Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov uz pomoć Vabilica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov uz pomoć Vabilica
Cvele
 Haha.. laki, znaci da ih zvuk iritira... ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

lakistrike95
 Ma nisu poludeli stvarno, nego su kao ludi trcali ka meni Smile

Cvele
 Pa normalno da nisam mislio da su bukvalno poludeli, ali mislim da je to u pitanju, sto sam rek'o... ;)

nidzamotocross
 Mene je jastreb nadletao, a lisice nigde... Confused
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Predator

lakistrike95 kaže:
A kada sam vabio kod kuce ovi psi po kraju su poludeli, dolazili su kod meni kao ludi, jel to znaci da je dobro vabljenje ? Smile

To znači da si kupio odličnu vabilicu za pse! Bravo 2

Sasvim prirodno

DakiNS
 Koristi pameto za lutalice, kao u carobnoj fruli pravo do kafilerijeSmeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lakistrike95
 Veceras sam bio, iako je bila slabija vidljivost izasao sam da okusam srecu, vabio sam na zeca neko vreme, i izgleda da me je lija zaobisla, osetila me je i krug oko mene napravila, kasnije sam vabio na misa i nicega nije bilo Smile

Dalibor89
 ja kad odem sa vabilicom, imam ih 2, jednu kombinovanu kao sto ima lakistrike95, a jednu samo zec. kad odem na ceku, sacekam jedno 15 min pa pocnem da vabim, prvo pocnem sa cijukom misa par puta, i maltene svaki put mi nadlecuje Jastreb oko ceke.Smean a 2 puta mi je lija dosla. a kad se posle ne pojavljuje nista, onda pocinjem sa zecom, a sa zeco mi ide kao da je stvarno ranjen zec.skoro uvek mi lisica dodje . a sad sam narucio onu vabilicu iz Norveske, napokon sam uspeo. pa sad kad stigne trebalo bi da bude harakiri u ataru.Smeko

lakistrike95
 Mene malo izgleda zeza ova vabilica, cini mi se da je cijuk misa prejak, a zec mi izgleda ok. Izlazio sam nekolika puta, ali nista. Sada lija ima hrane u izobilju, nije luda da dodje na misa, haahha. Ali zaljubice se ona, pa ce trcati glavom bez obzira. Pokusacu da postavim zvuk misa i zvuk zeca, pa da mi kazete sta vi mislite, da li je zvuk dobar ili ne Smile

lakistrike95
 E ne mogu da verujem, pokusao sam da snimim cijuk misa, i nisam uspeo, samo se cuje kako duvam u vabilicu, znaci da je frekvencija velika da bi snimio telefon, sto izgleda da je dobro, jer cijuk misa je velike frekvencije i lisica moze daleko da ga cuje, a ranjenog zeca cu postaviti Smile

lakistrike95
 Evo kako zvuci zec, pa mi vi recite jel stvarno lici na zeca. ili sam samo bacio pare Smile
http://www.sendsp...ile/o280ex

Dalibor89
 pa nisi bacio dzabe pare. ja imam istu takvu ali sam ja moju platio 420 din u Canoni. dovabio sam sa njom jednu liju, ali sam ja prvo osetio liju na nekih 300m i jedva sam je dovabio jer se ne cuje daleko. i odma sam narucio onu skuplju hubertusovu kombinirku, i sad me cuju i u susednom selu.ROFL

Limun
 Lakistraik kupi onu električnu ko i svi pametni ljudi da se ne mučiš pa Bog da tn vidi :-)
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

lakistrike95
 I ja imam kombinovanu hubertusovu, cuje se veoma jako, a lija cuje dobro, a negde sam procitao da jacina vabljenja treba da bude kao normalan ljudski govor, Dalibore89 da li mozes da postavis zvuk kako ti vabis, da i mi neiskusni naucimo nesto, a Limune elektricne vabilice su zabranjene, a i lepsi je uzitak da je ovako nadmudrim Smile

nenad_franc

Cvele kaže:
Hoce li neko da mi kaze gde u Srbiji mogu kupiti vabilicu za gusku?!

ima da se naruci po ceni od 1650 dinara + postarina!

Cvele
 Gde ?! Smile

zeljkox
 Pravi ih Last Call, najnoviji clan na forumu.

Last Call
 Evo da i ja kazem koju "pametnu" Smile
Zvuk koji privlaci predatore moze biti zvuk stenaca, ljubavni zov, zvuk oglasavanja potvrdjivanja "vlasnistva teritorije.... i naravno plen odnosno svuk potencijalnog plena u nevolji-lak obrok.
Ove zadnje koristim desetak godina, i imam ih nekoliko Flexton, Varminator,Primos... a licno ih i pravim
Zvuk sitne zivotinjice zec, kunic,mis ima hiljadu varijanti;piskaviji,krestavij vislji nizi....normalno jako je bitno kada kako i koliko se koristi.Vabilica nije magicna frula sto puta se desavalo da ga vidim na 200-300 metara vidim da cuje ali opet nastavi nekim svojim putem kojim tog dana zacrtao ili se vrati kasnije! Desava se da pride na 40-50 metara da ja njega nevidim, ide za zvukom dok nepridje blizu i krene da trazi ocima i ugleda mena , a ja drombuljam i drombiljam kad ga vidim obicno je kasno
Neki put sa 300-400 metara krene kao omadjijan prvo trkom a posle metar po metar pa na puskomet BANG ( puno se i promasi iz zelje da pogodak pude spektakularan )..... Moram na posao

nenad_franc

Last Call kaže:
Evo da i ja kazem koju "pametnu" Smile
Zvuk koji privlaci predatore moze biti zvuk stenaca, ljubavni zov, zvuk oglasavanja potvrdjivanja "vlasnistva teritorije.... i naravno plen odnosno svuk potencijalnog plena u nevolji-lak obrok.
Ove zadnje koristim desetak godina, i imam ih nekoliko Flexton, Varminator,Primos... a licno ih i pravim
Zvuk sitne zivotinjice zec, kunic,mis ima hiljadu varijanti;piskaviji,krestavij vislji nizi....normalno jako je bitno kada kako i koliko se koristi.Vabilica nije magicna frula sto puta se desavalo da ga vidim na 200-300 metara vidim da cuje ali opet nastavi nekim svojim putem kojim tog dana zacrtao ili se vrati kasnije! Desava se da pride na 40-50 metara da ja njega nevidim, ide za zvukom dok nepridje blizu i krene da trazi ocima i ugleda mena , a ja drombuljam i drombiljam kad ga vidim obicno je kasno
Neki put sa 300-400 metara krene kao omadjijan prvo trkom a posle metar po metar pa na puskomet BANG ( puno se i promasi iz zelje da pogodak pude spektakularan )..... Moram na posao

pravi tekst na datu temu Bravo 2

Last Call

Dalibor89 kaže:
pa nisi bacio dzabe pare. ja imam istu takvu ali sam ja moju platio 420 din u Canoni. dovabio sam sa njom jednu liju, ali sam ja prvo osetio liju na nekih 300m i jedva sam je dovabio jer se ne cuje daleko. i odma sam narucio onu skuplju hubertusovu kombinirku, i sad me cuju i u susednom selu.ROFL

Nije poenta da se zvuk vabilice ori lovistem divljac a narocito predatori odlicno cuju!
vabljenj treba poceti tihim tonom (sa predpostavkom da se lovina nalazi u blizini pa da se nepoplasi ) pa ga polako pojacavati ako je npr. lisica na 500-600 metara i vidite da reaguje ton treba polako utisavati.........

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Potrebna pomoć! SVAŠTARA 223 11.12.2023. 20:03
Trovanje pasa i prva pomoć KINOLOGIJA 68 06.05.2017. 23:31
Lov predatora uz pomoć mrciništa METODE LOVA 72 16.10.2015. 12:55
Lovački karabin i optika pomoć ORUŽJE - SVAŠTARA 47 07.04.2015. 13:03
LOVAČKI PAS-pomoćnik u lovu ili deo porodice KINOLOGIJA 30 01.11.2013. 10:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,755,749 posete www.srbijalov.com