Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012
Indjijanac
 sremac doregistruj lovstvo u tvojoj advokatskoj kancelariji i konkuriši možda dobiješ baš one novce što je piškać uplatio,a u konkursu navedi da za unapredjenje lovstva praviš zatvor za one koji su se oskrnavili lovstvoZivioRodjo
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala
 Mislim da bi bilo dobro da limit za raspodelu sredstava ipak bude ta cifra koju je pojedino LU uplatilo u fond, osim u slučaju nekih vanrednih dogadjaja (poplave, požari...).
Takodje, siguran sam da nadležni treba da javno objave kome i koliko je dodeljeno sredstava iz fonda. To ne sme da bude tajna, i pravo na tu informaciju svakako imamo. Mislim, na osnovu dosadašnjeg rada Uprave za šume, da neće biti problem da se sazna ova info.
Koliko ja razumem uslove iz konkursa, sredstva mogu da traže smo oni koji gazduju lovištem, i koji su uplaćivali novac u fond. Jako loše bi bilo, da se sredstva dele nekim firmama, koje ne gazduju lovištem. To onda nije vraćanje novca u lovišta i divljač, nego prelivanje u ko zna koje svrhe.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

punisher
 Jel ti to Lalo aludiraš na "Lovca" i "Jelena" u kojima sedeLisica.
Naopako Lalo, otkud bi oni konkurisali.Grin

Hunting Club Astra
 Vidim da većina kolega forumaša ističe da su njihovom lovištu napotrebnije prostorije za prihvat i obradu mesa odstreljene divljači, što je i po meni zdravo razmišljanje.

Špajz sa zamrzivačem u lovačkom domu, ima gotovo svako LU i sekcija.

No, kad se govori o "prostorijama za prihvat, obradu i veterinarsko sertifikovanje mesa odstreljene divljači" tu ima malo više obaveza od same prostorije i uređaja.
- Laboratorija za pregled i sertifikovane
- Komora za duboko zamrzavanje
- Odeljenje za vakumiranje
- Veterinar koji će to meso pregledati
- verovatno bar jedan, ako ne i više vet tehničara koji će mu asistirati,
- pa onda profesionalni mesar/i (stalno zaposlen/i sa sanitarnom knjižicom).

Koje LU će imati sredstava da tako nešto izdržava tokom cele godine, za ne baš velike (komercijalno gledano) količine mesa?

Mislim da će takvi objekti biti osnivani na regionalnom nivou (2 ili 3 u Vojvodini i 3-4 za ostatak Srbije), te da će njihove usluge, uz plaćanje naknade, koristiti sva okolna lovišta.

Po celoj Evropi je zastupljen takav način rada i pokazao se kao funkcionalan i isplativ (što je kod njiih najvažnije).

Ljudi moji, mi nekada baš znamo da se razbaškarimo u planiranju i ulaganju, a da pre toga ne saberemo/oduzmemo da li će to ulaganje na kraju biti profitabilno?

Evo jedne paralele:
Zadnjih godina ozbiljno se razmatra da se škole po selima i manjim gradovima gde više nema dovoljno dece pozatvaraju i da se uvede škloski autobus koji će svu tu decu voziti u jednu centralnu školu (približno udaljenu svima). Jeftinije je tako, nego plaćati 9-10 nastavnika za 10-50 dece.
Pa treba svaki taj školski objekat
grejati zimi, čistiti i održavati isto kao da je i prepun dece, a on ustvari skoro prazan. To vam je skandinavski sitem (a oni su opšte poznati po ekonomičnosti).

Ista nam je priča i za ove naše lovačke objekte. Sve je to lepo imati sve na dohvat ruke, ali ko će to plaćati?

Što se banatskih lovišta (skoro pustinjskih predela) tiče, prioritet za ulaganje ovih sredstava bi trebali biti pošumljavanje i podizanje što više remiza.
Znam da je i ovo gotovo nemoguća misija u vremenima preintezivne poljoprivrede i sveopšteg javašluka poljoprivrednih bosova, koji njive samo šire. Oru sve do samih kanala, uništavaju postojeće remize i devastiraju kompletno stanište! Ipak treba pokušati uraditi što više na ovom planu. Klimatski uslovi su nam sve više ekstrenmi, pretopla pustinjska leta, a zime sa sve dubljim minusima i brišućim vertovima, a to je za divljač ovih predela najpogubnije!
Ako su pare za divljač, to je ono što divljači treba!

Lala
 Sadjenje višegodišnjih remiza je predvidjeno jednim drugim konkursom za sredstva, koji je bio ranije raspisan, ako se ne varam (proveri na sajtu MPTŠV).

Lala
 Evo prošlo je više od 3 nedelje, kako je konkurs zatvoren. Nema vesti o tome, ko je dobio sredstva na konkursu, koliko i za koju namenu.
Ili još nije doneta odluka o tome?
Bilo bi lepo, kada bi ljudi iz Uprave za šume učinili dostupnom informaciju o rezultatima konkursa.

Cadara
 LUG Zrenjanin je dobilo sredstva za izgradnju objekta za pregled divljači, odnosno objekti već postoje već se radi adaptacija i prilagođavanje objekata toj nameni. Znam da je bila sakupljena sva neophodna dokumentacija, proračuni, planovi, izvodi iz zemljišnih knjiga o vlasništvu itd, itd. E sad ne znam kolika su sredstva u pitanju, raspitaću se.

Sremac75
 Ko je blizu vatre taj se i ogreje!
LD u Pivnicama (Predsednik je u sudu časti LSV) je dobilo 2.000.000 dinara za adaptaciju objekta za pregled i skladištenje divljači!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Lepo, lepo.... Pare dobilo LU predsednika LSV, i LD čiji je predsednik u Sudu časti LSV.
Za Pivnice 2 miliona? 20 hiljada evra? Lepa para! Ako se dobro sećam, ukupan iznos koji će se deliti za projekte u celoj Vojvodini je bio oko 30 miliona.
Pa šta sad... Valjda je još neko nešto dobio? Ako preostane...

huntinggirl1
 ah lalo, pa dobili su svi koji su podneli uredno zahtev sa dokumentacijom, na vreme i kako treba, i naše društvo je dobilo, a i mnoga druga samo ne pišu ili neznaju još članovi
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Lala
 Koliko vidim iz upisa, samo vojvodjani se javljaju, izgleda da je PSPŠV to baš ekspresno uplaćivao, ne znam da li svima, ili selektivno? Ne znam da li su LU iz centralne Srbije dobili sredstva od ministarstva?
Zašto o tome nema zvaničnih informacija na sajtovima PSPŠV i Uprave za šume ministarstva?

bogoljub
 Moje udruženje dobilo 300000 trista hiljada dinara za prihvatilište za fazansku divljač.E još samo da se dogovore gde se prihvatilište pravi.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Sremac75

Lala kaže:
Koliko vidim iz upisa, samo vojvodjani se javljaju, izgleda da je PSPŠV to baš ekspresno uplaćivao, ne znam da li svima, ili selektivno? Ne znam da li su LU iz centralne Srbije dobili sredstva od ministarstva?
Zašto o tome nema zvaničnih informacija na sajtovima PSPŠV i Uprave za šume ministarstva?

Neće ni biti objavljeno!
Boje se da ćemo odmah pisati o "vertikali"!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Cadara
 Stvarno imate neodmerene komentare, čim je neko izabran na nekoj funkciji ili odgovornom mestu odmah mu se etiketira da je sklon marifetlucima da ne biram teže reči.
LUG Zrenjanin gazduje jednim od najvećih lovišta u Srbiji, pa samim tim i u Vojvodini. Mi smo svojim sredstvima od članarina počeli izgradnju mesta za obradu i pregled divljači i naravno konkurisali za sredstva da bi taj objekat kvalitetno i u skladu sa Zakonom bio urađen. Prvo su bili iz Veterinasrke isnpekcije i tačno rekli šta kako treba da izgleda, gde dođu vrata, gde prozori, dimenzije prostorija, opremau njima itd, zatim smo platili svojim sredstvima stručna lica da na osnovu tih zahteva i postojećih objekata i onoga što smo sami uradili naprave projektnu dokumetaciju, specifkaciju itd i to je urađeno i na vreme sva dokumentacija predata Ministarstvu na osnovu konkursa. Pa šta je trebao Pažin da kaže ej nemojte konkurisati da me neko ne bi prozivao da sam vam nešto sredio, gluposti najveće.
Pa i taj novac što ćemo dobit od Ministarstva nije dovoljan već udruženje učestvuje i sa svojim sredstvima.
pa zar treba da nam zabrane lov krupne divljači zato što nemamo odgovarajuće objekte i što nam je predsednik LU i predsednik LSV.
Da je falio samo neki dokument ili da nije bio valjan 100% ne bi dobili ništa od sredstava.
Kad vidim ovakve cinične komentare zapitam se onda za mnogo štošta drugo.
Izvinite na ovakvom upisu ali sam bio revoltiran takvim izjavama kolega lovaca o kojima sam imao najlepše mišljenje a da ih nisam nikada sreo ni video.

Sremac75
 Cadara, u pravu si, i ja ti se izvinjavam ako si na mene mislio!
Molitva
Cinizam jeste bio prisutan u mojim upisima, ali ne zbog ovoga o čemu sam pisao nego zbog nekih drugih stvari o kojima neću još pisati!
I nisam ništa loše mislio ni tebi i tvom udruženju...čestitke na dobrom radu i svako dobro (to sigurno ne može da se vezuje isključivo za bilo kojeg pojedinca, nego ste svi zaslužni)!

A to što sam razočaran nekim ljudima i njihovim obećanjima...to je moj problem....o tome uskoro!

PraviloPraviloPravilo
Palica

Cadara
 Iskreno izvinjenje uvek prihvatam.�iveli 3
Ne znam za druge stvari i probleme ali predsednik LSV nije ni učestvovao u izradi i pripremi dokumentacije za konkurs već je sve to odradio sekretar udruženja i stručna služba na čelu sa upravnicom lovišta i predsednikom lovačkog društva gde se objekat nalazi i gradi.
Ako ima nekog greha ili nekih neispunjenih obećanja to je na njegovoj duši ali za konkurs nije uticao ni zrno peska. Jedino nam je nekoliko meseci pre raspisivanja rekao da će biti konkursa i da se sprema i prikuplja dokumentacije, planovi itd, ( a o tome smo pisali i na ovom forumu) da smo čekali zadnji dan ne bi stigli sve uraditi što je bilo potrebno, ali to je znao svaki predsednik, upravnik lovišta koga je interesovalo lovište, lovstvo i svoje udruženje.
Kao što je rekla huntingirl1 svako ko je konkurisao sa valjanom dokumentacijom dobio je neka sredstva, ja znam za dosta udruženja iz Banata, neka se jave i kažu da ja ne govorim u njihovo ime.
Normalno da je uslov bio i da samo udruženje učestvuje svojim sredstvima i radom na tim projektima a Ministarstvo je samo pomoglo i deo sredstava koje smo svi uložili (onih famoznih 10%) se na neki način vratilo nazad, onima koji nisu stigli da konkurišu želim malo više pameti, rada, praćenja šta se dešava, informisanja i da oni sledeće godine spreme dobre projekte i konkurišu i dobiju sredstva.
Svima želim srećnu novu godinu dobrog zdravlja i dobru lovnu sezonu.
Dobar pogled.

Sremac75
 Evo kako je to kod mene bilo :

27.12.2011. godine je održan UO LU na kojem je jedna tačka dnevnog reda bila "Obaveštenje o konkursu za dodelu sredstava".
Nema veze što je rok za konkurisanje odavno prošao!

Tu smo (13 LD) obavešteni da je naše LU konkurisalo za sredstva za izgradnju jedne fazanerije i jedne klanice.
Fazanerija bi trebalo da se pravi u Tovariševu (ne znam gde pošto oni već imaju fazaneriju) gde je predsednik LD ujedno i predsednik LU, a klanica u Pivnicana gde je predsednik LD ujedno i predsednik Suda časti LSV.

Mislim da je UO LU o ovome trebao raspravljati pre raspisivanja konkursa, a ne ovako da su oni koji su "kuvani i pečeni" u LSV znali više od ostalih i da su se samo oni pripremili i dobili pare!

Niko nije našao za shodno da obavesti lovačka društva da se sprema konkurs i da se pripremaju projekti, niti je iko našao za shodno da obavesti LD da je konkurs u toku i da treba podnositi dokumentaciju, nego smo obavešteni kada je sve bilo gotovo!

I na kraju, oni ne shvataju da ta klanica i ta fazanerija pripadaju LU koje je kao korisnik lovišta i konkurisalo za sredstva (istina bez odluke UO), nego to smatraju imovinom LD na čijoj teritoriji će biti napravljeni.

Ima li to smisla?
PraviloPraviloPravilo
Palica

Indjijanac
 U KONKURSU U TAČKI PET;STAV PET LEPO PIŠE DA UZ DOKUMENTACIJU MORA BITI I ODLUKA ORGANA UPRAVLJANJA ONOG KO KONKURIŠE....
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

fotolovac
 Ljudi ti konkursi fonda za razvoj su vam jenda velika nameštaljka, pogledajte kada je konkurs objavljen (1.dec) a kada je rok za prijavu i ponošenje dokumentacije (12.dec).

Znači može stići da preda dokumentaciju samo onaj koji je pre objave 1. decembra imao insajdersku informaciju, pa je imao vremena da odradi projekte sakupi sve papire, dozvole izvode i APR-a itd. Na prvi pogled sve pošteno i transparentno, a pare dobijuaju oni koji su bliski sa vlasti... toliko

zeljkox
 Moja sekcija je dobila neke fine pare. Znam da su projekte nosili dan pre roka a za sve saznali mozda 3-4 dana pre isteka roka.
Pravice se valjda dva objekta za spremanje hrane u lovistu. Kao neke mini kuce ili barake, ne znam kako da nazovem. B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Školovanje u oblasti lovstva PROPISI O LOVU 65 22.06.2020. 08:05
Gazdovanje zecom u Vojvodini (1997/2011) STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 14 06.11.2014. 15:58
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,763,143 posete www.srbijalov.com