NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
nenadx |
Objavljen 25.07.2010. 00:06
|

Moderator

Upisa: 2282
Pristupio: 16.10.2009. 18:15
|
Stos je u tome da LSS zastupa interese lovaca,jer je ustvari on legalni zastupnik lovaca.Ranije je bilo isto,ali su lovci lovili divljac sa kojom su gazdovali.Za to su placali clanarinu,cuvali divljac,pravili fazanerije,lovno teh,objekte......Zatim se neko setio da naplacuje divljac i da trazi sve vise od lovaca....Sada se vidimo trazi jos vise,kao trzisne cene isl...LSS vidimo nebrani ili bar ne dovoljno dobro interese onih koje zastupa,pa je logicno da i nema vise svrhe za njegov opstanak.Zasto bi ti ili bilo ko odvajao novac za nekoga ko oduzima od tebe ili tvog oca,prava koja si imao.Izgovori da su nastale nove okolnosti je magla.Ako i postoje,to se radi po nekim zakonitostima,a one mogu recimo biti ovake.Nema udruzenja,nema LSS..neka gazduje ko hoce.Drzava da nekome i on ponudi na pijaci da proda sta ima,ti dodjes i pitas koliko kosta,platis ako ti odgovara i to je to.Trzisni princip.E oni bi da ti platis clanarinu,ides na akcije i opet platis,pa im se zahvalis za to.To ja nazivam,gleda te u oci i j...Ne znam ko to moze da prihvati sem mazohiste.Sustina je da bez lovaca sve ovo sto oni hoce nemoze da funkcionise i tu je prednost lovaca.....Kazes bice sve 3x skuple,ja licno bih voleo da bude 10x pa da vidimo ko ce im placati.Oni zive od mase a ne od malog broja plateznih.Samo slozno.....
Dobar pogodak
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 25.07.2010. 00:16
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Ja licno mislim i nadam se da ovaj zakon nece opstati....
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 25.07.2010. 01:39
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
I ti platezni nece bas puno da im ostave kad budu poceli da ih cerupaju nego ce malo da skoknu u komsiluk gde je mozda malo jeftinije a usluge bolje ali pustimo ih LSS sece sam granu na kojoj stoji i obice im se to sve o glavu!!!
|
|
|
|
aca81 |
Objavljen 25.07.2010. 15:04
|

Lovčina

Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
Nenadx to je isto kao sindikad u nekoj korporaciji koji ima prostorije unutar firme,donacije i novcanu pomoc od iste firme i zavisi direktno od poslodavca a ne od onih koje zastupa i cije interese brani tU.a
DOBAR POGLED
|
|
|
|
dragangolubovic |
Objavljen 28.10.2010. 15:32
|

Mlađi član

Upisa: 28
Pristupio: 14.10.2010. 16:42
|
Postovane kolege lovci,
Kada bi istina o radu Saveza stigla do lovaca, mislim da Savez ne bi trebao postojati. Jedina svrha njihovih reakcija je to da oni opstanu i da njih nekoliko profitira. Sto se tice nas lovaca mi za njih ne postojimo. Neka neko od vas primeti, kada se oni krecu prema udruzenjima, samo kad moraju. Novim zakonom su polako stavljeni A.A. Samo oni koji znaju problematiku lovaca mogu se na pravi nacin zalagati za lovce,ostali su glumci. To vam odgovorno tvrdim i argumentovano. Kada se vidi kakve probleme i sta rade clanovi Upravnog odbora Saveza, nema sta zaliti. Treba ukinuti Savez. Neka nabroje aktivnosti koje su ucinjene u korist Udruzenja i lovaca. Cak su u Ministarstvu prelagali da se smanji clanarina za ovu godinu na 500 dinara prema Savezu, to nije prihvaceno. Sva dogadjanja u Savezu imaju svoje razloge. Sta je bilo sa onolikom proneverom novca predhodnog rukovodstva? Neka neko izracuna sta se time moze kupiti. Kad oni trebaju da naplate za sebe, to je ok, a kad treba dati Udruzenjima , tu je selektivno davanje. Da ostane njima. Kada budemo informisani istinito, drugacije ce svako reagovati. Licno moje misljenje je da nama ne treba Savez. Zbog postupaka Saveza u nasem udruzenju rapidno opada broj clanova Udruzenja. Lovacko udruzenje Miroslav Zlatanovic - Mica. Zitoradja kod Prokuplja. Ceo doktorat moze neko napisati o nasem udruzenju. Svake godine u lovnoj sezoni za nas rade tuzilastvo i policija, kao i lovna inspekcija. Kako i od koga je postala lovacka mafija ? Ko cuva kriminalne aktivnosti u svojim fiokama ? Cak smo stigli do Vrhovnog suda Srbije, zbog legalnih organa drzave. Ljudi, KADA NEKO NE BRINE O VAMA, STO BI VI O NJEMU ?
Pozdrav kolegama od Golubovica |
|
|
|
Lala |
Objavljen 28.10.2010. 15:56
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Dragane, novim zakonom je ostavljena mogućnost da preregistrovana LU svojom odlukom MOGU, A NE MORAJU, da budu članovi saveza i drugih udruženja. Prema tome, niko vas ne može naterati da budete članovi LSS, ako smatrate da je to nepotrebno.
LSS je novim propisom dobio samo pravo da organizuje polaganje lovačkog ispita i distribuciju lovnih karata. Obziorm da se polaganje ispita ionako plaća, to nije razlog da ostanete. Što se lovnih karata tiče, štampa ih ministarstvo, a možete da ih podignete ili preko LSS (ako ste članovi), ili direktno u Ministarstvu.
Brojnost članova će, tvrdim, drastično opasti vrlo brzo, u svim LU! Jednostavno, lov će da košta mnogo više nego do sada.
Štedećemo još kako!
Odluka je vaša, da li ćete biti članovi LSS ili ne. Od 2011. poslujete kao privredni subjekt.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
boro |
Objavljen 09.11.2010. 14:44
|

Stari član

Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
Još početkom ove ili krajem prošle godine sam pisao da li na ovom ili na Loristu na temu odnosa udruženje- savezi. Ukazivao sam na to koliko je važno da savezi stanu iza udruženja i da ih zaštite i pruže svu moguću logistiku u ovim promenama. Na žalost udruženja su ostavljena na milost i nemilost raznih manipulatora i veštih "lovnih radnika", koji su u njih uneli pometnju, zavadili lovce izmedju sebe, obmanuli ih lepim obećanjima (lažima) a naravno iz svog interesa.
Savezi ne samo da su ostali pasivni nego su se neki funkcioneri naročito iz LSV rastrčali po udruženjima da im što bolje objasne kako treba da se organizuju i tako su dali podršku i legitimitet razbijačima udruženja. Kako će se izaći iz nastalog haosa videćemo. Lovcima će definitivno biti skuplje ali koga briga. Važno je da se biznismeni dokopaju udruženja i lovišta a posle videdćemo. Funkcionerima iz saveza ide na ruku da udurženja bude što više jer će im oni iz novoosnovane firme prodavati usluge, praviti osnove i slično. Svuma dobro a lovca ko j....
Ovakvih saveza ni ne treba da bude i ni malo mi nije žao što nestaju. To je i država osetila pa su ih maksimalno srezali u ingerencijama. |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 14.11.2010. 21:29
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Stara narodna kaže ... ne smrdi riba od repa nego od glave...iako se naime u LSS desio navodno veliki puč pre neku godinu kada smeniše bajnog predsednika i sekretara (kojeg sam jako volio zbog one zoo teke), a sve zbog pronevere od nekih 30 miliona dinara ,ako se dobro sećam teksta u lovačkim novinama da je samo bajni sekretar imao platu oko 213.000 dinara bez dnevnica i putnih troškova...a onda dođe ekipa kojoj je predsednik moj imenjak i prezimenjak...koji nema veze sa mnom mislim rodbiski,a bome ni ikako drugačije i ja pomislih e sada će se nešto da pokrene...kad ono bajni zoo teka kažu radi kao stručni saradnik u sadašnjoj upravi LSS ...pa ljudi pitam vas dali neko zna sa sigurnošću dali je iko odgovarao ili snosio bilo kakve sankcije za ta silna sredstva koja su pokradena ???? i dali je stvarno bajni sekretar zoo teka stručni saradnik u LSS??? Nekažem da ljudi neznaju teoriju o lovstvu , ali je kod nas praksa uvek daleko od teorije....i onda se pitamo dali treba da opstane LSS $aAa $aAa |
|
|
|
ACABP |
Objavljen 24.11.2010. 20:32
|

Mlađi član

Upisa: 31
Pristupio: 21.11.2010. 21:37
|
Ako služe samo za prikupljanje para onda i ne treba da postoje |
|
|
|
boro |
Objavljen 26.11.2010. 12:36
|

Stari član

Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
LSS duboko podeljen se bavi sam sobom, a radnici stručnih službi još malo šetaju po terenu da još nešto zarade i gledaju gde će da se uhlebe pošto je muzara zasušila. |
|
|
|
dragangolubovic |
Objavljen 26.11.2010. 15:21
|

Mlađi član

Upisa: 28
Pristupio: 14.10.2010. 16:42
|
Moje licno misljenje je da su podele u LSS nama lovcima nanele ogromne stete, a mozda i koristile u velikoj meri. Stvar tumacenja dogadjaja. Odredjeni komentari su izlisni. Sve je sad nepotrebno o savezu pricati, dela govore sve. Misljenja sam da savez ne treba vise lovcima. Jos jedan nehuman potez je odluka o izdavanju novih lovnih karata, skupljaju clanstvo za uzimanje para. A toliko su se trudili oko lovaca od Skupstine pa do danas, to je neverovatno. Nema udruzenja koje nisu obisli. Bolje ne pricati |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 26.11.2010. 17:44
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Lovstvo : (LSS +Srbija šume) = ...sve je jasno ko dan,samo svi ćute, jer su u pitanju jako moćni ljudi ....
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.11.2010. 18:44
|

Moderator

|
Kakav je rezultat rada Saveza, i koliko je ugledan, najbolje se videlo prilikom pisanja novog Zakona o divljači i lovstvu. Država nije htela da konsultuje našu krovnu organizaciju LSS, (što uopšte ne podržavam), verovatno znajući sa kime ima posla (što razumem kao opravdanje). E onda je rukovodstvo LSS na jedvite jade uspelo da zadrži zrnce ingerencija u pogledu podela (ne i izdavanja) lovnih karata, i organizaciju polaganja lovačkih ispita (mada, koliko ja mogu da pročitam iz zakona, to će moći raditi i još po neko). Očigledna je podela (sukob?), na relaciji LSS-država, samo se ja bojim da ne bude 'sjaši Kurta...'. Pa da ceh plaćaju lovci, kao što su plaćali do sada, samo je do sada divljači i para bilo više, a sada nema ni jednog ni drugog! Čini mi se da je prošlo vreme kada su rukovodioci u LSS ulazili na velika vrata u državne organe, i paralelno sa njima sprovodili svoju politiku. Država je sad uzela dizgine u svoje ruke, LSS broji, po meni, poslednje mesece svog 'zlatnog doba' vladavine i carevanja lovištima i lovstvom u Srbiji, a shodno tome i LSV u Vojvodini. Ista priča.
O JP Srbijašume i JP Vojvodinašume, o zatvorenim lovištima, to zaslužuje posebnu temu, recimo 'Javna preduzeća u lovstvu', pa bi se puno toga moglo reći i o njima. I u smislu 'stručnog' gazdovanja, i u smislu stručnog uzgoja divljači, i o profitabilnosti JP, i oko udomljavanja zaslužnih drugova u JP... Ko želi, neka otvori tu temu, mislim da će biti solidno posećena.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.12.2010. 18:16
|

Moderator

|
Ova tema nije aktivna više od mesec dana. Pročitajte nape prethodne upise, videćete da smo imali dobar instinkt.
Prosto se ježim sad, kad pročitam ovaj moj prethodni post, napisan pre više od mesec dana!
Ljudi, nisam onda znao ništa od ovog što se desilo u zadnjih par dana, majke mi! A komentar kao da je pisan juče!
Nego, šta imamo da kažemo o LSS/LSV, u smislu zadnjih dešavanja?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 09.01.2011. 00:56
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Kao što sam već pisao :
Ja mislim da ove godine, ili uskoro, Beukoviću prestaje mandat, a samim tim i Zeremskom.
I zabole njih da se ponovo kandiduju, da lobiraju, da gube vreme. Zabole ih šta će biti sa LSV, od koga će ostati samo ime i kostur, kada su oni najvažnije poslove preneli na "Vojvođanski lovac" doo, u kojem će se i dalje baškariti.
Znači : radiće isto što i do sada, živeti od istih (naših) para kao i do sada, ali neće morati da trpe pritiske funkcija i izloženost javnim kritikama kao do sada.

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.01.2011. 18:17
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Dace Bog da ih drzava zvanicno ugasi da vise nepostoje!!!!!!!
Ja to ocekujem i nadam se vec duze vreme ali niko nema petlju da tu nesto cacka ???
ZASTO????? |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 29.01.2011. 18:36
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Znali neko, dali je tačno da su funkcioneri u Savezima imali plate i do 250.000,oo dinara?????????

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
paninm |
Objavljen 29.01.2011. 19:19
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
ako mi budemo sve placali drzavi, onda koja je funkcija LSS i LSV, mislim da placati 3 clanarine(LSS-LSV-LU) i naknadu drzavi je sada u ovoj situaciji previse,i neko ce morati da odvisi.
(dobro vi u srbiji ste placali LSS bez LSV)
Meni nema logike da placam 2 saveza. |
|
|
|
Jank |
Objavljen 29.01.2011. 19:38
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Sremac75 kaže:
Znali neko, dali je tačno da su funkcioneri u Savezima imali plate i do 250.000,oo dinara?????????

Ako je ovo tačno to je bruka...prosečna plata u Srbiji je negde oko 35000 din pa moćnici neka se baškare na tuđoj muci....B)
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 29.01.2011. 19:45
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Sremac75 kaže:
 Neznam za ove sadasnje, ali znam da je nas bivsi predsednik bio direktor u Srb. sumama i da je sedeo i prdsedavao u jedno 10 upravnih odbora u isto vreme kada se sve sabere ispadne lepa svotica. Ja licno sedeo sa njm na jednom od UO tako da smo bas lepo caskali!!!
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|