Kako Lorist nezvanično saznaje juče je na održanoj sednici UO LSS ( [u]23.2.2012 godine) došlo do pomirenja LSS i LSCS. Na narednoj redovnoj skupštini LSS novoformirani LSCS biće primljen u članstvo nacionalne krovne organizacije. Više čitajte u narednom broju časopisa Lorist.
Kako se reklamira dobro se i prodaje!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Poslednja nezvanična informacija sa skupštine:
DOGOVOR IZGLEDA NIJE POSTIGNUT, PREGLASAVAJU SE, PREDSTAVNICI LU IZ LSCS SE SPREMAJU DA NAPUSTE ZASEDANJE!!!
Ako se to desi, izgleda da onda nema kvoruma, i skupština neće moći da nastavi rad!!!!
Čekam nove vesti!
Ponavljam, ovo su nezvanične vesti, da ne shvatimo zdravo za gotovo!
Kako će postupiti vojvodjani, ako se ovo desi????
DEFINITIVNO: DELEGATI LSCS NAPUSTILI SKUPŠTINU LSS, PROCENA JE DA JE OKO 30-40 LJUDI NAPUSTILO ZASEDANJE, OD PRISUTNIH OKO 150, TAKO DA JE MOGUĆE DA NEMA KVORUMA.
MOGUĆE JE DA SU SE DELEGATIMA IZ LSCS PRIDRUŽILI I JOŠ NEKI DRUGI DELEGATI!!!!
NIJEDAN PREDLOG ZA POSTIZANJE DOGOVORA NIJE PRIHVAĆEN, NI DA LSCS BUDE REGIONALNI SAVEZ, NI NIŠTA DRUGO!!!
Kako će se stvari dalje odvijati, ne znam!.... Izgleda da je totalno rasulo!
Da li će se možda pribeći nekoj kreativnosti? Ne znam.... Čekam nove vesti!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Prema mojim saznanjima, deo vojvodjanskih delegata je podržao LSCS i predlog da budu primljeni u LSS, dok je drugi deo delegata bio protiv. Ponavljam, ovo su nezvanične informacije!
Ni jedan predlog nije dobio većinu glasova. Ko je kako od vojvodjana glasao, znam, ali neću da kažem, samo da kažem da sam bio 100% u pravu, kada sam napisao da imam poverenje u sadašnjeg predsednika LSV!!!
Da li će se i na skupštini LSV posle ovakvih razlika u glasanju vojvodjana, voditi polemika o stavovima? Kako će se ovaj razvoj dogadjaja reflektovati na rad LSV, i na predloge koji budu izneti pred skupštinu LSV?
Ponavljam još jednom: sve ovo su vruće informacije, nezvanične, ostavljam prostor da nešto i ne bude tako kako pišem!
A šta će biti sa LSS????? NEMAM POJMA!!!!
Mogući scenario:
1. da se nekako 'navuče' kvorum, i da se express izglasa sve što treba, ali tu je već potrebna magija, a onda se postavlja pitanje legitimiteta, i ko bi poštovao uopšte tako donete odluke?
2. da se prekine rad ove godišnje skupštine, i da se hitno radi na usaglašavanju stavova, i povratku delegata, i nastavak skupštine, ali to mi je malo verovatno, jer ako se do sada nisu uspeli dogovoriti, teško da će i ubuduće uspeti!
3. da se odgovorni osete odgovornim, i da se raspišu vanredni izbori u LSS?!?
4. obzirom na raskol, moguća je i blokada rada LSS (nedostatak finansija) jer pretpostavljam da dosta LU neće uplatiti članarinu dok se ne vidi šta će biti
5. itd....
Ne znam koja je od ovih nekoliko opcija najmanje bolna?
Ne sme se dozvoliti da zbog inata i kaprica, LSS padne! Nije LSS ni Popović, ni Tomica, ni Ćeranić, ni stručna služba, ni niko pojedinačno ili kao mala grupa!
LSS čine lovci ove naše Srbije!
Rekoh ja, na'vatajte svoje delegate u skupštini pre zasedanja, i obavežite ih na stavove koje će tamo izneti, i na koji način da glasaju!!!!
Evo sad - problem kao kuća!
Skupština LSS prekinula rad, usled nedostatka kvoruma!
Ukupan broj delegata je 258, u sastavu skupštine.
Na početku zasedanja je bilo oko 150 prisutnih.
Posle napuštanja delegata iz LSCS ostalo je manje od 100 delegata prisutnih, što je nedovoljno za rad skupštine.
Pre napuštanja skupštine delegata iz LSCS, skupština LSS je usvojila (?) izveštaj o radu, ali nisam siguran???
Ako je tako, dobili su iz LSS šta su hteli - usvajanje izveštaja i plana rada - pa su posle izigrali dogovor, koliko ja razumem! I baš ih briga, sada, zatvorli su godinu, odluke skupštine donete pre napuštanja i prekida rada su validne. Delegati progutali mamac, i dali zeleno svetlo za onakav način rada saveza?!? Legalno? Jeste, naravno da jeste. Da li legitimno, da trećina od ukupnog broja delegata obezbedi pokriće za onakvo gazdovanje i ponašanje? To neka svako razmisli za sebe. Činejnica je, da je sa skupštine izostalo otprilike isto onoliko delegata, koliko je glasalo za izveštaj i plan! Ja da sam na mestu rukovodstva LSS, bih se zapitao, da li zaista imam dovoljnu podršku, da nastavim onako kako sam radio?
Tomice, Tomice... Ne veruj Danajcima ni kada darove donose!!!
LSS, tj. trenutno rukovodstvo, je kratkoročno dobilo (usvojen izveštaj i plan rada), a dugoročno se, po mom mišljenju, još dublje, možda nepovratno, zakopalo! Kako misle da ostvare plan rada, naročito na prihodnoj strani? Pa sve i da LSV prihvati predlog da im plati 200 dinara članarine, teško će moći da izguraju sa ovolikim rashodima.
Još jedna ružna epizoda u novijoj istoriji LSS. Mrcvarenje će se izgleda nastaviti.
Ugledna lovačka organizacija?
LSS vise ne postoji od danasnjeg dana !!!!Zapamtite svi koji budete placali clanarinu LSS!!!!LSCS nece ucestvovati u daljem radu LSS !!
LSV dobar deo oko Pazina je glasao za dogovor Popovic-Tomica ali Popovic ono sto je dogovorio isturio je SLadjana iz Gradista da brani kao nesto sto nema uporiste u upravnom odboru i sto Popovic sam nije mogao da prihvati vec je dao predlog da to skupstina odluci!!Kao i mnogo puta do sada DOGOVOR je izigran!!Kad Ceranic koji je bio zajedno sa Sladjanom pre skupstine na tom sastanku otvoreno kaze za Popovica da je B..... !!!!!
Ponavljam to je receno ispred VETERINARSKOG FAKULTETA pred 10ljudi!!!
Dogovor je postignut ali po dobrom starom obicaju masinerija je ucinila svoje!!!!
LSS je posle 116god. zavsio pricu sto se tice mene !!!
LSCS ide dalje sa clanarinom od 300din u ovoj godini i vise pregovora i dogovora sa LSS nece biti!!!!Zavsili smo sa DOGOVORIMA a i sa placanjem clanarine LSS!!!!!
Bruka i sramota da se samo 3 delegata i to Tomic iz Sapca, SLavisa iz Zabara i pred. udruzenja iz Golubca koji nije platio clanarinu nigde imala hrabrosti a i znanja da komentarisu SKUPSTINSKI materijal !!Ostali MUK!!!!!!!!!!!!Kao ovce na klanje !!Niko nista da kaze kao da je sve u najboljem redu!!!!!Jos jedan gospodin DOKTOR je nesto pokusao da ukaze ali nisammu zapamtio ime!!Korektan covek i korektan govor!!!Otali niko nista!!!SRAMOTA!!!!!
Ovo je kraj LSS!!!NAZALOST zahvaljujuci POPOVICU!!!!!
Ko sve prestavlja lovacka udruzenja pa nama je LSS SUPER!!!!!STRASNO!!!!!!!
Usvajanje poslovanja za 2011god podrzalo 97 delegata!!!!Od 150 prisutnih kako kazu?????Opet je Tica pred. Skupstine sac metodom "Evo vidim da je vecina ZA" brojao glasove dok Tomic iz Sapca nije ustao i rekao da glasovi moraju da se broje prema poslovniku o radu skupstine!!!Kao MAPET SOOO ali sa tuznim krajem za LSS!!!
Izvestaj je usvojen ako je samo to bio cilj on je postignut a sta ce mo sa clanarinama u ovoj godini????
50% prisutnih je rekloda ni DINARA nece uplatiti LSS!!!!
Lala kaže:
Hehehe, pogledam šta pišu kolege u vezi LSS, na Loristu, i imam šta da vidim; evo kopiranog upisa, pošto mislim da će biti obrisan, obratite pažnju na datume. Inače, može da obriše koliko hoće, snimio sam celu stranicu u .html formatu, tako da ne vredi. Evo i link, dok ne obrišu, eventualno: http://www.lorist.co.rs/new/forum/ind...7.html#new
Tekst posle citata g.Oscara je moj upis tamo:
Citat: oscar Januar 24, 2012, 07:40:33 pm
Kako Lorist nezvanično saznaje juče je na održanoj sednici UO LSS ( 23.2.2012 godine) došlo do pomirenja LSS i LSCS. Na narednoj redovnoj skupštini LSS novoformirani LSCS biće primljen u članstvo nacionalne krovne organizacije. Više čitajte u narednom broju časopisa Lorist.
Voleo bih da znam kako je, pomoću koje magije, g.Oscar u svom prvom postu, koji je poslat 24.JANUARA, znao šta se desilo (će se desiti) 23.FEBRUARA?
Pogledajte datum kada je poslat post (poslato 24. januara), a u tekstu se pominje zasedanje UO LSS od 23.februara?!?
Inače, 23.februara nije zasedao UO LSS, nego UO LSCS - da ne bude da je napravljena greška u kucanju?
Cenjeni kolega Oscare, pa zar opet dezinformacije?
Hoće li i ovaj post biti obrisan?
Mukica JT ne zna gde udara ili gde je levo. Posle gafa sa mackom u zivom prenosu ovo je jos jedan od njegovih bisera. Uskoro novi jer inspiraciju dobija svakodnevno. Cekajte i uzivajte
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
Ja se uopšte ne čudim ovom upisu. Očigledno je da je Oscar bio u situaciji da prati pripreme za skupštinu , ili da se tačnije izrazim kovanje planova kako lovce prevesti žedne preko vode. Ti planovi se prave dugoročno sa malim kozmetičkim izmenama, priprema se teren u smislu angažovanja poverljivih ljudi i dužnika i onih koji su zaglibili pa moraju da plešu kako im se kaže, analiza protivnika , što obuhvata informisanost o protivnikovim saznanjima, a to recimo veći deo dobija od nas sa foruma (u čemu se slažem sa Chakijem) ali kako drugačije da informišemo lovce kada se samo istinom može boriti protiv lavine laži i obmana kojima nas zasipaju dilberi iz LSS. LSS se nažalost mora ugasiti jer ćemo se samo tako moći rešiti ovih pijavica koje su se naselile i pustile korenje u njemu da bi se u neko dogledno vreme oformio novi LSS sa novim ljudima na čelu , nadam se ni nalik ovima sada.E sada po prikupljenim informacijama pravili su se planovi samo što su se preračunali,previše je pretpostavki bilo u planu .Moje mišljenje je da su dobili tajm aut iz kojega možda do kraja utakmice neće ni izaći ili samo u zadnjem minutu da prime poraz.Oscar je po meni bio konstantno upoznat sa planovima ali nije mogao da izdrži pa onako kao svaki "Profesionalac" izlete pre reda i to iz pogrešnog ugla.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
slavaplana kaže:
LSV dobar deo oko Pazina je glasao za dogovor Popovic-Tomica ali Popovic ono sto je dogovorio isturio je SLadjana iz Gradista da brani kao nesto sto nema uporiste u upravnom odboru i sto Popovic sam nije mogao da prihvati vec je dao predlog da to skupstina odluci!!Kao i mnogo puta do sada DOGOVOR je izigran!!Kad Ceranic koji je bio zajedno sa Sladjanom pre skupstine na tom sastanku otvoreno kaze za Popovica da je B.....
Dobro Slavo, hoćemo li saznati šta je taj famozni dogovor predvidjao?
A ako ne grešim, Popović ni za neke druge stvari nije imao odluku UO, pa je opet prihvatao, onda je to bilo OK, a sad nije? Pa što je sazivan taj sastanak? Da Tomicu naprave naivčinom?
I još jedna stvar: da li je razmatran na skupštini izveštaj NO LSS, ili se nije ni stiglo do te tačke dnevnog reda?
Ma njemu forum sluzi da moze da uzima tekstove za svoje novine. Ajd sto uzima sa svog vec sto uzima i sa tudjih foruma kopira tekstove na koji interesantan naleti, pise o sibirskom srndacu a zimu ni novosadsku osetio nije a kamo li sibirsku ili sibirskog srndaca. Sta reci o takvom coveku. Znam jos jednog iz NS koji je otvorio forum da bi popunjavao u ovom slucaju ribolovacki casopis pa sad ima samo internet izdanje. a poslednji stampani primerak mu je bio kao listic za kladionicu ( DakiNS zna na koga mislim)
Ma zna on sve ali znaju i oni njega. Znaju da ce na dupe da progovori pa mu ne daju bas sve jer ce ih ofirati u narednim potezima. Dobija samo koliko oni misle da treba da mu daju i nista vise od toga.
Inace ovo sa skupstinom opet meni sve to sumnjivo to sa izlaskom LSCS i sa nedostatkom kvoruma. Akos e nastavi svasta moze da bidne mada ne mora da znaci hehehe
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
E jbg, a Jeremija kaže da su se savezi pomirili!
Svaka čast za ekskluzivu!!!!
Čak ću i nabaviti te novine da čitam o pomirenju, ali ne znam da li H.K. Andersen i dalje piše, a ako piše da li će i on dobiti od Jeremije deo od onih 11.800 dindži za bajku o pomirenju saveza!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ma pustite sad J.T., nije on tema, neki njegovi gafovi su već antologijski.
Mene zanimaju današnji dogadjaji u BGD na skupštini, i šta je tačno od tačaka dnevnog reda usvojeno, a šta nije ni stiglo da dodje na dnevni red, kad se skupština raspala.
I takodje me zanimaju posledice ovog dogadjaja, i mogući pravci daljeg razvoja dogadjaja.
POPOVICU jer imas rec????Sto si zakazivao razgovorekad nemas AUTORITET da to izneses na SKUPSTINU vec pustas SLADJANA iz Gradista ????Popovicu dr. Zorane jer te nije sramota da obmanjujes vise clanove LSCS????Dosta je bilo!!!!
Zelim ti prijatan odlazak na skijanje!!!!!Ima snega u izobilju!!!!
Bio sam pa znam ali od svojih para!!!!!