-tog...
Eeee, braćo, prijatelji, kolege lovci... Nestali su nekadašnji Komiteti saveza Komunista, u koje se nekad išlo po svoje mišljenje, i kada su odluke usvajane sa 100%, a ako treba i sa više procenata!
Ali uspeli su izgleda da nam u genetski kod ugrade taj 'odlazak kod drugog po mišljenje'. Izgleda da je mišljenje kao radnja proglašena društveno štetnim delom, i da samo odabrani mogu da misle, a ostali ima da slede tudje mišljenje.
Blago meni, kakva divota od života, odem, ne razmišljam ništa, drugi me vozi, obezbedjeno piće i klopa, dignem dva prsta kad mi kažu, ako ućarim dnevnicu, još bolje. A ko te pita uopšte, šta si sa svoja dva prsta izglasao, i kome će to da se obija o glavu, i ko će to da plati.
Kakva je to sad frka nastala, kad jure delegate po terenu, pa da ih čak i savatavaju u kola i voze, samo da dodju da bi glasali po tudjem mišljenju?
Jadno.
Moraću malo da se vratim u jedno prošlo vreme, pa da kroz satiru pokušam da opišem kako ja sve ovo vidim:
Izmišljeni govor izmišljenog rukovodioca (svaka sličnost je nenamerna):
Dakle, drugarice i drugovi delegati,
U ovim teškim vremenima, kada spoljni i unutrašnji neprijatelji svojim subverzivnim radom na svim poljima, pokušavaju da naruše mir i stabilnost naše zajednice, kada kojekakvi nedovoljno svesni pojedinci upiru prst u naše mudro Rukovodstvo, koje izgara na braniku, a možda i na blatobranu lovstva, naši delegati su iskazali svoje jedinstvo, i stali hrabro i postojano, kano klisurine, u odbranu svog Rukovodstva, i usvojili sve što je trebalo!
To nije ništa čudno, jer imamo Rukovodstvo, koje je svojim radom pokazalo da ništa nije nemoguće!
Pozdravljam naše mišljenje koje ste usvojili i prihvatili kao svoje, čime ste pokazali u inat svim spoljnim i unutrašnjim protivnicima, da nećete dopustiti da kojekakve cepidlake, sile haosa i promena, naruše naš jasno postavljen cilj: sve pod jednim krovom, svi pod članarinom! Takvima koji imaju drugačije mišljenje ćemo pokazati da imamo snage da prome... ups, nastavimo, tako što ćemo sve ono što smo radili juče, raditi i dalje, ali sada sa novim snagama, koje su prepoznale svoje zablude i uključile se u naš sistem!
Zacrtali smo put kojim idemo pravo u otvaranje novih neslućenih mogućnosti, mada ima i onih koji misle da smo možda skrenuli! Takvi ne žele dobro nama, klasnim, svesnim, stručnim i požrtvovanim rukovodiocima, koji su preokupirani razmišljanjem i radom na iznalaženju novih načina svog rada, uz nevidjenu brigu da sistem u koji su se ugradili ostane neokrnjen kritikama onih, koji ne mogu ni da sagledaju mogućnosti tog sistema!
Nećemo dozvoliti da oni kojima članarina, dnevnica ili honorar nije svetinja, ruše sistem koji je decenijama gradjen, i u koji su rukovodioci ugradili sebe! U tom ugradjivanju nisu štedeli ni sebe, a naročito druge! I nastaviće da se ugradjuju, jer je to put u bolji život!
(aplauz)
Svesno i mudro, stručno i radno rukovodstvo naše zajednice, je uspelo da na vreme prepozna sve brojnije bukače, da ih raskrinka pomoću svojih klasno svesnih ljudi, koji su znali da se suprotstave svim težnjama ka menjanju bilo čega, pošto je naš sistem koji smo napravili pokazao svoje grandiozne rezultate, koji su vidljivi na svakom našem koraku, ali ih vi baš i ne vidite, što i nije toliko bitno, bitno je da mi vidimo.
Svaka osuda i pokušaj promene ovako dobro postavljenog sistema je u stvari pokušaj da se naši čelni ljudi prikažu kao ljudi pod sumnjom, što uopšte nije tačno i što je vrlo štetno u ovom našem samoupravnom sistemu. Mi samo upravljamo, a vi pratite pravac koji mi upravljanjem pokazujemo, nemojte ometati naš samopregoran rad na usavršavanju ovog sistema, jer dobro je poznato da ometanje i zapitkivanje remeti tok misli, a neki put i tok novca, što naravno nije dobro!
Drugarice i drugovi; ne časeći ni časa, uskliknimo s' ljubavlju,
'Živeli delegati, živelo rukovodstvo!!'
(aplauz)
'Živeo savez na čelu!!!'
(aplauz x 2)
'Živela članarina!!!'
(ovacije)
Drugarice i drugovi, posle ovako uspešnog rada, pozivamo vas da predjemo u restoran, gde ćemo uz trpezu i prasence, potvrditi jedinstvo. Molim da budemo jedinstveni, i da izbegnemo nejedinstvo oko jelovnika! Prasetina, zato što je kriza, jagnjetina je skuplja!
Kako naš narod kaže, kad je prase u pitanju: 'Glava glavi, a fukara može i rebara!'
Ali narod k'o narod, eto ljubomoran, pa čak i ovakve rečenice smišlja! Mi, svesni delegati i rukovodstvo, nećemo praviti problem čak i ako nam zapadne plećka, čime ćemo na delu pokazati da smo se približili onima kojima zapadnu rebra (plećka je pored rebara, to je svakom klasno svesnom članu jasno!).
Uhhhh, pa majku mu kud sve neki Popovići...ću morati i ime i prezime da menjam!!...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
...pa za početak brkovi su .. i to već ima dve nedelje!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Čuo sam da su nestale sve zalihe vazelina iz Vlasotinačkih apoteka, da li je moguće. Sve mi nešto nedostaju oni smajlići bananice sa bratskog foruma, ostaje samo :-(
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DELEGAT LU "VLASOTINCE" U SKUPŠTINI LSS, POPOVIĆ ZVONIMIR JE NESTAO U NEPOZNATOM PRAVCU.
POTRAGA JE U TOKU, I U NJOJ PREDNJAČI NAŠ KOLEGA GEDŽA66!
SUMNJA SE DA JE KIDNAPOVAN I ODVEZEN U PRAVCU BEOGRADA RADI OBEZBEIVANJA NJEGOVOG PRISUSTVA NA SUTRAŠNJOJ SKUPŠTINI LSS!
onda ga nemojte zvati telefonom sigurno su mu obezbedili i devojčicu za večeras,hranu i piće u obilnim količinama ,a sutra će se vrne stopom ili vozom
DELEGAT LU "VLASOTINCE" U SKUPŠTINI LSS, POPOVIĆ ZVONIMIR JE NESTAO U NEPOZNATOM PRAVCU.
POTRAGA JE U TOKU, I U NJOJ PREDNJAČI NAŠ KOLEGA GEDŽA66!
SUMNJA SE DA JE KIDNAPOVAN I ODVEZEN U PRAVCU BEOGRADA RADI OBEZBEIVANJA NJEGOVOG PRISUSTVA NA SUTRAŠNJOJ SKUPŠTINI LSS!
Auuu ljudi, baš sam se oznojio, tražeći ga. Zatekao sam ga kako čita onaj materijal za predstojeću Skupštinu. Čovek bled u licu (najzad je shvatio) i odma pitanje: Gedžo pa jesu li ovi normalni?
Ja zatečen pitanjem odmah kontrapitanje: MOLIM? Kad će on: ovo stvarno nema smisla i tek sada vidim da sam svojom neobavešćenošću mogao stvarno da zaserem.
Ja ponovo zatečen i ponovo kontrapitanje: MOLIM? Pa bog te jebo, kaže čovek, ovi nisu normalni i zaista su preterali.
Ja onako zadihan i iznenadjen, ne verujući svojim očima i ušima, ponovo MOLIM? Kad će meni naš Zvone: pa obećali su da ćemo na ovoj Skupštini raspravljati o izmenama i dopunama Statuta LSS ili novom statutu. Obećali su reformu i novu ulogu Stručne službe LSS u smislu smanjenja broja izvršilaca na broj, koji neće biti veći od tri i koji će lovce Srbije stajati ne više od 100 dinara. Obećali su, obećali i obećali......
Iskreno, još uvek nisam siguran da će sutra biti u Vlasotincu ali ova njegova pitanja su mi ulila neku nadu.
Eto šta može učiniti samo jedno čitanje materijala u kojem se može videti rad, nerad i neracionalno trošenje naših para.
Presrećan sam. Moj dobar drug i prijatelj ima šanse da se vrati u normalu. Dobro jutro Popović Zvonimire. Ne nasedaj tudjim slatkorečivim obećanjima. Koristi samo svoju glavu i kada ti nešto ne bude jasno, upotrebi samo logiku. Odgovori će doći sami od sebe.
Daj boze da tobude kako kazes !!Vecina ce izglasati i ovako katrastofalno poslovanje LSS!!!Zato i idem da vidim ko ce kako da diskutuje i da glasa!!!!
I treba tako!
Svim delegatima i rukovodstvu LSS, kao i rukovodstvima LSV i LSCS želim uspešan rad, i dobar apetit.
Ove sitnije problemčiće u LSS će prevazići, možda formiranjem neke komisije ili tako nešto.
Već vidim naslove u lovačkoj štampi: 'Složni lovci', 'Jedinstveni u nove izazove', 'Kompromisi postignuti, teškoće trenutne', 'Borba za svakog člana', 'Vetar u jedra LSS', 'Idemo dalje', i slične.
Odlična stvar.
Samo još da lovci to sve lepo plate kroz članarinu, i Bog da nas vidi! Obećaće uprava LSS šta god da treba, obećanja ne koštaju ništa, ali mogu da donesu novce. Bilo na račun ili drugačije.
Nego, kako će da prodje skupština bez medalja, odlikovanja i plaketa? Ja mislim da bi ceo UO, a bogme i dobar deo stručne službe, trebalo barem nekom plaketicom okititi, ako već ne može odlikovanje! Stvarno to mislim! Majstorski odradjeno - uprskaš gde god stigneš, pa onda sve to uspeš da prikažeš kao opasno dobar rezultat u otežanim okolnostima, i to lepo delegati prihvate, zbog 'viših' (?) interesa lovstva. I nema glava da boli!
Majstori zaslužuju makar pohvalu!
A izveštaje o radu, i fin. izveštaje i tako retko ko čita, šta tu ima da se priča, uradjeno je kako je uradjeno. Ko će još da se zamara papirima, to je ionako sve već 'neko' pogledao, pa ako su ti 'neki' ovo prihvatili, šta ima delegati da pitaju tu nešto? Odgovor neće dobiti, pa što da troše vreme?
Reč 'odgovornost' teško da će se čuti, biću jako iznenadjen ako bude!
Indjijanac kaže:
e Lalo ako si pogodio neki od naslova stvarno si vidovit
Ne treba biti uopste vidovit pa zakljuciti da je tako nesto sasvim moguce.
Posle bunta delegata na cuvenoj sednici u Kragujevcu, kada je predsedavajuci na sve nacine pokusavao da osujeti delegate i da razbije i otupi ostricu pobune, a uniformisani upravni odbor se panicno sastajao po hodnicima u pauzama i kada je pretila opasnost da se skupstina rasturi desile su se sledece stvari. Predsedavajuci je nekoliko puta pokusao da skupstini prezentuje zakljucak i da ga na usvajanje a da on uopste nije odgovarao sustini onoga sto su pobunjeni delegati zakljucili i usvojili. I na kraju su falsifikovali zapisnik sa skupstine i takav pokusali da proslede u udruzenja, a lovcka stampa je bila puna slicnih naslova koje je "vidovito" nabrojao Lala.
Veoma je tesko na pravi nacin kanalisati opravdani bunt delegata kada u sali zajedno sa gostima sedi oko tri stotine ljudi, a veoma je lako manipulisati masom kada se nadje vest predsedavajuci i nekoliko pazljivo odabranih pomagaca. Pa onda prevara pocinje jos na startu prilikom verifikacije mandata. Ako se zna da delegat dolazi iz opozicione sredine trazi mu se dlaka u jajetu a ako je "nas" onda se primaju svakakvi evidencioni listici. A sta se desava prilikom izvodjenja zakljucaka ili prilikom glasanja ili brojanja glasova da i ne govorim.
Jednom pre nekoliko godina kada su se dve suprotstavljene struje zucno posvadjale i zamalo potukle jedan razocarani mladi delegat je glasno prokomentarisao "ako je ovo lovacka elita i izabrani predstavnici kakvo nam je tek clanstvo" Cuo tada jedan novinar to pa preneo u svom casopisu kao anegdotu. Medjutim sa ove vremenske distance moze se zakljuciti da vecina clanstva, normalnih obicnih ljudi, gradjana i domacina ne zasluzuje da je predvodi ovakva gomila lovnih (parazita) politicara.
Da rezimiram, lako je moguce da ce nase dicno rukovodstvo odneti jos jednu pobedu na putu ka sretnijoj lovackoj buducnosti.
Po prvim nezvaničnim saznanjima iz izvora koji imaju uvid u rad skupštine, na skupštini LSS je prisutan poprilično mali broj delegata. Kvorum postoji, ali izgleda tesan.
Ako sam dobro saznao, iznet je predlog da se prvo raspravlja o LSCS, pa tek onda o izveštaju o radu LSS, ali je predsedavajući izgleda to odbio, ili je glasanjem odlučeno da se odbije, ne znam tačno. Uglavnom, trenutno se prezentuje izveštaj o radu, pa sledi rasprava, pa tek onda idu na sledeću tačku dnevnog reda, LSCS.
Izgleda da je situacija takva da dobar broj delegata iz mnogih LU nije hteo da dodje, jer čekaju da vide rasplet. Čak mislim da je otprilike ravnomerna rasporedjenost po teritoriji, odsutnih delegata, što je malo iznenadjujuće.
Ako je matematika tačna, ukoliko delegati LU iz LSCS napuste skupštinu, nema kvoruma, i zasedanje može da propadne, ako ja dobro razumem statut LSS.
Najavljen dogovor izmedju LSCS i LSS izgleda nije potpuno utanačen, tako da je sve neizvesno. Verovatno čekaju da vide kakva će biti diskusija po prvoj tački, po tome će se videti kakvi će biti sledeći potezi i LSS, i LSV, i LSCS. Ne zaboravite da su u igri TRI strane, a ne samo dve (LSS i LSCS). Na žalost, LSKiM je u ovoj priči na margini dogadjanja, mada, izgleda da je borba za svakog delegata i za svaki glas.
Sve ovo što iznosim je nezvanično, i ne smem da tvrdim da je tako, ali mislim da nije daleko od stvarnosti, obzirom na pouzdanost izvora.
Biće još novosti, za jedno sat vremena.
Hehehe, pogledam šta pišu kolege u vezi LSS, na Loristu, i imam šta da vidim; evo kopiranog upisa, pošto mislim da će biti obrisan, obratite pažnju na datume. Inače, može da obriše koliko hoće, snimio sam celu stranicu u .html formatu, tako da ne vredi. Evo i link, dok ne obrišu, eventualno: http://www.lorist.co.rs/new/forum/ind...7.html#new
Tekst posle citata g.Oscara je moj upis tamo:
Citat: oscar Januar 24, 2012, 07:40:33 pm
Kako Lorist nezvanično saznaje juče je na održanoj sednici UO LSS ( 23.2.2012 godine) došlo do pomirenja LSS i LSCS. Na narednoj redovnoj skupštini LSS novoformirani LSCS biće primljen u članstvo nacionalne krovne organizacije. Više čitajte u narednom broju časopisa Lorist.
Voleo bih da znam kako je, pomoću koje magije, g.Oscar u svom prvom postu, koji je poslat 24.JANUARA, znao šta se desilo (će se desiti) 23.FEBRUARA?
Pogledajte datum kada je poslat post (poslato 24. januara), a u tekstu se pominje zasedanje UO LSS od 23.februara?!?
Inače, 23.februara nije zasedao UO LSS, nego UO LSCS - da ne bude da je napravljena greška u kucanju?
Cenjeni kolega Oscare, pa zar opet dezinformacije?
Hoće li i ovaj post biti obrisan?
Citat: oscar Januar 24, 2012, 07:40:33 pm
Kako Lorist nezvanično saznaje juče je na održanoj sednici UO LSS ( 23.2.2012 godine) došlo do pomirenja LSS i LSCS. Na narednoj redovnoj skupštini LSS novoformirani LSCS biće primljen u članstvo nacionalne krovne organizacije. Više čitajte u narednom broju časopisa Lorist.
Voleo bih da znam kako je, pomoću koje magije, g.Oscar u svom prvom postu, koji je poslat 24.JANUARA, znao šta se desilo (će se desiti) 23.FEBRUARA?
Pogledajte datum kada je poslat post (poslato 24. januara), a u tekstu se pominje zasedanje UO LSS od 23.februara?!?
Inače, 23.februara nije zasedao UO LSS, nego UO LSCS - da ne bude da je napravljena greška u kucanju?
Cenjeni kolega Oscare, pa zar opet dezinformacije?
Hoće li i ovaj post biti obrisan?
Hoće, hoće....ali ne na ovom forumu!
Ili će pak Jeremija da "uđe" u nekog našeg admina sa delom od onih 11.800 dinara i nevede ga da obriše i ovaj post ovde!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"