NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
Lala |
Objavljen 12.02.2012. 14:24
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Evo, uključio sam kristalnu kuglu, za proricanje budućnosti! Evo, javlja mi se.... javlja mi se.... da će Skupština LSS 25.02. biti prilično uzbudljiva!
Možda se varam?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Brka bez brkova |
Objavljen 12.02.2012. 14:34
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 15.01.2011. 16:10
|
Lala kaže:
Evo, uključio sam kristalnu kuglu, za proricanje budućnosti! Evo, javlja mi se.... javlja mi se.... da će Skupština LSS 25.02. biti prilično uzbudljiva!
Možda se varam?  Lalo,znas li da je hajka na vidovnjake, prorocnice i gatare,da je njihova delatnost zabranjena zakonom.Nemoj da ti budes kolateralna steta i ispadnes kriv zas propast lss.A pare,one su na sigurnom kod drugova volontera,sigurnije su kod njih nego u svajcarskoj banci,jer oni rade bez para,za dabe.  |
|
|
|
Lala |
Objavljen 12.02.2012. 15:17
|

Moderator

|
E pa, uvek im je neko drugi kriv... Ubuduće gledam samo u pasulj, i to prebranac! 
Kako nas kilavo informišu šta je bilo na UO LSS, zaista bi nam trebale gatare i proročice, da saznamo nešto. 
Na svu sreću, ima ljudi koji smatraju da treba da se zna šta se dešava, pa 'puste aber', i tako eto dodje i do nas sa foruma. Kristalna kugla je više kao metafora.
A evo, baš u prebrancu, pored rebarca, vidim da će i proleće biti prilično uzbudljivo, barem što se tiče lovstva i saveza.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 12.02.2012. 19:55
|

Moderator

|
Hajde malo konkretnije da pričam, tj. da iznesem svoje mišljenje, na osnovu nekih priča i pričica koje čujem ovih dana: šuška se da bi vrlo brzo moglo doći do nekih promena u stručnoj službi LSS, možda čak i do samog vrha stručne službe, kao i nekoliko ljudi iz iste (najčešće se pominje ime osobe koja se istakla u TV kuvanju jela). Novo uhlebljenje bi verovatno mogli naći u fimi ćerki LSS - 'Jelen' d.o.o., koja je formirana pre godinu i po dana. To i nije neko iznenadjenje, o tome se već govorkalo i ranije.
Ovaj scenario je već vidjen u Vojvodini, kada je ex sekretar LSV prešao na rad u Vojvodjanski lovac. Izgleda da je eksperiment sa VL uspeo, para se nahvata (samo ne znam dokle), pa pošto je LSS defintivno u debelom minusu finansijskom (ovom prilikom neću o nekim drugim minusima, moralnim npr.), onda se kanda polazi stazom koju je 'prtio' ex sekretar LSV, sa ekipom.
Takodje, izgleda da je raspad LSS vrlo blizu definitivnog, posle zaista nerazumnih zahteva nekih ljudi iz LSS na sednici UO LSS, čak i da 'kumuju' promeni imena - novom imenu LSCS.
Inače, minus u poslovanju je izgleda vrlo opipljiv, i svi su izgledi da je cifra od 12 miliona 'u crvenom' poprilično tačna.
Žalosno je da je i u samom UO LSS došlo do teške podele, i da je izgleda bila greška što su članovi UO iz LSCS dali kvorum održavanju sednice UO LSS. Nasankani su, nije problem, ima snega dovoljno...Pretpostavljam da su to (davanje kvoruma), ovi iz LSCS uradili da bi pokazali dobru volju za dogovor, ali je izgleda odmah krenula kontra akcija, sa malo ponižavajućim zahtevom za promenu imena LSCS i prestanak prijema LU novih članova, od strane nekih ljudi iz LSS, možda i iz stručne službe, i pukla tikva!
Ukoliko u ovom haosu članovi UO LSS iz Vojvodine budu zauzeli stav koji ne odgovara nekim ljudima iz LSS-u, onda je priča o raspadu LSS definitivna. Za sada, vojvodjani imaju izgleda ulogu mirotvorca u pokušaju, da li će uspeti, ne znam. Pa će se ili drastično promeniti stav nekih ljudi iz LSS, ili će se ići na nove izbore (bolje rešenje) i reformu LSS sa novim ljudima, ili će ići svaki savez obaška (lošije rešenje). Vremena ima sve manje, skoro isteklo! Hitno je potreban neko ko je u stanju da 'ubode trojku' u poslednjim sekundama! A najgore rešenje je da se ova agonija nastavlja.
Slava je pre nekoliko meseci pomenuo i imovinu LSS, i to pitanje ne treba nipošto gubiti iz vida.
Moguće je da će na godišnjoj Skupštini LSS neka od ovih pitanja biti pokrenuta. A i Nadzorni odbor bi morao hitno da se oglasi, povodom poslovanja saveza i rada njegovih organa, počev od Predsednika, pa na dalje.
Nisam siguran više, koliko uopšte ova priča o LSS i savezima zanima lovce, koji su zabavljeni o svom jadu, po ovom kijametu, krizi, manjku divljači, zabrani lova, lovokradji i lopovluku svake vrste, itd. A ta priča će dobrim delom uticati na svakog lovca, i zaslužuje da bude i dalje aktuelna.
Samo da ne bude zabune, pa da možda jednog dana lovci Srbije ostanu bez svog 'krovnog' saveza, ili sa bankrotiranim savezom koji će možda morati da krene čak i u prodaju nekih delova imovine, da namiri dugove, ne znam. Ili će lovci Srbije pokrivati minuse iz svog džepa, što je u prvom momentu možda i najrealnija opcija? Samo se postavlja pitanje kome poveriti posao očuvanja saveza, i na koliko članova uopšte, LSS, ako dodje do razlaza, može računati? Iz loše stojeće firme svi žele da odu, u dobru firmu svi hoće da dodju. Treba razmisliti u kojoj od ove dve grupe je trenutno LSS?
Jako velika odgovornost će biti na delegatima Skupštine LSS. A po ponašanju od ranije, nisam siguran koliko su svesni svoje odgovornosti za dalju sudbinu LSS.
Ovo je vrlo ozbiljan upis, malo nabacan, a malo analitički, i ne mogu da prognoziram epilog. Svako neka razmisli koji je dalji pravac dešavanja najrealniji?
A Browning BAR poluautomat je stvarno dobra puškica! Još ako je sa pravom optikom...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 12.02.2012. 20:03
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Lalo ja mislim da sa dosadašnjima nema dalje ,trebaju novi ljudi ,čistih srca a naravno i ruku,sadašnji su duboko zaglibili, i opet mi da pokrivamo njihove bahanalije dokle tako????Neka se ispita ko je kriv ,da se pokrene istraga ,ko je kriv neka mu plene privatnu imovinu pa neka pokrivaju-vrate pare koje su uzeli.
PS .a jedan Bar-čić bi i meni legao
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 12.02.2012. 20:32
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Od početka sam govorio da je cilj sadašnjeg rukovodstva upropaštavanje LSS. Najjednostavniji način što smo videli u privatizaciji je dovođenje do prosjačkog štapa ili stečaj. O privatizaciji lovišta već je sve rečeno . E sada se dotični (da ih ne nazovem pogrdnim ali odgovarajućim imenom) uputili na raskućavanje i čišćenje računa LSS. Ne bih se čudio da su onih 2o miliona iz pretprošle godine prebacili na ćerku a ostatkom pune džepove. Radujem se danu kada će ih konačno smeniti pa kad se pokrene istraga.(samo da ne plane arhiva) ili nestane kao u B.P dozvole za lov. Nije mi jasno odakle im hrabrosti na potroše toliku lovu na reprenzentaciju.Ili milion na ostalo (da li tu spada i bakšiš) interesuje da li je i prošle godine uboga penzionerka ućarila nešto. Ili je višak otišano nekima koji su davno razdužili kašiku. E temuđine temuđine da nisi zalutao na ratnom ostrvu? Koliko znam pravi temuđin je svojim ratnicima davao veći deo plena a ti od lovaca samo uzimaš
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 12.02.2012. 22:18
|

Veteran

Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
nece im dlaka sa glave faliti kao i nikome do sada sto otese i upropastise drzavu. Pustice ih da mirno uzivaju u plodovima svoga rada tj nerada. Da ja ukradem olovku stigli bi me sa 5-10 godina a njih bre cuvaju da se razmnozavaju jer svaka sledeca generacija je sve gora i gora.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 12.02.2012. 22:24
|

Admin

|
chaki kaže:
nece im dlaka sa glave faliti kao i nikome do sada sto otese i upropastise drzavu. Pustice ih da mirno uzivaju u plodovima svoga rada tj nerada. Da ja ukradem olovku stigli bi me sa 5-10 godina a njih bre cuvaju da se razmnozavaju jer svaka sledeca generacija je sve gora i gora.
Žalosno ali izgleda istinito osim..........
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 13.02.2012. 00:15
|

Veteran

|
Osim ako Lala bude premijer , Sremac ministar pravde, Daki Mupa sto je jako tesko Daki moramo da se slozimo.
Obzirom da ce da se izaberu izmedju sebe eto slike da nikome ni dlaka nece faliti
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.02.2012. 00:29
|

Moderator

|
A Chaki će bude sekretarica kabineta
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.02.2012. 08:06
|

Admin

|
chaki kaže:
Osim ako Lala bude premijer , Sremac ministar pravde, Daki Mupa sto je jako tesko Daki moramo da se slozimo.
Obzirom da ce da se izaberu izmedju sebe eto slike da nikome ni dlaka nece faliti
Chaki bavio sam se nekada i politikom , bio sam i poslanik u skupštini i kada sam video gde sam zašao -pobegao . Jednostavno ne mogu biti takav. Sa dva ili više lica sa debelim višestrukim obrazom sa račvastim jezikom i dubokim džepom gde svašta može stati. Sa nekima sam se sukobio ,ali većine nema više među živima pobiše se međusobno. Zato ću drugarice i drugovi da Vam zahvalim na ukazanom poverenju ,sa posebnim osvrtom na ukazanu čast koju moram da odbijem. Suviše mi je lepo na mom salašu i među mojim lovcima i ribolovcima I da ne zaboravim više volim da nosim pokrpane gaće nego da neko pravi rupe na njima
|
|
|
|
Miroslaw |
Objavljen 13.02.2012. 08:24
|

Stari član

Upisa: 362
Pristupio: 16.11.2009. 23:02
|
Srpski lovac je generalno veoma neinformisan, sve se nesto krije,muva, presipa iz supljeg u prazno a sve preko ledja lovaca. Lov kao sport,zivotno opredeljenje,nacin zivota ili kako vec da ga nazovem nikada nije bio gori cak sta vise poceo je ljudima da biva odbojan i za sve to zahvaljujeno ljudima iz LSS. Zakon o lovstvu o kome se toliko diskutovalo a u cijoj izradi je ucestvovala strucna sluzba LSS sacinjen je u korist pravnih lica tj drustava tako da me ovo Jelen d.o.o ni malo ne iznenadjuje cak sam upravo shvatio da su neka lovista kibicovali u napred i imaju ljude u njima koji pokusavaju da uniste ta ista lovista kako bi ih ovi sto lakse i jeftinije kupili...hmmm Lalo veliko hvala na upisu upravo si mi otvorio oci.. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.02.2012. 08:35
|

Admin

|
Lepo je Lala napisao -pacovi napuštaju brod koji tone.Neki su već prešli na rezervne položaje.Daj bože nekih izmena u vrhu LSS pa da se lepo donese odluka LSS kao osnivača da se ugasi Jelen DOO.Brate al bi bilo histerije. Iako mislim da su se već obezbedili i za takav slučaj , ili možda grešim???
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 13.02.2012. 09:14
|

Veteran

|
uVek oni vesto uskoce u novi brod. NJihova ladja uvek pliva. Nisu dzabe ni napravili novu firmu jer jednu ugase u drugu sednu i lovci veslajte a mi cemo da uzivamo u lepotama i blagodetima vazeg veslanja.
Najbolje ce nam uzeti da imaju da se ponose i vesele a sve ostalo sto je unisteno ce dati nama i jos ce u startu da pricaju kako nismo znali da cuvamo.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.02.2012. 11:17
|

Moderator

|
Daki, ta rečenica o brodu i napuštanju je Slavina, ne moja, ali je smatram sasvim odgovarajućom metaforom.
Ovo što je Chaki napisao, mislim da je vrlo moguć scenario. Ali tu će glavnu reč imati Ministarstvo, prilikom dodele lovišta. Opasnost postoji, utoliko da ako su načelu LU koja dobiju lovišta nesposobni ljudi (ili sposobni, ali za sebe), da oteraju LU kao korisnika u bankrot, pa da se pojave 'spasioci' koji bi kroz neke ugovore o poslovno tehničkoj saradnji, de facto preuzele upravljanje lovištima, i nastavile da ispumpavaju pare od divljači i lovišta, a lovci-članovi bi bili praktično besplatna radna snaga, koja bi usput još i plaćala članarinu.
Teška vremena dolaze, lovci bi morali da dobro razmisle, koga postavljaju na čelna mesta po LU.
Moguće rešenje vidim u profesionalizaciji rukovodstava LU. Prošlo je vreme volontera u rukovodećim garniturama, posao treba da vode profesionalci, koje bi UO LU mogao da zaposli, ali i da otpušta, ako ne rade kako valja.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 13.02.2012. 14:07
|

Veteran

|
Jos nesto Lalo vrlo vazno. Kada se biraju celni ljudi na rukovodece funkcije krece se u lobiranje mnogo pre nego sto obican lovac uopste sazna za tako nesto. Stvar je vec dovedena do finisiranja i samo glasanje je vec pripremljeno mnogo pre glasanja. Ostaje ti samo da sednes i gledas kako se biraju izmedju sebe. Rotacija je najcesca stvar i ono ti meni serdare ja tebi vojvodo .
Obicna lovac nema priliku da kaze svoj stav jer ga saseku u korenu. Jedna ekipa dobija sve funkcije i tu se prica zavrsava. Dokaz za tako nesto je sto isti ljudi vec decenijama zauzimaju celna mesta i samo ako visa sila tj smrt nekoga onda se dobro izmedju njih probere neko ko nece skrenuti sa linije tako lako i ko ce slediti put koji su oni zacrtali.
Stari je to stroj tesko a i retko se kvari a sto sporo ili nikako ne ide to je vec drugo pitanje. Makar stajao u mesto ali se ne izlazi napolje heheheh
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 13.02.2012. 14:45
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Jedva cekam gde ce Vojvodjnski kadar gos.Beukovic sebe da namesti kad se budu delile funkcije!Covek me odusevio pricom kakvu zvaku i kako slatkorecivo prica da nemate pojma!!!!Kako sam kaze da je od svog zivota napravio bajku i ja mu stvarno verujem da je to postigao sto mnogi nece za dva zivota ocekujem ga na nekoj jakoj funkciji u narednom periodu!!!!!
Iz njegove price i ovo sto znam i sto su cinjenice kad cujes to na drugi nacin od njega pocinjem sam u sebe da sumnjam!!!Ima covek pricu !!SVAKA CAST!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.02.2012. 14:55
|

Admin

|
Ako već nije prešao onda sigurno Vojvođanski lovac , to im je svima rezervni položaj
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 13.02.2012. 15:04
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
slavaplana kaže:
Jedva cekam gde ce Vojvodjnski kadar gos.Beukovic sebe da namesti kad se budu delile funkcije!Covek me odusevio pricom kakvu zvaku i kako slatkorecivo prica da nemate pojma!!!!Kako sam kaze da je od svog zivota napravio bajku i ja mu stvarno verujem da je to postigao sto mnogi nece za dva zivota ocekujem ga na nekoj jakoj funkciji u narednom periodu!!!!!
Iz njegove price i ovo sto znam i sto su cinjenice kad cujes to na drugi nacin od njega pocinjem sam u sebe da sumnjam!!!Ima covek pricu !!SVAKA CAST!!!!!!!!!!!!!!
Jel on rekao ono "JA IH LEPO LAŽEM, A ONI ME OPET BIRAJU"???

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Djura33 |
Objavljen 13.02.2012. 16:02
|

Član

Upisa: 125
Pristupio: 13.04.2011. 11:49
|
slavaplana kaže:
Iz njegove price i ovo sto znam i sto su cinjenice kad cujes to na drugi nacin od njega pocinjem sam u sebe da sumnjam!!!Ima covek pricu !!SVAKA CAST!!!!!!!!!!!!!!
Lepo ja kazam da Slavi smeta nas Beukovic, u Vojvodini. Neznam sta, al mislim da bi trebao da brines o tvojima tamo, ili cujes ti da se mi na veliko zalimo???
Mislim da ne!! |
|
|