Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Lala
 Slava - štrajkbreher!!!! Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mirko knezevic
 Slavo svaka ti cast,B) ti bar ucis decu koliko bilo,a ne ko ovi sto stavili katanac i otisli kuci ljudi svi....

Limun

Lala kaže:
. Našao sam dosta istomišljenika, i to mi je drago. Ali, izgleda da sam našao i ljude koje ne zanima ono što pišem, nego ih više zanima štošta drugo, pa i podaci vezani za moju privatnost. Ti ljudi se raspituju za mene, ko sam, šta sam, odakle sam, koji sam, ko 'stoji iza mene', koji mi je broj telefona itd. E, ja to već doživljavam kao pritisak na mene, zbog pisanja na forumu - izgleda da sam negde potrefio bolnu tačku pojedinaca. Ponavljam još jednom, da je prikupljanje podataka o privatnim licima kažnjivo po KZ Srbije, i evo zadnji put lepo molim one koji to rade, da se okanu ćorava posla, dok je još vreme. A još manje, da podatke koje su do sada skupili o meni, pokušaju da zloupotrebe u bilo koje svrhe! Ja putera na glavi nemam, ali imam svoju zakonom garantovanu privatnost, i ne dam da mi je drugi remeti. To da bude jasno svima!
E Lalo o tome sam ti ja pricao u jednoj od mjih PP upucenoj tebi, nije bas sve jedno kad pocnu raspitivanja o privatnom zivotu. Jbg dodje mi da dignem ruke od svega i da se malo vise posvetim nekim drugim stvarima kad vidim dokle sve moze da ide! Ljudi ipak se radi samo o lovu jednom lepom hobiju, koji treba da nam sluzi za neko opustanje i kao neki ventil za odusak od svakodnevnih trzavica. Lepo mi je kolega mirko knezevic rekao u jednom od nasih razgovora "Ovi sa portala nemaju pojma sa kakvim mi ljudima ovde imamo posla. Bata K... bi ih pojeo za dorucak!"
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Sremac75
 "Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga al' zube polomi!"

Sve su to moj brate Limune iste yayare!
Samo je pitanje iza kakve njuške se kriju!

Štampaj!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Limune, razlika je u tome što ja mogu da pretpostavim ko to radi, i kako radi. I nadam se da će pod hitno prestati da to radi, i radi svog i radi mog mira.
Zato sam i napisao ovo javno, da ne misli niko da sam blesav i naivan, i da ne znam da sprečim ono što je nezakonito, a upereno protiv mene. Dakle, možemo o lovstvu diskutovati do prekosutra, na svaki način, ali ne može da se upetljava privatnost pojedinca, i mir njegove porodice.
Za one koji ne znaju, evo izvoda iz KZ Republike Srbije:
Neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka
Član 146
(1) Ko podatke o ličnosti koji se prikupljaju, obrađuju i koriste na osnovu zakona neovlašćeno pribavi, saopšti drugom ili upotrebi u svrhu za koju nisu namenjeni,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko protivno zakonu prikuplja podatke o ličnosti građana ili tako prikupljene podatke koristi.
(3) Ako delo iz stava 1. ovog člana učini službeno lice u vršenju službe,
kazniće se zatvorom do tri godine.

Mislite o tome!

zoranp
 Limune bret , pa nismo ni mi tikve bez korjena B)!!! ..ma nedo im Bog da nekome dirnu u porodicu...Besan .. nego pogledajte ovaj snimak , pa se malo nasmijte biće nam lakše!!

http://www.youtub...57_fLbmkfI
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

DakiNS

Lala kaže:
Limune, razlika je u tome što ja mogu da pretpostavim ko to radi, i kako radi. I nadam se da će pod hitno prestati da to radi, i radi svog i radi mog mira.
Zato sam i napisao ovo javno, da ne misli niko da sam blesav i naivan, i da ne znam da sprečim ono što je nezakonito, a upereno protiv mene. Dakle, možemo o lovstvu diskutovati do prekosutra, na svaki način, ali ne može da se upetljava privatnost pojedinca, i mir njegove porodice.
Za one koji ne znaju, evo izvoda iz KZ Republike Srbije:
Neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka
Član 146
(1) Ko podatke o ličnosti koji se prikupljaju, obrađuju i koriste na osnovu zakona neovlašćeno pribavi, saopšti drugom ili upotrebi u svrhu za koju nisu namenjeni,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko protivno zakonu prikuplja podatke o ličnosti građana ili tako prikupljene podatke koristi.

Miislite o tome!
Lalo ne sekiraj se imaš za drugare iskusnih lovaca na visoku divljač

Lala
 Daki, znamo da u ovoj državi postoje organi koji su zaduženi za ovakve stvari; a ja državi verujem. Ako budem osetio potrebu, neću se ustručavati da zatražim pomoć države i njenih organa, a o tome ću vas sve na portalu, naravno, obavestiti. Pa neće se više igrati kojekakve igre iz senke, dosta je bilo.
A drugara nikad dosta! Smile 

Jank

Lala kaže:
Daki, znamo da u ovoj državi postoje organi koji su zaduženi za ovakve stvari; a ja državi verujem. Ako budem osetio potrebu, neću se ustručavati da zatražim pomoć države i njenih organa, a o tome ću vas sve na portalu, naravno, obavestiti. Pa neće se više igrati kojekakve igre iz senke, dosta je bilo.
A drugara nikad dosta! Smile

Lala je Lala, nije im Lala kriv što ih je Lalina reč ožarila ko kopriva....pa se možda sad raspituju....Ko ispravno govori nema čega da se plaši....sve mi se čini da neko drugi gubi strpljenje....pa se raspituje.....Što naš narod reče "Krivo sedi a pravo zbori" ....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Sremac75
 Posebno je interesntan stav 3!

Ali Lalo, ne brini se, ja sam u Sudu deponovao jedan debeo koverat-ako mi se nešto iznenada desi!
I imenovao sam V.D. Sremca75 iz istog razloga, a to je Zoranp!
E njemu se ne može ništa desiti, ni slučajno, ni iznenada!

Kako kada su "podrivači" išli u zajednički lov na zeca sa celim LD, neko je NAGLAS prokomentarisao : "Nemoj da bi neko od "naših" slučajno zapeo, ili nedaj bože pao u oranje, ko zna šta mogu da pomislim!"

Štampaj! 
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp
 ..ja verujem da neko čita i prati sve ovo , a da nije lovac nego to radi po službenoj dužnosti...Hmmm
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Momci, ja sam napisao šta sam napisao, i stojim iza toga. Da se bojim, ne bih nikad ni jednu reč od svega što sam pominjao, napisao. Zoki, družba je družba, a služba je služba Smile

Limun
 Oni sebe nazivaju POSMATRACI PTICA!!!!! Samo smo mi izgleda te ptuce koje posmaraju!!!Lupa
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 'Ajmo nazad na temu, pa nek posmatra ko hoće i koliko hoće.
Nestaje li LSS?

Boban-KG
 Nestaje i ovakav kakav je i treba da nestane.Savez je napravljen davne 1887 u cilju ujedinjenja svih lovaca Srbije a sada je seme razjedinjenja i kuluk bez ikakvog objasnjenja.

Lala
 Novi Zakon je ostavio mogućnost svim LU da biraju da li će se, i sa kim udruživati u više saveze. Iako u novom zakonu ima dosta slabih stvari, po mom mišljenju, sama ova odrednica oko ukidanja monopola dosadašnjih saveza je istorijska u nekom smislu.
Biće i dalje i LSS, i LSV, ali hvala Bogu, neće moći da izigravaju 'male bogove', kao do sada, nego će morati debelo da zapnu i da rade, i da se na tržištu bore za prihode. Nema više kao do sada, palo im sa neba lovišta i divljač, da koriste bez ikakve kontrole. A da ih boli baš ta činjenica, boli, i to jako. Pa 'miniraju' punu primenu novog zakona na svakom koraku, da bi što duže zadržali stare pozicije, sa istim ljudima i nepromenjenim pristupom prirodnom resursu - divljači i lovištima.
Slično mišljenje imam i za JP, ali to nije tema ovde.

Boban-KG
 Sto hiljada lovaca po deset evra jednako jedan milion evra.Nekada je to bilo dva miliona evra.
Toliko o organizaciji koja nije profitabilna i postoji u funkciji lovaca cele Srbije.Patka i to kljukana,braco moja.
Budemo li im dozvolili oni ce nam definisati clanarinu od 200e,tri izlaska u lov i jedan grupni lov na lisice,da se lovci iznapijaju.Sta mi znamo o lovu za pare .To rade oni koji ih imaju.Ponasaju se kao da su oni divljac kljukali svih ovih godina pa je normaloBrzo se vraćam da im oni budu i lica iz streljckog stroja.

Lala
 Plus prihodi od imovine LSS, Bobane, ne zaboravi na one silne kvadrate u BGD. Plus naknada za lovne karte, plus seminari (posebno plaćeni), plus obuke raznih vrsta (posebno plaćanje), plus polaganje lovačkog ispita (posebno plaćeno), plus ..... dodajte sami.... 

Boban-KG
 AJMO BACO U LOV BEZ FUNKCIONERA KOJI NEZNAJU NI PUSKU DA DRZE U RUCI[,RANAC IM NEKO DRUGI NOSI A DORUCAK POSLUZUJU KONOBARI NA TERENU.PROCITAJTE JEDAN TEKST U LOVACKIM NOVINAMA O LOVU VUKA NA JEDNOJ PLANINI puc puc.POUCNO JE.

Lala
 Hajde da vas pitam, lovce, da li neko od vas zna ime i prezime svog delegata u skupštini LSS? Hajde da se kladimo, da najmanje polovina, a možda i više, nema pojma ko ih predstavlja u skupštini LSS, i ko bi trebao da štiti njihove interese tamo, i da kontroliše rad rukovodstva LSS!
Evo kladim se u gajbu piva, i ražnjiće za lovački doručak!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,686 posete www.srbijalov.com