Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Lala
 Mani se vešanja, Gedžo, nisu krivolovci i lopuže kao šunke da ih kačiš na promaju, nego su ljudska bića sa lošim navikama... Kako si počeo, došli bi kao u šerijatskom zakonu, do odsecanja ruku i svašta nešto! (mada je i u našoj prošlosti na ovim prostorima beše sličnih kaznenih odredbi, jel tako?)
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Ne znam baš da li tako drakonski kažnjavati? Ali našem je mentalitetu džepna rana -najbolnija rana Kada se dokaže da je krao bilo divljač bilo novac oduzeti svu porodičnu imovinu do nadoknade nastale štete, i baškaZatvor ali ne moderan nego starinskiPalica
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
davorcalic
 Prvi put se javljam na ovu temu i neznam dali je pravo mesto za to ali upravo sam pročitao na fb da je ugašeno LU Golub Veliko Gradište.....dal je naka mućka u pitanju,neznam..
Žena mi Makedonka....ena Shock
 
Lala
 Prekopiraj upis sa Fejsbuka, da vidimo o čemu se radi. Ne gasi se ni jedno LU tek tako.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
davorcalic
 VELIKA BRUKA I SRAMOTA U LOVACKOM UDRUZENJU GOLUB VELIKO GRADISTE...Danas na vanrednoj skupstini,ugasena sekcija Veliko Gradiste koja ima 58 redovnih clana,neznaju vise sta da izmisle prvo nemamo dovoljnu povrsinu za lov,i kada smo im dokazali da imamo onda kazu nemamo uslova za lov,sve smo dokazali ali ne vredi...nekoliko predstavnika drustva su cvrsto resili da ugase sekciju,ne mogu da vam opisem kolko su bili srecni sto gase sekciju,smeju nam se u lice...Srbijo jadna li si..U ovom trenutku vecina clanova skupstine slave gasenje sekcije,vecera,muzika uz pesmu>Nemoze nam niko nista....Sta sve nece da se desava u ovoj zemlji....Samo me zanima da li u savezu znaju sta se desava po drustvim?????


Evo šta je napisao kolega lovac iz tog udruženja...
Žena mi Makedonka....ena Shock
 
Gedza66
 Serijatsko pravo, uf, uf, daleko bilo.. ali posto se slazem sa tobom Lalo , da je problem u slaboj i losoj primeni vazecih propisa, ili jos gore, u selektivnoj primeni istih, kacenje za moda je jedno od resenja ali posto smo odlucili da budemo viskodemokraticni sa visoko razvijenom drustvenom svescu , naravno to ne treba prihatiti iako nam se desava da se u Vojvodini onako ustanovljavaju i dodeljuju lovišta, a da u drugim delovima ove naše države taj proces nije ni započet, da se pitamo sta se desilo sa 3 krivične prijave protiv ex rukovodstva LD Jelen B.Palanka, od kojih je jedna podneta po službenoj dužnosti, sta se desilo u Bojniku, sa tamošnjim rukovodstvom koje je radilo one stvari o kojima smo pisali, sta se desio u V. Plani, pored gomile dokumenata i dokaza o brljotinama, a kazne-novčane, 5-10 hiljada dinara, itd.

Nego ja bih da se vratim na onu tvoju kladionicu da li ce LU iz Vojvodine i LU juzno od Save i Dunava ici na skupstinu LSS jer su, kako kazu nadlezni iz saveza, svi pozvani, sem onih 19 LU iz LSCS???

Misljenja sam da ce se pozivu odazvati veliki broj udruzenja i to iz razlicitih motiva. Znacajan broj ce ici po inerciji, jedni ce ici iz ciste znatizelje a jedni ce ici da im se nahebu mame mamine i kazu dosta ste nas bre hebali u zdrav mozak.

Vlasotincani nece ici iz pristojnosti, jer se bez poziva nigde ne ide (poziva do juce nije bilo), mada bi rado cinili predstavnike iz ove trece grupacije. Iako poziva nema, ne mogu da garantujem da neki ljubitelj ovakvog LSS (koji pamti sva ona lepa druzenja po BG, bogato ice i pice posle sastanaka lovnih oblasti i sl.) nece prisustvovati i ucestvovati u radu sve do 6. tacke, jer tako nesto je omoguceno protokolom ove konstitutivne sednice, narocito ako je posle 6. tacke planirana pauza za okrepljenje prisutnih, sa posluzenjem bar na cackalicu. Rotilj
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
 
Lala
 Ugašena je sekcija, a ne LU Golub. To nije isto: sekcija nema status pravnog lica, nego se radi o unutrašnjoj organizaciji jednog LU. Lovci iz te sekcije će moći da love i dalje u okviru svog LU i lovišta kojim LU gazduje.
Mada mi se čini da u tom upisu sa fejsa ima nekih izbrkanih stvari. Pokušaćemo da proverimo o čemu se radi.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
ROE
 Znaci, LSS pravi KONSTITUTIVNU sednicu Skupstine, ali na način i po pravilima kako se organizuje OSNIVACKA sednica!?Ocito tako jedino moze da se obmanu manje upuceni delegati da dodju i da izglasaju sve sto se od njih trazi, na nacin i po redosledu kako se od njih trazi, i da tako produze agoniju LSS-a...
Znaci, malo se igra sa terminima konstitutivna-osnivacka, malo se navuku delegati da dodju i glasaju, malo se navuku ostali, sada bivsi delegati da dodju i da ih snimi kamera, malo se u medijima samostalno hvale predsednici UO i Skupstine, malo NO, malo se oplete po strucnoj sluzbi, malo se pretrci preko tacaka dnevnog reda, pa pravac na pasulj ili rostilj!? I sve ostane isto, jedino mozda smanje broj zaposlenih, npr. lise se usluga kafe kuvarice ili drugog zamenika pomocnika vozaca fotografa... A lovci da bleje i daju novac da gledaju slike divljaci (ili predsednika LSS sa egzoticnom divljaci drugih kontinenata) po muzejima lovstva, ako i njih ikad bude?
KADA CE BRE VISE DA IDU U ZATVOR!!!???
 
bturjane
 Drage kolege nesto se razmisljam pa reko da podelim s vama
Ajd da malo postavimo stvari druzgacije pa cemo vec videti sta ce ispasti i gde ce prvo da se zakuka.
-Sta mi kao lovci dobijamo bilo cijim resenjem osim naseg sopstvenog,
-Sta nam treba i od koga i zasto
-Sta imamo iz sopstvenih redova sta kod nas vredi i zasta mozemo da ga iskoristimo

Pre svega zelim da naglasim da treba razdvojiti politicku podrsku i politicku volju.
Misljenja sam da nasa buduca krovna organizacija bi trebala da dobije coveka uz politicku volju nekoga ko je dokazan kao lovac,lovnik,pa i predsednik nekog LUa da znam sta cete reci ali IMA i takvih onih pravih kojima taj posao sluzi na cast i diku jeste nema ih mnogo ali poznajem bar dvojicu juzno od Nisa.Nije Srbija dotle dosla da nema da iznedri junaka i coveka a pre svega cvrstog radnika,koji ce se prihvatiti velikog posla i koji ce svoj dosadasnji rad samo unaprediti nastaviti jos bolje i cvrsce da obavlja posao kao i do sada u svom LU.Mpzda sam preveliki optimista ali jos verujem da takvih kolega ima i da postenje jos nije definitivno pokopano u ovaj nasoj jadnoj drzavi.
Pokusavam ali mi jos nije jasno sto bi nama trebao neko ko sam kaza da ima 10 godina lovackog staza sa svojih ohoho godina zivota,pa ja bre znam klince sa vise godina staza ,zasto, sta ce nama to, jednostavno ne treba mi ono sto mi neko daje da mu je visak i da nezna sta ce snjim kad je posluzilo svrsi i jednostavnomu vise ne treba tj.odvisak je, meni tj,nama treba ono sto vredi ,sto mozemo upotrebiti i sto moze da traje bar dva mandata jer najmanje toliko treba da se ovaj lavovski posao odradi i stanje dovede u predjasnje stanje daleko od dobrog ali bar na neki predjasni odrzivi nivo.
Uostalom neki skorojevicki golub preletac nikome dobrog nije doneo ni proslima a kolko vidim ni ovima sad pa ga se i oni ratosiljaju.
Obicno iza coveka bi trebalo da govore dela, a ne da on sam ide ko neki koje dobro znamo po selu i sam sebe predlaze i hvali msm ima li ovoj utopiji kraja ili smo svi kolektivno ispisali pamet i ko ovce idemo na sisanje(svaka slicnos sa ovom pleminitom zivotinjom je namerna).
U ovom slucaju dela ma kakva bila govore suprotno od onoga sto nama treba i sto mozemo iskoristiti,pa sta ce nam onda,
daj da prekinemo tradiciju udomljavanja i pretvaranja zdanja u Alekse Nenadovica u penzionerski dom.
Od jednog dobrog prijatelja inace strastvenog ribolovca (inace Roma) sam ranije cuo neke poslovice neznam bas izvorni tekst ali bi grubi prevod bio
golema glava malecka pamet,
golemo doope,malecka rabota
pa Vas pitam jel nama treba ovako nesto izandjano sto je posluzilo svrsi i sad ide na neko smaetliste politike pa ima politicku podrsku da se sto pre udomi pa kad vec nema i nije za nigde ajd kod ovaca da ih sisa,misljanj sam da nam ovakak predstavnik sa sisalicom u rukama ne treba imamo mi vec takve daj da jednom, promenimo pa da imamo nekog pletaca dzempera za promenu nekog vrednog koji ce svojim radom pazi RADOM a ne arcenjem i punjenjem svojih magacina zalihama vune da pokrene stvari iz blata i beznadja.
Mi od necije politicke podrske nemamo nista vec naprotiv misljenaj sam da cemo mozda uz neciju politicku podrsku izgubiti i ovo malo sto je ostalo a nije cak ni malo nego minimalno,nama treba politicka volja da VOLJA,zasto pa da isprati i pomogne ono zasta se sami odlucimo iz svojih redova pletaca dzempera a ne prodavca sirove vune,e onda ce ta politicka volja da dodje do izrazaja i onda ce poverenje u drzavu da pocne da dobija na znacaju.
Sad ovo me muci jos od sinoc,odma da kazem modernim zargonom nisam tamo neki hejter i slicno ali naucen sam da stvari uvek sagledavam sa svih vidljivih strana pa onda da pokusam i iz oneg nevidljivog ugla,sa brda i ispod brda pogled nikad nije bio isti niti ce od mene tolko
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
 
Gedza66
 

bturjane kaže:
Drage kolege nesto se razmisljam pa reko da podelim s vama
Ajd da malo postavimo stvari druzgacije pa cemo vec videti sta ce ispasti i gde ce prvo da se zakuka.
-Sta mi kao lovci dobijamo bilo cijim resenjem osim naseg sopstvenog,
-Sta nam treba i od koga i zasto
-Sta imamo iz sopstvenih redova sta kod nas vredi i zasta mozemo da ga iskoristimo



Bturjane, slazem se sa tvojim razmisljanjem da:

- Nama lovcima ne treba niko drugi, a narocito ne politika u uredjjivanju i postavljanju rukovodioca po visim asocijacijama, vec da ljude biramo po kriterijumu znaju/ne znaju, sposobni/nesposobni, posteni/neposteni, itd.......,

- Pa zar mi lovci Srbije ne znamo sta nam treba, odnosno kakva nam je visa lovna asocijacija potrebna, s tim da pre toga moramo odgovoriti na pitanje da li su ovakve vise lovne asocijacije potrebne nama lovcima. Ja stalno citam ovu tabelu o poslovanju LSS za poslednjih nekoliko godina, koju je Lala postavio i pitam se sta smo mi lovci dobili tolikim izdvajanjem (preko 100 000 000 dinara), odnosno sta smo sve mogli da ucinimo sa tim parama, samo da smo ih na pravi nacin usmerili,

- Siguran sam da od skoro 100 000 lovaca Srbije, ima pojedinaca koji mogu da preuzmu duznost i odgovornost clanova izvrsnih organa LSS (bez obzira na duzinu lovackog staza) i ostalih regionalnih visih lovnih asocijacaja, ali ti pojedinci "nemaju vremena" da se bakcu sa, kako rece nas Ivo Andric (ili Mesa Selimovic), onima, koji su .......( iza "pametni popustaju" ). Takvih ima najmanje dvoje po svim lovnim oblastima, ali treba se izboriti i sa onim iza "budale vladaju" a oni su upravo uzrok svih nasih problema, ne samo u lovstvu Srbije!!!!FIK
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
 
Lala
 Dakle, sutra je Skupština LSS, koju neki zovu 'konstitutivnom', a kako se približava održavanje sednice skupštine, tako se množe priče, glasine i informacije, od kojih pojedinih informacija se običnom lovcu gadi.
Tako je juče i prekjuče počela da kruži gomila priča i prepričavanja dogadjaja, da je i meni (a smatram da sam vrlo dobro upućen u dešavanja) bilo teško da pohvatam konce. Idemo redom:
- Juče je održana sednica komisije u LSS koja je ustanovila kandidature za pojedine funkcije i mesta u organima LSS. Pošto nema zvaničnih informacija na sajtu LSS, onda prenosim nezvanične - Dragan Šormaz je jedini kandidat za predsednika LSS, kao njegov zamenik se najčešće pominje Milan Kovačević iz Sr. Mitrovice. Kao član UO LSS se kao skoro izvesno pominje Sanja Momčilović-Bognič iz Bečeja. Zanimljivo je da je jedan kandidat za mesto u UO LSS izgleda podneo svoju prijavu u kojoj je naveo da ga predlaže lovna oblast Vojvodina (to ne postoji - postoje lovne oblasti Srem, Banat, i Bačka), pa je komisija izgleda odbacila njegovu prijavu. Za mesto predsednika Skupštine LSS se trka Marko Tica protiv Djukića iz Smedereva. Za mesto predsednika Nadzornog odbora vidjen je Bane Živković iz Žagubice, a ne vidim nekog ko bi mogao da mu parira za tu funkciju ni po autoritetu medju lovcima (to pod br.1), ni po lovačkom i rukovodećem iskustvu, a ni po obrazovanju (doktor nauka). Za mesto sekretara LSS nema pouzdanih priča, neka imena se pominju, ali pošto novoizabrani predsednik praktično imenuje novog sekretara (skupština se samo izveštava o tome, i ne glasa), to praktično znači da samo Šormaz zna ko je osoba koja će biti sekretar. Toliko o za sada poznatim rešenjima i imenima koja su u opticaju. Naravno, sajt LSS o tome ne piše ama baš ništa!

Odmah da nastavim sa jednom stvari koja me je, blago rečeno, šokirala: po svemu sudeći, članovi LS KiM nisu dobili poziv i skupštinski materijal!?! Ovu frapantnu nezvaničnu informaciju sam dobio sinoć od jednog uglednog lovnog radnika koji je bio rezigniran tim potezom garniture iz LSS. Proverio sam na više mesta, i svugde mi je rečeno isto: Delegati LU sa KiM nisu dobili poziv, i nisu dobili materijal, jedino što su ih telefonom zvali pojedini funkcioneri saveza, ali to nije zvaničan poziv!!!
Ne mogu da verujem da je neko u savezu (a zna se ko upućuje pozive - predsednik Skupštine Marko Tica) dozvolio sebi da napravi takav gaf, i da naše kolege lovce sa KiM tako bezobrazno eskivira!! Uopšte me se ne tiču neki eventualni proceduralni razlozi, priče o ovom ili onom: lovci KiM i njihov predsednik Ilija Elezović u ovoj situaciji u kojoj se nalaze zaslužuju poseban tretman, posebnu pomoć i brigu i vrlo pažljiv pristup. Svako distanciranje nas ostalih lovaca od kosovskih lovaca njima samo dodatno otežava položaj, i praktično otvara put ka odumiranju tog saveza! Oni sami ne mogu, to je jasno i bebama, ali izgleda nije jasno Marku i kompaniji! Pokušavam da biram reči kojima opisujem kako sam reagovao na ognorisanje kolega sa KiM, ali bih najradje spomenuo nekom nanu naninu, a i širu rodbinu redom, zbog gluposti koja je očito uradjena, samo eto neću!
Kako neki mamlaz može da pomisli da nonšalantno pusti niz vodu svoje dojučerašnje prijatelje i kolege, koji su sticajem okolnosti u situaciji da se bukvalno bore za opstanak i ostanak? Ta informacija je na mene delovala kao da me neko pesnicom u stomak udario i 'izduvao' me!

Koliko nisko može da se padne, koliko pragova tolerancije može da se hladnokrvno predje, sve dok neko zbog ovakvih i sličnih stvari ne pomene onu reč iz sremačkog rečnika: 'džukele!', i maršuje iste iz lovačkih organizacija!?! Hoće li se više naći neko ko će umeti i smeti da bez vikne 'čibe, išš!!' i takvima koji rade takve stvari pokaže gde su izlazna vrata u A. Nenadovića ulici?!? Sve mi se čini da je takav potez prema kosovarima vrlo moguće motivisan onim poznatim sukobom LSS-LS KiM oko polaganja lovačkih ispita za kandidate iz LSCS!? Ao ovo razmišljanje ima utemeljenje, onda je tek zrelo za maršovanje!!!

Da nastavim dalje: oko izbora u LSS se i u LSV ustalasalo, ali ne na relaciji izmedju ta dva saveza, nego unutar LSV! O čemu se tačno radi: u nekada monolitnom (jednomislećem?) rukovodstvu LSV se pojavljuju ozbiljne pukotine. Dvojac na čelu saveza (Pažin i Beuković) se za sada drži zajedno, ali se ozbiljne razlike, pa moglo bi se reći i sukobi, izgleda pojavljuju u njihovom odnosu prema nekim drugim ljudima iz vrha LSV, koji misle različito od pomenutog dvojca. Kako god, ne bi trebalo očekivati da se iz Vojvodine sutra na Skupštini LSS pojavi neki već broj delegata LU; neki (manji broj) predstavnika ne ide jer ih savezi generalno ne zanimaju, još jedan drugi broj nije izgleda dobio pozive (?), a ostali (većina vojvodjanskih LU) plivaju na talasu stava rukovodstva LSV prema LSS, pa kopiraju. Da li je to pametno ili nije, videće se, mislim, već tokom 2014. godine!

Šumadinci su u ovoj priči načisto: njih niti je ko zvao, niti im pada na pamet da idu u BGD. Sada su, čini mi se, oni počeli malo da kalkulišu, i da čekaju da vide šta se dešava, a prema nekim najavama, izjavama ili bolje rečeno signalima, ne zatvaraju vrata pred mogućnosti da jednog dana (skoro?) budu u članstvu nekog zajedničkog saveza! Kako, u kakvim okolnostima, ne znam, ali imajući u vidu da imaju prilično nategnute finansije, ne bi me iznenadilo da se desi njihov povratak na velika vrata.

Pojavljuje se još jedna, relativno nova priča: Južna Pruga (Niš i okolina) se uredno i jasno distancira od Popovića i dosadašnje politike LSS, pa i od ostalih čelnih ljudi (Tica, Škobić...). Jednostavno, kao da i oni klize u neku svoju priču, koja može pomalo da liči na put kojim ide LSCS, ali je o tome možda prerano govoriti. Mislim da će razvoj dogadjaja u LSS u velikoj meri uticati na to kuda će 'južna pruga' da krene.

Sada, posle svega, može se postaviti pitanje zbog čega je sutrašnja sednica Skupštine LSS nazvana konstitutivnom!? Jedan od razloga ja vidim i u tome da je to tako napravljeno baš iz razloga kvoruma. Po mom mišljenju, način sazivanja skupštine i redosled tačaka dnevnog reda jasno ukazuje da će sutrašnja Skupština LSS umesto postizanja jedinstva biti nastavak podela izmedju lovačkih udruženja. Na žalost, još jedna prilika da se prevazidju podele izgleda odlazi, pod dirigentskom palicom dosadašnjih 'majstora kuhinje'.
Sve počinje da liči na priču oko Živojinovića i onog grdnog manjka u kasi, kada je pomenuti posle svih ovih godina izgleda 'nedostupan organima gonjenja', a floskula 'istraga je u toku' dobija pun tužni smisao u ovom slučaju, jer su privatne firme kojima je dat novac u medjuvremenu brisane iz registra, pa nema načina da se LSS obešteti! Da li će i Popović i ekipa isto ili slično tako otići, bez polaganja odgovornosti za dosadašnji rad i lošu situaciju u LSS, ostaje da se vidi. Meni se sve čini da se stvari kreću u tom pravcu. Koliko će delegati LU na Skupštini LSS imati volje, znanja i (što da ne?) obraza da to dozvole, zavisi od njih.
Počinjem da bivam sujeveran, pa se pribojavam da posle Živojinovića i Popovića, ne bude ona narodna da 'tri nevolje idu u nizu'? Radije bih da se ostvari ono 'treća sreća', ali su mi nade nešto jako tanke, kad čujem šta se i kako dešava!!!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Gedza66
 

Lala kaže:
Dakle, sutra je Skupština LSS, koju neki zovu 'konstitutivnom', a kako se približava održavanje sednice skupštine, tako se množe priče, glasine i informacije, od kojih pojedinih informacija se običnom lovcu gadi.
Tako je juče i prekjuče počela da kruži gomila priča i prepričavanja dogadjaja, da je i meni (a smatram da sam vrlo dobro upućen u dešavanja) bilo teško da pohvatam konce. Idemo redom:
- Juče je održana sednica komisije u LSS koja je ustanovila kandidature za pojedine funkcije i mesta u organima LSS. Pošto nema zvaničnih informacija na sajtu LSS, onda prenosim nezvanične - Dragan Šormaz je jedini kandidat za predsednika LSS, kao njegov zamenik se najčešće pominje Milan Kovačević iz Sr. Mitrovice. Kao član UO LSS se kao skoro izvesno pominje Sanja Momčilović-Bognič iz Bečeja. Zanimljivo je da je jedan kandidat za mesto u UO LSS izgleda podneo svoju prijavu u kojoj je naveo da ga predlaže lovna oblast Vojvodina (to ne postoji - postoje lovne oblasti Srem, Banat, i Bačka), pa je komisija izgleda odbacila njegovu prijavu. Za mesto predsednika Skupštine LSS se trka Marko Tica protiv Djukića iz Smedereva. Za mesto predsednika Nadzornog odbora vidjen je Bane Živković iz Žagubice, a ne vidim nekog ko bi mogao da mu parira za tu funkciju ni po autoritetu medju lovcima (to pod br.1), ni po lovačkom i rukovodećem iskustvu, a ni po obrazovanju (doktor nauka). Za mesto sekretara LSS nema pouzdanih priča, neka imena se pominju, ali pošto novoizabrani predsednik praktično imenuje novog sekretara (skupština se samo izveštava o tome, i ne glasa), to praktično znači da samo Šormaz zna ko je osoba koja će biti sekretar. Toliko o za sada poznatim rešenjima i imenima koja su u opticaju. Naravno, sajt LSS o tome ne piše ama baš ništa!

Odmah da nastavim sa jednom stvari koja me je, blago rečeno, šokirala: po svemu sudeći, članovi LS KiM nisu dobili poziv i skupštinski materijal!?! Ovu frapantnu nezvaničnu informaciju sam dobio sinoć od jednog uglednog lovnog radnika koji je bio rezigniran tim potezom garniture iz LSS. Proverio sam na više mesta, i svugde mi je rečeno isto: Delegati LU sa KiM nisu dobili poziv, i nisu dobili materijal, jedino što su ih telefonom zvali pojedini funkcioneri saveza, ali to nije zvaničan poziv!!!
Ne mogu da verujem da je neko u savezu (a zna se ko upućuje pozive - predsednik Skupštine Marko Tica) dozvolio sebi da napravi takav gaf, i da naše kolege lovce sa KiM tako bezobrazno eskivira!! Uopšte me se ne tiču neki eventualni proceduralni razlozi, priče o ovom ili onom: lovci KiM i njihov predsednik Ilija Elezović u ovoj situaciji u kojoj se nalaze zaslužuju poseban tretman, posebnu pomoć i brigu i vrlo pažljiv pristup. Svako distanciranje nas ostalih lovaca od kosovskih lovaca njima samo dodatno otežava položaj, i praktično otvara put ka odumiranju tog saveza! Oni sami ne mogu, to je jasno i bebama, ali izgleda nije jasno Marku i kompaniji! Pokušavam da biram reči kojima opisujem kako sam reagovao na ognorisanje kolega sa KiM, ali bih najradje spomenuo nekom nanu naninu, a i širu rodbinu redom, zbog gluposti koja je očito uradjena, samo eto neću!
Kako neki mamlaz može da pomisli da nonšalantno pusti niz vodu svoje dojučerašnje prijatelje i kolege, koji su sticajem okolnosti u situaciji da se bukvalno bore za opstanak i ostanak? Ta informacija je na mene delovala kao da me neko pesnicom u stomak udario i 'izduvao' me!

Koliko nisko može da se padne, koliko pragova tolerancije može da se hladnokrvno predje, sve dok neko zbog ovakvih i sličnih stvari ne pomene onu reč iz sremačkog rečnika: 'džukele!', i maršuje iste iz lovačkih organizacija!?! Hoće li se više naći neko ko će umeti i smeti da bez vikne 'čibe, išš!!' i takvima koji rade takve stvari pokaže gde su izlazna vrata u A. Nenadovića ulici?!? Sve mi se čini da je takav potez prema kosovarima vrlo moguće motivisan onim poznatim sukobom LSS-LS KiM oko polaganja lovačkih ispita za kandidate iz LSCS!? Ao ovo razmišljanje ima utemeljenje, onda je tek zrelo za maršovanje!!!

Da nastavim dalje: oko izbora u LSS se i u LSV ustalasalo, ali ne na relaciji izmedju ta dva saveza, nego unutar LSV! O čemu se tačno radi: u nekada monolitnom (jednomislećem?) rukovodstvu LSV se pojavljuju ozbiljne pukotine. Dvojac na čelu saveza (Pažin i Beuković) se za sada drži zajedno, ali se ozbiljne razlike, pa moglo bi se reći i sukobi, izgleda pojavljuju u njihovom odnosu prema nekim drugim ljudima iz vrha LSV, koji misle različito od pomenutog dvojca. Kako god, ne bi trebalo očekivati da se iz Vojvodine sutra na Skupštini LSS pojavi neki već broj delegata LU; neki (manji broj) predstavnika ne ide jer ih savezi generalno ne zanimaju, još jedan drugi broj nije izgleda dobio pozive (?), a ostali (većina vojvodjanskih LU) plivaju na talasu stava rukovodstva LSV prema LSS, pa kopiraju. Da li je to pametno ili nije, videće se, mislim, već tokom 2014. godine!

Šumadinci su u ovoj priči načisto: njih niti je ko zvao, niti im pada na pamet da idu u BGD. Sada su, čini mi se, oni počeli malo da kalkulišu, i da čekaju da vide šta se dešava, a prema nekim najavama, izjavama ili bolje rečeno signalima, ne zatvaraju vrata pred mogućnosti da jednog dana (skoro?) budu u članstvu nekog zajedničkog saveza! Kako, u kakvim okolnostima, ne znam, ali imajući u vidu da imaju prilično nategnute finansije, ne bi me iznenadilo da se desi njihov povratak na velika vrata.

Pojavljuje se još jedna, relativno nova priča: Južna Pruga (Niš i okolina) se uredno i jasno distancira od Popovića i dosadašnje politike LSS, pa i od ostalih čelnih ljudi (Tica, Škobić...). Jednostavno, kao da i oni klize u neku svoju priču, koja može pomalo da liči na put kojim ide LSCS, ali je o tome možda prerano govoriti. Mislim da će razvoj dogadjaja u LSS u velikoj meri uticati na to kuda će 'južna pruga' da krene.

Sada, posle svega, može se postaviti pitanje zbog čega je sutrašnja sednica Skupštine LSS nazvana konstitutivnom!? Jedan od razloga ja vidim i u tome da je to tako napravljeno baš iz razloga kvoruma. Po mom mišljenju, način sazivanja skupštine i redosled tačaka dnevnog reda jasno ukazuje da će sutrašnja Skupština LSS umesto postizanja jedinstva biti nastavak podela izmedju lovačkih udruženja. Na žalost, još jedna prilika da se prevazidju podele izgleda odlazi, pod dirigentskom palicom dosadašnjih 'majstora kuhinje'.
Sve počinje da liči na priču oko Živojinovića i onog grdnog manjka u kasi, kada je pomenuti posle svih ovih godina izgleda 'nedostupan organima gonjenja', a floskula 'istraga je u toku' dobija pun tužni smisao u ovom slučaju, jer su privatne firme kojima je dat novac u medjuvremenu brisane iz registra, pa nema načina da se LSS obešteti! Da li će i Popović i ekipa isto ili slično tako otići, bez polaganja odgovornosti za dosadašnji rad i lošu situaciju u LSS, ostaje da se vidi. Meni se sve čini da se stvari kreću u tom pravcu. Koliko će delegati LU na Skupštini LSS imati volje, znanja i (što da ne?) obraza da to dozvole, zavisi od njih.
Počinjem da bivam sujeveran, pa se pribojavam da posle Živojinovića i Popovića, ne bude ona narodna da 'tri nevolje idu u nizu'? Radije bih da se ostvari ono 'treća sreća', ali su mi nade nešto jako tanke, kad čujem šta se i kako dešava!!!


Lalo iako iznosis nezvanicna saznanja, pojedina me teraju na sledeca pitanja?

Tica od Titela ili Djukic iz Smedereva na mestu predsednika Skupstine??? O Ticici sam dosta procitao a cini mi se da ova nasa forumaska javnost nema neko pozitivno misljenje i o Djukicu.

Na mestu predsednika NO nema alternative, vec samo Bane Zivkovic, koga kao i vecina nas forumasa ne poznajem ali o kome smo mogli procitati sve najbolje sto se lovne struke tice, sto i nije neka garnacija da covek poznaje ekonomiju, obzirom da je vecina duznosti NO vezana za poznavanje ove oblasti., tako da ne bude da smo umesto dobrog lovnog strucnjaka dobili loseg revizora????

O Sanji Momcilovic Bognic vrlo malo znam iako je administrator na ovom forumu i priznajem da sam od njenih vise hiljada upisa na ovom forumu, procitao tek desetak, sto mi priznajem, nije dovoljno da dam svoje konstatacije o njenim kvalitetima za clanstvo u UO LSS, posto iskreno i ne znam da li je delegirana od strane lovaca ili kinologa. Posto moj brat SlavaPlana, koji ima sposobnost da lovne radnike procita posle samo jedne prostoprosirene recenice, a on u ovom slucaju nema komentara, verujem da je ovo resenje IN i u skladu sa aktuelnim evropskim principom rodne ravnopravnosti (koji ja iskreno jos uvek nisam prihvatio, iz razloga sto moja lepa zenica nece da se prihvati nijednog naseg posla, dok sam ja jos odavno u poslu pecenja, ljustenja i mlevenja paprika prilikom spravljanja naseg juznog brenda-ajvara).

Lalo, Tvoje dileme: zasto nisu pozvani clanovi LSKiM, gde je LSCS, da li ce Juzna pruga dati svoje predstavnike, sta je sa svim predstavnicima LSV, odgovor mogu naci u samo jednom logicnom pitanju: kome je u interesu da se broj clanova LSS svede na samo tri ( a kako je pocelo, za postizanje tog broja nece trebati puno vremena)???? Ne verujem da se radi o buducim kupcima sve nepokretne imovine LSS, a narocito ne one na atraktivnim lokacijama u BG-uJaooo.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
 
slavaplana
 Bane nece ici na Skupstinu LSS jer mu se sve smucilo.............
 
slavaplana
 LSS je postao jedna velika SEPTICKA JAMA kome kad se priblizis pitanje je vremena kad ces i sam da krenes da smrdis................Sad

ja i moji prijatelji ne idemo na Skupstinu LSS i to preporucujem svim pametnim ljudima.............
Glasanje za Ticu ili Djukica je biranje manjeg zla a to nisu promene u LSS!!

Sormaz se poziva na Vucica koji kako cujem prema mojim informacijama NE STOJI IZA NJEGA VEC OVAJ KORISTI AKTUELNU SITUACIJU DOK GA NE IZABERU................

Smejurija u kojoj ne treba ucestvovati niti davati podrsku svojim prisustvom................
 
Lala
 

Gedza66 kaže:
Na mestu predsednika NO nema alternative, vec samo Bane Zivkovic, koga kao i vecina nas forumasa ne poznajem ali o kome smo mogli procitati sve najbolje sto se lovne struke tice, sto i nije neka garnacija da covek poznaje ekonomiju, obzirom da je vecina duznosti NO vezana za poznavanje ove oblasti., tako da ne bude da smo umesto dobrog lovnog strucnjaka dobili loseg revizora????


Crni Gedžo, pa kud udari ovako 'bez nišanjenja'?!? Za tvoju informaciju, a i za informaciju ostalih kolega, Bane je pre godinu dana doktorirao ekonomske nauke, a predsednik je LU Žagubica 12 godina!!! I za to vreme je od jednog LU iz siromašnog nerazvijenog područja napravi uspešnu priču, a od lovišta kojim gazduje uspeo da napravi vrlo poželjnu destinaciju za lov, pre svega za lov divlje svinje i vuka.

Nisi mogao više da omašiš, Gedžo druže moj! Retko omašiš, ali kad ti se to desi, onda je to onako baš, baš... Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 

slavaplana kaže:
Bane nece ici na Skupstinu LSS jer mu se sve smucilo.............


I ovo nije baš najtačnija info: Bane će ići na Skupštinu, a šta će tamo da kaže, ostaje da se vidi i čuje. Da mu se smučilo, jeste. A da mnogi moraju da, hteli ne hteli, ćute kad on govori, i to je tačno. Počev od Popovića, pa na dalje. Poslednji primer šta bude kad Bane krene da priča je sednica Istočne lovne oblasti... Pitajte Popovića.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
elko
 Osećam obavezu da prokomentarišem aktuelna dešavanja povodom izbora u LSS.

Udruženja, članovi LSCS koja poštuju politiku kojom ide LSCS neće učestvovati u konstituivno izbornoj skupštini LSS, postoji deo koji od samog početka sedi na dve stolice i koji u svemu nalazi samo sebe u personalnim okvirima i taj deo udruženja će verovatno ići i glasati za možda isključenja iz LSS svojih prijatelja , komšija ili slično.
Iskustvo mi govori da su to uglavnom udruženja gde politiku ne vode Upravni odbori već upravnici koji su ili nečiji školski drugovi ili dužnici pojedinim stručnim licima.
Da, Lala raspolaže veoma dobrim informacijama, uglavnom je to ta priča, jedino je ispušten gospodin Pera Škobić pod čijom se dirigentskom palicom i dešava sve što će se desiti.
Karakteristika ovih izbora je kontinuitet svega što se i do sada radilo ( od 2011 pa nadalje ).
LSS je 1/3 članova od nekada moćne organizacije i tačka.
Nema u njemu LSV, LS KiM i dobar deo Juga, Centralne Srbije, i td otprilike nedostaje oko 50.000 članova koje je nasledila odlazeća ( ili možda nije ) garnitura.
U LSCS je jasan put, sa predhodnicima nikada više a sa istom politikom takođe, ako bude pomaka ka jedinstvu, razumevanju, racionalnom trošenju lovačkih para, možda.
Svi sve obećavaju, izbori su, sutra je već kasno, ćurak se lako okrene.Svi smo Mi samo blede kopije Miloša, kod nas ni kum nije svetinja.
Jadni su ( izvinjavam se na terminu, nije mi baš svojstveno)lovci koji izaberu bilo marka ticu bilo djukića ali i to je njihovo pravo.Spram sveca i tropar.
Nisu nama krivi ni Zoran, Dragan, Pera ni ostali sami smo krivi.
Ako neko ima previše para neka gaji parazite, neka im se dodvoruje, kleči i ljubi im skute, ja znam ko neće.
Veliki broj udruženja je pozive i materijal pocepao i bacio pre otvaranja, toliko o poverenju.
Veliki problemi se nalaze pred nama a mi samo da zaštitimo sebe, položaj,privilegije i slično.Zloupotrebama nema kraja a sudstvo inertno, na kraju krajeva zar nije Miško otišao u London, šta i čemu da se nadamo Mi kojima je lov i lovstvo na vrhu , žiža svega , nešto najsvetije.
Šta je LSS uradio poslednjih godina, da li će neko od delegata ( pozvanih)to pitati , za koje se ciljeve borio, gde su pare, čime opravdavaju i tu članarinu koju su pretnjama namakli.Hoće li to iko na skupštini pitati.
Da li će iko postaviti pitanje koliko lovce Srbije košta popović, tica i ostali i našta su potrošili silne pare, neće niko, a možda nisam u pravu.
U proceduri su nekoliko zakona, pravilnika, ustanovljene lovišta, a popovića samo interesuje kako da uništi LSCS a zna da je izgubio.
Hvala mu što me prozvao u materijalu, samo je zaboravio da doda da su potpisnici prijave u samoj prijavi naveli da su članovi Nadzornog odbora LSS.
Na kraju niko ne odustaje od prijava protiv popovića i neće, dok bude institucija koje se bave zloupotrebama dotle će se voditi postupci protiv njega i sličnih i to je malo koliko je zaslužio.
Svim učesnicima skupštine LSS želim uspešan rad, samo napred kolege lovci zato nam je i tako.
 
Evodija
 Nemaš Čestiti moj Elko baš nikakvu obavezu da to komentarišeš.Sem ako te neko nije izigrao pa si ispao iz svih kombinacija.
Nešto si mi mnogo kivan, pun gorčine.Znači sve kombinacije su ti se izjalovile.
Da ti kažem sve je to naš Slava (dali ga poznaješ) već pisao mesecima. Baš ti je grožđe kiselo.
Otkrio si toplu vodu. Pa Kuvar je isprobao već sve kombinacije i recepte.
Ne zna se tačno koliko nas ovi prevaranti u LSS-u i LSV-u koštaju, ali se zna koliko nas je koštao Živojinović, i KO MU JE BIO ZAMENIK. E taj nas neće spasiti.
Elko, ne koristim smajliće, i nemoj da mi napišeš da sam zajedljiv. Pitali smo se svi gde si šta je sa tobom, zašto se Slava u LSCS, bori sam ,zaratio sa tim Tomicom i onim Gubarevićem.
Da nije i LSCS ostao bez finansijera ko LSV. Njihov TajFun se utepo pa su izgubili deset glasova u Skupštini LSV, koje je on Kuvaru kupovao, za izbore.
Eeee Elko, baš si mi osvežio veče, a ceo dan sam radio.
 
Lala
 Jednu stvar nisam nikako uspeo da saznam: da li će na sutrašnjoj skupštini (mal' nisam napisao 'SLUPŠTINI' ) biti gostiju iz bratskih lovačkih organizacija Južne Afrike?!?
Ako ih ne bude, ne daj Bože, kako ćemo mi dalje bez njih?!?
Ko će da isprati Popovića na zasluženi odmor, a ko da dočeka novog predsednika i poželi mu sretan put u nove radne pobede?

Ja još jednom oštro upozoravam delegate da mi ne diraju Marka Ticu, čoveka koji je svojim bravurama oduševljavao lovačku populaciju! Ko će meni suze na oči naterivati, ako on ode? Razmišljam da u znak podrške drugu Marku obrijem glavu na ćelavo, i da maskiran u skinheda dodjem na skupštinu i tražim reč!
Zar neko sme da reskira odlazak Marka Tice, i da time ne daj Bože izazove opasnost od srčanog napada kod npr. Beukovića, ili kod Guberinića? Nisam siguran da bi taj šok glatko prošao kod njih, a i kod mnogih drugih, bez srčane aritmije ili makar gušenja... od smeha!

Ni miting podrške nije isključen, sa parolama:
- SVI STE VI MARKO!!!
- I POSLE MARKA, MARKO!!!
- MI SMO MARKOVI, MARKO JE VAŠ!!!
- NI PO BABU, NI PO STRIČEVIMA, NI PO STATUTU!!!
- ČAŠE LOMIM RUKE MI KRVAVE, OČI MI SUZE, MOLIM TE VRATI SE... upss... to nije!!!

Ima i u stihu:
- U SAVEZU PARA NEMA NI ZA PICE, DOK JE MANDAT DRUGA MARKA TICE!!!
- DRUŽE MARKO, SAMO RECI, LETEĆEMO KAO MECI!!!
- DOK SE PASULJ ZA SKUPŠTINU 'LADI, MARKO TICA OSTAJE U VLADI!!!
- MARKO D*PE OSTAVI NA PUTU, VOZAJUĆI LOVCE PO STATUTU!!!

Mogao bih i u desetercu štogod da lanem, ali neću da kvarim veče!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Žao mi je što se sutrašnja "GLUPŠTINA" neće direktno prenositi na RTS-u , ili nas možda Jeremija iznenadi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1234 09.08.2023. 14:49
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 31
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,272,378 posete www.srbijalov.com