Lov uz pomoć Vabilica
|
iz 18 |
Objavljen 21.11.2011. 13:07
|

Mlađi član

Upisa: 47
Pristupio: 29.06.2010. 14:17
|
evo koga zanima http://www.youtub...Ez7XK2htE8 B)http://www.youtube.com/watch?v=oWiDveS0Kyg&feature=related B) |
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 21.11.2011. 22:00
|

Stari član

Upisa: 280
Pristupio: 11.11.2010. 22:34
|
Bas cu probati da napravim, da vidim kako zvuci  |
|
|
|
iz 18 |
Objavljen 21.11.2011. 22:23
|

Mlađi član

Upisa: 47
Pristupio: 29.06.2010. 14:17
|
lakistrike95 evo imas ode jos ako te zanima http://www.youtub...uELBprCGGI B) http://www.youtub...re=related a ovako radi http://www.youtub...re=related pozdrav B) |
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 21.11.2011. 22:31
|

Stari član

|
Ova prva dva snimka sa video, nije losa stvar, nije tesko da se napravi, ali izgleda da je efikasno, a ima i fora se 2 penija. Napravi se vabilica kao sto je kolega sumadinacdragan postavio, cuvene one iz Australije. Pravi se pomocu dva penija, imam negde i uputstvo kako se prave  |
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 26.11.2011. 14:57
|

Stari član

|
Nparavio sam ovu vabilicu sa snimka, jedva nekako, bas treba precizno odraditi da se dobije pravi zvuk, ne zvuci bas sjajno ali vezba ce uciniti svoje 
Evo i slike 
 |
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 26.11.2011. 17:10
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
I ja sam pravio takvu prosle godine ali sam je negde zagubio. Ja sam pravio prema uputstvu nekog decka sa Lorista. On kaze da je uspesna medjutim ja je nisam isprobavao.
 Engleski poenter 
|
|
|
|
sumadinacdragan |
Objavljen 28.11.2011. 16:31
|

Mlađi član

Upisa: 33
Pristupio: 14.11.2011. 13:43
|
jutros su stigle vabilice za lisice iz holandije

|
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 07.12.2011. 20:21
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
sumadinac, identicne vabilice pravi drugar mi ih u zargonu zovemo dugme... izuzetne za lisice licno odstrelio par lisova |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 07.12.2011. 20:23
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
al imaju jednu manu... zimi na niskim temperaturama kad vabis veoma su hladne hoce jezik da otpadne... jbg. i to je lov nemoze sve biti idealno |
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 25.12.2011. 13:25
|

Stari član

|
Stize nama sneg polako, uskoro pocinje i vabljenje. Pre 2 nedelje sam izasao da se oprobam. Negde pred mrak. Vreme prohladno i vedro. Ja i drug stigli na mesto gde treba da vabimo. Gledamo gde cemo se popeti da bi vabljenje bilo uspesnije. Odlucimo da se popnemo na jednu kolibu, kao stvorena za cekanje, sa malo muke smo se i popeli. Tu se naravno iskidali od smeha, i pricamo kako od ovoga nema nista, koliko smo se smejali mi smo sve oterali. Resimo mi tako da cutimo nekih 20 minuta. Nakon tih 20 minuta krenem ja da vabim, pa mala pauza, pa sve tako. Kad nesto kao da se provlaci kroz travu i granje iza nas, ali ko ce ga znati, ja ne znam da li cujem stvarno to provlacenje ili mi se pricinjava od uzbudjenja i zelje da vidim liju. Ukljucim lampu, i malo prosaram po terenu, nema nista. Nastavljam daa vabim jos nekih 15-ak minuta. I palimo lampu, kad na 50-ak metara zasvetlese oci. Ja zumiram, kad ono lija stoji i gleda. Ja presrecan, ona stoji i pravo gleda u nas, drug sidje sa kolibe i da prodje iza nje da je okrene ka meni, medjutim dok je on kruzio oko nje, ona ga je osetila i samo se elegantno izvukla kroz gustis. Ja je samo ispratio lampom. Neverovatno, okrenula je pun krug oko nas, nije mogla da nas oseti, jer nismo bili na zemlji, a onda je stala na 50-ak metara i osluskivala A nismo je primetili kada se provukla pored nas. Zato cekamo sneg pa da krenemo. Mesecina+sneg+vabilica+lampa=uzivancija  |
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 21.01.2012. 14:46
|

Stari član

|
Evo jos jednog mog dozivljaja, i to od sinoc, nabavih onu novu vabilicu, i resih da je isprobam, pozovem druga i krenemo mi oko 16h, oko 16.15h bili smo na tamo gde treba, ali bio je jedan problem, sneg se vec otopio, naci pogodno mesto gde ima bar malo snega, da bi primetili kretanje. Nadjemo mesto, jedna strana brda ima snega a ova ne kojoj smo mi nema uopste, ali sta da se radi mora tako, primirimo se nekih 15 minuta, i onda je usledilo vabljenje, duvam u vabilicu jedno 10-ak sekundi, pa pauza nekih 3-5 minuta, pa duvam isto tako pa opet pauza, kad drugar mi pokazuje kao da se nesto provlaci jedno 80 metara od nas, ali ja nista ne primecujem, pada mrak a jos nema snega, i nista, ja duvam i dalje, kad nesto na drugoj strani se provlaci, i on mi pokazuje, ja ga vidim na tren pa nestane, rekoh da l' je moguce da nas je osetila i da kruzi, a vrlo je moguce, kada smo se postavljali nije bilo vetra, a u pola vabljenja vetar poceo da nam duva u ledja i pravo nosi miris tamo odakle se ona pojavljuje, pih, mislim se sad ce nas osetiti i nema nista od ovoga, medjutim ona krece polako da se izvlaci, i onda konacno izlazi na jednu livadu na kojoj ima po malo snega, dovoljno da je ugledamo, i tu ja napravim gresku, pokazujem drugu gde se krece i tu nas ona izgleda uocila, i krece sve brze, ja dunem jos jednom, ona se u mestu ukopala, i okrenula glavu ka nama, osluskuje odakle dopiire zvuk, i drug i dalje ne vidi je, ja mu pokazujem i ona je samo nastavila, primetila nas, daljina je bila od 120-150m. Ali izgleda da je bila neka matora, izvukla se bas lepo, a i da je dosla na 3 metra isto mi je zadovoljstvo Znaci ova vabilica radi i lisica reaguje na nju, za 15-ak minuta bila je tu. S' obzirom da je bilo vetra i da nismo bili zaklonjeni iza drveca vec na cistini ovo je odlicno. Ali otopio nam se sada sneg, i nista od vabljenja, dok ne padne novi, jednostavno se ne moze primetiti lisica po gustisu bez snega. Ova je dosla negde u sumrak. Eto price....  |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 22.01.2012. 18:06
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Laki da dodjes u Leskovac, sneg citavih pola metara, raj..
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 27.01.2012. 20:49
|

Stari član

|
Upravo sam se vratio sa cekanja, i lije nije bilo, ali dok sa vabio sove su me nadletale, jedna mi je umalo uletela u narucje, hahaha, lije nema, ali meni je ovo znak da je vabljenje dobro, za pola sata skupio sam 3 sove, koje se nisu pomerale odatle dok sam vabio, samo su kruzile  |
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 31.01.2012. 10:39
|

Lovčina

|
Laki koju si vabilicu koristio??
Ja sam prekljuce isao da vabim da vidim da li ce doci i da li sam ja vest u tome. Vabio sam nekih pola sata i onda me jaaak vetar natera da se vratim kuci. Za vikend cu morati da pokusam opet. Ne verujem da ce sada da radi na vabilicu zato sto je parenje u jeku,ali ipak ovaj sneg i veliki mraz treba da su gladne... Javljam rezultate ako uspem nesto da uradim...
 Engleski poenter 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 31.01.2012. 12:50
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Pa vabite onda na ljubavni zov
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 02.02.2012. 12:42
|

Veteran

Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
Nisam do sada lovio vabljenjem ali sinoc resih da se oprobam i ja u tome.Oko 17h drugar i ja,dobro nabundani, polako smo se probijali kroz sneg,visine pola metra,dok ne stigosmo na planirano mesto za docek.Pozicija idealna,stara pruga blago izdignuta iznad livada i zaledjene reke koja paralelno prati prugu,a sa druge strana odmah iznad pruge pod pravim uglom zaseceno brdo.Tragova licicijih mali milion,a i krvolocne kune su bile aktivne.Mrak se vec uveliko spustao a termometar je pokazivao -13,dok je slaba mesecina obasjavala teren.Nakon sat vremena cekanja i vabljenja na 50m od sebe uocih crnu tacku koja se polako kretala nasim tragom i bivala sve veca.Zver se kretala u kratkim skokovima,i bio sam ubedjen da je u pitanju kuna belica,dok sam je pomno drzao na nisanu.Na nekih 20m udaljenosti povukoh obarac i zvercica se stroposta u sneg.Ponosno zapalih cigaretu,cekajuci druga da dodje,a da cak ni ne pridjoh odstreljenoj zverci. Dok sam vec uveliko kenjao o mom lovackom umecu,o mirnoj ruci i bistrom oku,drugar obasja lampom bezivotno telo odstreljene zivotinje,i na moje zaprepascenje u snegu ugledasmo ,sa belim podbratkom.Od dalje zahebancije i blama nisu me oprali ni Dunav ni Sava.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
matorac |
Objavljen 02.02.2012. 14:41
|

Pripravnik

Upisa: 8
Pristupio: 13.01.2012. 14:09
|
Kolega lakistrike95 imam par pitanja... Koliko je udaljena rupa od ivice presavijanja? I koliko treba da bude razmak izmedju ivica manje i vece strane? Jer sigurno nije isti zvuk kaada se te stvarcice razlikuju.... pozdrav
|
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 02.02.2012. 21:16
|

Stari član

|
E pa evo ovako, Hunter vabio sam sa ovom novom vabilicom prvo, pa sam posle i sa Hubertusom, ali nije bilo nicega, verovatno zato sto je parenje u toku..... E a ovo u vezi vabilica da li su iste ili ne, i to sam uporedjivao, vabilice su potpuno istih dimenzija, samo ima mala razlika, a to je udubljenje kod rupice. To je jedino malo manje kod ove moje, sve ostalo je potpuno isto, a i zvuk je isti, sa drugom sam bas uporedjivao, dune on pa dunem ja, koliko mi mozemo da zapazimo potpuno ista stvar, znaci isti zvuk, a i radi, tako da sam ja zadovoljan, i vise od toga  |
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 02.02.2012. 22:19
|

Lovčina

|
Ja cu morati da je forsiram kad prodje parenje..
 Engleski poenter 
|
|
|
|
zmaj |
Objavljen 03.02.2012. 21:09
|

Član

Upisa: 76
Pristupio: 18.01.2012. 17:10
|
moram napraviti ovu limenu vabilicu, ima li neko dobra iskustva sa njom?
ja sam kod jednog Talijana vidio veoma jednostavnu vabilicu sa zvukom miša. Napravljena je od kocke drveta dimenzija cca 5cm, na sredini jedne strane je zabušena rupa oko 5 mm u koju se uvrće vijak (šaraf) ali za metal sa metričkim navojem. Vijak na glavi ima zavaren mali prsten radi lakšeg zavrtanja. zavrtanjem i odvrtanjem vijka dobija se piskavi zvuk. On kaže da ima odlične rezultate, kada isprobam javiću. LP
čemu tuga, čemu bol, kad postoje pas i lov?
|
|
|