Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Cenovnik LSS 2011/12.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Cenovnik LSS 2011/12.
mirko knezevic
 Jaoo nemoj vise savez LSS da nas brani molim ih,jos na ovaj nacin....Grin Grin Grin Te davne 1896 su ljudi i verovatno branli i radili za lovce da im bude lepo u lovu. Ovi sad bre rade za sebe i za pare koje uzimaju lovcima,i bitno je samo sto vise para a to sto je divljaci sve manje,ma nema veze....Grin

temudjin

mirko knezevic kaže:
Jaoo nemoj vise savez LSS da nas brani molim ih,jos na ovaj nacin....Grin Grin Grin Te davne 1896 su ljudi i verovatno branli i radili za lovce da im bude lepo u lovu. Ovi sad bre rade za sebe i za pare koje uzimaju lovcima,i bitno je samo sto vise para a to sto je divljaci sve manje,ma nema veze....Grin

Samo konkretno Mirko, samo napred napiši. To sto je divljači manje u pojedinim lovistima na svu srecu nije svuda osim kod zeca jer je to prirodan cikličan pad brojnosti... za sve se lako prebacuje krivica na druge treba se zapitati koliko je pojedinačno svako kriv... za savez - to je zastarela troma organizacija sa glomaznom skupštinom i velikim upravnim odborom - stari srpski sindrom je da nema opštih problema već samo pojedinačnih - da citiram - budimo ljudi iako smo srbi!!!!!

Limun
 Hteli mi to ili nehteli da kazemo, krivi smo svi mi pojedinacno sto pre nismo pokusali da najurimo bagru!!!!!! 
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Jank
 "Oni su krali i nama su dali,
ovi kradu al nama ne dadu".....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

BojanKG
 limune,slazem se sa tobom Palica
srbijalov markafazan

mirko knezevic
 Kako bre ko je pojedinacno kriv,pa sta sam ja kriv sto placam uredno lov sto idem na akcije i odradjujem ih,odstreljujem koliko je savez propisao da sme,a opet divljaci nema....ConfusedGrin I svake god lov sve skuplji divljaci sve manje,a savez nista ne radi povodom toga,a ko zna koliko njih ima koji postuju pravila propisana od strane saveza. A koliko tek ima njih koji ne postuju nijedno pravilo ubijaju kolko stignu rokaj bato sta izadje,pa gde su lovocuvari sto ih savez ne plati vise... Savez je vrh piramide koji izgleda u lovstvu samo uzima kajmak,a kad krenes nize tu su lovci koji placaju svake godine sve vise i vise i nikakav napredak u lovstvu....Sad Confused

Lala
 Momci, hajde malo da se dogovorimo nešto: na svakoj temi vezanoj za propise, kanonada na situaciju u lovištima, na savez, na krivolovce, na rukovodstvo...Sve u redu, opravdane kritike, po meni. Ali moramo se malo držati nekog reda, i pisati o onome što je u naslov u teme. Ovako, na svakoj temi, bez obzira na naslov, jedna te ista priča.
Kritikujte, ako mislite da treba, pohvalite, takodje, ali dajte držite se teme!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

temudjin

mirko knezevic kaže:
Kako bre ko je pojedinacno kriv,odstreljujem koliko je savez propisao da sme,a opet divljaci nema....ConfusedGrin I svake god lov sve skuplji divljaci sve manje,a savez nista ne radi povodom toga,a ko zna koliko njih ima koji postuju pravila propisana od strane saveza. A koliko tek ima njih koji ne postuju nijedno pravilo ubijaju kolko stignu rokaj bato sta izadje,pa gde su lovocuvari sto ih savez ne plati vise... Savez je vrh piramide koji izgleda u lovstvu samo uzima kajmak,a kad krenes nize tu su lovci koji placaju svake godine sve vise i vise i nikakav napredak u lovstvu....Sad Confused

Koliko se ja sećam savez nije drzavni organ već dobrovoljna organizacija. Lovočuvarsku službu treba da organizuje država. Ukoliko imaš problema šalji P.P.

mirko knezevic
 Pa da savez je dobrovoljna organizacija koja se debelo uglavila i uzima pare... Kazu neki kod nas ce clanarina biti ove god 12000... Pitam se samo sta cemo loviti za te pare kad zeca nismo kupili...Confused

temudjin

mirko knezevic kaže:
Pa da savez je dobrovoljna organizacija koja se debelo uglavila i uzima pare... Kazu neki kod nas ce clanarina biti ove god 12000... Pitam se samo sta cemo loviti za te pare kad zeca nismo kupili...Confused

Članarina ...., druga plaćanja.... moraju obrazložiti. Što se tiče saveza članarina će verovatno biti vrlo mala 5% pomenute sume a ipak svako udruzenje dobija nešto..

mihailo
 Temudjin pogledaj pravilnik o lovostaju malo bolje.
Lisica,Šakal,(Vuk osim u Vojvodini) nisu u lovostaju,pojedine ptice se štite do 500 mnv.Lala je u pravu što se tiče predatora a pogotovo onih koji su ekspanziji,treba ih osloboditi plaćanja tj platiti odstrel lovcu po zvaničnom cenovniku.

mirko knezevic
 Jedva cekam da vidim sta cemo mi da dobijemo.....Grin Grin Grin

Lala

temudjin kaže:
Lalo, pre nego postavis neko pitanje molim te da se upoznaš sa činjenicama:
1. zakonom o divljaci i lovstvu uvedeno je da se sva divljač štiti lovostajem (pre toga su bile dve kategorije zaštićena i nezaštićena divljač),
2. medjunarodnim pravilima je utvrdjeno šta se koristi od divljaci, trofej (rogovlje, rogovi, lobanja, krzno..), meso i dr.
3.CENOVNIK SE DONOSI NA OSNOVU ZAKONSKIH I DRUGIH
PROPISA PO KOJIMA JE IZJEDNAČENA SVA DIVLJAČ,
3. za odstrel grabljivica u prenamnoženju lovačka udruženja daju nadoknadu za odstrel (ranije su to bili poeni).
4. članovima saveza je ovim cenovnikom omogućen popust da ne plaćaju kao turisti.
5. obračunska cena se nalazi unutar cena u cenovniku jer to ne plaća lovac direktno već korisnik lovišta zbirno kroz planski dokument.
6. lovac je član udruženja, udruženje je član saveza a samo jedan savez ima registraciju kao nacionalni (isto kao KSS, OSS, HSS, FSS, VSS, TSS i dr.)
7. savez su formirala udruzenja još daleke 1896 godine u cilju zaštite interesa udruženja lovaca ispred države. Znači savez obavlja poslove za lovačka udruženja.
8. Ko šta radi u lovstvu Srbije je vrlo lako proverljivo.
Aha

Tačka 3. (prva, pošto si stavio dve tačke 3.): moje pitanje je zašto je šakal odredjen na 33 evra, a lisica na 20? Isto tako je moglo da bude šakal 0,33 evra i lisica 0,20 evra, pa da popijemo po jedno 0,5 pivo, i da se niko ne buni. A ako je zakon izjednačio svu divljač, ja to nisam video u zakonu (moguće je da sam prevideo taj deo); molio bih da mi kažeš u kom članu to piše. Inače, naknada za korišćenje divljači državi se NE PLAĆA za šakala i lisicu! Pogledaj u odluku Komore, nema navedeno da se nakanda za šakala i lisicu plaća!
Tačka 3. (druga): LU daju naknadu za odstrel - od kojih para, kada su uglavnom švorc, a i ako nisu, onda će morati da odvoje sredstva za to, i da umanje neka druga ulaganja?
Tačka 4.: članovima je dat popust na cenu, pa sad treba valjda da budu srećni što umesto NULA dinara, plaćaju 9,9 evra za šakala, a 6 evra za lisicu? A turisti će baš da navale da love šakala u komercijalnom lovu, kako da ne!

Ostale tačke iz tvog upisa ne bih komentarisao, to su opšte stvari. Nemoj mi sa mo reći, da je ova odluka o plaćanju odstrela štetočina, korisna za lovstvo? Ponoviću: posle ove odluke, lisice i šakali u lovištima mogu da naprave žurku, jer su dobili ausvajs za neometano širenje i množenje.

Limun

mirko knezevic kaže:
Mirko kupice nam zeca obeco bata k.... iz Rusije secas se.....Glavu o zid
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

mirko knezevic
 A da u pravu si Li! To su oni sto su veci od bretona a malo manji od nkd...Grin

mihailo
 Naknadu za odstrel treba da daje vlada preko ministarstva i udruženja iz sredstav prikupljenih od naplate lovne karte jer bi smanjenje predatora a pogotovo kliconoša besnila moglo podvesti pod unapređenje lovstva.Pa malo para da se vrati bazi.

temudjin

mihailo kaže:
Naknadu za odstrel treba da daje vlada preko ministarstva i udruženja iz sredstav prikupljenih od naplate lovne karte jer bi smanjenje predatora a pogotovo kliconoša besnila moglo podvesti pod unapređenje lovstva.Pa malo para da se vrati bazi.

Ovo je primer Bugarske gde je registrovan odstrel preko 20.000 šakala.
Sada su prekinuli. Nij problem u predatorima jer su oni samo posledica...

Lala

temudjin kaže:
Ovo je primer Bugarske gde je registrovan odstrel preko 20.000 šakala.
Sada su prekinuli. Nij problem u predatorima jer su oni samo posledica...

A koliki je kod nas registrovan odstrel šakala? I koliki areal je zauzeo, kolika mu je ekspanzija?
Nije prblem u predatorima? Nego u čemu je problem? I kako će to novi cenovnik da pomogne da se problem reši? Ja vidim da će se problem samo povećati. A da će štete na divljači, naročito srnećoj, biti još veće.

temudjin
 Ujednačavanje i uprošćavanje područja po sastavu i strukturi staništa, uz korišćenje štetnih biocida, komasacija poljoprivrednih površina, uklanjanje međa i povoljnih staništa za gnežđenje, ishranu i sakrivanje divljači i nedostatak zimskih skloništa, veliki broj neuređenih seoskih deponija, predstavljaju najvažniji razlog direktnog i posrednog gubitaka lovnih vrsta divljači u Srbiji.
Navedene promene uzrokovale su povećanu brojnost mišara (Buteo buteo L.), jastebova (Accipiter gentilis L.), šakala, kuna i drugih vrsta.
Iz strategije razvoja lovstva...

Lala
 To što si naveo, to stoji, ali nije kompletna slika. Ali to je dijagnoza; šta je terapija? Šta se činilo, čini, ili će se činiti, da se reguliše naročito populacija šakala? Uvodi se plaćanje odstrela tog istog šakala? Da se pomogne malo ugroženoj vrsti šakalu, uvešćemo naplatu odstrela, a još ćemo predložiti da LU, koji finansiraju lovci, plaćaju lovcu koji odstreli, a da istovremeno plaćaju i savezu? O kakvoj to logici govorimo?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Gazdovanje zecom u Vojvodini (1997/2011) STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 14 06.11.2014. 15:58
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Informator LSV broj 1 - septembar 2011. LOVAČKA UDRUŽENJA 134 13.10.2011. 08:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,523,674 posete www.srbijalov.com