Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov uz pomoć Vabilica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov uz pomoć Vabilica
canis aureus
 Hunteru,
jednom si izašao na teren sa vabilicom da je isprobaš i već si očekivao da dozoveš lisicu!?
... lisica nije ni malo glupa i sigurno neće tek tako da nasedne na vabljenje ako se ne vabi kako treba i ako se ne pogodi zvuk koji treba da je privuče a pogotovo u vreme parenja kada je manje zainteresovana za "vabilice" i ranjene zečeve.
Lisica odlično čuje i sa lakoćom može da provali pogrešan zvuk koji joj vabilica ponudi! One mlade i mogu da se prevare dok matore neće ni u ludilu već će i na najmanji pogrešan zvuk jednostavno promeniti pravac kretanja i nestati sa vidika.
I sam kažeš da neznaš ni kakav zvuk treba da bude -da li piskav ton ili kao da bruji- Lisica zna kakav ton treba da bude i doći će samo na "pravi"! A pošto si ti "duvao malo ovako malo onako" nebi me čudilo da si ako je lisica i bila u blizini samo je tim zvukovima oterao!
Da bi uspešno koristio vabilicu moraš prvo da uvežbaš da vabiš sa istom pa tek onda da očekuješ rezultate jer u suprotnom možeš dobiti samo kontraefekat i rasterati sve što je u blizini.
Koristim obe navedene vabilice( i Hubertusovu i Australian) i sad sa obe prilično uspešno mogu da nadmudrim, prevarim i dozovem liju pa čak i šakala! U početku je bilo drugačije ... i samo vežba je dovela do uspešnosti.
Jesi li čuo ikada kako kmeči ranjeni zec?
-ako jesi pokušaj da proizvedeš sličan zvuk i to je to!, a ako nisi pokušaj da što bolje uvežbaš uz pomoć ovog vabljenja sa yuo tube
... i ne kmeči svaki "ranjeni zec" isto!! neki je piskaviji neki nije neki glasniji neki ...
http://www.youtub...ZfUpFCfDmw

U vabljenju je možda i najvažnije zauzeti dobar zaklon jer lisica i dobro vidi, i što manje pokreta u zaklonu, na čeki ... jer to itekako može da primeti i ... znači, džaba dobar zvuk ako ona vidi ko je čeka, da to ni ne liči na zeca većlovac
...

Milos88-Ivanjica
 Evo i ja sam uzeo vabilicu za lisice u snajperu-bg,kombinacija zec i mis,jedva cekam da je isprobam...
Milos88-Ivanjica priložio:
dsc00177_1.jpg

LOV JE Passrbijaloviveli

petar
 [xhide]Aj pa nek te sluzi Milose, Dobar Pogled! B)[/xhide]
Just like old times!

Neca92
 Milose, koliko si je platio? Smile Video sam da jos mnogo kolega ima identicnu i da su prezadovoljni! Moracu i ja da je kupim... Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Milos88-Ivanjica
 Hvala Petre,i tebi dobar pogled...
LOV JE Passrbijaloviveli

Milos88-Ivanjica
 Neco platio sam je 1400din u snajperu u beogradu...
LOV JE Passrbijaloviveli

Hunter forever
 Hvala Canis aureus,nisam mogao bas najbolje da skinem zvuk sa youtube ali pokusavam.
marka Engleski poenter marka

veskokv
 I ja sam kupio kobinaciju zec i mis u snajperu!narucis brzom postom stigne za 24 casa

Neca92

veskokv kaže:
I ja sam kupio kobinaciju zec i mis u snajperu!narucis brzom postom stigne za 24 casa

Daj neku konkretnu informaciju o tome, naravno, ako ti nije tesko... Stidljiv Ozbiljno sam zainteresovan, a iz Krusevca sam... neverujem da kod nas ima, bar ja nisam vidjao, a ni cuo da je ima... Unapred hvala! B)

Browningbar
 Neco, pogledaj u radnji "Lovacka prica" kod gimnazije ili u "Lovac AGP" u Staroj Carsiji mozda ces kod njih naci ili ako ne oni mogu da ti naruce da ti stigne za par dana!Odobravam
Pravo u centar!
srbijalov

Neca92

Browningbar kaže:
Neco, pogledaj u radnji "Lovacka prica" kod gimnazije ili u "Lovac AGP" u Staroj Carsiji mozda ces kod njih naci ili ako ne oni mogu da ti naruce da ti stigne za par dana!Odobravam

Bas u "Lovackoj prici" se snabdevam opremom, ali nisam video da je imaju... Confused U lovac AGP necu ni da udjem jer sam gledao cene u njihovoj grupi na fejsu, ''preslani'' su...
U svakom slucaju, hvala na iformaciji, raspitacu se! Bye

Hunter forever
 Cuo sam da su se kod nas pojavili i kopije hubertus vabilica.Da li su te u snajperu original???

petar
 [xhide]Te u Snajperu jesu prave, ima negde u Zr kopije Hubertusa, cena je oko 600 dinara, mnogo su dobre, skoro da ne zaostaju za ovima, a cena je mnogo manja...B)[/xhide]
Just like old times!

Hunter forever
 Cak i duplo manja!

janjicazanja
 evo i nesto iz mog iskustva , ja koristim Hubertus vabilicu i mogu reci da sam veoa zadovoljan , najvise lisica sam ostrelio na cijuk misa. desavalo mi se ove zime da mi pridju tri lisice odjednom,najvaznije je da se nauci pravilno vabiti jer u suprotnom mozemo je samo uplasiti

janjicazanja
 evo i neke od mojih vabilica
janjicazanja priložio:
167963_1658865vabilice.jpg

Neca92
 janicazanja, zavidim ti na kolekciji! Stidljiv Svaka cast! B)

Milos88-Ivanjica
 Ja sam sinoc probao da dovabim liju ali bezuspesno,verovatno su zauzete oko parenja, i cini mi se da hubertusova vabilica ima dobar zvuk misa ali da je zvuk zeca malo jaci u odnosu na vabilice druge marke sto sam gledao na netu,cini mi se da one proizvode malo "krestaviji" zvuk ranjenog zeca u odnosu na hubertus...
LOV JE Passrbijaloviveli

zoranp

janjicazanja kaže:
evo i nesto iz mog iskustva , ja koristim Hubertus vabilicu i mogu reci da sam veoa zadovoljan , najvise lisica sam ostrelio na cijuk misa. desavalo mi se ove zime da mi pridju tri lisice odjednom,najvaznije je da se nauci pravilno vabiti jer u suprotnom mozemo je samo uplasiti

Kolage mogao si nekako snimiti i objaviti ovde na portalu zvuk koji proizvodiš sa vabilicom da se mi drugi polako edukujemo??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

janjicazanja
 napravicu klip kako ja vabaim pa cu staviti ovde Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Potrebna pomoć! SVAŠTARA 223 11.12.2023. 20:03
Trovanje pasa i prva pomoć KINOLOGIJA 68 06.05.2017. 23:31
Lov predatora uz pomoć mrciništa METODE LOVA 72 16.10.2015. 12:55
Lovački karabin i optika pomoć ORUŽJE - SVAŠTARA 47 07.04.2015. 13:03
LOVAČKI PAS-pomoćnik u lovu ili deo porodice KINOLOGIJA 30 01.11.2013. 10:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,827,930 posete www.srbijalov.com