Saša, tvoja stvar, da li sam ti ja smešan ili nisam, ne zanima me. Možeš ti da omalovažavaš bilo šta, i bilo koga. Promašio si temu totalno. Ne diskutuje se ovde o ljudima koji pišu, nego o temama o kojima pišu, i o mišljenjima.
Osnovnu kulturu nisi pokazao - pored ovih tvojih javnih upisa, na PP mi je stigla kopija jednog tvog izbrisanog upisa, gde prelaziš granicu tolerancije, i počinješ sa ličnim uvredama. Ovo ti je poslednji put da to radiš. Jedna reč slična, uvredljiva i omalovažavajuća, zahvaliću ti se na doprinosu u radu ovog foruma.
A sad malo o tvojim stavovima: - talasanje trla baba lan da joj prodje dan...smesno onoliko koliko i ljudi koji znaju da talasaju
- sve sto mozemo je da se prepucava i da ih mrzite
- ti Lalo kao i ja mozemo da pucamo samo u prazno i delujes mi smesno kritikovanje bez dela
- Ja vidim apsolutnu nemoc sto L.U sto nekakvih saveza koji(LSCS i LSV).
- moj je predlog da treba sacekati sledeceg ministra napravi odbor precednika i LSCS i LSV a boga mi i gospode iz LSS i raskrsti sa tim vise za sva vremena
- Glas naroda je glas ovaca.Ovce se sisaju
itd. itd.
Kolega, da nisi ti slučajno zalutao u razmišljanjima?
- Ako je tebi ovo pisanje ovde smešno, zašto ga pratiš, i učestvuješ u njemu? Ako sam ti ja smešan, zašto polemišeš sa mnom, ili nekim drugim takodje smešnim?
- Možda ti nekog mrziš, ja ne mrzim nikog!
- Kritikovanje bez dela? Jesi li siguran? A pišeš kako ne živiš ovde, pa ne znaš situaciju, ali znaš da od ovog pisanja nema vajde? Ma super ti je stav!
- Ministra da čekaš da pravi odbor predsednika (ne piše se 'precednika' ) saveza? Jest, baš to je ministarski posao, kako da ne! Kad ovo napišeš, pokazuješ koliko ne poznaješ sistem. Po tebi treba neki 'baja' da dekretom uredjuje rad nekog udruženja gradjana? Da naredjuje predsednicima saveza? Van pameti, kao da nema ministar pametnija posla.
- glas naroda je glas ovaca? Svaka čast, čoveče, ako tako misliš, onda si ti u problemu.
A živiš, pretpostavljam, na onom bezveznom Zapadu, gde se bakću sa demokratijom, i gde poprilično vode računa šta narod misli i cvikaju od mišljenja naroda! Ne zaboravi, kolega, da su i tvoje komšije i rodbina deo ovog naroda, pa kad im napišeš da je njihov glas = glas ovaca, verujem da će te vrlo veselo dočekati. Još jedna u nizu tvojih uvredljivih rečenica.
Kako ne razumeš, da nije stvar u tome da čekaš da ti neko drugi rešava problem u tvom LU, u tvom savezu, u tvojoj kući? Ja se upljuvah objašnjavajući da lovci sami treba da iskoriste mogućnost koju im daje zakon i statuti LU i saveza, i da reše probleme koje imaju, i koji su sve veći, a ti bi da čekaš gotovo rešenje od nekog sa strane, čudotvorca nekog, a u medjuvremenu da omalovažavaš sve pokušaje da se situacija unormali. Jer, to je tebi smešno, i to rade ovce! Majstore! Pravite famu od sistema lovstva, upetljavate vi sami politiku, političare, policiju, tužioce, uticaje ove ili one, zastrašujete dodatno ove sludjene lovce da će imati problem neki ako progovore o situaciji u lovstvu... Ostavite se gluposti! Ako svi ćutimo, kako misliš da se uopšte krene u rešavanje bilo čega? Kako misliš da, ako ovaj delegatski sistem u lovačkoj organiizaciji funkcioniše samo jednosmerno, kako onda da oni koji odlučuju donesu prave odluke, ako nemaju pravve informacije?
Imaš svoje LU, imaš svog delegata u savezu, imaš skupštinu LU koja odlučuje, imaš skupštinu saveza gde sede delegati lovaca - preko njih utiči, pola ljudi to ne razume! Pisanje ovde jeste i informisanje, i donekle edukacija lovaca - svako od nas ima više ili manje znanja o nečemu, podeli to znanje sa kolegama, svima će biti bolje. I ne podsmevaj se nikome, ni onom početniku koji malo zna, ni starom lovcu kojeg ovo možda ne zanima (a trebalo bi).
Sedi i pročitaj još jednom svoje a i tudje upise, malo razmisli. Kaš'će ti se samo!
Smanji aroganciju, omalovažavanje, priču sa visine, podsmevanje i sve ostalo. To je stvar ne samo pravila ovde na forumu, nego i stvar opšte kulture. Uvredio si dosta ljudi, nemoj više to raditi.
Ma muka mi je više od onih koji ne bi ni prstom da mrdnu, koji ne bi da mućnu glavom, nego čekaju čarobni štapić i nekog Merlina čarobnjaka, da jednim potezom reši sve, od onih koji nemaju petlju da javno kažu bilo šta, ali zato umeju da ćućore kao gugutke kada se nadju zajedno. Pod uslovom da ih neko nepoznat ne sluša! Kako ne kapiraju da sebe možda tako stavljaju u uloge ovce kojoj treba čoban da je vodi?
Nikad ne mislim da sam 100% u pravu sve što pišem, ali pišem kako mislim. Niti tvrdim da sam sveznalica, daleko bilo. Ali barem pokušavam - meni nije važno ime nečije, niti titula, ako mislim da nešto ne valja, to i kažem, bez namere da uvredim. A ako neko moj ili bilo čiji stav ili mišljenje smatra za uvredu sebe, onda taj ima problem, a ne ja.
Nemam ja ništa protiv ni Zorana Popovića kao gradjanina, ni protiv Tomice, ni protiv Beukovića, Pažina, bilo koga drugog, ali imam protiv lošeg načina rada, bez obzira na osobu koja radi tako i vuče poteze za koje mislim da su pogrešni. Loš potez je samo loš potez, a loš rad daje loše rezultate. A ako se neko 'umazao' u lopovluk ili kriminal, to se prvo mora dokazati, a za to su zaduženi neki drugi ljudi, a ne forumaši. Mogu ja da sumnjam šta god hoću, ali ne sme se iznositi tvrdnja neka bez dokaza, pa molim kolege da o tome vode računa. Ako nešto sumnjate, postavite pitanje, a ne tvrdnju.
Mogu ja svoje mišljenje da napišem kao lovac, kao član LU i član saveza. Mogu da kritikujem, mogu da dam neki predlog, pa ako već nemam mogućnost da to uradim kroz organe LU i saveza (sistem ne radi kako valja), onda ću to da uradim ovde.
Čak i ako bi se desilo da prestanem da se bavim lovom, kao gradjanin imam pravo na svoje mišljenje, i imam pravo da to mišljenje iznesem.
Malo sam se iznervirao i zaneo, izašao van teme.
vidim ja da je i dr ZP malo skrenuo sa teme..uobrazio covek da je JB Tito..iskljucuje iz saveza pola lovaca,udruzenja...ali imam jedan predlog,da ga odobrovoljimo,smeksamo...nas lovaca ima dosta i moze da se organizuje,recimo,slet za dragog nam predsednika..sto da ne?recimo ovako nesto http://imageshack.us/photo/my-images/...ashxv.jpg/
onda mozemo i stafetu da mu nosimo..samo se bojim ko ce pristati da mu uruci..ako je "povukao" na predhodnika moze nezgodno da "prihvati" stafetu.... http://imageshack.us/photo/my-images/...ntito.jpg/
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
onda mozemo i stafetu da mu nosimo..samo se bojim ko ce pristati da mu uruci..ako je "povukao" na predhodnika moze nezgodno da "prihvati" stafetu....
Ona ideja oko sleta je sasvim OK ali u okolnostima besparice i predloga mera "štednje na svim nivoima", da je ostavimo za neko buduće i srećnije vreme.
E štafeta je nešto ostvarljivo u ovim okolnostima i verujem da će se nači puno da mu je uruči, ako ista ima sledeći oblik .
Biće vesela ova nedelja, koliko čujem. Zateže se situacija sa obe, ili još bolje, sa sve tri strane.
U kom pravcu će ovo sve ići, ne znam, ima više verzija i više načina, ali i do mene stižu raznorazne varijante. Ni jedna od varijanti koje sam do sada čuo, nije u pravcu očuvanja jedinstvenog LSS, na žalost! Valjda će u medjuvremenu iskočiti i neka takva.
Ili se samo puštaju probni baloni, a da će pravac daljeg delovanja isključenih saveza/LU biti odlučen na samim sednicama organa tih saveza, na osnovu jedne od mogućih varijanti.
Visoka lovačka politika na delu!
LSCS se već oglasio povodom poteza predsednika LSS Popovića; sutra je vanredna sednica UO LSV, pa će i njihov stav biti poznat. Koliko ja razumem, sve odluke će verovatno morati da budu aminovane na skupštinama.
Šta će uraditi LSS, posle ovog svega, i ko će uopšte činiti LSS, ne znam. Koje opcije uopšte ostaju LSS-u, posle, rekao bih, 'samoubilačkog' isključenja svih LU iz Vojvodine i 45 LU iz drugih delova Srbije?
Ako sam dobro informisan, dva saveza (LSV i LSCS) imaju zajedno oko 40 000 lovaca (ispravite me ako grešim)!
Charuga, čekaj do petka, kanda će da bude jedna mnogo veća žurka u NS, pa naidji... 99% da je u petak vanredna skupština LSV, a biće prisutni i predstavnici novoformiranih LU, a biće i gostiju...
Kladim se da kad čuješ ko dolazi, da ćeš se nacrtati i ti!
Dolazimo u NS???Bilo bi lepo da nas bar neko pozove makar i formalno!!!Da potupi zube ako ima je stalo zaista da se LSS ocuva i da se ovi ljudi smene!!!!
Pa Slavo, ja mislim da ne moram da te ja zovem, možeš da dodješ kod mene kad god hoćeš!
Ne moram valjda pismeno da te zivkam?
Normalno, u goste se ne dolazi praznih ruku, jel?
Valjda ce LSV da se seti i da pozove LSCS !!!!Na njih mislimako zaista imazelje da se nestopromeni ali videcemo posle sutrasnjeg U.O. kuda ovo sve vodi!!!
sutra je i vanrenda skupstina LU Beograd. Skobic je ponudio ostavku ali ce verovatno biti smenjen, a predsednik IO LU BG je jutros podneo ostavku.Zanimljiva nedelja pred nama...
slavaplana kaže:
Dolazimo u NS???Bilo bi lepo da nas bar neko pozove makar i formalno!!!Da potupi zube ako ima je stalo zaista da se LSS ocuva i da se ovi ljudi smene!!!!
Bata Slavo moram li uopšte da te zovem, znaš da si uvek dobrodošao.
Ali pošto hoćeš i formalno onda te pozivam!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
slavaplana kaže:
Bata Slavo moram li uopšte da te zovem, znaš da si uvek dobrodošao.
Ali pošto hoćeš i formalno onda te pozivam!
Ako bi pozvao i mene na tu skupštinu...ne pijem ništa sem kafe...eto dobrovoljno bi da skupljam flašice od kisele vode....
Ma ne na skupštinu , ionako će biti dosadna sa klimanjima glave i dizanjem ruku na servirano.Lepše je kod mene kući ili na splavu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.