Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Informator LSV broj 1 - septembar 2011.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Informator LSV broj 1 - septembar 2011.
Sremac75
 Na ovoj temi ćemo komentarisati Informator LSV broj 1!

Pa izvolte!

Za početak je Predsednik LSV g.Pažin održao obećanje kada je u pismu koje mi je dostavio rekao da će u toku meseca septembra izaći i biti dostavljen Informator!Bravo 2
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 INFORMATOR - septembar 2011.

"U privrednom društvu "Vojvođanski lovac" doo zaposlena su tri radnika sa visokom SS.
......
......
.....
Poslovi koje će obavljati za LSV :
- Izrada elaborata za ustanovljenje lovišta????????????????????
- Pomoć pri evidentiranju članarine i distribuciji članskih karata?????????????
- korespodencija u zemlji i inostranstvu????????????????
- pomoć u pripremi materijala za sednice organa i tela Saveza???????????????????
- pomoć pri određivanju realnog prirasta zeca i davanje valjanih preporuka lovačkim organizacijama?????????????????

Poslovi koje će obavljati prelo LSV (za članiceLSV) :
- izrada lovnih osnova (orijentaciono 30% realne cene na tržištu)??????????????????????
- izrada GPGL (oko 50% realne cene)????????????????
- izrada projekata za podizanje remiza (oko 30% važeće cene)?????????
- izradaprojekata podizanja i izgradnje volijera i drugih lovno-tehničkih objekata

Da bi sve funkcionisalo kako treba napravljen je i predlog cena za obavljene poslove "Vojvođanskog lovca".
Tako će izrada lovne osnove lovnog područja koštati 500.000 dinara, a prema kriterijumu u novom Pravilniku.
Lovna osnova lovišta prema kriterijumu u tom novom pravilniku koštaće 150.000 do 200.000 dinara. Za svaki lovni revir predviđeno je da se doda 15% pomenute cene.
GPGL prema kriterijumima u novom pravilniku koštaće 40.000 do 50.000 dinara, a za svaki lovni revir sledi dodatak-20% na cenu.
Projekat za remizu koštaće 15.000 dinara po hektaru, a projekat volijere 20.000 do 30.000 dinara.

U "Vojvođanskom lovcu" u toku je izrada sistematizacije za privredno društvo, ugovora o radu i ugovora ili sporazuma o poslovima koje će privredno društvo obavljati za potrebe LSV, kao i biznis plana za privredno društvo."

UO LSV je na sednici od 16.09.2011. godine usvojio Predlog poslova "Vojvođanskog lovca" sa cenovnikom usluga!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

Lala kaže:
Bogami, cifre su baš, baš...
Pozivaju se na tržišne cene; e baš me zanima, kako su ustanovili koje su tržišne cene? Na koji način? Zvali telefonom, proveravali ko i za koliko hoće da radi? Koja je to konkurencija, koja može da odradi planska dokumenta, pa da bi VL eto radio 30-50% jeftinije? Velikodušno daju popust na te iste cene, da nam, eto, učine? Grin
Ili su cene nazvane 'tržišnim', samo sa ciljem da bi se postavio neki reper, a da se drugim fizičkim ili pravnim licima, koja mogu da rade taj posao, stavi do znanja sa kojom cifrom da barataju? A još kada se ima u vidu, da je u Vojvodini dosta zahteva za ustanovljenjem novih lovišta, pa moraju da se rade nove lovne osnove, a svi drugi moraju da rade GPGL, onda je lako izračunati, o kojoj količini novca se radi!
Članarina 1000 dinara, dobijete besplatna planska dokumenta - bila parola za 2011. godinu.
Ili ovo što je napisano, važi samo za one koji nisu članovi LSV? Možda je to u pitanju?

Citat replike iz jednog filma: 'Mnogo je, kume!'

PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Oni barataju sa terminom "realna cena na tržištu"............to ti je ono - pošto, tošto, mnogo je, jbg meni toliko treba!!

I nema ništa od besplatnih planskih dokumenataKoTuKoga....malo su se zaračunali i shvatili da će ovce pristati i na popust kod šišanja (te popust 30%, te popust 50%).
Ovo je strašno, pa oni nas lažu kako im se digne!

I pogledajte poslove koje će raditi za LSV???
Šta će onda LSV-u stručna služba i sekretar?

A tek što imaju 3 zaposlena.....a tek je u toku izrada sistematizacije radnih mesta....i izrada ugovora o radu!
Jesu li to oni do sada radili na crno, neprijavljeni, bez ugovora o radu???KoTuKoga

Pa ovi ljudi su privatizovali LSV!Frown
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

Lala kaže:
Izgleda da zaista ubuduće stručna služba LSV neće raditi planska dokumenta, ako ja dobro razumem. Sve se prebacuje na VL, i zaista je pitanje na mestu, svrhe držanja stručne službe u ovom obimu, da bi se bavila polaganjem lovačkih ispita i ocenom trofeja. Novac koji se do sada po raznim osnovama slivao u LSV je oko 20 miliona, to uopšte nije malo. Ali te pare su prevelike, da bi se trošile na enormne zarade i primanja nekolicine ljudi.
Zašto plaćati članarinu u LSV, ako će veliku većinu poslova raditi VL?
Posebna je priča, ovo sa uvećavanjem cene izrade planskih dokumenata, ako neko lovište ima više revira. Dam ti popust na izradu, ali ti dodatno naplatim revire, u proseku, popusta skoro i da nema, osim ako je jedno lovište jedan revir. Time se po mom mišljenju stimuliše cepkanje velikih LU, na mnogo manjih.
Opet se izgleda formira koncentracija poslova, novca, pa i uticaja istih ljudi u lovstvu, ali ovaj put se izmešta iz saveza, u VL. A još kad pomislim na 'vertikalu'... U tom smislu interesantno bi bilo znati imena tih dvoje zaposlenih ljudi u VL (pored Zeremskog), da li su ranije radili u LSV? Nešto mi govori da je to vrlo moguće!
Ako ja dobro razumem napisano, ispada da su u VL zapošljavani ljudi, a da nije bilo sistematizacije radnih mesta, pa kako su onda primani? Za koje poslove? Sad prave ugovore o radu? Pa od kada su tih dvoje ljudi, pored direktora, u radnom odnosu u VL? Ko je sve potpisivao planska dokumenta za LU, ispod pečata VL, a bez potpisa ovlašćenog lica VL? Lovni inspektori su takva dokumenta odobravali... Lovni turizam-da li je VL registrovan za tu delatnost? Da li ima licencu za bavljenje turizmom? Kakve veze ima VL sa postupkom ustanovljenja lovišta, izrada elaborata? Kakve veze ima ovo pravno lice, koje treba da se bavi privrednom aktivnošću, sa pripremom materijala za sednice svog osnivača? Kakve tek veze ima VL, sa članarinom LSV, lovnim kartama koje izdaje ministarstvo, i evidencijom za potrebe saveza? Praktično, skoro sve poslove stručne službe LSV je preuzeo VL, uz još i lovni turizam. Ako je VL privredno društvo (a jeste), da li će možda svi ti poslovi koje planiraju da obavljaju za svog osnivača, biti plaćani?
Po zakonu, zarade u privrednom društvu odredjuje direktor. Kolike su zarade trenutno u Vojv. lovcu? Da li će eventualnu dobit Vojvodjanski lovac prikazati, ili potrošiti na zarade?
Ima mnogo pitanja, a nedovoljno odgovora.

PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

DakiNS kaže:
Za sve smo mi krivi jer smo se poceli raspitivati kako se arce nasi novci, pa su se dosetili jer su uvideli da LSV u tom obliku i sa takvom bahatoscu nece dugo opstati, za tolike novce nije trebalo osnivati nikakav VL nego je trebalo poceti raditi , znaci LSV sve svoje poslove prebacio na VL jer su uvideli da ce se ugasiti kao servis lovaca zbog nerada i javasluka, pa umesto da cekaju da uplatimo clanarinu lepo prebacili sve na VL pa ce kao jedini koji imaju pravo i mogucnost (koju su sami kreirali) a zakon im omogucio da isto rade a jos deblje naplacuju tako da sada tek ne vidim svrhu LSV.Krajnji bezobrazluk je upravo bajka koju ce nam danas servirati u informatoru jer sada im dype zinulo pa bi istovremeno clanarinu za nerad a i debelo naplacivanje za glupost

PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Na sednici UO LSV održanoj 09.06.2011. godine :

"A da bi se znalo ko je ko i šta je šta, UO je odlučio da pristupi štampanju članske karte Saveza, ćirilicom, prema usvojenom idejnom rešenju. Radi toga doneta je odluka da se kupi 40.000 kartica sa pripadajućom opremom za štampanje, a kao najpovoljniji prihvaćen je "Pro elite card" u Beogradu."

Široko nema šta......pa makr to bilo i zbog toga da se zna ko je ko i šta je šta!

Zašto je kupljeno 40.000 kartica ako je Članska karta štampana podeljena za nešto manje od 18.000 lovaca?
Kolika je bila ponuda "Pro elite card" u Beogradu?
Koliko je plaćeno za kartice i opremu?
Kolike su bile ostale ponude i ko je bio ponudilac?
Kako se pokazao kvalitet kupljenih kartica?
Zašto nema te stavke u Finansijskom izveštaju za period 01.01.2011.-30.06.2011. godine?

Ako ćemo zaista pričati o informisanju onda bi bio red da dobijem odgovore na ova pitanja! 
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

Sremac75 kaže:

Lala kaže:

Ranije sam u nekom od upisa pomenuo bivšeg predsednika LU Srem, Šid, i dugogodišnjeg člana UO LSV; e pa, kako su mi preneli, u Informatoru piše da je pominjani gospodin na izbornoj skupštini LSV, pre nego što je izabrano novo rukovodstvo, dobio Srebrni orden LSV!
A evo, svega 4 meseca kasnije, isti taj čovek je u zatvoru zbog ubistva žene, a njegovo bivše LU Srem Šid se obraća tom istom LSV, da mu pomogne da ispliva iz grdnih dugova, koji su napravljeni za vreme mandata odlikovanog. Čak, ako se ne varam, da je u vreme dodele odlikovanja, taj čovek bio već smenjen sa funkcije predsednika LU, a da su već bili počeli da isplivavaju nagomilani dugovi.

Da, da........
Čovek dobio SREBRNI ORDEN LSV koji je dodeljen na Skupštini od 07.05.2011. godine a sve u skladu sa Odlukom UO LSV (kojim je rukovodio tadašnji Predsednik LSV g.Beuković i u čijem sastavu je bio i taj zaštićeni svedok Bogunović) od februara 2011. godine!
A sada treba dati LU "SREM" Šid pozajmicu od 420.000 dinara da prežive probleme koje im je nagrađeni zaštićeni ostavio u amanet!

A kada se setim da sam, negde u martu, čuo da je i Braca Piškać dobio neki orden LSV, a i on je u to vreme već bio bivši predsednik, a i pisano je mnogo kako je on radio, onda se postavlja pitanje kriterijuma za dodelu ordena!

Moram da kažem da ovakvi primeri bacaju ljagu na sve zaslužne nosioce ordena!

Alal vam orden!

PraviloPraviloPravilo
Palica

punisher
 Šta reći na ove upise i citiranja dragi moj kolega Sremac.
Ispašću dosadan i citirati sam sebe ponovo.

Prevara

Član 208. Krivičnog zakonika RS

(1) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini,

kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini samo u nameri da drugog ošteti,

kazniće se zatvorom do šest meseci i novčanom kaznom.

(3) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom.

(4) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina i novčanom kaznom.

Dragi moji prijatelji Lovci. Da li mislite da ovde ima obeležija ovoga krivičnoga dela.
Ako Vas neko navede da uplatite članarinu od 1.000 dinara i obeća Vam za te Vaše novce nešto, a potom osnuje VL koji će te poslove obavljati za njega, i ako on sam ima svoju stručnu službu, sekretara i podatke, da li mislite da Vas je neko gospodo Lovci može biti prevario sve u nameri da, kako lepo kaže naš zakonodavac, "...sebi ili drugome pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini,..."
Da li ste može biti dragi moji prijatelji Lovci, dovedeni u zabludu lažnim prikazivanjem činjenice da će LU za 1.000 dinara dobiti svašta nešto od LSV, samo da mu pristupe i ostanu pod njegovim "toplim skutima". I sad, o drskosti i bezobrazluka, LSV Vas informiše za šta služi VL DOO, i koliko će da koštaju njegove usluge. Ali ne sekirajte se gospodo Lovci. Za Vas će biti ispod tržišne cene. Ali ipak nema džabe. Nema džabe ni kod babe.
Srbistan.

stane
 Pošto se vidim od strane administrator na ovom forumu moji upisi često ignorišu ili pak pogrešno razumeju pokušaću da budem manje radikalan, više pristojan i nadasve precizan. U tom smislu postaviću Vama i sebi nekoliko pitanja i biću tako slobodan da dam nekoliko odgovora na ista pa ako nisam u pravu vi me demantujte.
1. pitanje: Zašto se LSV u liku svojih istaknutih funkcionera i radnika stručne službe (Beuković, Zeremski, Milkov,...) zdušno angažovao na razbijanju postojećih udruženja i formiranju što više malih, usitnjenih?
Odgovor: Zato da bi stručna služba LSV i novoosnovani V. Lovac imali što više posla i što veću zaradu. I zato što su razbijana udruženja gde ista vrhuška LSV nije imala podršku. To se kaže jednim udarcem dve muve.

2. pitanje: Da li se nešto promenilo sa izborima i LSV? Naravno da nije Ekipa je ostala na okupu i dalje sprovodi istu pogubnu politiku po lovce i lovstvo Srbije i Vojvodine. Politika je sračunata na zadovoljavanje samo njihovih ličnih interesa i računa na neosvešćenost, neorganizovanost, da ne kažem nešto grublje, lovaca Vojvodine. Nažalost Pažin je samo igračka u rukama podpredsednika koji i dalje ima stvarnu i faktičku vlast i vuče poteze.
Pod 3. u nastavku.

slavaplana
 Vojvodjanski lovac d.o .o. je slavina za ispustanje para sa udruzenja gradjana na privredno drustvo koje nema ama bas nikakve vajde da novac koji uzme vrati tim istim lovcima!firma za sebe!!!!!!To isto pokusava i LSS preko jelen.d.o.o. da uradi!!!!
Kakva priprema za dodelu lovista ,premeri i ostale gluposti i prikupljanje podataka za dodelu istih koje treba drzava da oradi i da samo da na konkurs a tu se nepita ni lss a ni lsv !!To su gluposti za malu decu i nije dzabe 8 udruzenja u Vojvodini odbilo da plati clanarinu lsv bice ih sve vise je cemu ista!!!
lovne osnove i planove gazdovanja radice i drugi ljudi za mnogo manje pare od Zivka , i gore pomenutih koji su se OJADILI od para u predhodnom periodu i cije su osnove prolazile !!!!
TRZISNA UTAKMICA krece!!!!!!!

umpahpah
 Nije mi jasno na osnovu čega su doneli cenovnik.Ako postoje lekarske,veterinarske,advokatske itd.komorea a postoji i lovačka komora mislim da komora donosi cenovnik usluga uz saglasnost nadležnog ministarstva.Neverujem da će samo VL raditi te poslove pored drugih validnih firmi i ustanova.Najbolje bi bilo da članovi foruma osnuju firmu koja bi se bavila istim poslov kao i VL pa da se malo takmičimo a tu bulumentu izbacimo na ulicu.
Sto mu gromova...

zoranp
 Ovde je toliko toga već rečeno i DOKAZANO, da samo budala i onaj koji neće da shvati ili ima interesa od ekipe, može da poveruje pričama koje dotična gospoda iz LSV -a prosipaju svuda unaokolo!!! 
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Bio sam danas na sajmu, naravno, otišao sam do štanda LSV da uzmem informator. Bilo je više ljudi na štandu, sva mesta za stolom popunjena, i nisam hteo da se tu zadržavam (trebao sam da sačekam neke moje poznanike, da se vidim sa njima). Malo kasnije sam prolazio pored štanda, kada me je g.Beuković prepoznao, izašao napolje i pozvao me da udjem - naravno da sam prihvatio.
Da skratim priču koliko je moguće: na štandu su bili predsednik LSV g.Pažin, potpredsednik LSV g.Beuković, sekretar LSV g.Milkov, pravnik g.Grdinić, g.Brzak Djuka, g.Miloš Kunovac, g.Boris Bajić, iz LSS (mislim da nisam nikog propustio da pomenem). Dakle, kompletan vrh LSV. Bilo mi je drago što sam pozvan, i što ću imati mogućnost da direktno u razgovoru raspravim neke stvari koje su njima zasmetale, u vezi pisanja na Srbijalov, vezano za LSV, kao i oko informisanja lovaca, nekih odluka i poteza oko VL, da ne redjam, mnogo je tema o kojima možemo i trebamo da pričamo.
Malo kasnije je naišao i g.Zeremski, ali pošto je bila gužva na štandu, a i on je imao goste, nismo razgovarali, što ne znači da nećemo nekom drugom prilikom.
Na štandu LSV sam proveo oko 2,5 sata, ali za razliku od nekih drugih prilika, ovaj put sam naišao kod većine ljudi na spremnost za razgovor, što je dobro. Razgovoru se nešto kasnije pridružio i DakiNS.
Znam da mnoge od vas zanima da li je bilo nekih pikantnih situacija i ponašanja. Mogu da kažem, da smo g.Beuković i ja imali malo duži verbalan duel, ili, bolje rečeno, oštriju razmenu mišljenja i argumenata, ali ovaj put je to bilo u granicama tolerancije, naročito kada se ima u vidu temperament potpredsednika, i njegova eksplozivnost, što je i sam u jednom momentu priznao i potvrdio. Ovaj put ja nisam dozvolio ružan ton i rečnik, a mislim da je to i moj sagovornik shvatio; da li je on uvažio neke moje argumente, ne znam, ali znam da, bez obzira na razliku u mišljenjima, nismo ni on ni ja 'zalupili vrata' za dalju raspravu o problemima u funkcionisanju saveza. Mada u jednom momentu je bilo nekih nezgodnih i nekorektnih aluzija, pominjanja nekih 'elemenata', 'organizovane grupe' itd., ali zaista na taj način nisam hteo da razgovaram, to sam i rekao, pa se ipak ton i rečnik vratio u okvire normale.
Izvesne zamerke i primedbe, pa i prozivke oko pisanja nekih naših članova, je izneo i g. Miloš Kunovac, vezano za Lovačku komoru, i za Sekretarijat (njegov otac je pomoćnik pokr. sekretara, zadužen za lovstvo), kao i za postavljanje linkova koji upućuju na sajtove gde je u novinama pisano o njegovom ocu, sa slikama. Odgovorio sam mu, da to nije problem ovog foruma, ako nešto negde na internetu postoji, i ako napišemo web adresu sajta, to nije povreda nečije privatnosti. Nadam se da je shvatio. Takodje, na primedbu oko pisanja u vezi izrade GPGL, ponovio sam ono što sam pisao, da je svoj potpis stavio ispod pečata VL, iako je zaposlen u LSV, a da pored pečata VL nije bilo potpisa lica ovlašćenog za zastupanje VL - g.Zeremskog. Mislim da sa g.Milošem Kunovcem nisam do kraja razjasnio sve njegove primedbe na naše pisanje, kao što ni on meni nije razjasnio sve svoje postupke i izjave. Razlog: nedostatak vremena, jednostavno.
Dotakli smo se i mnogih drugih pitanja i tema, o kojima je pisano ovde na forumu. Rečeno je, (Pažin i deda Deja), da je Informator samo prvi korak u informisanju, da je u njemu izneto onoliko koliko je izneto i koliko se stiglo u kratkom roku, a da možemo po bilo kom pitanju koje je u Informatoru pomenuto, tražiti dopunske informacije i objašnjenja koja nas zanimaju, i da ćemo dobiti te informacije, kao i sve druge, koje u ovom Informatoru nisu pomenute. Naravno da ćemo iskoristiti tu mogućnost dodatnih pojašnjenja, preneti ih ovde, a svakom članu foruma ostaje da svoje mišljenje i vidjenje iznese, ako želi.
Mislim, a to je i rečeno, da je informisanje bilo potpuno zapušteno, a da sistem informisanja lovaca preko delegata jednostavno nije funkcionisao ni iz baze prema 'gore', a ni u povratnom smeru (objektivno, mislim da je potpuna iluzija bila očekivati da tako zamišljen sistem da rezultat).
Predsednik Pažin mi je lično obećao, da uvek mogu da mu se obratim, bilo telefonom, bilo u prostorijama LSV, i da želi da po pitanju tačnog informisanja lovaca, učini koliko je u njegovoj moći i popravi stanje.
Takodje, deda Deja je tražio da prenesem njegove reči, da će on lično svaku traženu informaciju koju može da obezbedi, i obezbediti, a da traži malo strpljenja od lovaca, uz obećanje da će 'sve biti u redu'.
Obećanja sam dobio; g.Pažin je pokazao u par navrata da drži reč, moj utisak je da će tako biti i dalje. Deda Deja je tražio malo vremena, da se neke stvari poprave; sa moje strane, to je OK. Mada, stoji i ono što sam im rekao, da su i u prethodnom periodu svi oni bili u rukovodstvu LSV, ali da su se greške dešavale. E, tu vidim veliku promenu - da su neki ljudi shvatili, i to je rečeno, da nisu bezgrešni!
Dotakli smo se na kratko, i Vojvodjanskog lovca, ali to je posebna priča, koju nismo apsolvirali, ostaje za neku drugu priliku, nadam se što pre.
Još veće prijatno iznenadjenje za mene je bio stav g.Pažina, da konstruktivna kritika, sa argumentima, njemu u suštini predstavlja pomoć, da bi bolje radio. E, to je stav koji bi svaki normalan čovek trebao da ima, i to pozdravljam.
Ne znam da li me utisak vara, ali ponavljam ono što sam već u par upisa u prethodnim nedeljama rekao: čini mi se, da se neke stvari u LSV popravljaju, ali sporo. Da li će promene dobiti ubrzanje, i da li je naše pisanje pokrenulo nešto, mislim da je odgovor 'DA'.
Jako bitna stvar: u jednom momentu, na pitanje zašto lovci ne iznesu sve što misle, moj odgovor, a i odgovor Dakija, je bio da lovci ćute zbog straha od revanšizma. To sam potencirao kao stalno prisutan pritisak na obične ljude, lovce. I tu sam od g.Pažina dobio uveravanja, da zaista nema nikakvog razloga za strah. Da li je ovo uveravanje dovoljno da ljudi počnu da se otvaraju, ne znam. Vredi probati, nema šta da se izgubi, a može puno da se dobije, za lovce.
Rezime: oprezni sam optimista. Dalji razvoj situacije, i pravac u kom će se kretati LSV, će pokazati da li sam u pravu.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

canis aureus
 ... vreme će pokazatiConfused ako ga bude dovoljnoHmmm ...

LaloBravo 2
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Lala

canis aureus kaže:
... vreme će pokazatiConfused ako ga bude dovoljnoHmmm ...

LaloBravo 2

Zato ćemo dati ubrzanje, ako zatreba! Smile

Podunavac
 Dali onda to znači da je dogovoreni sastanak u subotu na kome su trebali biti prisutni i drugi admini otkazan, ili se nastavlja druga runda pregovora?
Tri prsta 2Kolce

Sremac75

Podunavac kaže:
Dali onda to znači da je dogovoreni sastanak u subotu na kome su trebali biti prisutni i drugi admini otkazan, ili se nastavlja druga runda pregovora?

Nema otkazivanja!
Lala i Daki su bili topovska hrana - da vidimo iz kojeg oružja će da pucaju!
ROFL
A ja nisam mogao danas da im se pridružim!Shock

U subotu u 11h stoji....Podunavac ti znaš da sam ja najsigurniji kada si ti u blizini!;)
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Ovaj razgovor današnji nije bio planiran, ni dogovaran. I samo sam ja bio prisutan, Daki je naišao kasnije, i video me na štandu, pa se uključio.
Za subotu je dogovoreno sa drugim sagovornikom. A i u subotu ćemo skoro svi admini biti na jednom mestu. 

Sremac75
 A ja bih voleo da i druga strana bude u punom sastavu!
Mislim ovaj današnji sa pojačanjima!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Gazdovanje zecom u Vojvodini (1997/2011) STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 14 06.11.2014. 15:58
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
Informator LSV broj 2 - januar 2012. LOVAČKA UDRUŽENJA 11 25.01.2012. 21:24
Cenovnik LSS 2011/12. PROPISI O LOVU 292 01.03.2011. 18:27
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,792,530 posete www.srbijalov.com