Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
zoranp
 ...ako ništa barem se nismo iznenadili!!Confused..

MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 U istom broju 'Lovca' preneti su izveštaji sa sednica Saveta lovnih regiona. Zanimljivo je da su svi Saveti doneli vrlo slične zaključke, da skratim, uglavnom se traži da LSS ostane savez LU, a ne da bude kao što je bilo ideja, 'Savez saveza' ili slično. Takodje svi traže da članarina ostane na prošlogodišnjem nivou. Neki Saveti (Južni region) se protive osnivanju novih lovačkih saveza, ali to je njihov stav. Centralni i Zapadni region čini mi se ne spore pravo osnivanja novih saveza.
Medjutim, nigde ni jednom rečju nije pomenuto svodjenje stručne službe na obim primeren situaciji, kao ni na kresanje troškova. Kao da to nikog ne zanima!
Ima još nekih zaključaka, koji realno gledano, možda izlaze iz okvira koje ZODL postavlja kada je LSS u pitanju, ali to možda više govori o delimičnom nepoznavanju propisa, ili o želji da se što manje menja u dosadašnjoj praksi.
I na kraju, svi Saveti su tražili da se vrati glasilo LSS 'Lovac' u informisanje članstva, da svaki član dobija na kućnu adresu primerak. Kako to misle da izvedu, sa istom članarinom, ne znam.
Nisam video da je na nekom Savetu regiona bilo reči o onome što je preds. Popović izjavio u intervjuu, u vezi učešća LSS na konkursu za dodelu lovišta!
Očito da je u toku pojačana aktivnost rukovodstva LSS, pred godišnju skupštinu LSS. Radi se na dobijanju podrške, a koliko sam pročitao, radi se i na tome da se neposlušni članovi LSS, koji su formirali LSCS, isključe, kao i njihovi predstavnici, iz organa i tela Saveza.
Moram da kažem da je ovo jedan od do sada interesantnijih brojeva 'Lovca' u zadnje vreme, puno toga je objavljeno, što se tiče lovne politike.
Na žalost, o radu LSV, nema ništa.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Pa ima Informator od septembra!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Nešto mislim da bi se ovih dana mogao pojaviti novi broj 'Informatora', šapnula mi 'tičica! Smile
Možda će u tom novom broju biti nekih vesti o aktuelnim dešavanjima u vezi lovišta.

Sremac75
 Retroaktivno - naravno!Sad
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Na istocnoj lovnoj oblastina kojoj sam prisustvovao samo je Beukovic kritikovao javno osnivanje LSCS!!!Zakljucakje da savez TREBA DA POSTOJI ali da mora da se menja iz korena !!!!!

Krovna organizacija nenudi nista za clanarinu konkretno vec ce pored clanarine da po cenama koje nece biti znatno manje u privatnoj reziji da rade LO i GPG kako oni hoce!!!U clanarinu ulazi samo osiguranje a gde je sve ostaloi koliko ce to da kosta to svi cute!!!
Sta ce mi krov kad mi temelj puca a kuca se rusi polako!!!!

Popovic planira da konkurise za lovista i jos postavlja uslove ko da se LSS puta vise nesto u zivotu ROMEA I JULIJE!!!!!!!!!!ROFL

Gedza66

Lala kaže:
U istom broju 'Lovca' preneti su izveštaji sa sednica Saveta lovnih regiona. Zanimljivo je da su svi Saveti doneli vrlo slične zaključke, da skratim, uglavnom se traži da LSS ostane savez LU, a ne da bude kao što je bilo ideja, 'Savez saveza' ili slično. Takodje svi traže da članarina ostane na prošlogodišnjem nivou. Nekoliko Saveta (Južni i Istočni region) se protive osnivanju novih lovačkih saveza, ali to je njihov stav. Centralni i Zapadni region ne spore pravo osnivanja novih saveza.
Medjutim, nigde ni jednom rečju nije pomenuto svodjenje stručne službe na obim primeren situaciji, kao ni na kresanje troškova. Kao da to nikog ne zanima!
Ima još nekih zaključaka, koji realno gledano, izlaze iz okvira koje ZODL postavlja kada je LSS u pitanju, ali to možda više govori o delimičnom nepoznavanju propisa, ili o želji da se što manje menja u dosadašnjoj praksi.
I na kraju, svi Saveti su tražili da se vrati glasilo LSS 'Lovac' u informisanje članstva, da svaki član dobija na kućnu adresu primerak. Kako to misle da izvedu, sa istom članarinom, ne znam.
Nisam video da je na nekom Savetu regiona bilo reči o onome što je preds. Popović izjavio u intervjuu, u vezi učešća LSS na konkursu za dodelu lovišta!

Očito da je u toku pojačana aktivnost rukovodstva LSS, pred godišnju skupštinu LSS. Radi se na dobijanju podrške, a koliko sam pročitao, radi se i na tome da se neposlušni članovi LSS, koji su formirali LSCS, isključe, kao i njihovi predstavnici, iz organa i tela Saveza.
Moram da kažem da je ovo jedan od do sada interesantnijih brojeva 'Lovca' u zadnje vreme, puno toga je objavljeno, što se tiče lovne politike.
Na žalost, o radu LSV, nema ništa.

Koji je to broj "Lovca" i gde se može naći? Poslednjem Savetu Južnog lovnog regiona (Aleksinac) sam prisustvovao i takvi zaključci sigurno nisu donešeni. Doneta su dva zaključka o kojima sam već pisao na ovoj temi.

Vraćajući "film" o tom sastanku, sećam se da je Zapisnik vodio Aleksandar Ćeranić. Sećam se da njega niko nije ovlastio, niti izabrao da to radi. Da li je to u skladu sa Pravilnikom ili Poslovnikom o radu Saveta lovnog regiona, nemam pojma, jer nikada nisam ni imao prilike da se upoznam sa takvim aktom, ako uopšte i postoji.

Sećam se da informisanje lovaca nije ni spomenuto a kamoli da postoji ikakav zaključak o tome.

Da li je neko iz Saveta lovnog regiona overio zapisnik? Možda, ali sam siguran da ako je toga i bilo, da prethodno isti nije ni pročitan. Siguran sam da tonskog zapisa nema, tako da je vrlo moguće da se u zapisniku navode zaključci koje navodi Lala.

Ako se to tako radi, onda svaka čast "majstori".Bravo 2Bravo 2Bravo 2
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Gedžo, ne navodim ja zaključke, nego ih čitam iz 'Lovca'!
'Lovac' bi trebalo da može da se nadje na trafikama. Ja imam jedan primerak, pa ću citirati ono što piše, a odnosi se na zapisnik sa sednice Saveta Južnog lovačkog regiona, održanog u Aleksincu 23.12.2011. godine. Siguran sam da ćeš uspeti da nadješ jedan primerak 'Lovca', pa da pročitaš i izveštaje sa tvog, i ostalih lovnih regiona, i intervju predsednika LSS, koji sam već pominjao.
Citiraću samo zaključke koji se odnose na Južni region, najvažnije delove, da ne prekucavam ceo tekst (mislim na obrazloženja zaključaka):
Citat iz članka objavljenog u 'Lovcu', broj za decembar 2011.:
' 1. Lovci i lovačka udruženja Južnog regiona LSS-a, u pogledu osnivanja nekih novih lovačkih saveza i inicijativa koje za to postoje, jedinstveni su u opredeljenju da ne treba formirati nove lovačke saveze u Srbiji, već da se dosledno primenjuje postojeći Statut LSS, prateći propisi, normativna akta LSS kao i odluke Skupštine. U tom smislu skupštine pojedinih LU su već donele odluke o tome da ne žele učlanjenje ili pristupanje novoformiranom Savezu Centralne Srbije, što se odnosi i na neke druge saveze čije je formiranje u najavi. Samo oni organziacioni oblici udruživanja u sistemu LSS koji se regulišu Statutom i tako postanu izraz volje većine i statutarna kategorija mogu biti prihvaćeni od LU Južnog lovnog regiona.
2. LU Južnog regiona izražavaju punu podršku jedinstvenom LSS.... treba da daju svoj doprinos u pogledu očuvanja celovitosti postojećeg sistema organizovanja.
3. Odlučeno je da članski doprinos po lovcu za LSS u 2012. godini bude u istom iznosu kao i 2011. godine.....
4. LU južnog regiona predlažu da se.... preduzimaju mere i obavljaju pripreme za vraćanje informisanja i lovačkog lista na način i u obimu kao što je bilo u prethodnom periodu, odnosno da glasilo LSS dobija svaki lovac u Srbiji.
5. Pokrenuta je inicijativa da se pri LSS osnuje fond solidarnosti namenjen urgentnoj finansijskoj pomoći LU....a u svrhe eventualne deblokade računa i slično.'

Ispod ovog članka je potpisan Predsednik Saveta Južnog lovnog regiona, Rašić Zlatko.

E sad, ja nisam bio tamo, u Aleksincu, i ne znam da li je ovo što je napisano u 'Lovcu' tačno preneto, ili je bilo onako kako ti kažeš - ne znam šta da mislim! Oni koji su tamo bili, mogu da procene.
Ako ja dobro razumem, i ako je ovo što je objavljeno u 'Lovcu' koji je zvanično glasilo LSS tačno ono što je i rečeno i zaključeno na sednici Saveta, znači da lovci, tj. nihovi predstavnici u LU i u Savetu južnog lovnog regiona, smatraju da ne treba ništa da se menja, lepo piše da su svi 'jedinstveni', 'očuvanje celovitosti postojećeg', itd. (jedina promena postojećeg je da se vrati informisanje i dostavljanje glasila LSS svim lovcima, ali 'na način i u obimu kako je bilo').
Koliko ja znam, a svojim ušima sam čuo od odgovornih ljudi, da je informisanje lovaca ocenjeno kao nedovoljno dobro! I sad ga treba vratiti 'na način i u obimu kako je bilo'?
(dvostruki klik na sliku, za uvećanje)
Lala priložio:
dsci0024_1.jpg

Lala

slavaplana kaže:
Na istocnoj lovnoj oblastina kojoj sam prisustvovao samo je Beukovic kritikovao javno osnivanje LSCS!!!Zakljucakje da savez TREBA DA POSTOJI ali da mora da se menja iz korena !!!!!

Krovna organizacija nenudi nista za clanarinu konkretno vec ce pored clanarine da po cenama koje nece biti znatno manje u privatnoj reziji da rade LO i GPG kako oni hoce!!!U clanarinu ulazi samo osiguranje a gde je sve ostaloi koliko ce to da kosta to svi cute!!!
Sta ce mi krov kad mi temelj puca a kuca se rusi polako!!!!

Popovic planira da konkurise za lovista i jos postavlja uslove ko da se LSS puta vise nesto u zivotu ROMEA I JULIJE!!!!!!!!!!ROFL

Evo i za mog druga Slavu, da citiram zaključke sa Istočnog regiona, objavljene u istom broju 'Lovca':
1. Savet daje punu podršku radu LSS
2. Lovcima je potreban savez koji je po meri lovaca i vremenu u kom se nalazimo
3. Potrebne izmene ili dopune Statuta kako bi on bio prilagodjen vremenu i potrebama svih članica LSS
4. Vratiti službeno glasilo LSS
5. Pristupiti pozitivnoj promociji lovstva i pojačati marketinške aktivnosti u korist lovstva
(kraj citata).

Tačno je ono što Slava reče, u tački 2. i 3. se kaže da mora da se menja!
Nema potpisa autora članka.
Otkud ovolika razlika u mišljenjima i zaključcima izmedju istočnog i južnog regiona, vezano za promene?
Evo slike i tog članka, gornji članak je u pitanju (dvoklik za uvećanje):
Lala priložio:
dsci0025.jpg

Sniper Hunter
 i55.tinypic.com/34ywqyr.jpg

i42.tinypic.com/29p5kcw.jpg

klikaj 2x na slike ovako je čitljivije

Lovac Stari
 Dali je opravdano postojanje navedenih i u koju svrhu?
Dobar pogled.

Gedza66

Gedza66 kaže:
Sastanak me nije razočarao jer i nisam očekivao da će se na njemu nešto značajnije desiti, predložiti i izmeniti.

Kao po običaju, većina predstavnika udruženja je otišla nespremno na sastanak. A sa sastanka je ta ista većina otišla razočarano.

Razočarani su što ispred sebe nisu imali neki predlog izmena i dopuna Statuta a o tome se raspravljalo u tački 2. dnevnog reda. Razočarani su što formirana radna grupa LSS (prema rečima jednog njenog člana iz ovog regiona), nije ni makla sa početne pozicije na izradi izmena i dopuna Statuta. Razočarani su što i pored pet pravnika u toj komisiji, jedini predlog izmena, dopuna ili novog Statuta LSS je dao sekretar Ćeranić a čovek je inženjer šumarstva ali i sa tim predlogom nisu imali priliku da se upoznaju.

Priznajem da sam više očekivao od predsednika Popovića kada je upoznavao prisutne sa aktivnostima i radom LSS u ovoj godini. Naveo je samo aktivnosti na učešću u izradi aktuelnih pravilnika ministarstva, pomoć u izradi 28 lovnoprivrednih osnova, pomoć u izradi nepoznatog broja godišnjih planova i par savetovanja. Da li je zaboravio da spomene ostale aktivnosti ili njih nije bilo? Bio je i veoma zbunjen prilikom davanja objašnjenja zašto blagovremeno nije dostavljena informacijama svim udruženjima iz ovog lovnog regiona o datumu sastanka sa predstavnicima lovačke asocijacije iz Bugarske radi učešća u IPA projektima Evropske unije. Bilo je baš tuc, muc. A rokovi baš kratki, do sredine februara naredne godine. Izgleda da su obavešteni samo pojedinci čiji je mentor profesor Popović.

Prijatno sam iznenadjen diskusijama i objašnjenjima sekretara Ćeranića. Čini mi se da je čovek shvatio neminovnost promena i reforme sadašnjeg LSS. Objasnio je da će se broj radnika smanjiti na četvoro, od kojih će jedan uskoro u penziju, tako da će ih ostati troje. Petoro sadašnjih radnika će preći u onu doo ćerku firmu, koja će se izdržavati od sredstava koje sama zaradi, od kojih će takodje jedan uskoro u penziju tako da će ih ostati četvoro.

Vidim da nije protiv formiranja lovačkih saveza regiona i opcije da LSS čine lovački savezi regiona a ako većina odluči može ostati i savez udruženja, čak i savez lovaca pojedinačno, na dobrovoljnoj osnovi. To mišljenje deli i predsednik Popović kao i članovi upravnog odbora LSS iz ovog lovnog regiona.

Po prvi put smo imali priliku da na ovakvom sastanku dobijemo i neke informacije o visini pojedinih troškova LSS. Izgleda da su pojedini članovi upravnog odbora LSS baš pričali mobilnim telefonima . Spominjani su računi od 40.000 i 70.000 dinara. Možda su ljudi iz pograničnih mesta, pa stalno u romingu. Izgleda da se dosta jelo i popilo. Kritika na ovu temu nije bilo ali prema namrgodjenim licima prisutnih, zaključio sam da jedva čekaju da dobiju finansijski i izveštaj Nadzornog odbora.

Na sastanku su usvojena dva zaključka:

- da članski doprinos LSS, za članove ovog regiona bude u istom iznosu koji plaćaju i lovci iz ostalih regiona: Vojvodine, centralne i istočne Srbije;
- da se do dana usvajanja izmena i dopuna postojećeg ili novog Statuta u ovom lovnom regionu ne formiraju novi lovački savezi.

Lisica nije prisustvovao ovom sastanku.

Neka nam bog da razum i pamet, koju sada evidentno nemamo ili imamo ali smo podeljeni.

Ovo su jedini Zaključci sa sastanka ovog Lovnog regiona. Predlog zaključaka su dali članovi upravnog odbora LSS iz ovog lovnog regiona Janjić iz Lebana, Aleksić iz Pirota i Saša (nisam zapamtio prezime) iz Bosilegrada. Zaključci su usvojeni većinom glasova.

Ako se iz ovih zaključaka mogu proizvesti neki novi, pa se isti čak i javno obave (pravni osnov je sigurno u zapisniku sa tog sastanka koga je vodio, gle slučajnosti, sekretar LSS), onda smo svi mi samo ovce za šišanje. KoTuKogaNe odoravam

slavaplana
 Ceranic je izgleda u zapisniku pesnicki naveo ZELJE LSS a NE ODLUKE ISTOG TELA!!!!Ima nesto u Ceranicevoj harizmi!!!!!!

GLASAM CERANICA ZA PREDSEDNIKA LSS!!!!!!

POPOVIC neka se posveti ishrani srna u lovistima!!!!!

Lala

Gedza66 kaže:
Na sastanku su usvojena dva zaključka:
- da članski doprinos LSS, za članove ovog regiona bude u istom iznosu koji plaćaju i lovci iz ostalih regiona: Vojvodine, centralne i istočne Srbije;
- da se do dana usvajanja izmena i dopuna postojećeg ili novog Statuta u ovom lovnom regionu ne formiraju novi lovački savezi.

Lisica nije prisustvovao ovom sastanku.

Neka nam bog da razum i pamet, koju sada evidentno nemamo ili imamo ali smo podeljeni.

Ovo su jedini Zaključci sa sastanka ovog Lovnog regiona. Predlog zaključaka su dali članovi upravnog odbora LSS iz ovog lovnog regiona Janjić iz Lebana, Aleksić iz Pirota i Saša (nisam zapamtio prezime) iz Bosilegrada. Zaključci su usvojeni većinom glasova.

Ako se iz ovih zaključaka mogu proizvesti neki novi, pa se isti čak i javno obave (pravni osnov je sigurno u zapisniku sa tog sastanka koga je vodio, gle slučajnosti, sekretar LSS), onda smo svi mi samo ovce za šišanje. KoTuKogaNe odoravam

E pa, ovo kanda može da preraste u problem(čić), ako su javno objavljeni zaključci u 'Lovcu', u stvari kreativna tumačenja onog što je stvarno usvojeno!!! Što bi rekli, možda 'p(j)esnička sloboda'? A ko je bio overavač zapisnika? Ili ga nije ni bilo (overavača)?
Ponavljam, ispod teksta objavljenog u 'Lovcu' potpisano je:
Predsednik Saveta Južnog lovnog regiona
Rašić Zlatko, s.r.

Možda da pitaš čoveka, za objašnjenje, Gedžo? Hajde priseti se, da nisi možda morao da odeš u toalet, kad su usvajali zaključke, pa da si nešto propustio? Zezam se, naravno! Grin
Ali ostaje, da će ovi zaključci koji su izneti u 'Lovcu', verovatno biti deo skupštinskog materijala, i deo osnove za dalji rad Saveza. Pa vi sad vidite.

slavaplana
 Juce je na U.O. LSS doneta odluka da clanarina prema LSS bude 200din kako cujem i da to placaju isto LSCS,LSV,LSKM.

Naime radi se o parama koje LSS treba da prikupi jer je priznao SAVEZ SAVEZA!!!!!

Nesto drugo je jakobitno a radi se o iskazanom minusu koji navodno LSS ima u ovoj godini a iznos je 12.000.000din!!!!!!!!!!!

Pera Skoba ako je verovati LSS ima MINUS u poslovanju !!!!!

Potrosilo se vise nego sto se smelo!!!!!
Po meni se ide na varijantu kako bi se LSS doveou negativno poslovanje jer su PARE izvukli na drugi nacin ocekujuci da se i imovina LSS podeli jednog dana kako sam i najavljivao!!Radi se o zgradi od 2000kv u Beogradu od koje mali i rentabilni LSS moze da zivi bez clanarina iskljucivo od zakupa!!!!Neko se izgleda dosetio pa je od pozitivnog poslovanja prosle godine i prenetih 20.000.000mil. kako je receno na skupstini napravio na brzinu minus u poslovanju!!!?????/??

Pare su po meni sklonjene na neki drugi racun i ceka se dodela lovista to je sigurno kako Popovic u svojim intervjuima najavljuje intezivno!!!!!

Neka MUCKA je posredi ali polako i to ce se otkriti pre ili kasnije!!!!

Para NEMA!!!!!Jedva cekal skupstinu LSS gde ce Popovic morati mnogo toga da objasni iz svog poslovanja i svog mandata kako i sta je radio,koliko je puta sluzbenim autom isao na more,kolika je reprezentacija bila,koliko je pehara i za koga su isti kupljeni ,mobilni,pozajmice.....itd!!!!!O platama necu da pricam vise jer su onei daljeASTRONOMSKI velike sa svim drugima dodacima,i ostalim troskovima koje pojedinci kad sakupe i dalje izlaze preko 100.000din mesecno!!!!

Toliko o VOLONTERSKOM radu gos.Popovica kako kaze !!!!
Gde su PARE??????

Morace da da odgovor svom clanstvu i meni kao clanu LSS gde je moje udruzenje bez odluke Skupstine na licni zahtev Popovica dobilo clanarinu za ovu godinu bez da nas je sadasnji predsednik mog udruzenja pitao ili da smo doneli takvu odluku a morali smo po vazecem statutu!!!!Mnogo ce se velika prasina podici kad se utvrdi negativno poslovanje LSS!!!!!!!I to samo za godinu dana unazad!!!
Pare su sklonjene a to ce utvrdjivati neko novo rukovodstvo !!!!!!

Na osnovu zakona o dostupnosti podataka trazicu gde je otisao svaki dinar iz LSS !!!!!

Lala
 Slavo, ovo su baš udarne vesti! Ako je ovo tačno, ja ostajem bez reči!
Pazi samo, da ne bude optužen LSCS da ih je oterao u minus, zato što LU iz tog saveza nisu platila članarinu!
A na sajtu LSS je, umesto izveštaja sa UO LSS, kao veoma važna vest postavljena najava TV emisije na jednoj televiziji, pod nazivom 'Lovci kuvaju za vas'!!!!Jaooo
Ne znam da li u toj TV emisiji ima savet, kako se kuva, i kada lovci treba da zaprže?
Evo link, stvarno su to postavili kao najnoviju vest, da ne veruješ! Informisanje 'do daske'!
http://www.lovacki-savez-srbije.com/

Na žalost, Slavo, Zakon o dostupnosti informacija se ne odnosi i ne primenjuje na udruženja gradjana, nego samo na državne organe!
Treba sačekati mišljenja svih organa saveza, pre svega Nadzornog odbora, koji je, ako me pamćenje dobro služi, upozoravao pre par meseci na mogućnost minusa u poslovanju, i tražio da se to ne dozvoli. Skupština može da ne usvoji izveštaj o radu, a dalje se onda već zna kako ide.

slavaplana
 Sta ce mo ako nekom na pamet slucajno padne da imovinu LSS stavi pod hipoteku????

Lala
 Stavljanje neke imovine pod hipoteku je moguće, a kada je u pitanju LSS, postupak i ovlašćenja oko toga su regulisana Statutom (ili bi trebala da budu regulisana). Tamo treba da piše ko, kako i pod kojim ovlašćenjima može da povuče takav potez. Da li o tome odluku donosi UO, ili Skupština, i ko daje predlog o tome? Treba pročitati Statut.

Gedza66

slavaplana kaže:

Nesto drugo je jakobitno a radi se o iskazanom minusu koji navodno LSS ima u ovoj godini a iznos je 12.000.000din!!!!!!!!!!!

Neka MUCKA je posredi ali polako i to ce se otkriti pre ili kasnije!!!!

Gde su PARE??????

Slavo "PARE NISU PROBLEM, PARA NEMA!!!!!!

I nakon skoro godinu dana na ovom portalu, priznajem da ste me ti i Lala prvi put "razočarali" svojim "obaveštajnim i kontraobaveštajnim radom". Čudim se da Sremac 75 nije reagovao.

Negativno poslovanje LSS za prošlu godinu će biti oko 23.000.000,00 dinara (prema rečima predsednika Popovića, izrečenim na poslednjem sastanku Saveta Južnog lovnog regiona, održanog u Aleksincu, dana 23.12. 2012 godine).

Znam da će Lala u korist svog lošeg "kontraobaveštajnog rada", upitati, da nisam slučajno možda loše čuo ili da nisam možda u tom trenutku bio na pola puta do toaleta, pa mi se pričinila ta informacija.

Nisam ljudi, verujte!!!

Ne samo da sam čuo (i zapisao), već sam čuo i obrazloženje predsednika Popovića, koji je rekao: "da je LSS u lovnoj 2010/11 godini uplaćen članski doprinos za oko 62.000 člana, dok je u lovnoj 2011/12 godini, članski doprinos LSS, uplaćen za 38.000 članova i da je to osnovni razlog negativnog poslovanja u ovoj godini". Znači da su zakazali prihodi..............? Što znači da su rashodi normalni i uobičajeni i da ih ne treba dirati (smanjivati).

Ako mi ne verujete, potražite izvorni Zapisnik sa tog sastanka od gos. Ćeranića. Verujem da u tom delu Zapisnika nije bilo njegove kreativnosti.

Sremac 75, molim te, povedi računa da se ovakve "dezinformacije", ne šire od strane pojedinih administratora, bez obzira što je vreme svinjokolja, čvaraka, špricera, itd. Te stvari ne bi trebale biti razlog" lošeg obaveštajnog i kontraobaveštajnog rada".Raanj*iveli

Lala
 Drugovi, zatajio sam!Confused

A možda se plasiraju različite cifre minusa, da bi uneli zabunu u naše redove? Pa prvo kažu 23 miliona minusa, pa posle to smanje na 12 miliona, a mi srećni k'o mala deca, što nije ona veća cifra?
Ja počinjem da sumnjam, da su nam ubacili krticu u naše redove!!!
Gedžo, čudi me da ti, kao iskusan obaveštajac, nasedneš na ovu igru!No no no

I ne pominji Sremca, taj samo hrče i ništa ne radi! Zimski san, batice!!! Grin

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,533,386 posete www.srbijalov.com