Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Cenovnik LSS 2011/12.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Cenovnik LSS 2011/12.
nenadx
 Lalo,sad cu ja da ti objasnim.Lisica pojede mnogo,mnogo miseva,,,pa je veoma korisna kao vrsta.Nasi gledaju malo unapred pa se predvidja da ce se besnilo uskoro iskoreniti...tako da vredi i vise od 20 eurica,s obzirom na ulogu u eko sistemu.Sakal je malo veci od lisice pa se pretpostavlja da i pojede vise glodara,a pojede sve lesine po lovistu pa je prirodni cistac.Uostalom kao i svi predatori sanitarac u p.m.Da sam ja vlast,naplatio bih i vise,a one skotove sto jedu kupus,psenicu isl,manje.Cao poljubac
Dobar pogodak

mirko knezevic
 Pa logike ocigledno nema,sakal i lisica postali zasticena vrsta u Srbiji ovom logikom...

paninm

4. članovima saveza je ovim cenovnikom omogućen popust da ne plaćaju kao turisti.
5. obračunska cena se nalazi unutar cena u cenovniku jer to ne plaća lovac direktno već korisnik lovišta zbirno kroz planski dokument.

e ovo je interesantno, kao sto znamo ,pre ikakvog lova,jel ,mora da se donese godisnji plan odstrela, i kao sto treba da se odredi koliko komada ce se odstreliti zeca i fazana, da bi jel, drugovi sa vrha uzeli svojih 10% unapred,pre odstrela jel treba da se oni obezbede a nama sta bude jel tako.
E sad da li mi u godisnji plan odstrela treba i da odredimo koliko komada sakala i lisica treba da odstrelimo, i ako se na to neplaca nadoknada, zasto je to limitirano(ako se uopste i pravi plan odstrela ove po svemu sudeci plemenite divljaci, koja je veoma vredna jel).
Malo sam se zbunio u ovom pisanju, ukratko, da li su i sakal i lisica ubrajaju isto u godisnji plan odstrela,i da li je i njihov broj limitiran.

mihailo

temudjin kaže:
Ujednačavanje i uprošćavanje područja po sastavu i strukturi staništa, uz korišćenje štetnih biocida, komasacija poljoprivrednih površina, uklanjanje međa i povoljnih staništa za gnežđenje, ishranu i sakrivanje divljači i nedostatak zimskih skloništa, veliki broj neuređenih seoskih deponija, predstavljaju najvažniji razlog direktnog i posrednog gubitaka lovnih vrsta divljači u Srbiji.
Navedene promene uzrokovale su povećanu brojnost mišara (Buteo buteo L.), jastebova (Accipiter gentilis L.), šakala, kuna i drugih vrsta.
Iz strategije razvoja lovstva...

u pojedinim delovima lovišta nema čitavih zaseoka a bogami i sela čitave njive su zakorovile nema ko da obrađuje a kamoli da koristi štetne biocide,međa širkih po nekoliko metara na svakom koraku selo nestaje,ovakva je situacija brdsko planinskim lovištima.

Lala

nenadx kaže:
Lalo,sad cu ja da ti objasnim.Lisica pojede mnogo,mnogo miseva,,,pa je veoma korisna kao vrsta.Nasi gledaju malo unapred pa se predvidja da ce se besnilo uskoro iskoreniti...tako da vredi i vise od 20 eurica,s obzirom na ulogu u eko sistemu.Sakal je malo veci od lisice pa se pretpostavlja da i pojede vise glodara,a pojede sve lesine po lovistu pa je prirodni cistac.Uostalom kao i svi predatori sanitarac u p.m.Da sam ja vlast,naplatio bih i vise,a one skotove sto jedu kupus,psenicu isl,manje.Cao poljubac

Da, Nenade, kolega moj cenjeni, smetnuo sam sa uma da su predatori vrlo korisni, naročito za štetočine tipa srna, zeca, fazana, pa nam u stvari čine uslugu šakali i lisice, naročito kad se prenamnože i kad desetkuju podmlatak srne, zeca, fazana... A i poznato je da će lisica ili šakal radije da juri nekog miša, nego što će da raščerupa leglo mladih zeca ili fazana. Kako se nisam setio da je to u stvari razlog uvodjenja naplate za odstrel! Glodari su razlog! Malo morgen! Grin Grin Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala

paninm kaže:

4. članovima saveza je ovim cenovnikom omogućen popust da ne plaćaju kao turisti.
5. obračunska cena se nalazi unutar cena u cenovniku jer to ne plaća lovac direktno već korisnik lovišta zbirno kroz planski dokument.

e ovo je interesantno, kao sto znamo ,pre ikakvog lova,jel ,mora da se donese godisnji plan odstrela, i kao sto treba da se odredi koliko komada ce se odstreliti zeca i fazana, da bi jel, drugovi sa vrha uzeli svojih 10% unapred,pre odstrela jel treba da se oni obezbede a nama sta bude jel tako.
E sad da li mi u godisnji plan odstrela treba i da odredimo koliko komada sakala i lisica treba da odstrelimo, i ako se na to neplaca nadoknada, zasto je to limitirano(ako se uopste i pravi plan odstrela ove po svemu sudeci plemenite divljaci, koja je veoma vredna jel).
Malo sam se zbunio u ovom pisanju, ukratko, da li su i sakal i lisica ubrajaju isto u godisnji plan odstrela,i da li je i njihov broj limitiran.

Da bi pravio plan odstrela, moraš prvo da izbrojiš divljač. Hajde da vidim majčinog sina koji će da prebroji šakale i lisice, naročito one po rupama Grin
(šakala možda, kad počne uveče da zavija, pa brojiš glasove...).

temudjin

Lala kaže:

paninm kaže:
[quote]4. članovima saveza je ovim cenovnikom omogućen popust da ne plaćaju kao turisti.

Da bi pravio plan odstrela, moraš prvo da izbrojiš divljač. Hajde da vidim majčinog sina koji će da prebroji šakale i lisice, naročito one po rupama Grin
(šakala možda, kad počne uveče da zavija, pa brojiš glasove...).

Lalo, Lalo, očigledno je da se ne shvataš problematiku lovsta.
Za sve vrste od slona do miša vrši se procena brojnosti.
Najvažniji podatak za godišnje planiranje je dugogodišnji prosek odstrela.
Znači, Lalo ne brojanje već procena i konkretni pokazatelji strukture, vremena odstrela i sl.
Ukoliko želiš primer šakala, da li je brojnost prevazišla neku optimalnu (IUCN +2)
uzmeš podatke 2000,2001.....2010 godina i plan za 2011.
Veruj Lalo, uz još malu pomoć ekskremenata dolazi se do velikih podataka.
Zato Lalo prvo prst na čelo onda prst na tastaturu!!!!

mirko knezevic
 Evo ja sam stavio prst na celo,i hocu samo kratak odgovor,zasto su sakali i lisice postali zasticena vrsta u srpskom lovstvu? Jel cu ja za 12000 da jurim sakale umesto zeceva i fazana??? Daj kazite mi na vreme ako je tako da krenem da vezbam kera da mi markira lisice i sakale....

Lala
 Mirko, ne sekiraj se, na osnovu procene brojnosti su nadležni u LSS odlučili da šakala i lisicu treba zaštiti uvodjenjem naplate, i smanjiti odstrel istih. Procenili ljudi, šta ćeš. Čudo su te procene, na osnovu odstrela, nema veze koliko ima šakala, bitno je koliko ga odstrelimo?!? Daju takve procene neverovatne rezultate. Nema veze što situacija na terenu govori drugačije, što se svaki vikend organizuju akcije na predatore, što LU muku muče sa štetom na srnećoj divljači, zecu... Imaju ljudi drugačiju procenu, šta da radimo! Pa se onda verovatno zbog male ili stabilne brojnosti šakala i lisice, uvede naplata njihovog odstrela, a sve u dobrobit lovstva. I onda još dobijem da nemam pojma o lovstvu? Cvrc! Nigde objašnjenja ZAŠTO, nego 'ne poznaješ problematiku'. Isti ili sličan odgovor sam dobio na pitanje ZAŠTO je smanjen popust na odstrel sitne divljači, i time cena odstrela sitne divljači dignuta za 50%. Pametovanja ima, ali odgovora nema.
Ubuduće, od mene samo NO COMMENT!

mirko knezevic
 Ja bi zabranio da svako koristi matematiku za dobijanje nekih podataka... Ovo je blago receno J@bo lud zbunjenog,al najebao lovac...Frown Ej bre da placas odstrel lisice i sakala!!! Pa ovi bre sto su napravili savez LSS,koji doticna gospoda unistava,se u grobu prevrcu za ovo sto oni rade... Nekad se oslobadjalo pola uplate za odstrel lisica,sad jos moras da ih placas!!!Frown I gde je tu dobrovoljna organizacija temudjine??? Ja da sam lovac i funkcioner i da mi neko da dokument za glasanje sa ovakvim tackama,da se placa lisica,sramota bi me bilo da se zovem lovcem i da budem funkcioner... I da jos pametujem kako mi lovci ne znamo,da je to dobro sto se placa... Ma daj bre stvarno sramota...

Lala
 Ma Mirko, nemaš ti pojma, kao ni ja, o procenama brojnosti na osnovu odstrela! Sedneš lepo u kancelariju, pogledaš papire i vidiš da nema puno odstrela šakala, primeniš metodologiju IUCN, i uvedeš naplatu! Jasno kao dan.
Mada, imam sad neko prosvetljenje: ako neko slabo lovi neku divljač, i ima malo odstrela, to onda po tumačenju naših bećara u LSS znači da te divljači nema, ili ima malo. Fenomenalna logika! Istom tom logikom se onda uvede naplata te divljači, pa kapne još neka kinta. Ma milina od logike!
Čekam sad neku verbalnu piruetu, dvostruki axl, ko će biti okrivljen za ovu odluku. Ajd se kladimo da savez neće prihvatiti krivicu! Jeste da su oni doneli tu odluku, ali ih je garant neko nagovorio, doveo u zabludu, ili šta god... Branjenje neodbranjivog.

temudjin

mirko knezevic kaže:
Ja bi zabranio da svako koristi matematiku za dobijanje nekih podataka... Ovo je blago receno J@bo lud zbunjenog,al najebao lovac...Frown Ej bre da placas odstrel lisice i sakala!!! Pa ovi bre sto su napravili savez LSS,koji doticna gospoda unistava,se u grobu prevrcu za ovo sto oni rade... Nekad se oslobadjalo pola uplate za odstrel lisica,sad jos moras da ih placas!!!Frown I gde je tu dobrovoljna organizacija temudjine??? Ja da sam lovac i funkcioner i da mi neko da dokument za glasanje sa ovakvim tackama,da se placa lisica,sramota bi me bilo da se zovem lovcem i da budem funkcioner... I da jos pametujem kako mi lovci ne znamo,da je to dobro sto se placa... Ma daj bre stvarno sramota...

Mirko Knezevicu vidite sta znaci prenosenje laznih informacija. Odstrel predatora se placa samo u slucaju njihove male brojnosti, kada su u prenamnozenju za svaki odstrel korisnik lovista placa nadoknadu lovcu... Na taj nacin se motivisu lovci koji imaju vremena ali ne i para, siguran sam da znate - jedno sa drugim ne ide u kombinaciji - odnosno engezi kazu vreme je novac...

Sremac75

temudjin kaže:

Mirko Knezevicu vidite sta znaci prenosenje laznih informacija. Odstrel predatora se placa samo u slucaju njihove male brojnosti, kada su u prenamnozenju za svaki odstrel korisnik lovista placa nadoknadu lovcu... Na taj nacin se motivisu lovci koji imaju vremena ali ne i para, siguran sam da znate - jedno sa drugim ne ide u kombinaciji - odnosno engezi kazu vreme je novac...

Evo reešeeeenja!
Veoma elegantno, nema šta.
lalo dugo su dumali kako da ovo objasne lovcima i evo ga!
Samo što to nigde ne piše!
Ostaje nam da verujemo temudjinu!

Alo bre, dokle će na tretirati kao ovce!
Imamo cenovnik LSS, vidimo šta u njemu piše, a temudjin, inače blizak g.sekretaru LSS, govori nam da ne znamo da čitamo!
Zapitajte se ko prenosi lažne informacije!
Palica
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

mirko knezevic
 Oni su Lalo samo dobrovoljna organizacija koja nista nezna,osim da kaze knjigovodji koji koeficijent da stavi,a to je onaj najveci,da bi plata bila sto veca,jbg dobrovoljno ljudi rade... Ajde Lalo sto ja ne znam,ali ako i ti to ne znas,onda bi neko podhitno morao da nam kaze gde se ovde gube i javljaju logika i razum???Zbunjen

Lala
 U cenovniku odstrela divljači LSS piše: šakal 33 evra, lisica 20 evra. Nema ni reči o brojnosti!
A čak i da ima pomena o brojnosti, a nema, procenu brojnosti vrše na osnovu višegodišnjeg odstrela, kao jako pouzdanu i preciznu metodu. Ma super! Expertski! Da li i CIC procenjuje brojnost na osnovu odstrela?
Ko ovde prenosi lažne informacije? I što se ja uopšte petljam sa ovakvim upisima koji već postaju legendarni po svom zamućivanju i izbegavanju odgovora na jasna pitanja. Znate li šta je gore od experta? Prepotentni i arogantni expert! Retka vrsta, ali eto, nadje se po neki primerak.
Lepo rekoh, NO COMMENT!

mirko knezevic
 Ljudi ja vise nista ne razumem...Zbunjen ZbunjenZbunjen Jel to znaci da cenovnik Lss nije uredno napisan,a vec usvojen??? Ajde ljudi dogovorite se vise... Sem toga,mi jeste da tezimo ka EU al nismo jos englezi...Smile

temudjin

Lala kaže:
U cenovniku odstrela divljači LSS piše: šakal 33 evra, lisica 20 evra. Nema ni reči o brojnosti!
A čak i da ima pomena o brojnosti, a nema, procenu brojnosti vrše na osnovu višegodišnjeg odstrela, kao jako pouzdanu i preciznu metodu. Ma super! Expertski! Da li i CIC procenjuje brojnost na osnovu odstrela?
Ko ovde prenosi lažne informacije? I što se ja uopšte petljam sa ovakvim upisima koji već postaju legendarni po svom zamućivanju i izbegavanju odgovora na jasna pitanja.
Lepo rekoh, NO COMMENT!

Lalo, Lalo, Lalo, kad covek ne zna onda ne zna.
Osnovni dokument gazdovanja lovistem se zove....... godisnji plan.
Taj dokument resava, a i u proslosti je resavao, pored toga postoji po novom zakonu, citiram akt korisnika lovista. Dosta prenosenja laznih informacija. Vuk kaze citaj kako je napisano.. sve sa pojasnjenjima..Ko sada laze....ekspet, expert ili...
Aha

Sremac75
 Kakve veze ima GPG sa cenovnikom odstrela?????
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Temudjin, tačno tako, kad čovek ne zna, onda ne zna, vidi se po tvojim upisima, koji su slučajno ili namerno ispod nivoa prosečnog lovca. Dosadilo mi je prepucavanje sa tobom, jer kad god se postavi neko jasno pitanje, krene priča od Kulina bana. Idi, kolega, čuvaj lovište i posmatraj ptice.
U cenovniku jasno piše: šakal 33 evra, lisica 20 evra, napisano i pročitano po Vuku Karadžiću. Pusti priče o osnovnim dokumentima, priče o ustanovljenju brojnosti na osnovu odstrela (glupost), optuživanje za lažne informacije (koje?), a ti prvi iznosiš neke stvari koje blage veze nemaju sa životom, pa kad dobiješ nezgodna podpitanja, onda brzo menjaš teze, i izbegavaš odgovore. To nije nivo razgovora koji je meni prihvatljiv, to je nivo obdaništa. Kad me uhvate da malo lagim, ja ću da vičem da me boli stomak. Eto tako ti diskutuješ.

Sremac75
 Lalo, ako se desi da imamo puno zeca i fazana, jel onda ne moramo plaćati po cenovniku?
Tako kaže temudjin!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Gazdovanje zecom u Vojvodini (1997/2011) STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 14 06.11.2014. 15:58
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Informator LSV broj 1 - septembar 2011. LOVAČKA UDRUŽENJA 134 13.10.2011. 08:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,523,674 posete www.srbijalov.com