Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Gedza66
 Ne pada mi na pamet da ja i meni slični veslamo a da paraziti uživaju u lepotama i blagodetima našeg veslanja.

Slažem se sa Lalom, da je budućnost u profesionalncima. Većina ili znatan broj lovačkih udruženja već sada ima te profesionalce (Upravnike lovišta), samo ih treba imenovati ODGOVORNIM LICIMA udruženja, sa svim pravima a naročito obavezama i odgovornostima, koje taj položaj podrazumeva.

Stalno se pitam, šta ja kao lovac dobijam ili sam dobio za poslednjih 25 i više godina, odnosno, šta je moje matično lovačko udruženje dobilo od LSS za protekli navedeni period.

15 evra po članu, puta 500 člana u proseku, puta poslednjih 25 godina, je iznos od 187.500 evra. Tim uzalud bačenim sredstvima se moglo nabaviti 18.000 fazana ili 2680 zeca ili 20 novih Lada Niva ili 750 tona kukuruza ili! Bilo, ne ponovilo se.

Dali sadašnji zakonski okviri i ostale okolnosti dopuštaju mogućnost, da lovačka udruženja ne budu članovi nijednog saveza. Ovo se naročito odnosi na lovačka udruženja kojima je istekao Ugovor o medjusobnim pravima i obavezama u pogledu gazdovanja lovištem sa LSS, kao i na lovačka udruženja koja su u postupku dodele ili su već dobila novoustanovljena lovišta na gazdovanje po odredbama novog ZODL-a.

Da li lovačka udruženja mogu da sačekaju da se izbistre sve te stvari oko saveza i da tek tada, ukoliko vide neki svoj interes u nekom od saveza, istom i pristupe.

Lalo, ako ti nije problem, uključi još jedanput tu tvoju čarobnu kuglu za proricanje budućnosti i vidi šta mogu da očekuju lovačka udruženja u budućnosti, koja se odluče za svoje postojanje i poslovanje van ovakvih saveza.Comp
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Sremac75

Djura33 kaže:

Lepo ja kazam da Slavi smeta nas Beukovic, u Vojvodini. Neznam sta, al mislim da bi trebao da brines o tvojima tamo, ili cujes ti da se mi na veliko zalimo???

Mislim da ne!!

KAKO se ne žalimo???
Pa ja urlam?

Ti Djuro kao da nisi ništa čitao o (ne)delima čuvenog bivšeg predsednika LSV
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Djura33
 U, al nam bilo lose!!
Prvo kazi s kim bi nam bilo bolje, i sta, pa onda sve ostalo. Necu da ga branim na veliko, niti znam njegova dela (koje spominjes), al je i danas podpredsednik LSV-a, i uziva veliko poverenje mnogo ljudi. Bilo kako bilo, samo ja licno ne volim kada drugi ciste ispred moje kapije.

Sremac75
 A bilo nam je dobro u PM!

Ili misliš da nam je bilo dobro zato što ništa nismo znali, niti nas je iko bilo šta pitao.... bilo je "evo vam, lovite...nemojte puno pitati, nećemo ni mi vas...šta vas briga gde su vaše pare"!

Ne znam ja uro s kim bi bilo bolje, ali znam da sa Baukom nije ništa valjalo!
"Ko je njega poznavao, ni pakao mu neće teško pasti"!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS

Djura33 kaže:
U, al nam bilo lose!!
Prvo kazi s kim bi nam bilo bolje, i sta, pa onda sve ostalo. Necu da ga branim na veliko, niti znam njegova dela (koje spominjes), al je i danas podpredsednik LSV-a, i uziva veliko poverenje mnogo ljudi. Bilo kako bilo, samo ja licno ne volim kada drugi ciste ispred moje kapije.

Kolega ne znam koliko pažljivo ili da li uopšte pratiš upise vezane za rad LSV i tvog štićenika,ali sam siguran da ti je mnooogo promaklo ili nisi želeo da prihvatiš ono što si pročitao.Da kažem politika vođenja ovog portala davno je odredila da se ne mogu iznositi neproverene informacije isto tako i bez dokaza. Vrati se malo na početak upisa o LSS i LSV pa pročitaj još jednom ali pažljivo pa se ponovo javi. To da li je neko naš odlučujemo mi a da li je neko tvoj odlučuješ ti.Pa te lepo molim ne trpaj nam u zagrljaj čoveka koji nije nešto ni naš niti je išta učinio za lovstvo u pokrajini osim ako nije bilo po mom mišljenju vezano za njegov lični interes.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala

Djura33 kaže:
U, al nam bilo lose!!

Pa evo, meni je sa Pažinom bolje nego sa prethodnikom! Više promena na bolje je uradio on u Savezu za 10 meseci, nego prethodnik za dva mandata. Barem nije povećao članarinu (kao njegov prethodnik, za jednu godinu povećao članarinu za 66%), a smanjio je astronomske plate zaposlenima, ograničio troškarenje, napravio sajt, uveo informisanje i javnost rada kakvu pod prethodnikom nismo mogli ni da sanjamo...
Jel treba još da redjam koje su promene na bolje?
A možda je tebi lično bilo bolje ranije, otkud znam, meni je bolje sada, ali je to daleko od onog što bi trebalo da bude, po mom mišljenju.
Što se tiče tudjih kapija, kolega, da primenim tvoje razmišljanje: ako se ne varam ti si iz Vojvodine, a pišeš na temi 'Nestaje li LSS'? Jel to tudja ili tvoja kapija?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Kako je bilo kad je TITO bio ziv????????ROFL

Sto se tice Beukovica ima pricu za medalju u odnosu na sadasnje rukovodstvo u LSS i to je moje misljenje !!!KRALJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sta je on radio i kako neulazim u Vojvodini ovo sto ja hocu da kazem je moj i njegovjedan razgovor gde su 3 coveka bila prisutna iz LSS Ceranic,Videnovic, iBajic u Zagubici na istocnoj lovnoj oblasti!!!

Jedino mu zameram sto je LSCS nazvao NEDONOSCETOM!!!!

Beukovicu izasli smo iz INKUBATORA i sad smo normalni i nikad jaci kao LSCS!!!!!
Nismo cak ni zuticu prelezali!!!!!!!!!!!!!

stane
 Kad je on sustinski odcepio LSV od LSS i ostao clan ovog drugog samo da bi ga zajebavao i cinio nemocnim, da bilo sta preduzme, to je bilo u redu. A kad je Tomica uradio slicnu stvar ali javno i posteno onda je to NEDONOSCE. Stvarno je majstor Slavo, ja bih njega za predsednika LSS odmah postavio bez izbora.

slavaplana
 Pazin ima rezultat i to pozdravljam ali Beukovic ima pricu i to je bitno obicnim lovcima!!!!!

Djura33

slavaplana kaže:
Pazin ima rezultat i to pozdravljam ali Beukovic ima pricu i to je bitno obicnim lovcima!!!!!

Sad smo mi samo "obicni lovci", dotle je stiglo, a ti nisi !! Lepo.

Mi smo kao maloumni, neznamo sta se desava, a ti znas? To stvarno mislis?

Jer si mozda razmisljao da se tebi to ne svidja, a drugima se svidja? Nije sve pravilno samo zato sto ti mislis da je pravilno. Postuj i druga misljenja, i ne nameci drugima tvoje misljenje, ni ja ne pokusavam tebe da ubedim da je pravilno to sto ja mislim, ne?

Zar nije to poenta, i ovog foruma, da svaki iznosi svoje misljenje. A da me ne pljuje odmah neko zato sto tako razmisljam!!

Gedza66
 Može li bez ovakvih "svadja" koje ničemu ne vode.

Zašto se ne komentariše materijal za Skupštinu LSS, koja je zakazana za 25. februar ove godine.

Čini mi se da materijal za Skupštinu LSS nikada do sada nije bio ovako obiman. Da li je adekvatan, videćemo nakon detaljnog proučavanja.

Kako naterati članove upravnih odbora udruženja da pročitaju ovako obimno štivo u cilju donošenja odgovarajućiih zaključaka i stavova udruženja, povodom prošlogodišnjeg i budućeg rada LSS a naročito Stručne službe saveza.FrownCompBrzo se vraćamGlavu o zid

zoranp

Djura33 kaže:

slavaplana kaže:

Sad smo mi samo "obicni lovci", dotle je stiglo, a ti nisi !! Lepo.

Mi smo kao maloumni, neznamo sta se desava, a ti znas? To stvarno mislis?

Jer si mozda razmisljao da se tebi to ne svidja, a drugima se svidja? Nije sve pravilno samo zato sto ti mislis da je pravilno. Postuj i druga misljenja, i ne nameci drugima tvoje misljenje, ni ja ne pokusavam tebe da ubedim da je pravilno to sto ja mislim, ne?

Zar nije to poenta, i ovog foruma, da svaki iznosi svoje misljenje. A da me ne pljuje odmah neko zato sto tako razmisljam!!

Kolega u potpunosti se slažem sa tvojim postom, ali za svako mišljenje treba imati neki argument, a to u tvojoj priči ipak fali, dok je Slava svako svoje razmišljanje dobrano argumentovao!! No oept kažem svačije mišljenje uvažavam!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

slavaplana
 Djuro nisam ja reko da ste vi maloumni vec dajem svoj komentar koga potkrepljujem cinjenicama koje imam!!Ti imas pravo da to shvatis kako hoces a ja imam pravo da iznesem moje stavove i da ih ako to mogu potkrepim konkretnim podacima koje imam !!Nemam ja nista protiv Beukovica da se razumemo jer sam coveka jednom video i o njegovom radu necu da komentarisem jer neznam sta i kako je radio u Vojvodini za vreme svog mandata!!Stvarno me taj period lovstva u Vojvodini neinteresuje!!!Poenta je kako sam ja doziveo taj prvi susret sa njim popili smo pice ,popricali malo i covek po meni ima pricu za razliku od Poipovica koji ni svoje studente nemoze da ubedi u ono sto prica,nesiguran je nesnalazi se najbolje u materiji, ima tremu ocigledno, i nije me ubedio pricom da to sto radi treba tako da bude.Nesiguran 100% !!!Kod Beukovica to nije slucaj!!!!

Gedzo jer bese Popovicev kum iz Vlasotinca???Mozda si zato na Popovicevoj strani !!!!
Da nisi ti taj KUM???Ako gresim izvinjavam se unapred!!!!

Lala

Gedza66 kaže:
Zašto se ne komentariše materijal za Skupštinu LSS, koja je zakazana za 25. februar ove godine.
Čini mi se da materijal za Skupštinu LSS nikada do sada nije bio ovako obiman. Da li je adekvatan, videćemo nakon detaljnog proučavanja.

[movie=youtube]jgJ7ZUcS8Hs[/movie]

slavaplana
 od Uruzenja iz moje okoline jos niko nije dobio materijal za skupstinu!!!!

Gedza66

slavaplana kaže:
Gedzo jer bese Popovicev kum iz Vlasotinca???Mozda si zato na Popovicevoj strani !!!!
Da nisi ti taj KUM???Ako gresim izvinjavam se unapred!!!!

Slavo, prihvatam izvinjenje samo u vezi pitanja oko kuma. A tvrdnju da sam na Popovićevoj (LSS) strani, ću ti oprostiti ali će da te košta čim se prvi put budemo videli. Ako ti se svastika požali da je ove večeri osetila neki svrab, znaj da je to od mene (ipak je danas dan zaljubljenih, pa mi se omaklo).

Odakle ti bre čoveča da sam ja na Popovićevoj i uopšte na strani LSS. Pa ja sa njima bijem bitku još iz vremena Spasoja (bivši sekretar LSS) a prave pismene okršaje sam imao i sa Djordjevićem. Nemoj da me nateraš da skeniram te dopise i da vas "udavim" njima. Pa ja najviše u životu mrzim parazite i njihove organizacije. Toliko da trenutno širim ideju da nam takvi savezi više nisu potrebni.

Iz mog pretposlednjeg upisa na ovoj temi (13 febr.) zamolio sam Lalu da nam, uz pomoć one njegove čarobne kugle, da neki savet u vezi te ideje. Lala očigledno nije za tu varijantu ili je čovek jednostavno prevideo taj upis.

Slavo, Slavo, nešto si nam se razlenjio u poslednje vreme. Tolika neobaveštenost se tebi ne sme dešavati.

Popovićev kum (na jugu Srbije se to zove pobratim) je iz Lebana i zove se Goran Janjić. Čoveka bi trebao da znaš, obzirom da je član UO LSS. Njega je u nekoliko postova spominjao i član ovog foruma Papiga i dao nam neke interesantne podatke.

Materijal za predstojeću Skupštinu LSS, koja je zakazana za 25. ovog meseca, nije dobilo ni moje udruženje a verovatno neće ni delegirati svog predstavnika za tu sednicu, iz razloga što u ovom trenutku ne postoji pravni osnov za tako nešto.

Sa materijalom za Skupštinu se možete upoznati jednostavnom posetom veb sajtu LSS.B)

Lala
 Na sajtu LSS je objavljen kompletan skupštinski materijal, zaista obiman. Evo link:
http://www.lovacki-savez-srbije.com/s...a_2012.htm

Dakle, evo do sada sam, skoro 3 sata, čitao skupštinski materijal. Nisam stigao da zavirim u fin. izveštaje, tek to bi uzelo vremena. To ću za vikend, ako me žena ne ostavi zbog ovog pisanja po forumu! Smile
Više sam se, dakle, posvetio čitanju zapisnika sa sednica UO LSS.
U vezi toga, imam odmah jedan predlog: ubuduće da svi članovi UO plaćaju učešće u radu UO, umesto da im se plaća; da se na ulazu u prostoriju u kojoj zasedaju, postavi jedna kutija u koju bi ubacivali 500 dinara, za svaki sat koji provedu u onakvoj jalovoj diskusiji, plus još 200 dinara za svaki put kada uzmu reč u diskusiji! I da se ukinu dnevnice i troškovi! A prostorija da se zaključa, da im se dotura hrana i voda, pa nek sede sve dok se ne dogovore! Kladim se da bi začas našli modus operandi, da budu efikasni!
Ono što se može pročitati iz zapisnika je tužno i žalosno, da jedna grupa ozbiljnih (po godinama) ljudi, sa profilom obrazovanja koji je daleko iznad proseka, sebi dozvoli da onako diskutujue i skoro pijačari; kao pričaju o principijelnim stvarima, cvrc, kad tamo čim se pomenu pare od članarine, cirkus! Pa kad krene natezanje (parafraziram) 'daj ovoliko' 'ne dam, nego manje', 'a šta će ti toliko', 'a šta tebe briga', 'to se tebe ne (do)tiče', 'mi dali, vi uzeli'... Pa nesposobna (slučajno ili namerno) Radna grupa za izmenu Statuta koja godinu dana nešto pokušava, pa nekoliko verzija novih Statuta raznih autora?!? Pa uskoči nacrt izveštaja NO, koji dolije ulje na vatru, pa se članovi UO (kad se prisete Zakona o udruženjima i solidarnoj odgovornosti članova UO), odjednom dobiju svrab u predelu novčanika!
Pa onda ponižavajući zahtevi, pa sitne smicalice i šibicarenje, pa 'promeni ime', pa 'neću ja kad neće oni', pa 'zašto samo mi siromašni', pa ono 'sekretar, ali i direktor, po pola vremena' - to kao ono pola riba/pola devojka... Ma ono liči na sve, ali najmanje na skup ljudi koji treba nešto da odluče, i od čijih odluka bukvalno zavisi opstanak LSS! A usput se provuče i 'drugarsko' upozorenje, da će fragmentacija u lovstvu da se nastavi i u drugim savezima/savezu, regionima (što mislim da nije daleko od istine, jerbo sa ovak'ima ne mož' dalje)...
Pa jel neko tamo ima petlju da jasno i glasno prvo konstatuje realnost, otvori Pandorinu kutiju svega što je radjeno, pa tek onda da od realnosti, koja je činjenica, i kakva god da je (crna ili ružičasta) krene u dalje razmišljanje i rad. Svaka od strana u UO LSS (po meni, ima ih najmanje 4, plus stručna služba) se drži formalnosti i formalnih stvari kada im to odgovara, ili se prešalta na realnost, opet u zavisnosti od interesa.
Nikako da se odluče da li će uzeti u obzir stanje de facto, ili de iure, pa da krenu sa mrtve tačke.
Po onome što je objavljeno u zapisnicima, mislim da su komotno mogli da ovako jalovo sastanče i godinu dana neprestano, rezultat bi opet bio isti.
Ima tu i opstrukcije (prikrivene), i inata (otvorenog), i poredjenja sa albancima, i sa odnosom Srbija/Kosovo, pominje se i ona gdja Tahiri, pominje se Stipe Mesić, pominje se Dinkić i regionalizacija... Pa ima i diskusija tipa 'šta vi to radite po Vojvodini planska dokumenta', pa se pominje Vojv. lovac u nekom za mene iznenadjujućem kontekstu, pominje se firma Jelen, i pominju se neke pare, čini mi se, koje će im biti prebačene...Ma čudo jedno od diskusija! AMAN BRE!!!!!
Još samo nisu pomenuli CIA, Vatikan, templare, masone, pa da žurka bude kompletna.
Da ne grešim dušu, bilo je i dobrih diskusija i predloga. Štaviše, isti ljudi bi u jednom momentu dali dobru diskusiju, ali malo kasnije bi se dokačili oko pitaj Boga čega (najčešće para), i opet onda u krug.
Pa su okrivljeni svi redom, za stanje u LSS: okrivljeni su ljudi iz LSCS (Tomica i ostali), pa su potkačeni i ljudi iz Ministarstva, pa su okrivljena LU koja nisu platila članarinu, pa je okrivljen NO što nije vodio računa da UO ne pravi propustet, pa je NO okrivio UO što je pravio propuste, pa su svi skupa okrivili NN lica koja su trošila više nego što je bilo para... Na kraju će okriviti svakog drugog, ali sebe ne!
Ni u jednom zapisniku nisam našao NI JEDNU REČ SAMOKRITIKE! Bukvalno NI JEDNU (nula, 0, nichevo, zero). Ispravljam se: na jednom mestu su neke reči Grdinića zazvučale samokritički.
Svi su u LSS, u UO i NO, super radili, a situacija niš' ne valja! Pa kako to, majku mu? Samo se kao mantra ponavlja, da su u LSS uradili 29 LO, i ne znam koliko GPGL - a niko nije javno pitao, ono što se šuška poodavno, da li je možda izrada tih dokumenata i naplaćivana, privatno? Zašto je to teško pitati pa da se rasčisti i sa tim govorkanjima?
Ima na par mesta, da je i stručna služba (NN pojedinci) okrivljena da iz senke rukovodi/upravlja savezom i opstruira promene, što kao ideja nije za bacanje!

Uglavnom, situacija je blagi očaj. Totalno nejedinstvo, zadrtost u stavovima, nema spremnosti na kompromise skoro ni sa jedne strane, a prednjači LSS! A svi redom u najvećem delu svojih 'divana' uglavnom pominju pare!!! Smile
Kad na to dodaš i debeli minus u poslovanju LSS, čini mi se da je situacija zrela da se ovo što je ostalo od LSS, mislim na sistem organizacije, razbuca, i da se pravi novi sistem organiizacije LSS. E to je jedino o čemu su se valjda i na UO LSS složili (nisam siguran čak ni da su se svi oko tog složili).
Ali kad dodju do pitanja kako praviti novu šemu organizacije, i kako prikupljati i raspodeljivati pare od lovaca, tu više ne pomaže ni pop sa bradom, ni čoban sa štapom! Dokače se momentalno! Čini mi se da ni oni sami ne znaju šta tačno hoće, ali zato vrlo dobro znaju šta neće! I u svakoj varijanti koja bude predložena nadju nepremostive mane, i tako stalno - u kom god pravcu da krenu, završe u slepoj ulici.

Pre oko 22 godine postojala je jedna velika država, koja je imala svoj UO koji se zvao Predsedništvo. E upravo tako su i oni sastančili, cepali dlaku na pola, terali mak na konac, inatili se jedni sa drugima, jer nisu mogli/hteli da se dogovore o nekoj drugačijoj formi zajednice, umesto one koju je vreme pregazilo, sastančili su po raznim mestima, kao na turneji, pa je onda par članova tog UO/Predsedništva rešilo da upadne u platni sistem te velike države, pa su se medjusobno optuživali, pa su jedni drugima otimali imovinu... Rezultate smo videli tokom 90.-ih. A vidimo ih i dan danas.
Ovo sa ovim sednicama UO LSS me po stilu i načinu podsetilo baš na tu fazu u istoriji Balkanskih naroda. Neka mi niko ne zameri za ovu digresiju!!!! Stvarno sam imao osećaj da je ovo već vidjen scenario razbijanja, samo nikako ne mogu da skontam, kome to odgovara? Lovcima? Ne verujem! Pa kome onda?
Da je bilo volje i želje, da se nešto promeni moglo se, na vreme. Ako je neka organizacija dobra i jaka, svi hrle da se pridruže, a ako je slaba i jalova, onda svi beže od nje, i traže drugi način da se organizuju. A još ako je poslovanje u minusu, i nedomaćinsko, bežanija je samo pitanje vremena. Pa tako sad imamo jedan skoro potpuno samostalan LSV, imamo LSCS koji jeste samostalan, a uzor vidi u LSV, imamo predstavnike regiona koji izgleda ni sami nisu načisto šta im LU članovi misle, bez obzira što se u 'Lovcu' iznose neke druge priče, sa sednica lovnih regiona (da li su baš svi zaključci sa tih sednica precizno preneseni?).
Mislim da je, sudeći po diskusijama, ovima iz LSS, trenutnoj garnituri, vreme iscurelo. Nema više mogućnosti ni vremena da se nešto rapidno popravi. Krpe se rupe u čamcu koji je bušan na sve strane, a 'kapetan ladje' ne pušta zaglavljeno kormilo. Kad god naidju na neki problem koji ne mogu/ne umeju/neće da reše, oni predlože formiranje neke radne grupe, koja možda i neće biti formirana, stavu tu tačku dnevnog reda ad acta, i nastave dalje, misleći da će se problem rešiti do sledeće sednice.
Aferim, gospodo!
Bog neka sačuva LSS, sramota za Srbiju i za sve njene lovce bi bilo da NJIHOV savez nestane! Manite se ideja o krovnoj organizaciji, o savezu saveza, o savezu LU - LSS mora i treba da bude LOVAČKI savez, pa nek se učlanjuje ko god hoće, i pojedinci, i organizacije, i LU, i drugi savezi, nek se učlane i marsovci, šta ima veze? Ko će da im zabrani? Sloboda udruživanja je zagarantovana Ustavom, ako blesavi Lala ili neko drugi hoće da bude član LSS, ko će da mi zabrani da potpišem pristupnicu u LSS (koja, uzgred, ne postoji za pojedinca), ako smatram da je to dobro za mene i da savez ima ciljeve koje ja podržavam? Eee, ali onda se dolazi do pitanja Skupštine takvog saveza, glomaznosti i moguće blokade rada, dakle, opet problem organizacije.
Po rečima nekog od diskutanata (mslm Popovića), i ovakve jalove sednice UO LSS koštaju, svaka, blizu 200 000 dinara! E zato ja dadoh onaj predlog sa početka teksta!
Ali zato su, gle čuda, članovi UO jednoglasno povećali dnevnice, tu nije bilo ništa sporno, dogovorili se dok si rek'o 'kundak'!
Preporučujem da pročitate zapisnike, vredi, majke mi! Uzbudljivo štivo, koje pleni pažnju čitalaca, dinamično štivo koje bi trebalo uvrstiti u priručnik za polaganje lovačkog ispita, da se mlade generacije na vreme upoznaju sa svim čarima vodjenja lovne politike, ili politike lovstva, kako god hoćete!
A sve to po skromnoj ceni od 600 dinara po lovcu-čitaocu...500+100, za osiguranje! Grin
Ne bih da ispadnem neskroman, ili da se nešto hvalim, ali u nekoliko diskusija sam prepoznao moje rečenice, koje sam pisao pre jedno godinu dana. Ili je to samo slučajnost? Ili naknadna pamet? Hmmm
Nego, u onim zapisnicima se najmanje, skoro nigde, ne pominju lovci i divljač!!! Jeste li primetili? Ali se pare pominju stalno!
Ovo je jedan od najdužih upisa koje sam napisao, to dovoljno govori kako shvatam ovo što se dešava, govori o ozbiljnosti situacije. Videćemo već za 10 dana, da li će Skupština kao najvažniji organ LSS, nešto uraditi, ili će smandrljati i gurnuti pod tepih sve probleme. Dotle, imate svoje delegate, pa porazgovarajte sa njima. Bilo bi jako dobro, mislim, da svako LU pre Skupštine LSS održi sastanak sa svojim delegatima i da im da instrukcije kako da se ponašaju. Ali znam da je taj predlog samo pusta želja.

bturjane
 Ne radi link verovatno posle ovog krasnorecivog upisa se neko dosetio da je blokira da ne vidimo njihove bljuvotine za 32 miliona procerdanih para i njihovih punih dzepova,kako se meni cini ici cemo mi u jos jednu ne plansku hajku ove godine gostovacemo u BGD na stetocine Palica
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

DakiNS

bturjane kaže:
Ne radi link verovatno posle ovog krasnorecivog upisa se neko dosetio da je blokira da ne vidimo njihove bljuvotine za 32 miliona procerdanih para i njihovih punih dzepova,kako se meni cini ici cemo mi u jos jednu ne plansku hajku ove godine gostovacemo u BGD na stetocine Palica

A za kada je organizovana hajka, toliko mi je lepo na hajkama da jedva čekamLovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

chaki

bturjane kaže:

Link radi samo je Lala dodao ono URL

Evo prarvilnog linka http://www.lovack...a_2012.htm
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,710,267 posete www.srbijalov.com