Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov uz pomoć Vabilica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov uz pomoć Vabilica
Neca92
 Grin Moguce, moguce...! Grin
Ne znam, kolega.... Confused Moj ti je savet da ne odustajes, to je odlika nas lovaca... Docice ce on, kasnije il' pre!!! Angry Grin B) Bye
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

nidzamotocross
 cuo sam od jednog starog lovca da su lije vabili pmocu staklene flase i stiropora, imitirajuci zvuk misa, rekao mi je da je bilo veoma uspesno, ja sam probao, bez puske, i nista samo su mi se smrzle ruke, nacisto... Grin

I gde mogu da nabavim pravu vabilicu za liju, zna li neko, i po kojoj ceni..?
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

petar
 [xhide]Nidzo, pisao sam ranije o stiroporu i flasi, procitaj, uspesno je, provereno...B)
Vabilicu mozes da kupis u skoro svakoj prodavnici lovacke opreme. Ima raznih modela. Najcesce su Hubertus, kombinacija cijuka misa i kmecanja zeca, cena je u 'Snajper' BG, gde sam ja kupovao, oko 1400 dinara, tu vabilcu ima barem nas petnaest sa ovog foruma, ako ne i vise...B) Postoje i razne jeftinije vabilice, ista kombinacija, ali losijeg kvaliteta, mogu se naci za oko 600 dinara. Nisu lose, bez obzira sto su jeftine, sasvim ispunjavaju svoj zadatak...B)[/xhide]
Just like old times!

Hunter forever
 Nidzo i bitna stavka ti je nauciti da vabis sa tim vabilicama.Ja imam vabilicu mesec dana i jos nisam naucio.
marka Engleski poenter marka

nidzamotocross
 DA, da video sam ja to , ali sam se nadovezao mojim iskustvom.. Ja sam inace podmlatkar, i u lovu im sluzim za vabljenje divljaci.. Grin Patku sam istrenirao veoma dobro, znam kako i kada trebam da je vabim, a kupicu i za lisicu, ali dok ne kupim, i dok ima snega hteo bih da pokusam sa staklenom flasom, i zanima me ako neko zna kako se to radi, cijukanje nije isto uvek, ne znam da li treba jace ili slabije.. Sad

tomo vrbas
 Nidzo moj kolega koristi takvu vabilicu i veruj mi covek rastura lisice sa njom samo sto on koristi plutu mesto stiropora i vazno je da bude vlazan da bi cijukao i moras onako nervozno da trljas da proizvodi razlicite tonalitete a to najbolje da sednes negde u supu ili cardak i cujes kako cijucu misevi i pokusas takav ton da proizvedes tako je i on uradio i sad ih rastura!

canis aureus

nidzamotocross kaže:
cuo sam od jednog starog lovca da su lije vabili pmocu staklene flase i stiropora, imitirajuci zvuk misa, rekao mi je da je bilo veoma uspesno, ja sam probao, bez puske, i nista samo su mi se smrzle ruke, nacisto... Grin

I gde mogu da nabavim pravu vabilicu za liju, zna li neko, i po kojoj ceni..?

Nidžo, dobro si čuo!
Vabili i bili veoma uspešni!
Lično nemam iskustva sa "tom vabilicom" (iako sam planirao da probamConfused) ali znam neke "veterane" koji su se "namlatili" uz stiropol i napljuvano(bolje klizi i daje pravi zvuk- tako kažu iskusni) staklo

Hunter forever
 Canis aureus jel pala neka lisica skorije???

nidzamotocross
 Hvala.. Evo veceras cu probati opet, da vidim da li funkcionise.... Meni se zvuk cini kao dobar, a videcemo da li se i lijama svidja.... Harmonika

Hunter forever
 Meni se sad uopste neluta po lovistu jer ima dosta lovaca sto cekaju lisicu pa ne bi zeleo da nekome smetam.Cuo sam da je najbolje vreme da se nauci vabljenje kada su mali lisicici jer oni su neoprezni i lako ih je dovuci.Samim tim mozemo da vidimo da li radimo lepo ili ne.

nidzamotocross
 Meni je dolazila sinoc sova na cijuk misa, nekoliko puta me nadletala, sto valjda znaci da to dobro radim... srbijalov

Hunter forever
 E ja kad sam vezbao vabljenje sa australijskom vabilicom (mislim da imitira kmecanje zeca) dva jastreba su mi nadletala iznad ceke celo vreme.Moguce da je to znak da to dobro radim.

aca
 sigurnoB)

Hunter forever
 Nadam se da je tako. yoursmiles.org/csmile/preved/c0127.gif

veso
 pratim ova vasa iskustva sa vabilicama pa sam i ja rijesio da nabavim jednu vabilicu za srndaca,da i to oprobam.Ako mognem da nadjem uzecu gumenu BUTTOLO.Loviste gje lovim je planisko i dosta tesko.Lovimo uz pomocu pasa.Zadnjih godina sve je vise srnece divljaci.Ove sezone sam gledao sest srna pred kerovima i nijednom nijesam pucao.Da su bili i dva srndaca mozda i nebi razmisljao o vabilici

Hunter forever
 Veso pravilo foruma je da se prvo predstavis.....

Ja sam malo pre dao vabilicu nekom mom bratu da proba.Zvao me i pitao hocu li mu dati vabilicu da ide da proba i naravno dao sam mu.Ako bude bilo rezultata javicu vam.

janjicazanja
 hubertus je odlicna ja i moji drugari koristimo je vec duze vreme kako zec tako i mis, odstrelili smo dosta lisica a i kuna ove godine (ima slike na forumu) jer i kuna dolazi na zvuk.

Za Nidzu, probaj uzmi od onih igracki gumenih sto svirajuonaj piskavac i probaj s anjim dok ne uzmes vabilicu , jer imam druga koji ide samnom na ceku i vabi sa tim i ima uspeha dolaze lije i na to. dobar pogled samo i lija je tu Kolce

veso
 Pozdrav za Filipa,vrsnjaka moga sina.Prestavio sam se u svom profilu pa sam mislio da je suvisno da to ponovim.A lovom se bavim od 85 g.Skoro sve taktike lova sam prosao osim vabljenja i sve zivotinje ostrijelio osim medvjeda.Lovim viteski i sporcki sa kerovima a kako godine dolaze i volio bi da probam i to.Filipe kod nas ima nekoliko lovaca sto i vuka dovabe na vijanje.To je vec umjetnost lova.

Hunter forever
 Veso izvinite nisam video da ste se predstavili u profilu.

Jos malo cu da zovem brata i da ga pitam kako je bilo zato sto predpostavljam da je jos na cekanju pa nije red da ga ometam.

Hunter forever
 Probao sam da "duvam" i u hubertus vabilicu na zvuk zeca ali mi neide zvuci kao rodjendanska truba i neuspevam da oponasam ranjenog zeca pa sam zato i odustao od nje.Sledece godine dolazi ona na red i pokusacu sa njom da uradim nesto.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Potrebna pomoć! SVAŠTARA 223 11.12.2023. 20:03
Trovanje pasa i prva pomoć KINOLOGIJA 68 06.05.2017. 23:31
Lov predatora uz pomoć mrciništa METODE LOVA 72 16.10.2015. 12:55
Lovački karabin i optika pomoć ORUŽJE - SVAŠTARA 47 07.04.2015. 13:03
LOVAČKI PAS-pomoćnik u lovu ili deo porodice KINOLOGIJA 30 01.11.2013. 10:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,755,171 posete www.srbijalov.com