Član 17.
Skupština se sastaje po Programu rada i prema potrebi, najmanje jednom godišnje.
Skupština radi u sednicama.
Redovnu sednicu saziva predsednik Skupštine. Vanrednu sednicu Skupštine saziva predsednik Skupštine po odluci Upravnog odbora, Nadzornog odbora ili na pisani zahtev najmanje jedne četvrtine članova Skupštine, kojim se predlaže dnevni red vanredne sednice Skupštine.
Predsednik Skupštine mora sazvati vanrednu sednicu Skupštine tako da se sednica održi najkasnije u roku od 30 dana od dana prijema zahteva za njeno sazivanje, koji je u skladu sa odredbom prethodnog stava.
Ukoliko predsednik Skupštine ne postupi po odredbi prethodnog stava sednicu Skupštine sazvaće predsednik Lovačkog saveza Srbije.
Na sednicu Skupštine pozivaju se i: predsednik Lovačkog saveza Srbije, članovi Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Suda časti i izvestioci po pojedinim tačkama dnevnog reda.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
E pa, ovaj stav koji je izneo NO LSS, meni ne liči na zahtev za sazivanje, tim pre što je u jednoj rečenici napisano da 'planski okviri koje je usvojila Skupština nisu probijeni'.
Ovaj stav NO mi više liči na upozorenje, ali to opet nije obavezujuće.
Meni je sve nekako očigledniji onaj scenaro koji sam već napisao. A to je da se LSS razbija sa namerom da više nema ko da ih pozove na odgovornost za lopovluke i javašluk, a samim tim ni da se buni kada negde otmu lovište
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Daki, kao instituciju zaista ne može da ih proziva, ali kao pojedince itekako može ako hoće, jer za krivična dela kao što su zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje lsprave, prevara, do nastupa apsolutne zastare mogu da odgovaraju.
Pitanje je da li neko sme da ih krivično goni?
Kolega ono o prozivanju je samo fasada a krajnji cilj udomljavanje u nekom bogatom lovištu, sličan scenario i u LSV krajnji cilj dobijanje na korištenje nekog bogatog lovišta, a ko je ikada mogao da kontroliše u zatvorenom lovištu koliko se prasilo krmača ili koliki je prirast rogate divljači? Pa ako pride ima u blizini fazanerija to mu dođe kao šlag na tortu, ima nekoliko slučajeva gde se u fazanerijama dešavao pomor , pa ako je ta fazanerija tvoje vlasništvo imaćeš navodno svake godine neke silne gubitke , čisto zbog poreza.
A gonjenje rešiš prethodno pozivajući i čašćavajući glavonje koji bi to trebali da rade,Čini mi se da u Palanci imamo očit primer
Što se tiče LSS-a pa i LSV-a mislim da su oni već odavno "pušteni niz vodu" kao organizacije lovaca.
E sad sa druge strane, što se odgovornosti pojedinaca tiče, a na osnovu naših "bogatih primera iz prakse" i to može da bude tačno, jer u ovoj šugavoj zemlji niko nikada ni za šta nije odgovarao, pa su se razni Janjučevići, Kolesari, Tomići... i mnogi, mnogi drugi izvlačili ili su istrage protiv njih zastarele ili prijave odbačene usled nedostataka dokaza. Bilo je tu i "kofera", i svega koječega drugoga... I ništa.
Ja se opet sve nekako nadam ( nada umire poslednja ) da će nas ova gospoda sa trulog Zapada malo upristojiti i uvesti u okvire nekih standarda, pa se može dogoditi da, kao Sanader u Hrvatskoj, i neki naš političar postavi svoje d..e na sudsku skamiju. O ovima iz LSS i LSV da ne pričamo.
Ono što me je fasciniralo kod tih i takvih ljudi je njihova sposobnost da, kao bubašvabe, prežive sve katastrofe na političkom nebu Srbije.
Ne bi me ništa čudilo da čelni ljudi LSS i LSV-a već sada gledaju ko će pobediti na sledećim izborima pa da krenu da mu se dodvoravaju, ili igraju igru na dve stolice. ili kako se popularno kaže budu KVD ( kako vetar duva )
Definitivno reč moral, čast i obraz su za ove iz LSS i LSV nepoznanice u njihovom vokabularu.
Ala sam se razfilozofirao ko Temuđin
Sledeće godine - Lala uplati 1000 din. za lovnu kartu, i više da ne lupam glavu ni oko LSS ili LSV, ni oko firmi ćerki saveza, ni oko radnih akcija u LU, ni oko sastanaka i skupština, ni oko propisa i upravljanja, nakrivim šešir, i kad mi se ide u lov, ako mogućnosti dozvoljavaju, idem, ako ne, šta da radim...
Možemo mi pisati šta hoćemo, ovo što se ukorenilo, niko ne promeni. Pesimista sam, i to sve veći.
Samo čekam da vidim razvoj dogadjaja oko dodele lovišta, kakvo će tu tek veselje da nastane, kada žurka krene.
Lala kaže:
Sledeće godine - Lala uplati 1000 din. za lovnu kartu, i više da ne lupam glavu ni oko LSS ili LSV, ni oko firmi ćerki saveza, ni oko radnih akcija u LU, ni oko sastanaka i skupština, ni oko propisa i upravljanja, nakrivim šešir, i kad mi se ide u lov, ako mogućnosti dozvoljavaju, idem, ako ne, šta da radim...
Možemo mi pisati šta hoćemo, ovo što se ukorenilo, niko ne promeni. Pesimista sam, i to sve veći.
Samo čekam da vidim razvoj dogadjaja oko dodele lovišta, kakvo će tu tek veselje da nastane, kada žurka krene.
Lala kaže:
E baš tako.
Znam ja da to firmama koje se bave lovnim turizmom najviše odgovara, samo se bojim ako nestane LSS i LSV da će se vremenom raspasti i LU i LD a tada niko više neće moći kontrolisati krivolov, slabije će biti i unosa divljači osim onih koji se budu bavili uzgojem i još gomila drugih problema
Lala kaže:
E baš tako.
Znam ja da to firmama koje se bave lovnim turizmom najviše odgovara, samo se bojim ako nestane LSS i LSV da će se vremenom raspasti i LU i LD a tada niko više neće moći kontrolisati krivolov, slabije će biti i unosa divljači osim onih koji se budu bavili uzgojem i još gomila drugih problema
Mislim da je najbitnije sta lovistima i lovcima odgovara, jer ne bude li dobrih i bogatih lovista koja imaju sta da ponude, ne znam sta cemo mi koji se bavimo lovnim turizmom raditi. Lovni turizam je samo mali deo lovstvene delatnosti, ali veoma vazan za L.U. kao najbolji nacin za ostvarivanje finansijskih priliva. Kojem lovistu nije u cilju da ima sto razvijeniji lovni turizam??? To sto sto u procesu trazenja kupaca (lovaca) za svoje proizvode (divljac) lovista saradjuju sa agencijama to je za sada u praksi jedini primenljiv princip da do tih kupaca dodju. Kad lovista ojacaju pa otvore sopstvene agencije, jer turisti samo tako mogu doci, onda cemo mi koji "nemilosrdno pljackamo" lovista i lovce na vasu radost nestati.
Lovistem i divljaci se ne gazduje zbog mesa i druzenja, vec zbog trofeja, komercijalnih lovova i ostvarivanja finansijske dobiti. Sto manje posrednika (saveza, komora, komisija, pa i nas agencija) u tom neizbeznom procesu
vise para ce ostajati samom lovistu.
To sto lovista putem ugovora o saradnji u lovnom turizmu nama agencijama daju neku proviziju, kojom nam placaju za nase usluge pronalazenja i dovodjenja turista, jedan je od najtrasparentnjih troskova lovista. Dali su nam pare, ali tek kada su uz nasu pomoc zaradili. Kamo srece da je takav odnos ulaganja i ostvarivanja zarade u saradnji sa savezima i ostalim koji godinama samo isisavaju pare iz lovista, a za uzvrat nikad nista ne daju!
Lala kaže:
Alal vera ,ISTOMISLJENICE!!!....ne volem...nikog, lutko...takva mi je narav....
Kad lovista ojacaju pa otvore sopstvene agencije, jer turisti samo tako mogu doci, onda cemo mi koji "nemilosrdno pljackamo" lovista i lovce na vasu radost nestati.
Kolega ni jednom reči nisam pomenuo pljačku niti neku zamerku LTA, nego je reč o tome da momentalno zbog lošeg gazdovanja imamo vrlo siromasšna lovišta koja se zbog krize još više prazne , sa vrlo malo lovačkih organizacija koja su prepoznala put u opstanak, a javašluk nerad i loš rad" Krovnih organizacija"dovode do konačnog raspada lovnog sistema gde će se na kraju sve svesti samo na čisto tržište, a gde veliki broj lovaca neće imati pristup zbog loše finansijske situacije
Ispalo je da ja (kao neko ko se bavi lovnim turizmom) podrzavam izjavu drugog kolege sa foruma, da ga je vise briga za saveze i lu, upravne odbore itd, samo zato da bi naveo vodu na svoju vodenicu. Ja licno porzavam takvo misljenje jer sam i sam kao lovac svestan da je sadasnja situacija neodrziva.
Nije mi jasno kakvu ce to korist lovista imati ako bi se sada savez ponovo vozdigao? Dobra lovista su bila i ostala dobra, zahvaljici iskljicivo zalaganju nekolicine lokalnih entuzijasta, koji su bili spremni da zrtvuju sopstveno vreme i sredstva zarad dobrobiti lovackih drustava i lovista kojima gazduju. Samo sto je takvih ljudi sve manje, a i oni su shvatili da im za to niko nece ni hvala reci, pa jos se neki drznu da im ocenjuju moralnost njihovih postupaka. To je cista realnost!
Kolega naveo si da si zbrinut da ce ako nestane saveza, nestati i L udruzenja jer se nece snaci bez saveza. Mozda gresim, ali ja ne delim takvo misljenje.
Savezi su bili samo dobro placeni posrednici izmedju drzave i lovaca, skupljali i brojali pare, pa odvajali sebi koliko im treba. Ja ne znam ni jedno dobro delo tog saveza prema ijednom lovistu koje poznajem. Na kraju krajeva, kome je do clanstva u tim savezima nek im da koliko god moze para. Drzava je rekla da onaj ko nece ne mora biti clan saveza i da ima potpuno pravo da lovi i gotovo. Dojadilo je ljudima da ulazu sebe i svoje vreme, kojeg svi imamo sve manje, u nesto sto ne radi kako treba. Vreme ce pozati da'l samo bili u pravu, mada vec je pokazalo da savezi sa ovakvim postupanjima nisu.
Ipak drago mi je da je ovaj portal okupio mnogo ljudi koji su spremni da kazu svoje misljenje. Da suoce misljenja i potraze odgovore pa aktuelne probleme, pa i da pohvale dobra dela. Na taj nacin smo se spasili jednoglasja i jednoumlja par persona, koje su kroz njihove medije (Lovacke novine) pricali u stihovima i slikali sve u bojama duge, a realnost poptpuno drugacija. Sad im je receno da nisu nezamenjivi, cak i da nam ne trebaju, da sansu za lebojedenje-bezmotikarenje traze na drugom mestu, jer mi lovci to vise necemo cutke finansirati.
Kolega najveći je problem upravo u tome što velika većina lovaca uopšte nezna kakvu bi pravu ulogu trebao imati savez.Mnoge mlade generacije nisu ni svesne kako savez treba da funkcioniše, sistem je kao neka vrsta zadruge gde se LU udružuju i stvaraju Lss ali ne da bi LSS bio posrednik i gutač lovačkih para kao što je sada , taj Lss nesretni ima još nesretnije "stručne službe" koje bi MORALE da budu servis lovaca, da nas zastupa jedan ili dva prava čoveka a ne 000000 čitaš dobro NULE koje su se dočepale mesta u LSS i arče našu muku. Da je sve kako treba mnoge stvari ne bi bile tako napisane u novom zakonu o lovstvu jer jedna armija od 80 000 ljudi - lovaca ne želi takav nakaradan zakon i oni 000000 umesto da ne spavaju da kampuju i štrajkuju pred skupštinom dok se izmene koje odgovaraju lovcima i trenutnoj situaciji ne sprovedu, ladno su okrenuli glavu i kupe šta se još pokupiti može usput gledajući kako da naprave za sobom još veći jaz pre nego se udome na već pripremljenim mestima. Reci mi molim te da li misliš da su per ili deset sitnih saveza - klubova jači od jednog koji broji 80 000 ljudi. Samo ljudsko nepoštenje zloba i javašluk mogu uraditi ono što su oni do sad uradili. Nažalost mnogi sadašnji lovci nemaju predstavu kako nam može biti dobro,ako smo ujedinjeni. Na čelu LSS su ljudi koje smo navodno sami birali u stvari oni su političkim mahinacijama ujdurmama i lobiranjem zaseli tamo gde jesu, i nemožeš ih ni puškom oterati. Možda oni i jesu lovni stručnjaci ali ja lično mislim da su mnogo veći i uspešniji opsenari a o delatnostima iz struke Arsena Lupena da i ne pričam jer je to opšte poznato.O poštenju i moralu dotičnih ne moram ništa reći -Rekli su i uradili sami, a mi smo ih prećutno podržavali i to godinama
Čekam da vidim reakcije lovaca, kada shvate, da od momenta dodele lovišta prestaje da važi cenovnik LSS, i onaj članski popust za članove saveza. Počeće da važi zakon tržišta, pa ko ponudi bolje uslove lova, imaće više članova, kao i komercijalnih lovaca. A kad lovci shvate da će se divljač ubuduće plaćati, na ovaj ili onaj način, ali svakako više nego do sada...
Ko nema divljači, i loše gazduje, imaće malo članova i veliku članarinu (koju diktiraju fixni troškovi), a neće imati ni komercijalnih lovova, jer nema šta da ponudi! Džaba mu onda članstvo u savezu, neće mu savez naseljavati divljač i dovoditi lovce u prazno lovište.
Čvrsto sam odlučio da od sledeće godine ne budem član nigde, nijednog LU, ni jednog saveza; još prošle godine sam hteo tako da uradim, ali sam prolongirao, zbog par ljudi iz mog LD/LU-sada više nema nikakvog razloga za tako nešto. Možemo se mi družiti i mimo lova, ako nam je jedini motiv druženje.
Lov prestaje da bude 'sindikalna delatnost', savezi prestaju da budu 'komandanti' lovstva-postaju, preko firmi ćerki, trkači za profitom, i to je jasno, iako je do sada to bilo malo kamuflirano, preko obavezne članarine.
Sva dešavanja u lovstvu i oko saveza se svode upravo na to: ko će sada zauzeti pozicije sa kojih će moći da zagrabi veći profit.
U tom smislu, nastaće trka izmedju agencija i ćerki firmi, kako saveza, tako i firmi koje budu pravile LU, za platežno sposobne lovce.
Zaboravite na emotivan pristup lovu, gde su pare u pitanju, tu nema emocija.
Neka savez(i) rade šta god hoće, kako god hoće, neka uglavljuju poslove preko svojih firmi dok mogu, neka pokušavaju i dalje da po inerciji budu 'tate' u lovstvu, stvarnost će biti drugačija. Pa i ovo trenutno batrganje u savezu vidim kao delimično nesnalaženje i neprihvatanje neminovnosti, koja sledi na proleće. I ponovo se savez(i) bavi samim sobom (slično kao prilikom donošenja ZODL), ide se u razmišljanjima da li je savez lovaca, pa preko saveza saveza, do saveza LU, preganjaju se oko statutarnih promena (9 meseci nisu u stanju da daju suvisli predlog novog statuta, nego se izlazi sa pojedinačnim predlozima), sa LU se preganjaju oko članarina, mudruje se oko smanjivanja stručne službe ili ne, oko protokolarnih stvari, oko preganjana sa novim savezima (jako ne vole konqrenciju ), slavi se gala godišnjica, iako je kriza svugde, pa i u lovstvu; ima se, može se?? Bolje bi im bilo, da su seli i napravili neki krizni program rada za ubuduće, da su stegnuli kaiš, napravili ponudu za svoje članove, gde bi gledali da što više izadju u susret lovcima i da zadrže članstvo. Deklarativno svi govore o krizi Saveza, ali niko ništa konkretno da uradi, da se stanje popravi. Ovako kako sada rade, rade u korist svoje štete. Možda još godinu dana posle dodele lovišta će imati neko članstvo, koje će se rapidno kruniti, kad ljudi ukapiraju da plaćaju iluziju, u vidu neke savetodavne funkcije. A bogme, pre toga će članovi morati da plate vrlo konkretne stvari: planska dokumenta, naknadu za odstrel divljači, zaposlene (lovočuvar, upravnik lovišta...), troškove poslovanja itd. Neće im savez to plaćati! Naprotiv, savez će im naplaćivati sve: počev od polaganja lovačkog ispita, pa na dalje.
Pa ako neko osrednje LU sa oko 300 članova treba da plati članarinu savezu npr. 200 000,00, onda će da razmisli šta dobija za te pare. Savete? Člansku kartu? Mišljenje? Grafikone? Ma hajte molim vas...
Ovo što sam napisao je moje mišljenje, možda grešim. Ne želim nikom lošu sudbinu, ali sve mi se čini, da dogadjaji idu u ovom pravcu, kako sam napisao - možda nekom budem jednog dana pričao priču 'Bio jednom jedan veliki lovački savez'.
Ne znam da li sam na pravoj temi ali čitajući ovaj novi Cenovnik LSS za lovnu 2012/13 godinu koji je objavljen na sajtu LSS, priznajem da mi ništa nije jasno, pa ako možete , pomozite u davanju odgovora na pitanja koje ja zaista ne umem da odgovorim.
U opštim odredbama navedenog Cenovnika u tački 1. LSS izmedju ostalog PREPORUČUJE cene odstrela divljači, mesa odstreljene divljači, usluga u lovu i žive divljači u lovištima kojima gazduje preko lovačkih udruženja, po vrstama divljači i usluga, za lovnu 2012/13 godinu.
Čini mi se da je ovo prvi put da LSS prilikom donošenja Cenovnika, koristi termin preporučuje . Zašto je to tako?
U Tački 14. izmedju ostalog se kaže: Da cene odstrela divljači, mesa odstreljene divljači, usluga u lovu i žive divljači u lovištu kojim gazduje udruženje ne mogu biti niže od cena iz ovog cenovnika osim u slučajevima kada se odobravaju popusti i za probirni odstrel krupne divljači (?), odstrel grabljivica, odstrel ostalih vrsta sitne divljači (tačka 7.2) i usluga u lovu, može se odobriti popust i do 100% (oslobadjanje plaćanja)
Priznajem da prvi put čujem za termin probirni odstrel krupne divljači i priznajem da mi nije jasno koje su to ostale vrste sitne divljači za čiji se odstrel može odobriti popust i do 100%, odnosno oslobadjanje od plaćanja i zašto?
Takodje dilemu imam i oko člana 109. Zakona o divljači i lovstvu u kome se kaže: Dosadašnji korisnik lovišta koji ne ispunjava uslove iz ovog zakona dužan je da uskladi svoje poslovanje sa odredbama ovog zakona u roku od 18. meseci od dana stupanja na snagu ovog zakona.
Kada je objavljen ovaj Zakon, kada je stupio na snagu, odnosno, kada ističe taj rok od 18 meseci nakon koga je LSS dužan da svoje poslovanje uskladi sa odredbama ovog zakona?
U odredbama ovog Zakona su tačno navedeni povereni poslovi LSS i čini mi se da nema ni reči o donošenju nekih cenovnika za odstrel divljači i..
Ajde da podjemo od pretpostavke da sistem lovstva zamišljen novim propisima još uvek nije zaokružen i da nije profunkcionisao na zamišljen način i da se ne sprovodi se u celosti, ajde da uvažimo i postojanje nekih adiminstrativnih problema ministarstva sa sporošću ali zašto bre sve to mora biti tako komplikovano.
Kako da postupaju lovačka udruženja čiji je Ugovor sa LSS o medjusobnim pravima i obavezama u pogledu gazdovanja lovištem istekao negde u septembru 2011. godine a na drugoj strani imaju Lovnu osnovu sa važenjem do 2013 godine (?)?
Da li LSS još uvek gazduje tim lovištem, obzirom da je isteklo važenje Rešenja ministra poljoprivede o dodeli tog lovišta na gazdovanje LSS ("SL. glasnik RS" br. 54/21) koji će istim gazdovati preko tog lovačkog udruženja.
Šta im je činiti, dok se ne završi postupak ustanovljavanja i dodele tog lovišta na gazdovanje po novom Zakonu?
Kažu moje stare Gedže: došli smo u situaciju da hebe lud zbunjenog. Pitam ih, ko je bre zbunjen, ja ili LSS a oni onako mudro: sačekaj pa ćeš videti.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
[xhide]Prosle nedelje je u Zagubici bio sastanak istocne lovne oblasti !!!
Bane predsednik udruzenja covek od koga ima sta da se nauci za razliku od mnogih predsednika koji su bili prisutni koji po ko zna koji put nista ne pitaju a i ne diskutuju jer vise od polovine nije dobila materijal za ovaj sastanak ,drugi samo cute jer nece da se zameraju kritikama sa LSS a deo njih nema pojma sta sedesava niti neko zna sta ce se desiti ubuducnosti!!!
Konstantno par ljudi nesto diskutuj a ostali cute.....
Po prvi put sam planirao da nepitam nista kao gost posto nisam bio delegat a moj predsednik iz Plane se ponovo nije pojavio vec 3 put!!!Isprovociran govorom gos.Beukovica koji je kao gost krenuo da pljuje po LSCS kako smo RAK TVOREVINA I KOPILE nisam mogao da se uzdrzim i da verujem da Tomicin dugogodisnji prijatelj i covek koji je na osnivackoj skupstini LSCS pozdravio ovako nesto sad prica i menja pricu!!!!
Pitao sam Popovica sta lovci dobijaju sledece godine za 600din clanarine u LSS jer ja ako hocu da budem negde clan gledam sta je moj interes ista tim clanstvom dobijam????
Dobio sam odgovor da ce LS zastupati interese lovaca u Medjunarodnim asocijacijama,borice se da nevladine organizacije nedovedu do zabrane lova...itd!!!!
Ni jedna jedina rec o broju zaposlenih ,smanjenju plata,radnika i troskova LSS koji probijaju plan na sta im je skrenuta paznja nadzornog obora jer moze doci do negativnog poslovanja istog!!!!
Naravno pojedini delegati brane LSS ,pojedini kukaju kako ce im se udruzenja pocepati na 2 jer clanstvo tako hoce ili neka sacica kako kazu,drugi pitaju kako sa udruzenjima koja do sada nisu platila clanarinu LSS???
Nijedna rec o divljaci o dodeli lovista sledece godine i eventualnoj pomoci LSS u tom slucaju!!!
Popovic tvrdi da za normalno funkcionisanje LSS treba u 2012.god MINIMUM 21.000.000din!????????????
21.000.000din
Verovatno misli na plate koje ce valjda ostati iste!!!!!!
Umesto da LSS ima 2-3 zaposlena i bude spona LovackihSaveza koji bi bili u Vojvodini,Cenralnoj Sbiji,Kosovu i BG-U,gde bi Beograd bio bez strucne sluzbe koja bi bila po ostalim RegionalnimSavezima u direktnom kontaktu sa Udruzenjima kojima bi za tu istu clanarinu radili PLAN GAZDOVANJA I LOVNU OSNOVU jer imaju sluzbu za to a ne PRIVATNO kao radnici LSS!!!!!!Ovamo primaju platu a za clanarinu nema niko nista a Vi platite clanarinu za STA?????????
Po reakciji udruzenja mnogi iz Pozarevackog kraja sledece godine nece platiti ni jedan dinar kad dobiju lovista jer nemaju nista za nju!!!!Slavisa predsednik lovne oblasti je prvi to rekao i to javno!!!
LSS treba da postoji ali ne ovako kako sada rade!!To je stav svih i to je jedan od zakljucaka!!!!!
Mogu reci da 30% udruzenja nije konkurisalo ni za 125.000din koje ce dobiti svi koji su poslali dokumenta za konkurs nadleznom Ministarstvu!!!!Nemaju gotovo nikakve informacije sta se desava i kako ce se sve na brzinu odigrati i za dodelu lovista !!!!!
Popovic po meni nema vise podrsku za ovakvu politiku koju vodi u LSS sto ce se videti koliko ce clanova imati do kraja godine!!
Dopis Lovackim udruzenjuima koja nisu platila clanarinu ili su to delimicno ucinili APSOLUTNO nije tacan!!!Pojedina udruzenja nisu na spisku ne znam zasto?????PROVERICEMO jer na to imamo pravo a i skupstina mora da dobije tu informaciju!!!!!
Definitivno LSS gubi dobar deo clanastva sledece godine to je moje vidjenje ovog sastanka!!!![/xhide]
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?