Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov uz pomoć Vabilica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov uz pomoć Vabilica
Hunter forever
 Nista nije bilo,sad mi je javljeno.
marka Engleski poenter marka

Neca92

veso kaže:
pratim ova vasa iskustva sa vabilicama pa sam i ja rijesio da nabavim jednu vabilicu za srndaca,da i to oprobam.Ako mognem da nadjem uzecu gumenu BUTTOLO.Loviste gje lovim je planisko i dosta tesko.Lovimo uz pomocu pasa.Zadnjih godina sve je vise srnece divljaci.Ove sezone sam gledao sest srna pred kerovima i nijednom nijesam pucao.Da su bili i dva srndaca mozda i nebi razmisljao o vabilici

Kolega Veso, ti kao ''stari'' lovac bi trebao da znas da je lov srne gonicima zabranjen... No no no E sad, ako ih kerovi nadju u lovu na DS, ili tome slicno, to je nesto drugo... Confused

Nazad na temu
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Hunter forever
 E to sam i ja pomislio kad sam citao.Ali nisam hteo da komentarisem zato sto se nerazumem bas nesto oko tih zakona.

veso
 Dragi prijatelji kod nas je srneca divljac zasticena vrsta i trajni zabran lova na nju.Kerovi slabo poznaju zakone i kada se puste i ako ih nadju onda su to gonovi po nekoliko sati.Tada najcesce psi stadaju od vukova jer odu daleko zamore se i ako ima vuka u blizinu to je kraj njegove karijere.Ja sam od onih koji nepucaju na srne ali imi i drugih

canis aureus
 Frown
QqQq i za goniče i za srne a za one "druge" ...

Hunter forever
 E to je druga stvar.A za ove druge Besan

vuk71
 Postovana gospodo lovci svi vi koji uzivate vabiti divljac pravi raj za oci i usi mogli ste videti na FeHoVi u budimpesti na sajmu lova. Madjarska firma eurohunt imala je izuzetan izbor vabilica i izuzetnog promotera koji vabi kao da se rodio u sumi. Jedino cena nije bas za nas dzep. oko 40 eura vabilica za lisicu a sto zvuci...

Neca92
 Daj neki snimak, ili neki link da cujemo to! Trazio sam po netu, kucao sve i svasta, ali nisam uspeo da nadjem...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

vuk71
 Neco samo da mi vrate fles, sto bi rekao Cvorovic sve sam ih slikao...

vuk71
 Radislave vabilicu srne kolega kupio na sajmu FeHoVa u Budimpesti, cena 40eura sa diskom o oponasanju srne. Nemacka vebilica veruj da je svaki detalj na disku opisan do tancina

radislav
 Daj moja VUCINO da to cujemo ako moze.Pa za mene lico to nije skupo ako valja ako moze stavi i slike od te vabilice. poz.
RADE

Cvele
 Sta preporucujete, koju vabilicu(da se moze naci kod nas) za gusku? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Darko
 Bane ovako ti izgledaju te Vabilice od Buttolo

Darko
 Ili ova
Darko priložio:
_database_bilder_buttolo.jpg

Darko
 Cene se krecu od 20 do 35 Yes

iz 18
 ok hvala na odgovor srbijalov

Darko
 Nema na cemu Drug Srbijalov

nenad_franc
 evo i ja sam postao vlasnik jedne vabilice sto je na jednom kraju zec a na drugom mis! i mogu vam reci da sam se bio razocarao kada sam je dobio,jer nakon onog sto sam cuo na netu,i poznavajuci zvuk ranjenog zeca,pomislio sam da je to uzalud baceno 1300 dinara i da tu lisica nece da pridje i kanapom da je vuces,dok sam za misa nekako i mislio da ce mozda da radi! ali nista rekoh pri obilasku terena cu je isprobati,pa cu makar najuriti sve zveri iz lovista ako nista drugo Smile pridvece se ukacim na ceku i duvam ja duvam,pa ajd ovako,pa ajd onako,a ono nema ni vrapce da proleti! nista,resim ja da idem malo da prosetam,a vec pizdim sto nema vajde od nje! bacim je u dzep,obisao sam jedan deo lovista,i vec se poprilicno smanjila vidljivost,pa rekoh na jednoj livadi ponovo da pokusam! duvam ja ponovo na sve moguce nacine,ali nema leba,ni da mrdne! vidoh ja koliko je sati,vabilicu u dzep i ajd ti polako kuci,nije taj sport za tebe! izadjem ja iz livade na put i krenem kuci,i sad pored livade u sklad se diglo trnje,prolazim ja pored njega i bacam pogled u livadu pored,kad ono lisica stoji pored trnja u livadu i gleda u pravcu gde sam ja bio,cucnem ja i gledam je,a ona ne skrece pogled! rekoh ajd sad da probam misa da vidim kako ce da reaguje,znaci kako sam duno,pa da sam je sutno nogom u dupe ne bi brze pobegla! Smile nista,vratim se ja kuci po malo srecan,ali opet sa nevericom da sam je ja izvukao. mislim dal nije ona vec bila tu na livadi,a ja sam je samo zainteresovao nepoznatim zvukom,bez obzira sto sam vabio malo duze vreme! resim ja sutra dan(to jest juce) da idem ponovo da probam,ali ovaj put da ponesem i pusku. spremim ja pusku,municiju,vabilicu i stolice i sve to na motor,pa oko 18h kod mog vocnjaka i bagrenjara,gde su uvek imale rupe od jazavca i lisice. dodjem ja do jednog oranja koje u sred ima jednu staru vrbu,koja je idealni zaklon,a i dobra je preglednost. stavim stolice,izvadim pusku iz futrole,napunim i pocnem da vabim. nije proslo 15 minuta,kad ono vrzdi traktor uz put. nista,mislim se ja u prolazu je. kad on skrece na ovaj put sto ide pored njive gde sam ja i cujem kako komentarisu da je moj motor parkiran pored puta. prolazi traktor pored njive i komsija me spazio u zbunju pored drveta i pocinje da se dere da mi se javi,i staju par njiva od mene i deru se dok komentarisu kakva je psenica,a ja u sebi psujem sve po spisku,po redu! posle par minuta odlaze oni,ja cekam da se stisa malo,pa da vabim ponovo,kad ono pocinje kisa da prska!!!! vadim ja isti spisak,i nastavljam dalje da psujem po njemu,ali odmah stade da prska! izvadim ja ponovo vabilicu i nastavim da vabim,i nakon desetak minuta vabljenja,kako njiva nije ravna,vec posle tridesetak metara krece blaga nizbrdica i ne moze da se vidi dalje iz sedeceg stava,proviri mi maceca glava i gleda u mene. gledam ja,dal je divlja,dal je pitoma! vidjao sam divlje macke,ali sve u zimskom periodu,a ova mi ima mnogo svetliju glavu nego ove sto sam ja vidjao! gledam ja nju,gleda ona mene! razmisljam,ako puknem sedeci,raznecu joj glavu i ako je pitoma,samo cu naplasiti sve okolo! resim ja da ustanem i ako je divlja pucam! vec koliko sam se malo bio pridigao sa stolice,video sam da je divlja,i krene ona da bezi nazad,ja brze da ustanem,kad me povuce trn i ja izgubim ravnotezu! i rekoh ajd cisto da puknem,cisto da me prodje zelja,a macka ode sva vesela Smile do duse,pozurio sam malo sa pucanjem,ali nema veze! e sad,dal su ove moje zveri toliko glupe pa nasedaju na sve i svasta,ili sam ja zivi talenat za vabljenje Smile ne znam,ali uglavnom za dva izlaska,oba puta sam video nekog predatora! za treci put cemo videti Smile ovo se malo oduzi,a mozda mu i nije mesto ovde,ali nekako mi najvise ide uz vabilice! eto toliko o mom izsustvu sa vabilicom Dim srbijalov

Dalibor89
 samo ti vabi nenade bice sve bolje i bolje. docice i lija neboj se. sutra cu pisati kako sam ja prosao, idem sad da spavam jer idem ujutru na Sajam poljoprivredni. i tako mi se vec spava, a jos malo pa ustavanje.Uvredjen

Dalibor89
 ja sam kupio vabilicu za liju za 420 din, bio sam par puta i nije bilo nista, niti sam video liju, mislio sam da nevredi nista jer koliko para toliko i muzike. prodje jedno vreme i odem ja opet, bilo je dosta snega i hladno. otisao sam na ceku i sedeo sam jedno 10 minuta, i odjednom ugledam liju kako ide po njivi od mene jedno 300m, zaustavi se oko jednog starog salasa i vidim da vata miseve. pocnem ja da duvam i ona nista, ja verujem da ne cuje, prodje jedno 2-3 min ja zaduvam jedno 3 puta kad je ucula ma za jedno par sekundi je bila kod mene, i naravno pao je i odstrel i to mi je bio prvi odstrel kako sam postao lovac. ali ta vabilica kad je bilo jako hladno pa mi je pocela da se zagusuje i nije htela da svira. onda sam kasnije narucio bolju i od tad kad sam otisao u lov jedno par puta nisam dozvao liju sa njom, uglavnom uvek mi dodje lija, ali posto nemam karabin pa nekad nisam bio u mogucnosti pucati na nju iz sacmare jer je bila malo daleko.Frown zato nenade samo ti vezbaj i nemoj da odustajes pa ce lija dolijati.B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Potrebna pomoć! SVAŠTARA 223 11.12.2023. 20:03
Trovanje pasa i prva pomoć KINOLOGIJA 68 06.05.2017. 23:31
Lov predatora uz pomoć mrciništa METODE LOVA 72 16.10.2015. 12:55
Lovački karabin i optika pomoć ORUŽJE - SVAŠTARA 47 07.04.2015. 13:03
LOVAČKI PAS-pomoćnik u lovu ili deo porodice KINOLOGIJA 30 01.11.2013. 10:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,829,684 posete www.srbijalov.com