Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov uz pomoć Vabilica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov uz pomoć Vabilica
Zex
 <script src='http://img707.imageshack.us/shareable/?i=slika000n.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>img707.imageshack.us/img707/1003/slika000n.jpg</noscript> Evo da i ja predstavim svoj arsenal za predatore. 
Tri prstaHarmonikaiveli

aca
 lep arsenal druze zexBravo 2

Zex
 Hvala.
Tri prstaHarmonikaiveli

Neca92

Milos88-Ivanjica kaže:
Ja sam sinoc probao da dovabim liju ali bezuspesno,verovatno su zauzete oko parenja, i cini mi se da hubertusova vabilica ima dobar zvuk misa ali da je zvuk zeca malo jaci u odnosu na vabilice druge marke sto sam gledao na netu,cini mi se da one proizvode malo "krestaviji" zvuk ranjenog zeca u odnosu na hubertus...

Kolega, ne odustaj! Sada je ponovo pao sneg, vreme idealno! Slusaj malo na youtubu kako ljudi vabe, pa probaj maximalno da oponasas! Uspeh je zagarantovan, a to dokazuju one prelepe slike koje kace nase kolege! B)
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

mirko knezevic
 Ma ljudi kad se nauci da se vabi kako treba ulov je zagarantovan...B)
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

sheytan
 Pitanje za ISQSNE vabitelje Smile :

Shta je bolje ovije dana koristiti, misha ili zajca?

U koje vreme(rano jutro me ne interesuje)?

Fala i pozdrav!
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

BojanKG
 Ja mislim da je najteze vabljenje srndaca,mora da se pogodi prava intonacija,mada kada je sezona parenja onda su manje oprezni...
srbijalov markafazan

janjicazanja

sheytan kaže:
Pitanje za ISQSNE vabitelje Smile :

Shta je bolje ovije dana koristiti, misha ili zajca?

U koje vreme(rano jutro me ne interesuje)?

Fala i pozdrav!

zavisi od mesta na kome se nalazis ako cekas pored neke trske ili sume (ili gde ima dosta zbunja onda je bolje zec) u suprotnom ako si na nekoj detelini ili poljanama onda je bolji mis. samo polako i moras biti uporan i docice divljac lovac

sheytan
 Fala lepo! iveli 3

A po ovom snegitju, gde se moze pucati i po mraq - kad je najbolje, ako imash isqstva? U sumrak, ili npr. 20, 21, 22h?

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

janjicazanja
 po snegu je najbolje tj . ja idem tako i imam dosta uspeha cekamo od 16 i 30 do 19,20 ali moze i duze.

jesi li isao ti kada na cekanje ili tek planiras da pocnes ???Kolce

sheytan
 Ishao sam, ali nisam po snjega! Grin

Za sada najbolje dolazU lutalice, na zajca...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Milos88-Ivanjica
 Ja sam cekao veceras tj. do pre par sati sam cekao lisicu i vabio sa hubertus vabilicom ali se nije pojavila,znam da mi je tek treci izlazak na lisicu i lov uz pomoc vabilice ali polako gubim stpljenje,mozda ne radim nesto kako treba i zato sam neuspesan....
LOV JE Passrbijaloviveli

Hunter forever

Zex kaže:
<script src='http://img707.imageshack.us/shareable/?i=slika000n.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>img707.imageshack.us/img707/1003/slika000n.jpg</noscript> Evo da i ja predstavim svoj arsenal za predatore.

[xhide]Zexx ovu prvu vabiliccu sa desna jesi li pravio ili si kupio????[/xhide]
marka Engleski poenter marka

Neca92

Milos88-Ivanjica kaže:
Ja sam cekao veceras tj. do pre par sati sam cekao lisicu i vabio sa hubertus vabilicom ali se nije pojavila,znam da mi je tek treci izlazak na lisicu i lov uz pomoc vabilice ali polako gubim stpljenje,mozda ne radim nesto kako treba i zato sam neuspesan....

Iskren da budem, nemam iskustva sa tim, ali sam puno citao i znam teoriju, pa cu probati da ti pomognem, jer zelim da postignes sto bolje rezultate...
Evo 2 moguca objasnjenje za tvoj ''neuspeh''...
Ili ne vabis kako treba, ili vabis na mestu gde ih nema...
To je misljenje sa moje tacke gledista! Mnogo kolega ima tu vabilicu i svi imaju samo reci hvale! Vezbaj malo uz youtub! Slusaj kako ljudi vabe i probaj da ih ''skines''! A druga solucija ti je da promenis teren na kom vabis... Confused Razmisli dobro o ovome... Sledeci put, ne zelimo negativan odgovor sa cekanja, vec zelimo sliku sa trofejnim liscem!!! Srecno, i dobar pogled!!! B)

Milos88-Ivanjica
 Neco ima ih na tom terenu,sve je puno sinocnih tragova od lisice,a i gledao sam na netu dosta snimaka,tako da mislim da nije ni do vabljenja,mozda jednostavno nisam imao srece,nadam se da ce sledeci put biti bolje.
LOV JE Passrbijaloviveli

Zex
 Tu prvu sa desne strane mi je doneo drugar iz Engleske,ovde nema nigde da se nadje,pa onda ja pokusavao da pravim i nikako da pogodim tonalitet i na kraju srecna okolnost da je jedan drugar isao nekim poslicem u England pa mi doneo.Ali kapiram da nije neka mustra da se napravi samo ti treba neka mala radionicica i malo vise materijala dok ne pogodis zvuk.Treba pogoditi zapreminu komore i velicinu rupa-inace nisam nesto iskusan u vabljenju(poceo sam od letos) ali sam sa ovom imao naj vise uspeha i ima jos jednu dobru stranu,a to je sto mozes da duvas 3 dana bez prestanka a da ne zatrokira od vlage+ruke su ti slobodne.Dim
Tri prstaHarmonikaiveli

Neca92

Milos88-Ivanjica kaže:
Neco ima ih na tom terenu,sve je puno sinocnih tragova od lisice,a i gledao sam na netu dosta snimaka,tako da mislim da nije ni do vabljenja,mozda jednostavno nisam imao srece,nadam se da ce sledeci put biti bolje.

Milose, sledeci put se ne vracaj sa cekanja bez lisca!!! Srecno i dobar pogled!!! B) Bye

radislav
 Interesuje me imali iko tacno oglasavanje srne u vrijeme parenja znate li neku adresu gdje se moze skinut pisak srne za vrijeme parnja . VELIKI POZDRAV ZA SVE FORUMASE IZ HERCEGOVINEBye
RADE

Neca92
 Kolega Radilslave, imas na youtubu snimke kako ljudi dozivaju srndace vabilicama u vreme parenja! Kupi vabilicu (ako je vec nemas) i slusaj kako ljudi sa snimaka vabe i probaj da dozivas identicno kao oni! To ti je to... evo npr. http://www.youtub..._qjjLqbdDM

radislav
 Neca 92 hvala prijatelju gledo sam to probao sam ga vabit ali nesto neide znam da mu treba potrefit melodiju 99% nesto ne stima imam i drvenu vabilicu koja se steluje -hubertus- a imam i ovu gumiranu buttolo probao sam obadvije nesto nece i to bas u najvecem jeku parenja .Mislim da nesto dobro nisam odradio ,ili ove hercegovacke srne imaju neki poseban zov.: salim se naravnoPozdrav
RADE

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Potrebna pomoć! SVAŠTARA 223 11.12.2023. 20:03
Trovanje pasa i prva pomoć KINOLOGIJA 68 06.05.2017. 23:31
Lov predatora uz pomoć mrciništa METODE LOVA 72 16.10.2015. 12:55
Lovački karabin i optika pomoć ORUŽJE - SVAŠTARA 47 07.04.2015. 13:03
LOVAČKI PAS-pomoćnik u lovu ili deo porodice KINOLOGIJA 30 01.11.2013. 10:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,754,751 posete www.srbijalov.com