Lalo kako to da neznam pa taj gos. koji mene i moje lovce pretstavlja kao delegat je predsednik mog LU! I toliko nas obavestava o svemu sto se desava da evo svi vec neznamo dicemo toliko znanje!!!!!
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Kod mene si izgubio raznjice, al gledajuci veliku masu, naravno imas pravo. A to nije ni tesko, isto tako si mogao da pitas, ko je u odbornik u mesnoj zajednici u kojoj zivimo, pa vecina nebi znala!!!
Dobro, a da li znate kakve stavove je zastupao vaš delegat? da budem konkretniji, da li vam je ikad vaš delegat dao izveštaj o čemu su raspravljali na skupštini, i kako je glasao? Da li ste mu vi lovci, rekli kakav stav da zauzme po nekom pitanju? Da li vas je ikad iko pitao uopšte, o nečemu? Da li ste na skupštini svog LD imali neku informaciju o dnevnom redu skupštine LSS, i da li ste se ikad izjašnjavali o tome šta vi, kao baza, mislite o nekom pitanju? Ili je vaš delegat na skupštini LSS dobijao instrukcije od nekog drugog, ili je glasao po inerciji, kako većina misli?
Predhodni da, sadasnji ne, al opet vise od polovine clanova LU to ni ne interesuje, niti su pitali, niti su znali da imamo jednog delegata tamo!
Pa Banatski, samo pokušavam da ti dočaram, kako funkcioniše karikatura od delegatskog sistema u okviru LSS/LSV. Sve odluke donese nekoliko ljudi, a delegati su tu da to izglasaju, i šta tu ima neko nešto da pita bzvz, ili da se ne daj Bože, buni! Odmah ga preglasamo, i zapušimo mu usta, ima da kušuje!
I ja i dalje treba da prihvatim to kao normalnu stvar? Da ćutim, i da platim šta mi se naredi? Da svojim prihvatanjem, i prihvatanjem od strane kolega lovaca, dajem legitimitet takvom načinu rada?
Ja mislim, sto se mog delegata tice, da on tamo sedi cisto forme radi i da dize ruku na glasanju bas to sto ti Lalo kazes onako po inerciji i daj Boze da uopste zna ponekad za sta je glaso!
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Lala kaže:
Plus prihodi od imovine LSS, Bobane, ne zaboravi na one silne kvadrate u BGD. Plus naknada za lovne karte, plus seminari (posebno plaćeni), plus obuke raznih vrsta (posebno plaćanje), plus polaganje lovačkog ispita (posebno plaćeno), plus ..... dodajte sami....
To sve treba prodati, izračunati koliko je koje LU doprinelo sticanju te imovine, i uplatiti na račun državnog Budžetskog Fonda za razvoj lovstva RS kao avans za naknadu za korišćenje divljači u narednih 10 godina!
Ostatak vratiti LU za ostale troškove!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Lala kaže:
Hajde da vas pitam, lovce, da li neko od vas zna ime i prezime svog delegata u skupštini LSS? Hajde da se kladimo, da najmanje polovina, a možda i više, nema pojma ko ih predstavlja u skupštini LSS, i ko bi trebao da štiti njihove interese tamo, i da kontroliše rad rukovodstva LSS!
Evo kladim se u gajbu piva, i ražnjiće za lovački doručak!
Ja znam puno, ali to ne znam!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Lala kaže:
Hajde da vas pitam, lovce, da li neko od vas zna ime i prezime svog delegata u skupštini LSS? Hajde da se kladimo, da najmanje polovina, a možda i više, nema pojma ko ih predstavlja u skupštini LSS, i ko bi trebao da štiti njihove interese tamo, i da kontroliše rad rukovodstva LSS!
Evo kladim se u gajbu piva, i ražnjiće za lovački doručak!
Ja znam puno, ali to ne znam!
Znaš šta je gadno? Što ni ja ne znam! A još manje znam šta je taj moj predstavnik tamo zastupao. Jedino znam, da je prilikom izbora sadašnjeg rukovodstva LSS, bilo debele trgovine glasovima, i da su svi delegati iz Vojvodine čekali signal kako da glasaju. I zamisli, svi delegati iz Vojvodine su imali isto mišljenje! Kakva idila od sloge i jedinstva. I ta trgovina je izgleda nastavljena u daljem radu. Pa smo sad tu gde smo.
Izrugivanje delegatskom sistemu. Sprdnja sa interesima članstva. Da li moj delegat zna koji je interes moj i mojih kolega? Kako može da zna, ako nas nije pitao?
Boban-KG kaže:
Sto hiljada lovaca po deset evra jednako jedan milion evra.Nekada je to bilo dva miliona evra.
Toliko o organizaciji koja nije profitabilna i postoji u funkciji lovaca cele Srbije.Patka i to kljukana,braco moja.
Budemo li im dozvolili oni ce nam definisati clanarinu od 200e,tri izlaska u lov i jedan grupni lov na lisice,da se lovci iznapijaju.Sta mi znamo o lovu za pare .To rade oni koji ih imaju.Ponasaju se kao da su oni divljac kljukali svih ovih godina pa je normalo da im oni budu i lica iz streljckog stroja.
Od danas ovo je moj drug Mirko, a ja sam Slavko!!! Isto mislimo 100%% ...Bravo kolega!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Lala kaže:
Dobro, a da li znate kakve stavove je zastupao vaš delegat? da budem konkretniji, da li vam je ikad vaš delegat dao izveštaj o čemu su raspravljali na skupštini, i kako je glasao? Da li ste mu vi lovci, rekli kakav stav da zauzme po nekom pitanju? Da li vas je ikad iko pitao uopšte, o nečemu? Da li ste na skupštini svog LD imali neku informaciju o dnevnom redu skupštine LSS, i da li ste se ikad izjašnjavali o tome šta vi, kao baza, mislite o nekom pitanju? Ili je vaš delegat na skupštini LSS dobijao instrukcije od nekog drugog, ili je glasao po inerciji, kako većina misli?
Tu su majstori iz LSV neprevazidjeni. Posalju ti materijal uoci same sednice nekoliko dana pre. Pa onda sve i da hoces ne mozes da stignes da pitas bazu za stav. Ne mozes da stignes da raspravis stvar ni na u.o. udruzenja a kamoli da lovci u drustvima saznaju bilo sta i zauzmu stav. A doduse niko ih nista ni ne pita a oni se mnogo ni ne interesuju.
jasno je ko dan kako se radi i kako delegati imaju informacije vezane za savez!!!
Pitanje je moze li se tu sta promeniti na bolje!!!!!!
Morace jer lovci ocekuju da se dugogodisnja praksa promeni pod hitno!!L.U. i neznaju sta je bilo u Lss dok pojedini delegati to neprenesu a kamo li da unapred znaju sta ih ceka kad odu i da li su uopste pogledali materijal!!!!Tako to ide godinama!!!!
Vidim da je LSS ocenjivao rad LU, i da su ocene dosta loše. A kako bi bilo da mi malo ocenimo rad LSS? Kakva bi tu ocena bila? Ili da ocenjujemo rad svakog člana rukovodstva pojedinačno, i svakog organa LSS, pa da onda saberemo ocene i izvučemo prosek?
Predlozi za ocenjivanje su odlicni, vreme je za sledecu pricu:
Prema zakonu o udruzenjima svako udruzenje ima zastupnika.
Registracija stauta u APR-u. U statutu svakog udruzenja pise da je skupstina najvisi organ i skupstina bira predstavnika (delegata) u tzv vise saveze. Delegat na sednici skupstine LU podnosi izvestaj. To je statutarna i zakonska obaveza. Svaki delegat u skupstini udruzenja ima pravo na pismeni izvestaj. U slucaju da veliki broj lovaca u nekom udruzenju tu informaciju ne dobije moze je na osnovu zakona o dostupnosti informacija dobiti od saveza.
Poenta je u zakonu o zastiti podataka licnosti.
Svi podaci o radu saveza su dostupni na zakonit nacin.
Ne preko nadimka vec gospodo, ime i prezime kontakt adresa i dobijate odgovor.
Zasto vas administratori nisu obavestili o ovome kad tolikoooo brinu.
Naravoucenije
Vazno je kritikovati druge a ne primeniti sledecu poslovicu:
Covek moze u hiljadu bitaka (postova) pobediti stotine hiljada ljudi ali najveci covek je onaj koji pobedi samog sebe!!!
Bez aha vec prst na celo i dajte konkretna resenja problema organizacije lovstva Srbije.
Administratori portala vode računa da sadržaj portala i diskusija na forumu bude u okviru zadatih tema, da ne dozvole medjusobno vredjanje, svadju, nepristojne upise, da aktiviraju članske naloge, da eventualno brišu neadekvatne upise, da članove koji ometaju rad foruma opomenu, i kao zadnju meru, banuju, i ne dozvole pristup forumu. Nije posao administratora da podučavaju članove šta da misle, i šta i kako da rade, i na koji način, mada im neki put pomognemo u tehničkom smislu. Objašnjavanje oko načina dobijanja informacija o radu LU ili LSS/LSV nije naš posao, to je posao udruženja i saveza, kojem lovci pripadaju, da im objasni način na koji mogu dobiti odgovore.
Moje principijelno pitanje i dilema je bila: kako može mene i moje kolege neko da zastupa negde, ako me nikad niko nije pitao šta ja mislim o nekom pitanju koje ide na dnevni red skupštine LSS/LSV? Kako bilo ko može u moje/naše ime da iznosi neke ocene i stavove, i da daje izveštaje, a da ja/mi ne znamo sadržaj koji će biti iznet? I da to bude zvanični stav?
Kritikujemo, temudjin, još kako. A dobra kritika para vredi, i pomaže rešavanju problema. Nemoj da izvrćeš teze, pa da kritiku dosadašnjeg načina rada saveza pokušavaš da zameniš ponudom o post festum informacijama. Pametan si čovek, rešenja se sama nameću, samo ih treba uvideti i primeniti.
P.S.
Poslovica je odlična, znam je, i pokušavam da se vladam prema njoj.
Temudjine nisi ti ovde na forumu sto to volis nego te je muka naterala!
Ovo ti je slama za koju se hvatas!!!
Pa ovoliko objasnjenja nisi dao za polovinu svoje radne karijere koliko se sada trudis da to nadohnadis!!
Sta ces islo se u lovove na razna gostovanja po belom svetu pa se nije stiglo da se obicnim lovcima pojasne neke stvari! Ali nikad nije kasno!!Bolje ikad , nego nikad!!!!!Sad nema lovova pa se malo vise ukljuci !Neradis ti to radi svog promovisanja vec narod tako hoce!!!!Lovci i Mi obicni radnici!RAJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
slavaplana kaže:
Temudjine nisi ti ovde na forumu sto to volis nego te je muka naterala!
Ovo ti je slama za koju se hvatas!!!
Pa ovoliko objasnjenja nisi dao za polovinu svoje radne karijere koliko se sada trudis da to nadohnadis!!
Sta ces islo se u lovove na razna gostovanja po belom svetu pa se nije stiglo da se obicnim lovcima pojasne neke stvari! Ali nikad nije kasno!!Bolje ikad , nego nikad!!!!!Sad nema lovova pa se malo vise ukljuci !Neradis ti to radi svog promovisanja vec narod tako hoce!!!!Lovci i Mi obicni radnici!RAJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
B)
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?