Citam ovaj upis temudjina i sta da kazem osim filozofija i demagogija.Ako je gospodin zeleo da stane u neciju zastitu trebao je izneti cinjenice i na taj nacin da zapusi usta onima koji ovde pisu,ali ocigledno cinjenice ne idu u korist ljudima iz LSS.Ovde je iznet podatak koliko je LSS u minusu i racuni od 24 000e za mobilne tel. 6500e za knjigovodju i 8000E ZA REPREZENTACIJU i td...Da to mije tacno sidurno bi do sada neko iz LSS to demantovao.Po meni to je i vise nego dovoljan razlog za smenu.Sramota i bruka kako trose tesko zaradjen dinar postenih ljudi,kao da im je to dedovina.Pamtim da je i proslo rukovodstvo lss isto radilo i zbog toga smenjeno pa se pitam da li ce i sledece i dokle...
Brka bez brkova kaže:
Citam ovaj upis temudjina i sta da kazem osim filozofija i demagogija.Ako je gospodin zeleo da stane u neciju zastitu trebao je izneti cinjenice i na taj nacin da zapusi usta onima koji ovde pisu,ali ocigledno cinjenice ne idu u korist ljudima iz LSS.Ovde je iznet podatak koliko je LSS u minusu i racuni od 24 000e za mobilne tel. 6500e za knjigovodju i 8000E ZA REPREZENTACIJU i td...Da to mije tacno sidurno bi do sada neko iz LSS to demantovao.Po meni to je i vise nego dovoljan razlog za smenu.Sramota i bruka kako trose tesko zaradjen dinar postenih ljudi,kao da im je to dedovina.Pamtim da je i proslo rukovodstvo lss isto radilo i zbog toga smenjeno pa se pitam da li ce i sledece i dokle...
...ma šprdaju se sa rajom, ali vala i može ima se...bez uvrede ikome, ali 90% lovaca boli uvo za bilo šta vezano za lov, osim ajmo nešto ubiti nešto i pojesti...ma kakvi smo dugo je i trajalo!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Postavljeno je dosta pitanja šta i koliko sami lovci mogu da urade kako bi se način rada, ponašanje i neodmereno trošenje u LSS pa i u ostalim savezima prekinulo.Ništa.Onu motku ne želim da spominjem jer bi morala da bude jako dugačka i da se nalazi u rukama bar 300 lovaca kako bi imali većinu u odnosu na broj čalnova skupštine LSS kako lovci nebi ponovo izvukli deblji kraj.Svako treba da uzme metlu najpre zarad čistoće u svom dvorištu.Kada je bilo koji delegat skupštine izvestio svoju bazu o radu skupštine LSS, kada je na sednicu došao sa stavom svoje skupštine i u interesu svojih lovaca.
Vratiću se na ovu poslednju ( možda baš poslednju ) sednicu skupštine čiji članovi imaju problema sa pamćenjem ili su u toj meri zavisni od pojedinaca koje ni u snu nebih nazvao kolegama a evo i zašto.
( neću u metaforama kao Temuđin )
Na sednici skupštine od 28.02.2011 godine prilikom donošenja odluke o visini članarine predlagano je da članrina bude jedinstvena a ako nije da LSV i LSKiM ne uplaćuju članarinu LSS ali da ne učestvuju u glasanju kada članarina nije ista za sve.Nije prihvaćeno.Odluka - LSV po 60 dinara ( malo su to zavili ali toliko je trebalo i toliko je i upalćeno ) LSKiM ništa, moralno u redu ( ne odnosi se na moral delegata posebno na moral njihovog predsednika ) ostali po 600 dinara - SVI GLASALI ISTO KAO DA ISTO I PLAĆAJU I SVI TROŠILI ISTO KAO DA ISTO I PLAĆAJU.Vidi se da su o tome svi pitali svoju bazu i da su hteli jedinstvo LSS po njihovom aršinu. Rekao bih gospodin, ali ne zaslužuje, popović kasnije izjavljuje da je on ( namerno mala slova jer je i on mali ) u tome pogrešio - nema veze, šta je to u odnosu na štetu koju je naneo lovcima Srbije potpisivanjem ZODiL i hvalospevima ministru zbog njegovog donošenja.Pomislili da će da se uhlebe pa ih neko provozao.I neka, samo kada bismo Mi mogli da ih provozamo i završimo sa njihovim lažima i podvalama.
Ljudi moji uzimali 1600, pa 1000, pa 600, pa 500 a isti broj ljudi i automobila.Koji lovci odobravaju svojim predstavnicima u skupštini LSS da glasaju, za, na ovom forumu iznete podatke o troškovima knjigovodstva, ugovora o delu, mobilnim telefonima i reprezentaciji.
Sada članovi skupštine otkriše neotkriveno - hoćemo jedinstvenu članarinu.Kasno.Sada mi nećemo, kažu Oni koji su to predlagali 2011 u februaru.Rodilo se kako reče Beuković nedonošče i neće da robuje stručnoj službi, popoviću,đukiću,elezoviću i sličnima a neka svi prate kako nedonošče raste i paze da se ponovo i u toj sredini ne poneve predhodni sa mlim slovima.
To NEDONOSCE radi i zivi sa 300din a na LSV na Skupstini od pre sat vremena clanarina u Vojvodini iznosi 1.400din...
Oni su verovatno VELIKA DECA pa im i treba vise!!IZGLASALA VECINA i ja pozdravljam!!!!Necujem da je Sever Vojvodine glasao a ni bio na Skupstini??Zasto????Da nece i oni kao NEDONOSCe da prave svoj SAVEZ i svoju pricu sa manjom clanarinom???Nebi se iznenadio!!!!!!Lepo je bilo dok je trajalo!!!!
10 coveka urusise LSS koji se gradio 116god. !Lako je nesto PORUSITI a muka je napraviti tako nesto ali posle svega LSS treba rasturiti do temeljai na drugom mestu ,naravno,posle okadjene parcele odbar tri popa , napraviti nov LSS sa novim mladim ljudima!!!Ovako kako sada stvari stoje uci u minus od 12.000.000din. ostatina celu LSS kao popovic DR.zoran je po meni smelo!!!!!Bori se isti i pomalo za lovce!!!!Tica takodje!!!
ne znam samo ko ce da opali samilosni hitac LSSu LSVu. Koje LU u vojvodini sme da se suprostavi. NIJEDNO javno jer se svi boje za svoje pozicije.
U cijim rukama je oruzje videcemo kad dodje do samilosnog
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
Čestitam lovcima iz Vojvodine na izglasanoj članarini od ukupno 28.000.000,00 dinara to je oko 180.000,00 šestonedljnih fazančića kojih je inače ove zime jako puno stradalo ( nije greška - izračunajte ).
Lovci iz Saveza, koga naj lovac Vojvodine nazva nedonoščadima zahvalni su što nisu prisustvovali pomenutom događaju.Pomenuti naj lovac je uključen koliko znam u projekat koji je za 116 godina LSS dao najbolje rezultate u povećanju fonda srneće divljači ( zna se u kojim lovištima ) što je kao rezultat evidentirano u izveštaju LSS o realizaciji strategije u razvoju lovstva Srbije za period od 10 godia a koji je nedvosmisleno pokazao da nedostaje skoro petina srneće divljači ( da li je iko čuo da su lovci Srbije obavešteni o stanju fondova divljači nakon tih 10 godina).
Koja je razlika u ishrani svinja ili srna bitno je da se što bolje ugoje - to profesori najbolje znaju.
Bilo je pitanja vezanih šta LSCS i po kojim cenama nudi za članarinu ( koja bi po poslednjim informacijama ) trebala da ostane 300,00 dinara.
Kolektivno osiguranje lovaca po spiskovima LU, besplatnu pomoć oko izrade planskih dokumenata LO i GPG ( LU odnosno njihove stručne službe obavezne su da dostave neophodne podatke i da saučestvuju u izradi kako nebi ostajale u senci i bili nemi posmatrači kako je do sada bio slučaj), besplatnu pomoć prilikom pripreme projekata po oglasu ministarstva za dodelom sredstava iz Fonda za razvoj lovstva
( pogledajte odnos predatih projekata članica LSCS i ostalih LU kojima je pomagala služba LSS po realizovanom poslednjem oglasu), besplatnu pomoć u budućoj pripremi za učešćem na oglasima za dodelom lovišta.Kada kažem pomoć - to znači puno angažovanje, kompletiranje, potpisivanje, izradu ali i uz neposredno učešće stručnih lica iz samih LU.
O dnevnicama, putnim troškovima, gorivu i sl. na teret LU nema ni govora prilikom angažovanja zaposlenih u LSCS po bilo kom osnovu u pomoći LU.
Po projektu za 2012 godinu predviđena je i pomoć u edukovanju po pitanju primene ZODiL, pomoć u delu tehničkih sredstava za deo LU koja su najslabije opremljena.Za 2012 godinu bez dodatnog nameta štampaće se 4 broja Lovačkog Glasnika - glasil LSCS ( prvi broj je već izašao ) u tiražu od 20.000
primeraka.Javno obaveštavamo sve da štampanje 1 broja košta 25 dinara ( nije šala ) plus oko 50.000,00 dinara za tehničke usluge po broju.Niko nema dodatne honorare i sl.
Glavni urednik Svetomir Madžarević i ostali saradnici odrekli su se bilo kakvih honorara.
Ko voli nek izvoli.I ovako može da se radi.Ko ne veruje neka proveri.
Meni reče predsednik mog LU da je LSCS forsiran od strane države i da su LU članovi LSCS od države ove godine dobila oko 40 miliona dinara, dok su ostali dobili mnogo manje, i da država preko vas namerno ruši LSS.
To naravno nije njegovo mišljenje nego se sa tim informacijama vratio sa Skupštine LSS...verovatno mu je to servirao g.Bauk ali ne mogu da tvrdim....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Meni reče predsednik mog LU da je LSCS forsiran od strane države i da su LU članovi LSCS od države ove godine dobila oko 40 miliona dinara, dok su ostali dobili mnogo manje, i da država preko vas namerno ruši LSS.
To naravno nije njegovo mišljenje nego se sa tim informacijama vratio sa Skupštine LSS...verovatno mu je to servirao g.Bauk ali ne mogu da tvrdim....
Ne sumnjam sada su svi drugi krivi samo ne oni sami
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
A gubitak u LSS je nastao zato što neki članovi LSCS nisu platili članarinu LSS!
Ja ga pitam kako su mogli da troše više nego što su naplatili od članarine jer su znali da oni koji nisu platili to neće ni uraditi...kako su mogli da troše novce koje nemaju....i ko će za to odgovarati???
Dobio sam odgovor da ja to baš ne razumem najbolje ali da je svakako kriv onaj koji nije uplatio članarinu, a nikako onaj ko je potrošio novce koje nije imao!
Tačno je da ja to baš ne razumem najbolje!!!
Rekao je da je na Skupštini LSS "solio pamet" neki tamo čije LU nije nigde platilo članarinu - sram ga bilo!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
elko kaže:
Čestitam lovcima iz Vojvodine na izglasanoj članarini od ukupno 28.000.000,00 dinara to je oko 180.000,00 šestonedljnih fazančića kojih je inače ove zime jako puno stradalo ( nije greška - izračunajte ).
Lovci iz Saveza, koga naj lovac Vojvodine nazva nedonoščadima zahvalni su što nisu prisustvovali pomenutom događaju.Pomenuti naj lovac je uključen koliko znam u projekat koji je za 116 godina LSS dao najbolje rezultate u povećanju fonda srneće divljači ( zna se u kojim lovištima ) što je kao rezultat evidentirano u izveštaju LSS o realizaciji strategije u razvoju lovstva Srbije za period od 10 godia a koji je nedvosmisleno pokazao da nedostaje skoro petina srneće divljači ( da li je iko čuo da su lovci Srbije obavešteni o stanju fondova divljači nakon tih 10 godina).
Koja je razlika u ishrani svinja ili srna bitno je da se što bolje ugoje - to profesori najbolje znaju.
Zaista zanimljiv podatak, a niko se ne osvrće na njega !!
Čestitam kolegi Madžareviću na zalaganju oko lovačke edukacije, a i svako ko kupuje lovački kalendar zna da za 300 dinara može da se uradi izuzetno lepo štivo, a to je također delo gore navedenog kolege!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
LSCS je dobio 60 miliona!!!!Sve smo mi dobili a jadan LSS nista!!!
Nas predsednik je dobio rec da pozdravi prisutne goste ,lovce,udruzenja jer ima rezultat a Zoran DR. Popovic je za to bio uskracen????Zasto????Zbog minusa u kasi od 12.000.000din lovackih para!!!
LSS je dobio od Ministarstva nesto preko 4 mil za ovu godinu???Taman da pokriju minus!
Pitanje blokade funkcionisanja LSS sada zaista, mislim, postaje vrlo ozbiljno. Minus se mora pokriti, tekući troškovi se moraju platiti, a za plate zaposlenih, ako bude... Barem tako smatram da bi trebala da bude logika domaćinskog ponašanja.
A nema zvanične odluke skupštine o članarini, tako da ne znam po kom osnovu bi se mogla članarina plaćati. Akontativno?
Članarina važi, prošlogodišnja, koliko ja znam, do 01.04.2012., tako da ne vidim ni po tom pitanju osnov za priliv svežih para u LSS. Nezgodna situacija: skupština prekinuta, odluka nema, rukovodstvo na vrlo klimavim nogama, dobar deo stručne službe, sa sekretarom, prelazi u firmu ćerku, koliko znam, a oni koji ostanu zaposleni u LSS, mogu samo da se nadaju da će tvrdoglav i krut (kad ne treba), a mekan i kolebljiv (kad treba čvrstina) predsednik LSS, uraditi ono što bi trebalo da uradi u ovakvoj situaciji, koju je dobrim delom, ako ne i najvećim, sam napravio. Ima tu delimično zasluga i drugih ljudi, ali ti drugi nisu predsednici. Najviši položaji nose i najveću odgovornost, prosta logika.
Mora se pod hitno odblokirati rad saveza, izaći iz ćorsokaka, pa ako je par fotelja cena za to, onda nema dileme.
O nedomaćinskom ponašanju i trošenju su drugi već pisali.
oko 30% prisutnih udruzenja na Skupstini LSS nece doci na drugu u Martu mesecu kako cujem od njih samih!!!Nece ljudi da ih pojedinci zloupotrebljavaju za davanje kvoruma!!!!Nista se nece promeniti i na ovoj drugoj ako se Popovic i Tica nesmene ili ne podnesu ostavke pre same skupstine!!!Ljudi su besni na sadasnje rukovodstvo LSS!
Ne znam da li je bojkot rešenje? To samo zadržava blokadu.
Ako neko misli da nekog treba smeniti, onda lepo neka izadje javno sa tim zahtevom, ili preko delegata u skupštini, ili možda i pismenim obraćanjem predsedniku skupštine, sa obrazloženjem.
Neiznošenje svog stava, nije stav. To je samo rezervni položaj.
Da je Popović hteo da da ostavku, to je već mogao učiniti na samoj prekinutoj skupštini, ili kasnije, da obavesti predsednika skupštine o ostavci. Ovako, izgleda da i on ne zna šta bi i kako bi dalje, ili se nada da će ovo proći.
Ja mislim da su mu iza leđa krenule priče sa lobiranjem novog kandidata, čudi me načitan čovek profesor na fakultetu a izgleda ne prepoznaje kada ga ne žele više. Nekako mi to liči da su ga poturili na mesto predsednika da bi zbog njihovog višegodišnjeg nerada i javašluka sav teret pao na njega. Sada kada su sve lepo upropastili sada će da eksponiraju novog kandidata iz svog rukava.Ma kolege ništa što dolazi od bilo koga iz LSS nije bez vraga, sve ima svoje lice i naličje a rezultat opet novac i lagodan život ( ali samo za njih).
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Eno, objavio sam na naslovnoj strani, izašao novi Bilten LSS, kažu da nastavak sednice, ili nova sednica, ide krajem marta ili početkom aprila.
Naravno, u Biltenu je izneto i rešenje za privremeno finansiranje, kao i da se radi po fin. planu iz 2011.!!! Do daljnjeg, sve isto!
Blago nama!!!!!!!
Šaljite pare; stop!; Za sada sve ostaje po starom; stop!;
Naravno, sve u skladu sa Statutom. Jedino nisu rekli, dokle može po Statutu da se radi ovako? MOžda Statut nije predvideo period u kome se može raditi po privremenom finansiranju?
Samo odlažu ono što će uslediti, neminovno. Rasplet, pa kako god da bude.
Što bi rekao naš drug Lala, moja kristalna kugla javlja mi da je sličan problem u LSV gde je slična situacija. Jedna grupa ljudi je uzdrmala LSV, neke su isturili ispred sebe, a oni iz senke vuku konce.
A možda "penale" na mesto predsednika LSS.
Da li se može naslutiti neko preletanje iz NS u BGD pojedinaca, a na mesto čelnog čoveka LSS?
Da li je to "spasilac" na pomolu i da li će to biti čovek iz LSV-a?
Po meni je velika verovatnoća.
Sve ima neku svrhu.
Diskreditacija LSCS, marginalizacija LSS i čelnih ljudi u savezu, potom nuđenje "ruke spasa" iz Vojvodine u vidu podrške i aminovanja promašaja LSS, uz naravno određene uslove.
Možda je na redu abdikacija određenih ljudi u LSS i prelazak nekih iz LSV u LSS, što je cena podrške Vojvođana na minuloj skupštini LSS.
Ta tehnika zove se vruće-hladno ili popularnije "BLANŠIRANJE"