Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
temudjin

Lala kaže:
Malo da promenimo temu: na sajtu LSS je objavljeno par obrazaca - uzoraka za pripremu GPGL i finansijskog plana. Ne znam da li je ovo u okviru priprema za (ponovno) polaganje za licencu kadrova stručne službe LSS??
Moj predlog: ponoviti naročito deo oko dinamike razvoja populacije divljači!!!
Evo link:
http://lovacki-savez-srbije.com/obras...i_2012.htm

P(r)osveceno Lali,
obrasci za izradu planskih dokumenta se rade u kontinuitetu samo 16 godina. Nije problem u papiru mada ko zeli moze da vidi kako je planiranje jednostavno ali je zato primena veoma teska.
Pojedinci u ministarstvu vec isuvise dugo nepotrebno komlikuju.
Sto se tice pitanja iz nadleznosti komore mozda je to pitanje za clanove komisije komore sta znaci 1. (jedan sa tackom) i 1 (samo jedinica).

Lala
 Evo da pomognem: 1. (kec sa tačkom) označava redni broj (1.=prvi, prvo).
Sama cifra 1 bez tačke označava brojčanu/numeričku vrednost.
Ja tako učio, ali mislim da ne kapiram zašto je to upućeno članovima komisije, ne znam o čemu se radi, ali nije ni bitno.
Treba znati gde i kada staviti tačku! To je suština!
P(r)osvećeni Temudjine, jel sam potrefio odgovor, iako nisam, hvala Bogu, član bilo kakve komisije? Ili moram još malo da 'utvrdjujem gradivo'? 'Ajd me pohvali malo, baci neku lepu reč...Confused
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Zaista ne bih želeo da se mešam u ovu razmenu emocija i remetim vaš poseban odnos ali ste Van temeNo no no
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

Sremac75 kaže:

270 kaže:

Da je ova država imala pameti i mooda sve bi to stavila lepo pod državnu svojinu, podelila lovišta po opštinskoj i regionalnoj nadležnosti, javnim konkursima zaposlila stručna odgovorna lica i lovočuvare a mi lovci bi lepo platili dozvole i lovili!
Ovako smo žrtve sitnih predsedničića i glomaznih i ne efikasnih kolektivnih organa upravljanja ovih LU, LD, sekcija pa se zamaramo ovakvim glupostima!!!

Ovo bi zaista rešilo mnoge probleme!

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Odnos je, hvala Bogu, krajnje korektan!
Što si ti Sremac ljubomoran? Grin
Malo moram da preveliku ozbiljnost i uzavrelost na ovoj temi, da razvedrim, da ne bi opet posle Chaki da me proziva da sve kažemo, pa nas posle opet preveslaju!

Sremac75
 Stidljiv
PraviloPraviloPravilo
Palica

Indjijanac
 a da otvorimo temu o pisanju GPGL-a,samo da ne bude kao sa onom
mišljenja i odgovori lovnih radnikaDragoljupe 
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Jank
 Ja mislio da nećete samnom da divanite što sam se slikao sa temuđina, šta fali i Lala i Sestrić su se slikali pa ništa ali dobro je i temuđin je naš mislim iz srpske pokrajine Kandahar.Opameti se
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lala
 Ma otkud ti to, Jank? Što ne bi divanili? A Temudjin je dobrodošao na forum, jedan od retkih lovnih radnika iz vrha lovstva, koji hoće u ovome da učestvuje, bez obzira na razlike u mišljenjima.
To što se neki put malo 'pecnemo', spada u ono lovačko peckanje, koje svi prolazimo, s' vremena na vreme. Ništa zlonamerno!

kempi

270 kaže:
Da je ovo normalna država i da ima uređeno lovstvo pravog lovca pa bio on nepismen ili dip.; dr.; mr.; prim. i ne bi trebalo ništa drugo da zanima osim samog lova!
Nažalost lovstvo u ovoj državi još vuče korene i ideologiju iz 1946-te pa mi razbijamo glavu ovakvim glupostima.
Kakvi bre savezi kakvi bakrači, kakva LU,LD, sekcije.
Da je ova država imala pameti i mooda sve bi to stavila lepo pod državnu svojinu, podelila lovišta po opštinskoj i regionalnoj nadležnosti, javnim konkursima zaposlila stručna odgovorna lica i lovočuvare a mi lovci bi lepo platili dozvole i lovili!
Ovako smo žrtve sitnih predsedničića i glomaznih i ne efikasnih kolektivnih organa upravljanja ovih LU, LD, sekcija pa se zamaramo ovakvim glupostima!!!

Bas tako ! Drzava i jeste uradila bas to samo vecina nemoze da se opasulji i ukapira o cemu se radi, ministarstvo je to koje ce da vedri i oblaci. Zakon, pravilnici, ispenktori, i strafta, ko nezna pravi stetu uzmu loviste uzmu zalozenu garanciju i idemo dalje. Dace drugom i to je to, sto se tice samog saveza nije mi jasno kako to vecina vas ovde pokusava da ga ostavi zivim a on i sa aparata iskljucen.Kako? Nigde nema zakonske obaveze da se bilo sta placa LSS-u, kako onda i ko to misli da animira lovce da placaju clanarinu savezu da bi on uopste i mogao postojati.
Mislim a jednom sam i vec rekao da ta neka sledeca skupstina prvenstveno treba biti radna , u smislu da se donesu novi pravilnici o pol;aganju lov. ispita da se isti maximalno uozbilji, i okrene oko sebeda vidi gde je.
Dok je to jos malo para na racunu saveza koji je uplacen od strane bas neobavestenih lovaca dotle ce i trajati ovaj cirkus vidicete posle kako gospoda napusta brod.
Neko rece NEPISMENI LOVCI!! Kamo srece da su oni bili u savezu bar nebi dug od 12000000 din napravili jer ako nista drugo ogromna vecina takvih je cestita i nebi te pare projebali tako lako kao ovi uceni koji nisu dupe oznojali da zarade ni jedan dinar od tih koji su i potrosili.

Indjijanac
 eto još malo dolazimo i do 100 stranice,da je i trećina svega ovde izrečenog istina previše je,a ne sve ovo , neko stvarno ima obraz od kevlara
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

elko
 Jutarnji pozdrav - zdravo osvanuli forumaši !
Iako podosta pokušavam da budem jasan vidim da veliki broj upisa ide nekom linijom koja podrazumeva nedovoljnu obaveštenost i o zakonima , Statutu LSS, odnosu LU učlanjenih u LSCS prema LSS i td.
Nije, nemože i nikada neće nijedan zakon predvideti postojanje nijednog saveza, LU, ili bilo kog udruženja.To je isključiva želja onih koji osnivaju udruženje ili savez a u skladu sa pozitivnim propisima Ustavom RS, Zakonom o udruženjima i td.
Zakonom o divljači i lovstvu nije data prednost bilo kom savezu pa ni LSS ( ili sutra možda LSCS ) i ne treba, samo je u pojedinim članovima Zakona pojašnjeno značenje pojedinih termina ( savez ) uvažavajući trenutno organizovane asocijacije što ne znači da sutra neće biti drugačije.Poslovi koje je definisao Zakon o divljači i lovstvu nisu jedini poslovi i aktivnosti saveza, Zakon je definisao samo koje poslove država Srbija poverava savezima pa i LSKiM koji ima toliko lovaca koliko ima osrednje LU.Od 4 posla - sajmovi, briga o trofejima( nacionalnim prvacima ), organizacija polaganja lovačkih ispita u skladu sa Pravilnikom koji je doneo ministar poljoprivrede, po cenovniku i na način jednak za sve
( niko od kandidata za polaganje lov.ispita ne mora da bude član nijednog LU, mora da se opredeli gde će obavljati prip.staž, mora da plati odrećen iznos, verovatno neće imperativno morati da kupuje udžbenik kao do sada) i organizovanje ispita za sticanje licence ( sertifikata ) za ocenu trofeja - ocenu trofeja organizuju sama LU sa licima koja imaju položen ispit za ocenu trofeja divljači.Poslednja dva poverena posla je i do do sada i posad će savezi posebno naplaćivati nezavisno ko je i koliko uplatio članski doprinos tom savezu.Poveren posao je privremen zato što ga država može oduzeti i dati ga
privremeno drugom pravnom subjektu ukoliko se ne postupa onako kako država smatra da treba da se obavlja.
Ko je pogledao upis na delu foruma - novosti iz LSCS biće mu jasnije šta se i kada dešavalo.
Da li je pravi put ovaj kojim ide LSCS, možda nije, ali je sigurno pošteniji i korektniji prema lovcima,njihovim parama prema njihovim LU.Niko nemože nikoga naterati da bude član bilo kog LU, saveza ili slično.Princip dobrovoljnosti je apsolutni princip a pravo dobijanja lovne karte nakon uplate 1000,00 dinara, kao pojedinačnog prava, izbrisalo je ucene,monopol i pretnje bilo kog pravnog subjekta u lovstvu.
Sve što se dešava plod je nakaradnih rešenja u Statutu LSS protiv čijeg donošenja na način na koji je donešen su lovci iz centralne Srbije bili davne 2009 godine.I taj Statut krše, baš oni koji su zdušno bili zato da se donese ishitreno bez prolaska kroz širu diskusiju.Predstavnici LSS su tužili LSCS u APR zato što je u registru navedeno da je LSCS kolektivni član LSS - po nalogu administratora iz APR to je izbrisano.Toliko ko koga ne želi.Radna grupa osnovana sa ciljem da predloži nova rešenja organizacije LSS imala je niz izvrsnih rešenja - jedno od najkorektnijih je predlog iz LSV u čijem je stvaranju učestvovao Boba Grdinić, svaka čast na principijelnim stavovima.Sve predloge nakon sastanaka Radne grupe potirali su, bojkotovali predstavnici LSS na čelu sa z.popovićem, vraćali na nove početke, jer ne daju promene.Lepo je gospodi.
U LSS uspostavljen je mehanizam nemogućnosti promena bilo od kuda da dolazi.Konglomerat od 258 delegata je zamišljen kao glasačka mašina gde svako može da lobira i gde nikada ne dolazi do jedinstva u odlukama već se sve odluke donose tesnom većinom uzrokujući uvek nezadovoljstvo one druge strane.Gde nema jedinstva nema ni ljubavi.To je bila i želja.Nema jedinstva gde dolazi do pravnog nasilja, do silovanja demokratije, bez obzira kome se pripisuje.
LSS kao nacionalna organizacija predstavlja cilj, potrebu, imperativ svakog lovca, LU, regionalnih saveza, ne i oni koji ga vode.Skupština LSS -DA.Da li je to institucija gde sve treba rešavati - DA, ali bez nečasnosti u njenom radu koje su plod rada njenog predsednika i sličnih.vanredna skupština - DA, moše je sazvati između ostalih i NO.Vanredna skupština, novi dnevni red, široka i dobronamerna diskusija, kritika svih pojava i njenih nosioca koji nisu u unteresu razvoja lovstva Srbije.Nastavak prekinute sednice ( treći nastavak - eto kakav je Statut i Poslovnik o radu skupštine ) - NE jer da su delegati hteli nastavak sa takvim tendencijama ne bi se ni prekidala.p.s. zadnja informacija: saziva se Radne grupa oko izmena Statuta LSS za 11.04.2012 godine sa čijim dosadašnjim radom i učinkom delegati skupštine nisu upoznavani jer to nekom ne odgovara - sada su se dosetili da ona postoji ili su se uplašili stolica.Slavini upisi mogu da budu plahoviti ali su iskreni, nisu zlonamerni kao što čini mi se nije nijedan upis.Različiti pogledi rađaju bolja rešenja, a prave informacije same uređuju pristupe i komentare različitim situacijama i događajima.organizovano lovstvo postoji 125 godina, a njegovo obeležavanje ako Bog da dočekaćemo u boljoj atmosferi i sa više drugarstva najverovatnije 9 septembra 2012 u Kragujevcu.

kempi
 ."Princip dobrovoljnosti je apsolutni princip a pravo dobijanja lovne karte nakon uplate 1000,00 dinara, kao pojedinačnog prava, izbrisalo je ucene,monopol i pretnje bilo kog pravnog subjekta u lovstvu."

Nista lepse ni jasnije nisi mogao napisati kolega Elko! I da su nepismeni sadasnji celnici saveza ovo bi morali da shvate, sto su duze tu enormno smanjuju mogucnost da bilo ko uplati tu dobrovoljnu clanarinu makar ona bila i 1euro. To njih ocigledno ne dotice. Problem je u tome sto nepostoji pravno sredstvo sem skupstine da se taj problem resi ako je ikom od njih uopste i stalo do saveza takav kakav je, mozda se i drze tako nebili oni bili zadnji tj. da nemaju pravne sledbenike da ih nema ko tuziti ili pozvati na odgovornost za javasluk. U ovoj nasoj pod sljivama sve je moguce!!!

Lala

elko kaže:
Nastavak prekinute sednice ( treći nastavak - eto kakav je Statut i Poslovnik o radu skupštine ) - NE jer da su delegati hteli nastavak sa takvim tendencijama ne bi se ni prekidala.

Nedolazak delegata, i izbegavanje davanja kvoruma svaka strana može da tumači na svoj način, ne bih se baš kladio da je ovo što Elko piše jedina istina. Ja sam skloniji razmišljanju, da je ipak bilo nekih zakulisnih igara i dogovora, možda i pritisaka, da delegati ne dodju. Jednostavno, imam takav neki utisak. Dakle, nisam siguran da je većina delegata bila protiv nastavka, možda im 'neko' šapnuo da ne treba da dodju? Dakle, delegati samo treba da rade svoj posao, i ništa više! A posao im je da predstavljaju stavove svog LU - nedolazak na skupštinu nije stav, to svako može da tumači na više načina. Sad se kao pitanje postavlja, da li nastaviti započetu skupštinu, ili ići na vanrednu. To je drugorazredno pitanje, mislim da će rezultat svakako biti isti. Zašto odlagati nešto, što može da se uradi 21.04., za kasnije, i samo gubiti vreme? Šta to bitno menja, da li se problem rasčišćava sada ili mesec-dva kasnije, kao da će se nešto bitno promeniti u lovstvu u medjuvremenu?
Elko, zakon jeste neke poslove kao poverene prosledio LSS-u. Treba biti realan, i reći, da je bilo kakva promena ZODL na dugačkom štapu (izbori, konstituisanje nove vlade, gomila zakonskih predloga koja je već u proceduri, bilo kakva promena nekog člana ZODL zahtevu prilično dugačku proceduru). Problemi u funkcionisanju LSS i sistema lovstva su takvi da ne mogu da čekaju; treba poći od trenutnih mogućnosti, i rešiti u okviru tih mogućnosti problem oko LSS što pre.
Jedna stvar mi je zaista draga, a to je da se ime Slobodana Grdinića iz LSV ponovo pojavljuje u dobrom kontekstu, sa prilično pozitivinim predznakom. Nije prvi put da se za njega čuje da je principijelan i korektan, i da misli svojom glavom. Ne znam zbog čega je njegova uloga u LSV u drugom planu, čini mi se da je čovek potpuno OK, i da je na dobrom glasu - to govore ljudi koji su imali prilike da rade sa njim ili da kontaktiraju oko lovstva, pa i neki naši članovi.

Gedza66

Lala kaže:

elko kaže:
Nastavak prekinute sednice ( treći nastavak - eto kakav je Statut i Poslovnik o radu skupštine ) - NE jer da su delegati hteli nastavak sa takvim tendencijama ne bi se ni prekidala.

Dakle, delegati samo treba da rade svoj posao, i ništa više! A posao im je da predstavljaju stavove svog LU - nedolazak na skupštinu nije stav, to svako može da tumači na više načina.

Lalo, delegat-poslanik za Skupštinu LSS udruženja iz Vlasotinca je izvesni Zvonimir Popović. Pozovi ga majke ti i upitaj, kako će glasati na nastavku prekinute sednice Skupštine LSS 21. aprila i da li je uopšte upoznat sa dnevnim redom, kao i sa raznim varijantama dnevnog reda (njegov broj mobilnog ti šaljem PP). Stav udruženja mu je poznat.

Čovek ima 63 leta i lovački staž od 45 godina. RotiljRaanjiveli 4iveli 2
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

mirko knezevic
 A kada ne bude uspela ni ova novo zakazana sednica sta ce onda biti??? Verovatno ce zakazati jos jednu,ali tamo negde u avgustu,posto taman toliko treba od izbora da se skroji vlada,zakonski rok,i onda ce verovatno sve biti iskristalisano... E tugo moja lovacka..... 
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Lala

Gedza66 kaže:
Lalo, delegat-poslanik za Skupštinu LSS udruženja iz Vlasotinca je izvesni Zvonimir Popović. Pozovi ga majke ti i upitaj, kako će glasati na nastavku prekinute sednice Skupštine LSS 21. aprila i da li je uopšte upoznat sa dnevnim redom, kao i sa raznim varijantama dnevnog reda (njegov broj mobilnog ti šaljem PP). Stav udruženja mu je poznat.

Niti poznajem dotičnog gospodina, niti mene i moje LU treba da predstavi na skupštini LSS - što bi ga ja zvao, i sa kojim pravom?
Ako misliš da vaš delegat neće verno preneti stav vašeg LU (iz bilo kog razloga), onda zamenite delegata, pa umesto njega može da ode i predsednik/zastupnik LU, ili neko treći, ali o tome morate obavestiti predsednika Skupštine LSS.

Samo se nadam, da nekom ne padne na pamet, da možda krene u ovoj situaciji, u raskid ugovora o gazdovanju lovištem izmedju LSS i LU - mislim da bi taj potez bio potez kamikaze! Tek to bi bila avantura.

U ovim trenutcima bi trebalo da je počela konferencija za medije u Kragujevcu, očekujem i nadam se da ćemo do kraja dana imati snimak, pa da ga postavimo ovde. Ako sve bude kako treba, imaćemo snimak.

kempi
 Samo se nadam, da nekom ne padne na pamet, da možda krene u ovoj situaciji, u raskid ugovora o gazdovanju lovištem izmedju LSS i LU - mislim da bi taj potez bio potez kamikaze! Tek to bi bila avantura.(Lalin post citat)

`Sto avantura kad je zakon jasan ? Do nove dodele lovista loviste ce koristiti korisnik koji se njime koristio i do tad. To je jedna od patki koji plasira savez oni ce kao uraditi ovo ili ono ako neko raskine ugovor sa njima raskinut je svaki onaj gde korisnik lovista nije uplatio clanarinu savezu a takvih je i prosle godine bilo mislim oko 40.000 i sta su im uradili uzeli im loviste ???? Boze Lalo kakva crna avantura kad za ovu godinu video si u obavestenju lovni ispektor daje saglasnost na pplan gazdovanja za ovu godinu, stupanjem na snagu novog zakona LSS je obrisan kao ingirentan za bilo sta sem one tri stavke koje je Elko naveo i predjasnjem njegovom postu.
Samo sto to nikom u savezu valjda jos nije javljeno!
Neko jos rece da Tatovic i Ceranic nisu polagali za licencu planera pa kako ce onda strucna sluzba saveza da napravi bilo koji plan i osnovu ??? I kome?
U LSCS_u koliko sam mogao videti strucnu sluzbu cine dvacoveka koja su obojica polagali za licencu i oni vec nesto i mogu raditi a sta ce nasi ??

ps . Lalo moza li broj moba na pp hvala unapred

slavaplana
 Ceranic nije u obavezi da polaze za licencu jer ima drzavni ispit !!!
Za Tatovica nisam siguran ali mislim da i on ima drzavni ispit!!!!

Za Baica znam da nema DRZAVNI ISPIT i da je pao na polaganju !!!

Polozice ima kad!!!!HaHaHa Kad nauci !!!!ROFL

Lala

kempi kaže:
`Sto avantura kad je zakon jasan ? Do nove dodele lovista loviste ce koristiti korisnik koji se njime koristio i do tad. To je jedna od patki koji plasira savez oni ce kao uraditi ovo ili ono ako neko raskine ugovor sa njima raskinut je svaki onaj gde korisnik lovista nije uplatio clanarinu savezu a takvih je i prosle godine bilo mislim oko 40.000 i sta su im uradili uzeli im loviste ???? Boze Lalo kakva crna avantura kad za ovu godinu video si u obavestenju lovni ispektor daje saglasnost na pplan gazdovanja za ovu godinu, stupanjem na snagu novog zakona LSS je obrisan kao ingirentan za bilo sta sem one tri stavke koje je Elko naveo i predjasnjem njegovom postu.

Formalno, korisnik lovišta je još uvek LSS, koji je ugovorom poverio lovišta na gazdovanje LU. Nisam siguran da do dodele lovišta dosadašnji korisnik može da gazduje, proveri ti to u zakonu, da ne piše možda da lovišta prelaze u nadležnost JP i NP?
A avantura bi bila samim tim, što bi, ukoliko se krene u raskid, neka LU bi ostala bez lovišta, bez prihoda od lovnog turizma, morali bi da plaćaju penale i odštetu za ugovorene komercijalne lovove sada u novoj sezoni, za 10 dana, ostala bi bez mogućnosti da nastave sa radom i prikupljanjem članarine, članstvo LU bi se osulo, pa bi i LSS ostao bez dobrog dela članstva, pa bi odijum lovaca bio usmeren ka savezu, jer ne verujem da bi lovci sa oduševljenjem dočekali da im kolege i prijatelji ostanu bez mogućnosti da love, i da ne nabrajam više. Razmisli sam, šta bi sve mogle biti posledice takvog poteza; po mom mišljenju, to bi značilo krah dobrog dela lovstva u Srbiji.
Sedi malo, i razmisli, ako poznaješ način funkcionisanja LU i LSS, šta bi sve mogla jedna takva odluka da znači.

Biće prilike, Kempi, da se negde sretnemo, pa ćemo i razmeniti brojeve telefona, kad se budemo upoznali.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,465,526 posete www.srbijalov.com