Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Lala
 Postaje interesantno!
Pa zar nije Tomica već jednom platio školu?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 i ova...

slavaplana
 Tomica zahvaljujuci tome i nije predsednik LSS jer su ga izdali Vojvodjani kojima vise Popovic odgovara kako bi branili svoje interesei uticali na politiku koju vodi!!!

Tomica je ipak ozbiljniji igrac a to ne odgovara ili nije odgovaralo mnogima u tom trenutku kada je u LSS trebalo da se uvede PRINUDNA UPRAVA i da se dobar deo LSS POHAPSI!!!!!!!

papiga
 Napisah ja negde vec da tek sad kad ponestaje para u LSS i kad ministarstvo preuzima ulogu pocinje igranka bez granica sto bi znacilo da sva ona lovista koja su na "glasu"i koja su kako tako uspela da sacuvaju fond divljaci iznad 60% pocinju da budu interesantna tajfunima a njih na izvolte treba da im donese LSS za neki evric u dzepce ali tu se ni ministarsta ne daju oni hocew da to ide preko njih,pa jos kad krene dodela lovista na gazdovanje u februaru ili martu tek ce tu da se lome koplja izmedju clanova koji kao dobri domacini nedaju svoje za koje su se istinski borili i zrtvovali,onda ovi iz LSS koji bi da preko noci izvrse prepad na ministarstvo da i njima silom pripadne bar deo kolaca da preko njih ide izrada planova i tranzicija lovista ondak promena rukovodstva gde god je nekome loviste interesantno jer 2013 je blizu i tad pocinje privatna kupovina lovista i lokal patriota od rukovodstva koji vec imaju semu da oni na svoju ruku ponude loviste a za uzvrat nikne neki sprat u nadogradnji kuce ili dvosoban stancic e kolege moje to ce tek da bude igranka ko na poselu

Lala
 Mislim da to što si napisao, Papiga, nije scenario koji je rezervisan samo za LSS. Mislim da sličnih ideja ima na svim nivoima - mutno je trenutno stanje u lovstvu, a u mutnom se najbolje lovi!
Pa još kada se na to dodaju podeljene ingerencije i uticaji, pa još kada se ubace u kalkulaciju interesi, veze, šeme, firme-ćerke, privatni kapital (možda i inostrani), pa i politika, onda dobiješ rezultat sa mnogo nula. A kad se pomene politika, ja zaćutim, jer tu je klizav teren, a ja se u tome ne snalazim, i ne volim da se u politiku petljam.
Pre godinu i nešto dana sam napisao, i molio Boga, da lovstvo u ovoj promeni sistema, kao grana ne doživi sudbinu privatizacije (da ne kažem pljačke) jednog dela industrije, ali onaj od gore izgleda još neće da usliši moje molbe. Čini mi se da u ovim trenutnim dešavanjima ima umešan jedan broj ljudi, neki javno, a neki možda iz senke, koji žele da samo sebi i svojim bliskim ljudima obezbede ogromnu dobit, bilo kroz divljač, bilo kroz uticaj na dešavanja u lovstvu.
Ko su ti ljudi, mogu samo da nagadjam, i mislim da onom ko iole prati šta se dešava, ne treba dalje govoriti. One, koje ova i slične teme ne interesuju, očekuje neprijatno budjenje, u narednim mesecima.
Da li će ova država i njeni organi imati volje i snage da zaštite lovstvo od daljeg čerupanja, ne znam. I izbegavam već jedno vreme da pišem puno na ovim temama, jer više zaista nisam siguran ko u toj priči šta, kako, zašto i za čiji interes radi. Samo znam da se vrlo često poziva na interes lovaca, a čim neko drugi brine o mom interesu, ja odmah proveravam gde mi je novčanik.
Kad malo bolje razmislim, možda je ovaj period u kom smo sada, prelazni period ka privatizaciji lovišta?
Mada, po reakcijama nekih ljudi prema našem pisanju ovde na forumu, pa i prema meni i mojim stavovima, mogu da nagadjam, i verovatno pogodim šta se iza brda valja. Ali to ću zadržati za sebe, i za ljude kojima verujem, i za privatne razgovore.
Samo da dodam, da sam vrlo ogorčen na neiskrenost i prevejanost, na dvoličnost i podmuklost. Ko se prepozna u ovome, sam je sebe okarakterisao.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Jedno je jasno da prilikom dodele lovista LSS neceimati prednosta ni uticaja na dodelu istih u Srbiji sto nece biti slucaj u Vojvodini gde Pokrajinski sekretarijat izgleda vec udovoljava zelje pojedincima!!!
Udruzenja koja nisu imala privredne prestupe i prekrsajne prijave imace prednost pri dodeli lovista ako se na jedno loviste javi vise uruzenja za gazdovanje istim!!!
Nemoguce je ocekivati da posle par godina Drzava sama sebi napravi problem da jedno isto loviste mora da oduzima od nesavesnih korisnika koji nerade kako treba ili budu u blokadi zbog starih postupaka koji dolaze na naplatu!!

Prilikom konkusa trazice se iz suda uverenje da se protiv udruzenja u privrednom sudu i preksajnom nevodi nikakav postupak i da odgovorno lice koje zastupa udruzenje nije kaznjavano iz oblasti lovstva i poslovanja udruzenja!!!!
To je sigurnojedan od uslova budite sigurni!!!!!

Drugo treba u vidu garancije dati neki vid garancije za pocetne fondove koje udruzenje preuzima na gazdovanje!!!Nece biti iznenadjenja ako Drzava i organizuje kontrolna brojanja kako bi tacnije odredili pocetne fondove!!!U problemu ce biti udruzenja sa naduvanim osnovama kako bi lovili vise nego sto je u stvari to moguce planskim dokumentom!!!!!

LSS godinama nije radio edukaciju lovaca a sada je to prosto neminovno da se strucna sluzba edukuje i nacin za to je LOVACKA KOMORA koja mora da struku izbaci u prvi plan a da se predsednici i upravni odbor nemesaju u rad struke koju kako kazu PLACAJU iz svog dzepa i oni moraju da rade kako ima oni kazu !!!!!To ce se drasticno menjati u narednom periodu!!!!

punisher
 Dobar upis Slavo,
O tome je pisano poodavno, da su pojedina lovišta devastirana, da je brojno stanje divljači u njima utvrđivano za kafanskim stolom, od strane nestručnih ljudi kojima je bitnije bilo ono što dolazi posle "brojanja" ( paprikaš, gulaš, Vrisca Dupetaria ilti Gologuza Pevaljka... pa neki odstrel u voćnjaku... da niko ne vidi...)
Sad je poenta što realnije izbrojati divljač, kako bi LU kod konkurisanja i dodele lovišta dalo manje garancije, ali postavlja se pitanje ko će da broji divljač. Jedino Ka(o)mora.
Struka i niko drugi, da se ne bi opet cirkus napravio.
A gospoda iz LSS i LSV siroti ko "francuske sobarice" naivni... Godinama dobijali pare od lovaca, da su bar deo usmerili u edukaciju lovaca na primer, danas bi se posao oko prebrojavanja mogao lako odraditi. Ali neeee. Lepše je maznuti dnevnice, kola, stanove, kuće... zimovanja, letovanja...
Ovi u Šidu su u banani. U velikom gubitku su. Nezvanično oko 1,3 miliona, a zvanično ko zna, jer je finansijska policija češljala poslovanje zbog lopova Bogunovića ( pozdrav Gospodinu Beukoviću ).
Dobili od LSV 420.000 dinara, organizovali neke komercijalne lovove sa jako sumnjivim ishodom u smislu naplate, i kako oni da konkurišu za lovište sa tolikim manjkom. Šta ako ne dobiju lovište? Da li se na konkursu mogu javiti i novopečeni "tajfuni", s obzirom da je jedan deo lovišta u Šidu jako interesantan bio za njih?
Postoji i mogućnost koja je nepopularna, a to je odcepljenje pojedinih LD i formiranje novog LU koje bi se pojavilo bez hipoteke prošlosti na konkursu za lovišta.

ACABP
 Pa onda će kod nas konačno prestati da broje divljač u "ZABRANIMA" koji važe kako za kogaPalica

slavaplana
 Maloljudi zna da je Srbija imala mesto podpredsednika u CIC-u!Covek kadar DSS koji je to korektno obaljao vise nije podpredsednik??/
Nisu mu placani troskovi putovanja na sastanke i kako cujem mesto podpredsednika je prepusteno Rusiji!!LSS nikog nije pitao za ovakav postupak vec je odluka doneta a da to malo ljudi zna!!Trenutno Srbija nema prestavnika u CIC-u!!!
Clanarina mislim da nije placenaali i to cu proveriti za par dana!!!
Sadasnji predsednik CIC-a ce traziti da Drzava Srbija posalje delegaciju koja sama izmedju sebe bira ko ce prestavljati Srbiju !!Delegata nemamo a svi o tome cute!!!!!
Zasto???
Ocekujem da se i Ceranic oglasi uskoro mada ga po ovom pitanju nisam zvao i neznam njegov stav ali sigurno vise zna o ovom problemu za Srbiju!!!!!Brukamo se gde god stignemo!!!!Hocemo nesto a da nas nekosta a to nemoze!!!!!LSS umesto da to ima prioritet u radu Saveza njima su plate i dnevnice bitnije !!!
Sta na to kaze gos.Djukic doajen u Srpskom lovstvu i veciti predsednika za materijalno-finasiska pitanja u LSS???

Dinkic moze da mu pozavidi na trajanju funkcije !!!!I TITA je nadmasio a hoce nesto da promeni u LSS ??Zasto bi stara garnitura nesto menjala u LSS kad njima ovo odgovara !!!!!Ko je tu spreman na promene???Tatovic,Pantelic.......vozac,kuvarica?????

NEMA SANSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sad

Gedza66
 SlavaPlano, Bravo 2Bravo 2 .Svaka ti dala!

I pored ovakvih propusta, pojedinci iz LSS se usudjuju da nas opominju za neplaćanje članskog doprinosa i da nam prete nekim utuženjem i raskidom ugovora. Sram ih bilo!

Pa od čega su i koliko su im debeli obrazi?

Slavo molim te da, kada sledeći put zbog bezrezervne podrške ovakvom LSS, opališ po jugu Srbije, trebaš napisati i čast izuzecima. Izuzeci lovačkih udruženja sa juga Srbije se upravo vide iz opomena koje je LSS prikazao na svom sajtu. Nisu opomenuta lovačka udruženja iz Lebana, Vučja, Vladičinog Hana, Preševa, Trgovišta, Bosilegrada i Bošnjaca. Zašto???

Jug Srbije nema Tomicu Milosavljevića ali ima Dragana Kostadinovića iz Surdulice. Verujem da kao čovek koji je bio u Nadzornom odboru LSS, zna mnogo o marifetlucima pojedinaca iz naše krovne organizacije. Kao i Tomica i on je izigran na poslednjim izborima.

Zašto čeka sa organizovanjem asocijacije lovaca sa juga Srbije?

Hvala ti na zaista korisnim informacijama u tvom pretposlednjem upisu na ovoj temi.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

slavaplana
 Na komisiji oko statuta i dalje reforme LSS doneta je odluka da se prihvati LSCS kako SAVEZ SAVEZA!!!!Na U.O.u Kragujevcu danas stav je da se plati clanarina LSS kao sto to cine Vojvodjani u iznosu od 60din!!!Neka smanje broj radnika i troskove !!!!!
To je realnost!!!!!
Vojvodina,LSS,LSCS,Kosovo i Savez juga Srbije koji je u najavi!!!!

Ne znam samo ako se desi da ovakav raspored pokvari jos jedan SAVEZ na severu Vojvodine za koga gos.Beukovic tvrdi da je on to resio kako mi je rekao u Zagubici i da od toga nema nista!!!!
Ako ima uticaja verovatno je to tako kako kaze jer ne znam sutuaciju u tom delu Vojvodine koji kako cujem nisu zadovoljni LSV-om!!!

Od gos.Beukovica sam cuo da je javno pitao Rudinca iz Guce zasto LSCS krije da radi novine Saveza????Izgleda mu gos.Pazin i mladji Kunovac nisu rekli i ako su bili prisutni na U.O.u KG-u kad je ta odluka doneta i oko pokretanja sajta LSCS i sve zvanicno startuje 21.12. ove godine i to za clanarinu od 300din imamo 4 broja novina,sajt, obilazak udruzenja i priprema za izradu planskih dokumenata,osnove i GPG-a za dodelu lovista sledece godine!!!
Imamo strucnu sluzbu koja ima trenutno 2 radnika i strucnu sluzbu 1 radnika i jednu sekretaricu,plate su im 32 .000din i 25.000din!!!!!!!!!!
Imamo sluzbeni auto fiatpunto kojim se obilaze udruzenja i imamo ononajvaznije VOLJU da ovaj SAVEZ zazivi!!!!

LSS neka razmislja kako ce i sta ce dalje a oko preuzimanja radnika LSS da li bi neko iz BG-a presao u KG za platu od 32.000din??????
Da preuzmemo pojedine radnike pa ne daj boze da ih sahranjujemo o trosku lovaca CENTRALNE SRBIJE u aleji zasluznih gradjana NEMA SANSE!!!!DAleko im lepa kuca !!!!!Ovde mislim na ove starije iz LSS koji pamte i KRALJA!!!!!!!

Ako Djukic hoce da u KG-u otvori agenciju za lov ili da ne daj boze postane predsednik udruzenja kao sto je to sada nema problema primicemo i njega ali nece biti u komisiji za materijalno-finasisko poslovanje jer NEMA MESTA!!!!!!
Ostaje pitanje imovine LSS koje takodje mora da se resi i zakup iste od koje korist imaju samo u BG-u!!!

I to ce posle doci na red!!!
Sta ce za 2-3 radnika onolika zgrada!!!
Ili da ostane ali da se dobit PODELI na one koji su je i pravili!!!!!!
To da prihvati neko u LSS nema sanse ali ja cu insistirati na tome!!!

slavaplana
 Pitam se sta li zna bivsi predsednik suda u Soko Banji Slobodan????
Taj gospodin je videvsi sta se radi u LSS sam otisao iz LSS!O bahanalijama jos prica kojih se seca kako su radili!!!!

slavaplana
 Moje je misljenje da je Dragan Kostadinovic iz Surdulice samo odvukao deo glasova Tomici i da je to bio ZADATAk ili ti poveren posao!Coveka nepoznajem ali realno kako cujem nije nikako mogao da prodje ali je samo slucajno ili namerno to sto je Tomici falilo za prolaz oduzeo!!!!Oko Vojvodjana koji su svesno prekrsili dogovor ne bi dapominjem vise!!!!

punisher
 Slavo, kada pišeš o ovim Lisica iz LSV, tako i reci, jerbo ima poštenih ljudi i lovaca iz Vojvodine koji ne misle kao ovi Lisica iz LSV.;)
A što se tiče glasova i glasanja, pružanja podrške, opet ide stara praksa trgovanja glasovima, ja tebi-ti meni, "ruka ruku mije, a lice obadvije" i te varijante.

DakiNS
 Ovo ruka ruku mije malo je zastarelo sa da je na snazi 60:40 ili lapo-lapo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

punisher

DakiNS kaže:
Ovo ruka ruku mije malo je zastarelo sa da je na snazi 60:40 ili lapo-lapo

Aaa Daki, Daki, uklapaš se u moderne trendove, pratiš "savremene forme izražavanja" odnosno rečnik "srBskog bizMisMena"ROFL

Limun

ACABP kaže:
Pa onda će kod nas konačno prestati da broje divljač u "ZABRANIMA" koji važe kako za kogaPalica
A ja mislio da je samo kod mene praksa da se prebrojavanje divljači vrši u REZERVATU!
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

bturjane
 Pa nije to je praksa ona se prenosi iz mandata u mandat i kod nas na jugu se divljac prebrojava u "komercijalnom"delu lovista koji je rezervisan bio samo za italijane puste im zelje ostale 
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

slavaplana
 Jug je postao TALAc par ljudi koji pare namlatise na Italijanima,utakmicama i prodaji jarebice po sistemu 1 platis a na crno MENI PLATIS jos 2 a lovis 7 za te pare!!!!!Nagrdise se pojedinci od postenja!!!!!

Gedza66
 Neverovatno!

Pa jel ta sednica Skupštine LSS bila ko Njujorška berza. Ja tebi, ti meni. Ti po zadatku toliko i toliko glasova oduzmeš nekome a ja tebi izmenu Uredbe o ustanovljavanju lovišta. Ako ne ispoštuješ dogovoreno, tvoje dosadašnje lovište će biti u tri lovna područja. Ako ispuniš zadatak, novom Uredbom o ustanovljavanju lovišta ćeš dobiti mogućnost da imaš samo jedno lovište, ako želiš.

Pa koliko to para ima u lovstvu Srbije?

Ja mislio da su Tomica Milosavljević i Dragan Kostadinović kandidovani pojedinci, koji pored znanja, imaju i volje da donesu odgovarajuće promene na bolje u radu LSS. Verovao sam da su zbog tog svog znanja i volje, minirani od strane pojedinaca iz LSS, kojima te promene ne odgovaraju i da su zato izigrani na poslednjim izborima. Kad ono, razni zadaci i razne nameštaljke. Čini mi se da je Dragan Kostadinović bio član Nadzornog odbora LSS ,kada su utvrdjene one pozajmice u LSS u milionskim iznosima i da je dao neki svoj lični doprinos u otkrivanju tih marifetluka. Šta je sa tim pozajmicama, da li su vraćene ili nikada nisu ni postojale, o njima niko ne piše i ne priča. Verovatno su još uvek predmet policijske obrade.

Šta li bi tek napisao SavaPlana da sam pomenuo Gorana Janića, kao čoveka od koga očekujem da pokrene aktivnosti na organizovanju asocijacije lovaca na jugu Srbije.
Ne razumem
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 44
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,712,022 posete www.srbijalov.com